|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
dzien dobry;p ja od dzis zaczynam
serki wiejskie lubie nawet taki krasnystaw nie wiem czy moze byc hm i co z tymmajonezem?
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Eluś - spóżnione ale bardzo szczere, Wszystkiego Najlepsiego - coraz mniej kilogramków, coraz wiecej uśmiechu na buziulce, mniej nauki, więcej radości i wolnego czasu, miłosci, czulosci i czego sobie tylko zyczysz
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny powiem tylko tyle - wczoraj byla impreza i takiego kaca jakiego mam teraz to kurde w życiu nie mialam, ide spac dalej bo nie wiem dlaczego sie zerwalam o tak wczesnej porze - kurde porazkaaaaaa, jedzeniem nie zgrzeszylam, zjadlam tylko jednego malego batonika musli ktorego kumpela kupila specjalnie dla mnie wiec nie moglam odmowic ale ile litrow alko w siebie wlalam to wole nie wiedziec, wiem jedno koniec z % na miesiac co najmniej
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak musisz to możesz. ale bardzo malutko. ![]()
|
|
|
#2824 |
|
BAN stały
|
dzien dobry
jejuu spac nie moglam zaraz ide cwiczyc , potem kąpiel i maturka a po niej wódka hihi :P niecne plany.dwa pytania lepiej wodke zapijac prawdziwym sokiem z owoców czy colą light? oraz czy mozna wątróbke na II fazie? |
|
|
|
#2825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja bym wziela cole light bo ma mniej kcal a wódka sama w sobie kaloryczna. Wątróbke śmiało możesz ale jakąś drobiową. Powodzenia!! Zapomniałabym. Wzięłam dzis centymetr w obroty i oto wyniki w porównaniu do 3.04- do tego czsu miałam zastój z ok 1.5 miesiaca bo przeginałam z dodawaniem węgi więc wzięłam sie za siebie: Było-------------------Jest Ramię 34cm -----------------28cm (coś za duża różnica nie widzę aż takiej po sobie) Pod biustem 75cm -----------------73cm Talia 72cm -----------------68cm Pępek 85cm -----------------80cm Biodra 96cm -----------------93cm Udo 54cm -----------------52cm (w najszerszym miejscu) Udo 43cm -----------------43cm (buuuuu) => bliżej kolan Edytowane przez styska Czas edycji: 2008-05-20 o 11:41 |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Mógłby ktoś powiedzieć, czy moje śniadanie jest OK?
Bo nawet się najadłam, zaspokoiłam głód, ale nie wiem czy nie za dużo tego ![]() Pomidor, 4 rzodkiewki, 100g twarogu chudego 0,5% tłuszczu, plaster sera Hochland tego odtłuszczonego (15g tłuszczu w 100g) A gdybym dodała do tego jeszcze jajko? (żeby zaspokoić głód na dłużej) I jeszcze jedno - biorę witaminę B2, 3 tabletki dziennie, to nie wpłynie na skuteczność diety? Nie mogę zrezygnować z tej witaminy, muszę brać ze względu na kąciki ust
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!Cytat:
Ja polecam omlet, który syci na długo, w I fazie jadłam takiz 2 jaj z warzywami (pieczarki, papryka, szczypior) plus do tego np. rzodkiewki lub ogórek lub pomidor. Ewentualnie można jeszcze dodać chudą drobiową wędlinę. Co do witaminki - myślę, że nie ma to wpływu na dietę
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Desery I f - serek ricotta z kawą, kakao, orzechami, słodzikiem np...
