|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
dziewczyny, dzięki
![]() ![]() ![]() co do butów, to może nie czekajcie aż my się do ortopedy wybierzemy. tak naprawdę, to powinno się iść na kontrolę, kiedy dziecko zaczyna samo chodzić, więc u nas to jeszcze trochę pewnie potrwa ![]() ![]() ![]()
#2252 |
Zakorzenienie
|
ajanna moj Adi tez po domu chodzi boso a taki z niego speedy ze czasem ledwo nadazam
![]() ![]() acha kiedys w dzien dobry tvn mowili ze bez butow i skarpetek jest najlepiej po domu a zeby butkow nie ubierac tak dlugo jak sie da ![]()
#2253 |
Zadomowienie
|
Witam z rana !!ja czuje się okropnie już tydzień mam kaszel i nie umię go wyleczyc
![]() ![]() ![]() ![]() ajanna kolor the best!!!!!!!! P.S obcięłam się ale nie tak jak myślałam tylko trochę dłuższe zostawiłam,jak zrobie foto to wkleję! |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
nam sie wczoraj trafiła wizyta u ortopedy ale było to tak nagle, ze nie zapytałam o buty
![]() z Adrianem wszystko OK ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!!!!my juz od 6 na nogach....
![]() ![]() Bylam wczoraj u fryzjera i totalnie zmienila fryzure ![]() Alanek powoli przegryza i nie tylko marchewke,wczoraj nawet dostal pol obiadku z wiekszymi kawalkami warzyw i jadl jakies 30 min ale zjadl z czego jestem niezmiernie dumna ![]() A jesli chodzi o buty moj synek jeszcze nie chodzi ale mam kila par na miekkiej podeszwie i dwie z wyprofilowana i dosc twarda podeszwa!!!niezbyt sie na tym znam ale jak przyjadzie czas napewno sie bede dowiadywac ![]() zycze milego i przyjemnego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś już słonecznie
![]() eve gratulacje dla Oliwki ![]() Kanciu super że z Apusiem wszystko dobrze ![]() Xantia miłej podróży ![]() Rocznicowe buziaki dla Viktorii i Krzysia
![]()
![]() |
#2257 |
Konto usunięte
|
a u nas nie pada.
![]() ajanna, a do ortopedy to pewnie trzeba ze skierowaniem? a czemu te skarpetki z gumową podeszwą nie są ok? myślałam że ma być miekko i wygodnie.... ![]() choroba dopadła mojego TŻ. gardło, katar, łamanie w kościach. czyli muszę się udac do apteki, bo chory TŻ to masakra. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek wszystkim
![]() muszę wam cis powiedziec jakos wcxzesniej nie miałam siły o tym pisać mój brat 2 tygodnie temu obciął sobie palec siekierą u lewej ręki mały palec ![]() a Wikusia w nocy jak zwykle sie tukła i spała od 3 z nami ![]() EDIT:dodaję zdjęcia robione w niedzielę |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niestety starsznie go bolało mimo ze ma 18 lat płakał jak małe dziecko po nocach nie spał,tabletki nie pomagały.Ale teraz już jest ok juz go tak nie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
taki mlodziuki i stracil palec to bardzo przykre...wiesz kilka lat temu moj dziadek ktory pracowal w stolarni tez obcial sobie ale duzy palec jakas maszyna ...no i podobno nawet tego nie poczul dopiero po jakims czasie...ale zagoilo mu sie bardzo ladnie...oki.zmykam sie ubierac bo sie spoznie...narazie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brat obciął sobie siekierą ![]() ale już ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Joanna wspolczuje bratu
![]() ![]() a Wiki oczy ma twoje ale nosek taty ![]()
#2264 |
Zakorzenienie
|
Cześć klachule
![]() JOANNA szybkiego powrotu do zdrowia dla brata ![]() Mój tata też kiedyś obciął sobie kawałek palca jak piłowali deski jak budował naszą działkę, ale wszytko dobrze się skończyło i zagoiło ![]() ajanna no kolor zabójczy ![]() Napewno na ulicy się ludzie oglądają ![]() ![]() magsch ja też mam boba na głowie od kilku miesięcy i chwalę sobie i dobrze się czuję ![]() ![]() A jeszcze mam pytanko, bo teraz mieszkasz w Irlandii, a gdzie mieszkałaś w Polsce - z jakiego miasta jesteś ![]() lea zdrówka dla mężusia, żeby szybko wyzdrowiał ![]() Xantia udanego wylotu i wracaj szybko do nas ![]() A z tymi zaproszeniami to moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś ![]() ewe pozdrów Kasię i dla Krzysia buziaczki ślemy ![]() Dla Wiktorki również ![]() Ja idę zaraz do mamy zanieść Hanie i na 16:00 do pracy ![]()
#2265 |
Zakorzenienie
|
Minisia ja jestem z okolic Gdanska a dokladniej z Pelplina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki !!
