|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008
Dziewczyny muszę przygotować umowę z właścicielem sali, oni nie mają opracowanej umowy i chciałbym mieć odpowiedni wzór, czy mogłybyście mi podesłać treść waszych umów (szczegóły dotyczące danych, cen oczywiście mogą być zakryte) Mój e-mail seniorita_24@gazeta.pl Będę baaardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziemy na ostatnich naukach to może ksiądz coś więcej powie o zwyczajach sakramentu ślubu w tym kościele. U nas śłuby chyba od 14 do 20 (napewno), a my mamy o 15:00 ... śluby co godzina. na szczęście jest przed kościołem duzy dziedziniec takze - mam nadzieję, nikt nikomu nie będzie wchodził w drogę. Amira_2007 - ja Ci niestety nie pomogę, bo nie mam takowej umowy. mam umowę tylko na wynajęcie miejsca, a z jedzeniem jesteśy jeszcze w przysłowiowym lesie :/ |
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zastanawiam czy w ogóle ksiądz da nam namiary na te inne Młode Pary z tego dnia...
bo raczej nie może byc takiej sytuacji że ktos ustroi Kościół bez porozumienia z innymi Parami, każdy ma inny gust, albo np opłaci taka dekoracje a tam...kościół juz udekorowany przez kogoś innego dzisiaj chce podejść do takiej jednej kwiaciarni ze zdjęciem mojego wymarzonego bukietu, ciekawe czy zrobią mi identyczny i w jakiej cenie
|
|
|
#754 | |
|
Raczkowanie
|
mam wybraną sukienkę z bolerkiem bo może czasem być zimno,ale nie mam pojęcia jakie dodatki, kwiaty.. może ktoś coś doradzi??
no i sukinia biała będzie a nie taka jak na zdjęciu. Cytat:
dodaje jeszcze zdjęcie tej sukni ale z bolerkiem, bo coś nire chciało się przed chwilą załadować.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-21 o 10:42 Powód: post pod postem. proszę edytować posty w celu uzupełnienia treści |
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kwiatów, to polecam wątek "bukiety ślubne" w dziale ślubne dekoracje, ewelana Ci tam na pewno świetnie doradzi
A co do strojenia kościoła, to u nas proboszcz nie pozwala przystrajać. I uważam, że bardzo dobrze, mam problem z głowy. Zresztą ten kościół jest bardzo duży, w sumie skromny, ale ma przepiękny ołtarz i witraże. tak to się pięknie ze sobą wszystko komponuje, że uważam dodatkowe przystrajanie za zbędne, nie dość że trzeba by było tego sporo tam nawalić żeby to nie zginęło, to jeszcze uważam, że zepsuło by to charakter tego kościoła. Dywan i kwiaty ładne przy ołtarzu mi w zupełności wystarczą
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
Co tutaj taka cisza zapadła?
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba chwile skupienia w ciszy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam czasu czytać, a co dopiero pisać
... niestety korzystam z komputera w pracy. Na szczęście mam takie Szefostwo, że nie mają nic przeciwko temu - oczywiście o ile nie mam nic służbowego do roboty ... a teraz trochę zwariowany okres. Domowy komputer nie działał ... ale jutro pewnie będe mogła się do niego dorwać, bo TŻ będzie na zajęciach ![]() Teraz mam "na tapecie": * organizację wieczoru panieńskiego mojej siostry (trochę mnie to przeraża). Mamy trochę pomysłów, ale teraz trzeba je zrealizować. * pomóc jej w ostatnich przygotowaniach do ślubu (ustalenie przebiegu uroczystości, sypanie (czym?) przed kościołem, zabawy podczas wesela, zrobienie winietek itp.) * zdrobienie ksiegi gości weselnych dla niej * priorytej! nakłonienie mojego narzeczonego, żeby w końcu zabrał się za projektowanie naszych zaproszeń (mieliśmy w planie rozdanie ich do końca maja) ... zaczyna mnie po mału ich brak doprowadzać do roztroju nerwowego. Chodzimy na nauki ... jeszcze 6 spotkań + 3 spotkania w poradni rodzinnej (musimy się umówić) ... i chciałam cos jeszcze napisać, ale zapomniałam - pisze to w wolnych chwilach i czasem mi myśl przewodnia ucieka P.S. Nada nie mam sukienki, ani wybranej koncepcji na jej wygląd ![]() W tym temacie też zaczynam czuć lekkie zdenerwowanie, szczególnie, że Wy wszystkie już macie wybrane i pozamwiane kreacje na ten dzień. |
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam, nie martw sie mialam jechac w przyszlym tygodniu ale nie da rady bo mam okres a mama goracy czas w pracy. znow to odkladamy na kolejny tydzien. ciekawe ile jeszcze...