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 łyżki mleka, ćwierć łyżki soli, 2 łyżki masła Roztrzepać jaja, wlać mleko, osolić, ubijać przez 15 sek. Na patelni rozgrzać masło, wlać jaja, smażyć przez 15 sek na mocnym ogniu, zmniejszyć płomień i smażyć dalsze 3-4 min na małym ogniu. Gdy omlet zetnie się od spodu, unieść nożem brzegi tak, aby nie ścięta masa wpłynęła pod placek. Po usmażeniu zwinąć w rulon. Coś takiego tylko podzielić przez 2? ![]() Wstyd się przyznać, ale marna ze mnie kucharka ![]() To na obiad będzie omlet
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
Od jutra dołączam do Was Dziewczyny!! Zrobiłam głupotę.... Byłam na głodówce przez ostatni tydzień i czuje sie paskudnie... Fakt, schudłam w 7 dni 7 kg ale teraz uświadomiłam sobie, że prawdopodobnie przytyje więcej niz schudłam, bo tak baaaaardzo chce mi sie jeść.... Nie mam siły juz sie głodzic a bardzo chciałabym schudnąć... Przed głodówką ważyłam 70kg na 173cm i mam ochote zjechać tak do 55kg ale raczej skupię sie na wymiarach aniżeli na wadze, więc może nie będę musiała chudnąć tych 13kg, może będzie wystarczyło mniej
Mam zamaiar pozostać troszke dłużej w I fazie bo słyszałam że to troszkę pomaga Poza tym nie wydaje mi się ona aż tak bardzo restrykcyjna Mam tylko jedno pytanie: Czy w tej diecie kcal naprawde WCALE niw pływaja na gubienie tłuszczyku?? Podam Wam przykładową potrawę którą chciałabym sobie zrobić jutro powiedzmy na obiad:"CHILLI" -4 łyżki stołowe oliwy z oliwek -4 cebule, posiekane -2 ząbki wyciśniętego czosnku -2 łyżeczki chilli -2 łyżeczki zmielonej kolendry -2 łyżeczki zmielonego kminu -5 ziaren kardamonu zmiażdżonych -2 czerwone papryki pokrojone -1,5 kg mielonej wołowiny -7 szklaenk pokrojonych pomidorów w puszce -1 szklanka koncentratu -1 szklanka wody -2 łyżki stołowe kakao -3,5 szklanki czerwonej fasoli z puszki (jest to zmodyfikowany przeze mnie na potrzeby diety sb przepis Nigelli Lawson )No i kalorie: w sumie 7244,5 Nie mam pojęcia ile tego chilli wyjdzie, ale czy mam się jakos ograniczać?? To znaczy jeśli powiedzmy porcja, którą się najem (no bo o to chodzi w tej diecie z tego co zrozumiałam) będzie miała ok.2000kcal i to będzie tylko obiad a do tego jeszcze przecież zostają 4 posiłki w ciągu dnia i to wszytsko będzie miało ok. 4000kcal wszystko (wszystkie 5 posiłków) to czy wtedy nie przytyję?? Czy Wy staracie sie jakoś ograniczać?? Proszę o szybka odp bo nie wiem co kupic na jutrzejszy obiad
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na sb nie liczymy kcal, nie patrzymy na ilosc portaw i ile zjesz, jesz do momentu az nie jestes glodna, nie wolno czuc sie glodnym. posilki maja byc sycace. wiem ze moze teraz to jest dziwne tym bardziej ze sie glodzilas tydzien, wiec ograniczalas jedzenie a teraz nagle masz jesc zeby schudnac. no moze ta glodowka deczko skurczyla ci organizm, jednak nie mozesz czuc sie glodna. nie musisz miec wyrzutow sumienia ze zjadlas omleta z 3 jajek do tego z warzywami. powodzenia, wytrwalosci i sukcesow
|
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Elffee
Wiem ,wiem ta głodówka to była porażka... no ale cóż każdy popełnia błędy. Spróbowałam, wiem jaka to katorga (jestem straszliwym łakomczuchem ) - pierwszy i ostatni raz. Przynajmniej jestem mądzrejsza o nowe doswiadczenia Ja po prostu wszytskiego musze spróbować na własnej skórze. A książeczkę pana Agatstona mam już od pewnego czasu w domku to się wreszcie zaczne stosować Wiem, że na początku na pewno przytyje przez tę głupią głodówkę, ale potem mam nadzieję będę chudnąć No to powodzenia Dziewczątka, jutro będzie pyyyyszny obiadek
