|
|
#1501 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1502 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7607529]Gratuluje
[/QUOTE][1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7607544]Nohemi suuuper, bardzo się cieszę, wielkie gratulacje Dziękuję ![]() Z taką armią kciuków nie mogłam nie zdać ![]() Ależ lało na egzaminie i akurat mocno jak robiłam łuk. Ale wszechświat był po mojej stronie
|
#1504 |
|
BAN stały
|
Nohemi
super... a pewnie jest co oblewac ![]() |
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Nohemi gratuluję
asia_z kurcze jaka szkoda ale nie martw się następnym razem będzie zdanykasientos zaczynamy prawie w tym samym czasie...prawie, bo ja w tym tygodniu mam trzecie zajęcia a jutro...pierwszą jazdę ![]() i tu mam prośbę do Was...wiem, że tutaj kciuki trzyma się głównie za zdające, ale trzymajcie jutro za mnie-za mój pierwszy epizod za kierownicą-żebym się opanowała(bo straszne strachajło ze mnie) i skupiła na nauce...Moja sister dziś miała pierwszą jazdę i...poszło jej bardzo dobrze, łuki już pięknie robiła i po mieście jeździła, ale ona jest odważniejsza i kiedyś tam zdarzyło jej się prowadzić...jutro zdam Wam relację jak było, mam nadzieję, że nie będzie to totalna porażka
|
#1507 |
|
Konto usunięte
|
papryka85 spokojnie, instruktor nad wszystkim bedzie czuwał
nie ma się czego bać, jazda Ci się spodoba - mówi Ci to taka panikara że większą trudno znaleźć
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
Nohemi, gratulacje.
Asia_z następnym razem zdamy. Ja bardzo w to wierzę. Choć po dzisiejszej jeździe chyba powinnam się załamać. Auto zgasło mi 3x,prawie przejechałam znak stop ( no zatrzymałam się ale jakby instuktor nie powiedział to bym śmignęła taka zagadana byłam) i jeszcze się zestresowałam bo koleś chciał się wepchnąć przede mnie a inst. kazał jechać i nie patrzeć. O mały włos a przytarłby nam samochód bo zgodnie z nakazem nie wpuściłam go chociaż gdybym jechała sama to inaczej bym sie zachowała. Na dodatek zatrzymałam się na ulicy gdzie miałam pierwszeńswo (bo wydawało mi się że człowiek jadący z mojej lewej nie zatrzyma się,szybko jechał) Same porażki dziś. No i jeszcze zbaraniałam dziś na olbrzymim skrzyżowaniu i nie wiedziałam juz jak mam się ustawić do skrętu aby nikomu nie przeszkadzać. Jestem zdołowana i raczę sie winkiem ![]() Proszę dopisać do listy że kolejny termin (drugi) mam 12.06 Dziękuję |
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
Nohemi gratuluję!!!
asia_z i i tak poszło Ci całkiem dobrze. Następnym razem będzie lepiej!! |
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Papryka85, Agusiia69, Yen7, Maxymilian dziękuje Wam serdecznie
![]() Papryka, poradzisz sobie na pewno Instruktor będzie Ci wszystko mówił i na pewno nie wezmie od razu w bardzo ruchliwe miejsce![]() Ja też się bardzo stresowałam za pierwszym razem, także to normalne ![]() Yen, takie błędy się zdarzają Ja też bardzo brałam to do siebie, ale to dobrze, bo na przyszłość tego nie zrobisz A po to są te jazdy, żeby wszystko doszkolić Także uszy do góry
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
za poltorej godziny musze byc w WORDzie na egzaminie, cos czuje ze nie zdam
![]() to bedzie moj drugi raz, a jak to mawiaja- do trzech razy sztuka, a jak nie do trzech to do szesciu
|
|
|
|
#1513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