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam zaproszenia a dzisiaj kupiłam do nich jeszcze wkładki
![]() udało mi się chyba w miare zgrabnie połaczyc dwa wierszyki. Jeden o kasie zamiast prezentów, drugi o totku zamiast kwiatów W kwiaciarni powiedziano mi że zrobią identyczny bukiet jak ze zdjęcia, koszt do 200 zł
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy zaprszenia wybrane ale jeszcze nie zamowione
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
my zaproszenia już zrobiliśmy, tak się spieszylismy, by były na maj gotowe.. pare juz rozdanych, a reszta leży i czeka..
jakoś nie możemy się zebrać do ich dawania i wysyłania.. nie wiem dlaczego zupełnie.. pewno na początku czerwca zaczniemy wysyłac dalej.. jakiś leń się zakradł..
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
tak wczesnie. my sie przymierzamy zaczac rozdawac na przelomie lipca-sierpnia.
tylko w jakis najblizszy weekend prosimy swiadkow. a raczej mojego kuzyna bo od tego czy sie zgodzi bedzie zalezala reszta
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
też mnie to dziwi, ale winduja sobie ceny jak moga, a my płacimy bo nie mamy wyboru, sama sobie bukietu nie zrobię....a i tak zmieszczenie się w 200 zł to w sumie atrakcyjna cena
|
|
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszyscy się śmieja że 4 miesiące wcześniej zaproszenia by wcześniej zacząć pieniądze zbierać
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas już zaproszenia częściowo rozdane-no wiecie Ludzie znad morza w sezonie zarabiają a sezon trwa do końca września zatem trzeba było uprzedzić
![]() A teraz jedziemy zapraszać do mojego Raciborza -akurat składa sie tak ze bedzie impreza przyjaciolki-ćwierćwiecze zatem dobry moment bo wszyscy zaproszenia na ślub znajomi tam będą. Poza tym tak mi się podobają moje zaproszenia że chcę się wszystkim pochwalić ![]() My też zamiast kwiatów chcemy kupony totolotka ale powiemy to indywidualnie . Natomiast wierszyki o gotówce trochę mnie żenują . Edytowane przez izazusia Czas edycji: 2008-05-16 o 14:51 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wole dostać pieniądze niż masę niepotrzebnych nam jak na razie rzeczy i później tylko sie martwić gdzie to upchnąć zresztą takie wierszyki są zazwyczaj śmieszne a nie jakieś nachalne w stylu "dawać kase"
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej wierszykow miec nie bede. ale wszyscy wiedza ze sie budujemy i mile widziana kasa. tez nie bede miala oporo wyraznie powiedziec (jesli ktos zapyta) ze wolimy pieniadze
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to ostatnio z kim by sie nie rozmawiało co bierze ślub (przynajmniej wokół mnie) to wszyscy wolą pieniądze.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#770 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny i ja do Was dolaczam
![]() slub odbedzie sie 20 wrzesien juz sie doczeakac nie moge, przygotowania trwaja niestety to jest troszke meczace ale z drugiej strony przyjemne ![]() suknia wybrana ... niedlugo dalacze zdjecia mojej ukochanej sukienki
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
trillinka bierzesz dwa śluby?? bo w podpisie widnieje 4 październik
![]() Gabi2 nie bierz tego do siebie,fakt te wierszyki są całkiem zgrabne ale ja jakoś nie chciałam ich mieć. A wiecie...talerze ...Do dziś w każde święto w domu jemy na serwisie który moi rodzice dostali na ślub. I powiem Wam że to mnie rozczula. 37 lat sie ostał, i to przy wybuchowym charakterze mojej mamy
|
|
|
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Wierszyków nie mamy. Owszem niektóre prezenty po latach mogą byś miłą pamiątką, ja jednak bym sie obawiala troche. No wiecie każdy ma inny gust i nie wiem czy talerze wybrane przez 60 letnia ciotke akurat mi sie spodobaja. Od strony TŻ raczej sie prezentów nie daje -od roku wszyscy żartujam że czas już dzwonić do ******** (żeby nie robic kryptoreklamy -firma udzialajaca pozyczek na bardzo bardzo wysoki procent)
![]() Obawiam sie ze moze ktos z mojej strony wpadnie na pomysl prezentu, ale mam nadzieje, z eobejdzie sie bez 3 żelazek i ekspresu ktorego ani nie mamy gdzie postawic, ani nie bedzie używany
|
|
|
#773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie jak kolezanka mama pytaniea 2 terminy slubu 20.09 i 04.10,o co chodzi??