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i nie zakladaj ze przytyjesz po tej glodowce, moze nie bedzie tak zle. aaa i tym bardziej podziwiam ze wytrzymalas tydzien na glodowce skoro jestes lakomczuchem, ja tez jestem i niestety mi jest ciezko sobie cos odmowic
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
na maśle nie można
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Dzięki temu forum postanowiłam przejść na dietę SB. Ograniczanie jedzenia mi nie wychodziło, bo zbyt często popełniałam małe i trochę większe grzeszki![]() Na SB jestem 8 dzień i jestem zadowolona, na razie jedyną pokusą były pampuszki które zrobiła moja Mama, ale dałam sobie radę Dzień na SB: 8 Waga początkowa: 56kg przy wzroście 1.62 Waga obecna: 54 Cel: 51kg wymiary obecne(początkowe) udo:51(54) brzuch:79(85) talia:68(69 )łydka:31(33) biodra:93(94 )Na początek chyba może być? I jeszcze pyt: 1 mogę zjeść kisiel posłodzony słodzikiem?(I faza) 2 Co myślicie o jadłospisie na dzisiaj: Ś: 2 zawijaski z wędlinką, serem, sałatą i pomidorkiem 2Ś:jajka 2 smażone z plasterkiem wędliny ob:sałatka warzywna k: serek wiejski lekki w międzyczasie: jogurt z kakaem i słodzikiem
|
#2837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PTASIE MLECZKO A’LA BLONDEE 1/4szklanki mleka podgrzewam w mikrofali, rozpuszczam tam 3slodziki i łyżeczkę żelatyny. potem biorę serek wiejski, miele go na masę [żeby nie miał grudek], dodaje to mleczko wymieszane DOKLADNIE z żelatyną i słodzikiem, dalej miele, potem dodaje CIUTECZKE [kropelkę] jakiegoś aromatu, małą plaska łyżeczkę kakao, miele i do miseczki i na 4godzinki do lodówki co najmniej OMLET Z TWAROŻKIEM (OMLET I FAZA, TWAROŻEK II FAZA) na OMLET:2 JAJKA,2 łyżki otrębów pszennych2, łyżki zarodków pszennych,1 łyżka mleka,2 łyżeczki siemienia lnianego 1 łyżeczka oliwy na SEREK:1/2 serka homogenizowanego naturalnego TESCO,1/2 kostki białęgo chudego sera, 1/2 łyżeczki cynamonu ,1 łyżka mleka, 4 suszone morele, 4 suszone śliwki Na patelni rozgrzewam oliwę. Resztę składników mieszam w miseczce, wlewam na rozgrzaną oliwę i na bardzo małym ogniu trzymam pod przykryciem. Jak zacznie skwierczeć przerzucam łopatką na 2 stronę.W tym czasie w miseczce mieszam serki, cynamon, mleko i suszone owoce. Jak ktoś czuje wielką potrzebę można dodać słodzik do smaku BLACK BEAN BROWNIES: -puszka czarnej fasoli-odcedzona i przeplukana woda(moze być też białą fasola!) -4 jajka -szklanka slodzika sypkiego-ja uzywam Splende -3 lyzki nieslodzonego kakao -1 lyzeczka proszku do pieczenia -1/2 lyzeczki sody -2 lyzki oliwy-ja uzywam z awokado lub pestek winogron,bo ta z oliwek jest dla mnie za ciezka -1 lyzka aromatu waniliowego -1/2 szklanki mleka w proszku-beztluszczowego -1/4 szklanki ricoty-beztluszczowej opcjonalnie posiekane orzechy. Fasole przepuszczamy przez maszynke,mielimy w mlynku do kawy albo blenderze takim do rozkruszania lodu.Ja uzywam "food processor" to jest urzadzenie,ktore rozgniata wszystko na papke.Generalnie chodzi o to,aby fasola miala konsystencje kremowa.Mysle,ze maszynka do miesa spisze sie dobrze.Mozna nawet 2 razy przepuscic.Dodajemy wszystkie skladniki,mieszamy porzadnie i wylewamy do formy.Na wierzchu mozna posypac przechami,albo zrobic polewe z kakao,mleka beztrluszczowego i slodzika.ciasto pieczemy 30-40 minut i konsumujemy z kawa.Jest pyszne!!! BEZIKI Z BITĄ ŚMIETANĄ: 3 białka ubij ze słodzikiem na sztywną pianę. Wymieszaj ze szczyptą proszku do