).Kolejnym razem sie zmobilizujesz i będzie napewno lepiej. Też już doszłam do wniosku, że raz lepiej jeżdżę, raz gorzej (tzn. popełniam błędy głupie) i poprostu tak jest. Z czasem tych lepszych jazd będzie wiecej, a tych błędów coraz mniej - choć ja po takiej nieszczególnej jeździe też mam doła zawsze. Najważniejsze żeby na egzaminie wszystko wyszło jak powinno, czego życzę Tobie, sobie i wszystkim którzy jeszcze egzamin mają przed sobą Nicole the Blonde powodzenia już dzisiaj na egzaminie Masz szansę już dziś się cieszyć i życzę Ci serdecznie żeby Ci się dzisiaj powiodło,trzymam kciuki, napisz jak będziesz po ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
hej wszystkim
ja odkad zdałam prawko nie udzielam sie juz tu tak aktywnie ale na biezaco czytam wątek i trzymam kciuki za Was wszystkie ja niestety odkad zdałam nie prowadze czesto bo tata ma auto na benzyne a wiadomo jakie sa ceny benzyny... ale jak tylko jezdze gdzies z tata to ja prowadze i uczy mnie ekonomicznej jazdy, np nie gaz-hamulec, gaz- hamulec, tylko jak widze ze daleko czerwone swiatlo to puszczam gaz i pomału sobie dojeżdzam bo wtedy nic nie pali...pamietajcie, zeby sie nie poddawac, kazdy ma chwile zwątpienia, ja tez miałam, ale w koncu sie udało ![]() pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki
|
|
#1515 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() no ale trzeba sprobowac.. trzymam oczywiscie za Ciebie kciuki Cytat:
![]() powiedzcie mi czy ja sobie moge tak np praktycznie codziennie ustawiac jazdy, czy raczej to nie przejdzie? bo zalezy mi jak najszybciej sie z tym prawkiem wyrobic..eby pozniej miec czas na egzaminy
|
||
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1517 |
|
BAN stały
|
aha... to dobrze...
chociaz nie wiem czy tak czesto dam rade sie z nimi spotkac ![]() a na jakiej to jest zasadzie... konczy sie teoria zaczynaja jazdy czy w trakcie juz mozna zaczac jazdy... czy zalezy od szkoly? |
|
|
|
#1518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, Myślałam że tylko chodzi o płynność jazdy i brak gwałtownego hamowania, a to też o zużycie paliwa ![]() Tak coś czułam że część jego uwag troszkę już wykracza poza ten zasób wiadomości i umiejętności podstawowych potrzebnych do zdania egzaminu, że uczy mnie też już niektórych rzeczy później do sprawnej jazdy samodzielnej - tylko żeby mi jeszcze tak uświadomił czasem o co mu chodzi ![]() kasientos to kiedy zaczynasz jazdy zależy od szkoły,ale chyba w większości jest tak że musisz skończyć teorię/zdać egzamin wewnętrzny z teorii i dopiero wtedy zaczynasz jeździć Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2008-05-20 o 10:39 |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mi łuk wychodził a tu teraz masakra.
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7611970]Yen nie załamuj się, miałaś poprostu gorszy dzień - każdemu się zdażają (nie tak dawno Ty mnie pocieszałaś
).Kolejnym razem sie zmobilizujesz i będzie napewno lepiej. Też już doszłam do wniosku, że raz lepiej jeżdżę, raz gorzej (tzn. popełniam błędy głupie) i poprostu tak jest. Z czasem tych lepszych jazd będzie wiecej, a tych błędów coraz mniej - choć ja po takiej nieszczególnej jeździe też mam doła zawsze. Najważniejsze żeby na egzaminie wszystko wyszło jak powinno, czego życzę Tobie, sobie i wszystkim którzy jeszcze egzamin mają przed sobą Wiem,wiem... czasami są te gorsze dni, złe ciśnienie albo wpływ innej siły wyższej. Tylko wydawało mi się że już jeżdżę całkiem nieźle a po miesięcznej przerwie narobiłam tyle głupot. Na placu przynajmniej zrobiłam kilkanaście górek i nie stoczyłam się ani razu( wcześniej też nie tylko na egzaminie) Jak ja bym chciała już mieć ten plasticzek w garści i nie stresować się więcej a przynajmniej nie wydawać kasy,której i tak nie mam. No to się Wam wypłakałam. ![]() Nicole the Blonde zdawaj od razu relacje jak wrócisz! Mam nadzieję że poszło Ci suuuuper i już nie bedziesz musiała poprawiać. |
|
|
|
#1521 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