magsch- bardzo ładna fryzurka, ja dzisiaj wybieram sie do fryzjera kanciu- gratki dla Apusia za pierwszy ząbek. ![]() lea- Maks jest niesamowity, mój Kuba to tylko potrafi siedzieć jak go sie posadzi, nie pełza, nie raczkuje, nie wstaje, nie mówiąc o chodzeniu, wiem ze dzieci kazde w swoim czasie, ale jak czytam o postepach Makasa to jestem w szoku,bo między Kubą a Maksem jest różnica 4 dni, jak dzieci mogą sie różnić ![]() minisiu- bardzo ładne zdjecia ajanna- fajny kolorek, ale ja bym sie nie odwazyła anula- jaka Klaudia juz duza ![]() ![]() A czy nie powinny pierw wyjść górne jedynki?? ![]() Wczoraj ważylismy Kube waży 11 kg. Mam problem z kupieniem dla niego czapki, bo albo wszystkie sa za duze albo same malutkie, on ma duza główke, miesiąc temu jak byliśmy u lekarza to miał 46,5 cm. Jakie rozmiaryczapeczek nosza wasze dzieciaczki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
magsch masz troche taka orientalna urode
![]() ![]() tz przewija smierdziuszka ![]()
#2269 |
Konto usunięte
|
magsch, ale Ty śliczna jesteś!!
![]() ![]() JOANNA, współczuję bratu, ![]() ![]() U nas rano było ładnie, a potem powrót deszczu ![]() A potem mały był z babcia, a ja z TŻ ładowaliśmy złom na auto, pojechaliśmy sprzedać, wyszło tego 2 t, czyli troszkę kasy na boku wpadło, ![]() ![]() chcę też kupić Maksowi prezent na dzień dziecka, taki traktor z Wadera: http://www.allegro.pl/item361371231_...pa_gratis.html ... ale nie na Allegro, tylko w Makro, gdzie kosztuje 85zł. A co Wy planujecie na dzień dziecka dla dzieciaczków? joannah, tak jak piszesz, każde dziecko ma swój rytm, a Maks ma to po mamusi, wszystko szybko, szybko. ![]() edit: ... ale cisza.... ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-05-20 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Wtajemniczenie
|
Lea: tak, do ortopedy trzeba skierowanie, ale bez problemu Ci je dadzą, bo i tak przecież czas na kontrolę chodzenia
![]() a my właśnie kupiliśmy chłopakom na prezent urodzinowo-dnio-dzieckowy taka ciężarówkę: http://esklep.babyfant.pl/index.php?...roducts_id=946 w realu i było trochę taniej - chyba 55 zł - jest fajny, bo znosi obciążenie do 150 kg, więc mam nadzieję, że będą się w nim wozić ![]() oprócz tego planowaliśmy im taki "plac zabaw" ze zjeżdżalnią z piłeczkami/basenem zrobić, ale przy tej pogodzie zastanawiam się czy to w ogóle ma sens ![]() Minisia: dzięki ![]() ![]() dziewczyny, czy któraś z Was ma taką cyfrową ramkę do zdjęć? bo tak się zastanawiam, czy mojej mamie na dzień matki nie kupić? (ale kosztują po min. 200 zł na allegro, a nawet nie wiem czy to działa? ![]()
#2271 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Kanciu, gratuluję Apusiowi ząbka ![]() ![]() minisiu, fotki super, a szczególnie ta "zza płota" ![]() magsch, laseczka z ciebie i faktycznie masz nietypową urodę ![]() Ja też mam strzyżenie na boba, ale powiedzcie mi dziewczyny, czy wy prostujecie włosy i na jaką szczotkę modelujecie? Bo moje jakoś nie chcą się układać ![]() JOANNA, współczuję twojemu bratu ![]() lea, Maks zapindala jak mały motorek ![]() anula, Klaudia już taka duża dziewczynka ![]() ajanna, kolorek bardzo odważny, ale pokaż się z bliska ![]() A Mati dzisiaj pierwszy raz sam usiadł z pozycji na brzuszku ![]() ![]()
#2272 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w biedronce wywrotke za niecałe 10 zł
![]() ![]() apropos zabawek to chciałam zapytac czym Wasze dzieci sie najchętniej bawia? bo mój to nie za bardzo sie interesuje zabawkami ![]() ![]() ps. wizaz mi nie dzialal wczoraj ![]() Juleczka no to wielkie gratulacje ![]() ![]() edit: ja juz sama nie wiem czy to ząbkowanie czy fanaberie mojego syna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Wtajemniczenie
|
hello babeczki!
zdjęciaki i dzieciaki boskie wszystkie bez wyjątku koniec i bomba!!!! Werka od 2 nocy robi mi pobudki co 2 godziny, a o 2 jest już wyspana i gotowa do zabawy ![]() No i mamy problem z kupką od 4 dni, robi jedną dziennie-twardą jak kamień dziwnego koloru. Dzisiaj dam sinlac zamiast kaszki ryżowej lub kaszkę kukurydzianą. Te ramki cyfrowe to fajny bajer-oglądałam, ale nie kupiłam, ponieważ wyświetlacz tych po ok.200zł nie jest duży, a te z większym wyświetlaczem są w cenie aparatu cyfrowego. Ale bajer naprawdę fajny. Na dzień dziecka dalej no idea. Ale myślę o takim stoliku edukacyjnym do zabawy na siedząco i stojąco, bo stojak edukacyjny chicco /który nawiasem mówiąc spr. się wyśmienicie przy leżeniu na pleckach i brzuszku do siedzenia się nie nadaje/. Mam na myśli coś takiego: http://www.allegro.pl/item368332013_...5w1_ssvip.html Wygląda,że starczy na długo, bo nawet stoliczek można zrobić potem. Pogoda ok, dzisiaj Biedronka w planach. Miłego dnia.PA!!!