pieczenia. Na papierze pergaminowym zrób kleksy z piany. Bezy piecz w temperaturze 110°C, aż zrobią się suche. Możesz zjeść je z odrobiną bitej śmietany light. KREM WANILIOWY : 1/3 opakowania (50 g) serka light Rolmlecz wymieszaj z 1/4 łyżeczki olejku waniliowego i odrobiną słodziku do smaku. KREM CZEKOLADOWY ubić 1 białko na sztywno, z 3 słodzikami, póżniej do tego dodać łyżeczkę kakao i dokładnie wymieszać. koniec. [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Zuzanna/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] KREM CYTRYNOWY: ubij na parze żółtko z kroplą esencji cytrynowej i wy-mieszaj z ubitym na pianę białkiem ze szczyptą słodziku. Krem możesz jeść na gorąco lub schłodzony. MUS WANILIOWY: w misce umieszczonej w gorącej wodzie rozpuść łyżkę żelatyny (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu). Dodaj kroplę esencji waniliowej i jajko ubite z odrobiną słodziku na kogel-mogel. Podgrzewaj, intensywnie mieszając, aż masa zgęstnieje. Podawaj lekko schłodzony. KREM KAWOWY: 1/2 szklanki serka czekoladowego Rolmlecz wymieszaj z 1/4 łyżeczki olejku waniliowego, szczyptą bezkofeinowej kawy rozpuszczalnej i odrobiną słodziku . Schłodzony deser posyp startą kostką gorzkiej czekolady. KREM RUMOWY: dwa żółtka utrzyj ze słodzikiem (ok. 1/4 łyżeczki). Dodaj kropelkę aromatu rumowego. KREM MIGDAŁOWY miskę wstaw do gorącej wody. Wlej do niej łyżkę rozpuszczonej żelatyny (przygotowanej wg przepisu na opakowaniu), dodaj jajko ubite ze słodzikiem. Mieszaj, aż masa zgęstnieje, dodaj 3 łyżki bitej śmietany light, posyp płatkami migdałowymi. OWSIANKA(FAZA II) a ja biorę kilka łyżek płatków owsianych, zalewam wrzątkiem w kubeczku tak żeby woda zakryła płatki. Nakrywam talerzykiem i zostawiam na trochę. W tym czasie można np pokroić dodatki- suszone owoce, orzechy itp. Potem przewalam te napęczniałe płatki do miseczki, dodaje dodatki, cynamon, ew. słodzik no i jak ma być z mlekiem to mleko, jak z jogurtem to jogurt. I wcinam [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Zuzanna/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG] CIASTECZKA ORZECHOWE 10 dag orzechow wloskich - 10 dag orzechow laskowych - sok z cytryny - 4 bialka Bialka ubic na parze az masa zgestnieje (mozna dodac slodzik). Zdjac z ognia i stale ubijajac dodac sok z cytryny oraz posiekane orzechy. Piec w 160 st.C ok 20 min LODY CYNAMONOWO-POMARAŃCZOWE Składniki: - serek Figura light - aromat pomarańczowy - cynamon - kakao - słodzik PRZYGOTOWANIE: Bierzemy 2 miseczki i do każej wkładamy po pół opakowania serka i minimalną ilość słodzika. Do pierwszej miseczki dodajemy cynamon i kakao, do drugiej kilka kropel aromatu pomarańczowego. Dobrze mieszamy, żeby powstała jednolita masa. Teraz bierzemy umyte opakowanie od serka i na zmianę wkładamy raz warstwę jasnego serka, raz ciemnego. Opakowanie "zamykamy" folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika do czasu jak się zamrozi. Po zamrożeniu polewamy pojemniczek z wierzu gorącą wodą, wykładamy nasze lody na talerzyk i posypujemy delikatnie kakao. LODY JOGURTOWE Składniki: 6 żółtek 3 szklanki jogurtu naturalnego 100 g cukru/słodziku orzechy, kakao, czy jaki kto ma pomysł Sposób wykonania: Żółtka ubić na parze z cukrem/słodzikiem na puszysty krem. Następnie ostudzić i wymieszać z jogurtem. Dodatki połączyć z masą jogurtową. Przełożyć do specjalnej formy do lodów lub miski metalowej, przykryć i zamrażać 12 godzin. SERNICZEK SB Kostkę zwykłego białego sera 0%(chudy, ok 35 dag) ucieram z 3 żółtkami na gładką masę, dodaję