będzie dobrze, uda nam się.Ja też pierwszy raz najechałam na pachołka na egzaminie - taka porażka bardziej boli niż potknięcie na mieście. Inaczej też by było gdyby na jazdach nie wychodziło: a tu - na jazdach łuk zawsze pięknie, a na egzaminie akurat ten jeden raz nie ![]() Też chciałabym już skończyc z wydatkami na prawko - tylko odebrać dokumencik
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tatus od poczatku mnie uczyl "Na luz, na luz.." i autko samo sie dokula
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
no wiec ja juz po
łuk mi poszedl bardzo dobrze, ruszanie pod gorke tez, opisalam wszystkie swiatla i zbiorniki plynow dobrze a pozniej wyjechalam na miasto pojezdzilam troche (najbardziej mi sie podobalo zdjezdzanie z kretej gorki ) ale jak wjechalismy na ulice gdzie byl dosyc duzy ruch musialam zmienic pas ruchu zeby ominac pojazd i wymusilam pierwszenstwo ![]() tak szczerze to nie jest mi smutno, jak nie teraz to kiedys indziej zdam, dziekuje dziewczyny za wsparcie |
|
|
|
#1524 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najważniejsze że się nie załamujesz - powodzenia w kolejnym podejściu - oby w Twoim przypadku było do trzech razy sztuka |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7613723]Ha!u mnie to samo
tatus od poczatku mnie uczyl "Na luz, na luz.." i autko samo sie dokula [/quote]mnie też, mnie też tak tatuś uczył :P aczkolwiek kolega ostatnio wyczytał na jakieś stronie o ekonomicznej jeździe, że to wcale nie pali mniej ![]() o, znalazłam takie info : Jazda na luzie Ta technika jazdy jest stara jak świat i przechodzi prawdopodobnie z pradziada, na dziada, na ojca, a następnie na syna. Niestety, w dzisiejszych autach nie spełnia pokładanych w niej nadziei. Dodatkowo, jest szalenie niebezpieczna. Produkowane obecnie samochody palą najmniej paliwa nie podczas jazdy na luzie, ale podczas hamowania silnikiem. Dokładniej, w czasie hamowania silnikiem silnik napędzany jest przez koła pojazdu, a dopływ paliwa jest całkowice odcięty. Paliwo zaczyna ponownie płynąć do silnika dopiero – jak podaje tygodnik Motor - w okolicach 1300 obr/min., aby uniknąć zgaśnięcia silnika. Co ciekawe, to rozwiązanie techniczne znane jest juz od 25 lat i ma zastosowanie również w autach gaźnikowych. Chcesz jeździć taniej? Przed skrzyżowaniem lub zakrętem zdejmij po prostu nogę z gazu i miej cały czas włączony bieg. Wciśnij sprzęgło i zredukuj bieg gdy obroty spadną do ok. 1500 na minutę. Rób tak aż do całkowitego zatrzymania się. Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2008-05-20 o 12:30 Powód: dopisek |
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
wdowa, tak, to prawda mi też tak tata mówił. Co więcej, mój tata ma w aucie licznik ile pali auto w danym momencie i jak dotaczam sie na biegu wskaznik mi pokazuje: "0,0"
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój samochód na szczęście mało pali z tatą jechałam tylko raz i też o tym luzie mi mówił a tak to sama jeżdżę lub z chłopakiem i szczerze mówiąc troszku boję się tak jeździć;] nie wiem czemu:PCytat:
ale szkoda, że Ci sie nie udało.. następnym razem musisz zdać!!![]() Cytat:
fajna sprawa
|
|
#1529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no coż przynajmniej dłużej z nami posiedzisz a tak całkiem poważnie, to bardzo mi przykro ale dobrze że się nie poddajesz, nie załamujesz itd Za którymś tam razem się uda( tak sobie też powtarzam) oby jak najszybciej. |
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
taaa, jak czasem niechcacy za mocno przygazuje i mi wyswietli "19,8" to az patrzec nie moge ile pieniazkow leci
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

ale nie martw się następnym razem będzie zdany

).