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy wczoraj w poradni aby odbyc dwa brakujące spotkania, dwa dlatego że jedno mieliśmy w ramach całodniowych weekendowych nauk
pani spojrzala na nas z zaskoczeniem i stwierdzila że ksiadz powinien uznać nam jedna pieczątke bo ona też przystawia tylko jedną, mamy powiedzieć, że to bylo takie 3 w jednym, bylismy tam dłużej, przerobiliśmy wszystkie tematy i już.... jak pojdziemy w czerwcu na spisanie protokolu to podsuniemy mu to, mam nadzieje że nie będzie robił problemów
|
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
a my po naukach przedmałżeńskich jesteśmy, teraz po drugim spotkaniu w poradni rodzinnej(które mieliśmy wczoraj) z taką głupia babą.. zostało nam ostatnie spotkanie z nią, ale chyba najgorsze..w cztery oczy, czyli my i baba
jakoś musimy to przeżyć..
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej oszczedzila gadaniny i wyszlismy wczesniej.te spotkania nie sa takie zle, fakt ze czasem bzdury gada ale potrafi i cos fajnego powiedziec. nie moge sie zmobilizowac zeby zalatwiac dekoracje sali. numery przygotowane,tylko dzwonic i pytaca ja nic...
|
|
|
#777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Oj poradnia nas dopiero czeka -musze sie zmobilizowac zeby zadzwonic
![]() Kiedy idziecie do urzędu? Coś czytałam, że przy slubie konkordatowym trzeba mieć "zaświadczenie o braku przeciwskazań do zawarcia małżeństwa" "odpisy aktów urodzenia" no i w urzędzie składa się oświadczenie o zmianie nazwiska. Problem u nas będzie z aktami urodzenia bo w innych miastach są niż mieszkamy i będzie ślub. To podobno można pocztą załatwić. Wiecie coś o tym?
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Katia, no ja myślę to załatwiać w czerwcu a 6 czerwca będzie dokładnie 3 miesiące przed ślubem
Oj dziewczynki ale leci ten czas -jeszcze teraz młyn w pracy mam. Ani sie obejżę i będzie wrzesień. A tu zero motywacji do zrzucenia paru kilogramów ;( Tak z 5 bym chciała , ale chyba na chceniu sie skonczy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

... niestety korzystam z komputera w pracy. Na szczęście mam takie Szefostwo, że nie mają nic przeciwko temu - oczywiście o ile nie mam nic służbowego do roboty ... a teraz trochę zwariowany okres.
mialam jechac w przyszlym tygodniu ale nie da rady bo mam okres a mama goracy czas w pracy. znow to odkladamy na kolejny tydzien. ciekawe ile jeszcze...
jakoś nie możemy się zebrać do ich dawania i wysyłania.. nie wiem dlaczego zupełnie.. pewno na początku czerwca zaczniemy wysyłac dalej..
ale przynajmniej oszczedzila gadaniny i wyszlismy wczesniej.