#2274 |
Zakorzenienie
|
jak dlugo i czesto podawalyscie syropki przeciwbólowe?
ja daje Adrianowi przed snem od 3 dni a na ulotce jest napisane nie dluzej niz 3 dni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Wtajemniczenie
|
kanciu- ja w okresie nasilonego ząbkowania podaje czopki nurofen nawet codziennie przed snem tak przez ok.4-5 dni, potem przerwa i po kilku dniach znowu.Śpi o niebo lepiej. Syropku nie podaje, bo Wercia nie chce go przyjąć w żaden sposób.
No Werka zjadła sinlac na 120ml wody. MAm nadzieję,że nie będzie wymiotowała przez 12 godzin jak ostatnio /3 miesiące temu/i jej układ pokarmowy dojrzał do tego rarytasku. Czy podajecie dzieciom skórkę od chleba ? Nawet dentystka mi mówiła,że łagodzi bolesne ząbkowanie,. Jesli tak to jak podajecie. DAłam dzisiaj Weri i /taka okrojoną z kromki chleba/ i zjadła ją w 2 minuty= no chyba nie o to chodzi?
#2276 |
Konto usunięte
|
juleczko, buziole dla Matiego
![]() kanciu, Maks tez za zabawkami nie przepada. Wciąż najlepsze są kable wszelkiego rodzaju, więc skapitulowałam i dałam mu stojącą lampkę odłączoną od prądu "na własność", bawi się kablem, nie wypuszcza go z rąk, a przynajmniej nie ucieka pod biurko, ani nigdzie indziej, bo ma swój. ![]() paskudna pogoda, leje całą noc,.... i wciąż... ja zwariuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
Czesć dziewczyny, u nas pogodna do d...
Tymek niespokojny, może znów zęby lub pogoda u się nie podoba ale z miłych rzeczy - finał Ligii Mistrzów wieczorem i urodziny, 87 mojego dziadzi ![]() ![]() Ajanna - moja koleżanka ma ramę cyfrową, świetny gadźet, gdybym miała 200-300zł, na zbyciu pewnie bym sobie kupiła. niestety wydałam w tym miesiącu mnóstwo kasy na leki. na prezent ideał, podłączasz pendriva i zdjęcia się zmieniają same co chwilę, można też z tego słuchać radia czy oglądać nawet krótkie filmy, np,. teledyski
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
U nas też leje
![]() juleczko gratulacje dla Matiego ![]() Jeśli chodzi o prezenty z okazji dnia dziecka i dla Klaudii na roczek to nie mam pomysłu. W sobotę pojeździmy po sklepach to może coś znajdziemy ciekawego WIELKIE BUZIOLE DLA ADIEGO
![]()
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7617738]juleczko, buziole dla Matiego
![]() kanciu, Maks tez za zabawkami nie przepada. Wciąż najlepsze są kable wszelkiego rodzaju, więc skapitulowałam i dałam mu stojącą lampkę odłączoną od prądu "na własność", bawi się kablem, nie wypuszcza go z rąk, a przynajmniej nie ucieka pod biurko, ani nigdzie indziej, bo ma swój. ![]() paskudna pogoda, leje całą noc,.... i wciąż... ja zwariuję. ![]() to tak jak Nikola i tez ma już swój własny kabel!! teraz śpi a potem ruszamy do TESCO bo podobno su[er wyprzedaż jest ![]() no i u nas też leje!!niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Witam...u mnie pogoda do bani,od nocy pada...wiec sie dzisiaj w domku wynudzimy a popoludniu jak Alanek bedzie spal to zrobie jakies ciasto
![]() A jesli chodzi o zabawiki to moj synek woli sznurki,kable i piloty...czasami czyms sie zainteresuje ale doslownie na chwile! Kancia ja podowalam Alanowi Nurofen w ten sposob 3-4 razy dziennie po 3ml przez 3 dni -2dni przerwy i od poczatku-tak mi lekarka zalecila!!!no i nic mu sie nie dzialo! Iwka2002ja nie podawalam skorki od chleba ale sprobuje. Juleczka1980-mi fryzjerka powiedziala ze mam prostowac tylko te najdluzsze wlosy no i z tylu pierwsza warstwe bo reszte mam mocno wycieniowana...dzisiaj zobacze czy uda mi sie ulozyc... Gratulacje dla Matiego!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.