słodzik w płynie oraz wybrane dodatki( np kakao, kawa rozpuszczalna-pycha, wiórki kokosowe, aromat do ciasta..) Z trzech białek z odrobiną soli ubijam sztywną pianę i delikatnie łączę z serem.i delikatnie do małych foremek - tych do muffinów, lub np do blaszki, takiej na keks czy na podłuzna babke.Mozna posypac wiórkami, albo no kawa rozpuszczalna.W piecu w temp. ok 180 trzymac przez jakies 25 minut DESEREK A'LA TIRAMISU Utrzeć jedno żółtko z odrobiną słodziku w proszku, dodać aromat migdałowy, a następnie powoli dodawać serek naturalny homogenizowany (0% tłuszczu i cukru, 43 kcal w 100 gr, kupiony w Carrefour). Białko ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą twarożkową. Nałożyć do pucharków, posypać gorzkim, czarnym kakaem i płatkami migdałowymi PLACKI SEROWE Placki serowe mozna upiec na patelni, takiej nie przywierajacej lub szybciej wlewajac do brytfanki a pozniej do piekarnika. Ja zwyklle biore 30 dkg sera bialego i 3 jajka. Biane ubijam osobno, a zoltka lacze z serem i slodzikiem, po czym dodaje piane i wlewam na brytfanne. Pieke 30 minut w tem. 150 stopni. Mnie bardzo smakuje zastepuje Deser SERNIK NA ZIMNO Składniki: *serek Fidura 3% (duży) *jogurt naturalny 0% bez cukru *słodzik *aromat waniliowy *2 łyżki żelatyny Przygotowanie: Żelatyne rozpuścić w 200 ml wody (gorącej), ostudzoną zmieszać z resztą składników. Przełozyć do salaterek. Można też zrobić kakaowy( dodac kakao) lub straciatella (dodać startą gorzka czekoladę) NALEŚNIKI GRYCZANE SB IIFAZA gryczane naleśniki z książki doktorka- robię trochę inaczej: 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka pełnoziarnistej mąki pszennej 1 szklanka wody 1 rozbełtane jajko 2-3łyżeczki fruktozy łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 szklanki mleka łyżka proszku do pieczenia Wymieszać dwa rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, potem z jajkiem, dolać wodę, mleko, fruktozę i aromat waniliowy, zostawić na 10-15 min potem smażyć na mocno nagrzanej teflonowej patelni- smażyłam cieniutkie, więc patelnie natłuściłam oliwą z jogurtem, serkiem figura, owocami, serkiem wiejskim, chudym twarożkiem, dżemem bez cukru.. BELGIJSKIE GOFRY 2 duże jajka 1/4 szk ricotty lub innego serka np. Bielucha 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon, gałka muszkatołowa i słodzik wg uznania Jajka ubijać aż będą puszyste, dodać resztę składników i ubić na gładką masę. Piec w gofrownicy lub na patelni jak naleśniki. Gotowe można posypać słodzikiem w proszku, a w II fazie położyć na wierzch owoce [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Zuzanna/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG] CUSTARD 2 jajka 1 szk mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej gałka muszkatołowa opcjonalnie: 1.2 opakowania ricotty/ Bielucha Wszystko dobrze zmiksować, przełożyć do 3 naczyń, posypać gałką. Naczynka włożyć większego naczynia i napełnić wrzącą wodą (nalać tyle, żeby podczas pieczenia gotująca się woda nie dostała się do kremu) wstawić do pieca nagrzanego do 180'C na 25 min. Jeść na ciepło lub schłodzić. FASOLOWE BROWNIE w dodatku z jabłkami - przepis dla II Fazy Składniki: puszka białej fasoli - opłukanej i bardzo dobrze odsączonej 4 jajka - osobno białka i żółtka 2 łyżki oliwy(oleju, masła, margaryny) 1 łyżeczka drobno zmielonej czarnej herbaty kilka kropel zapachu rumowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 łyżki fruktozy 2 średnie jabłka pokrojone na kawałki i posypane cynamonem Przygotowanie: -utrzeć żółtka z fruktozą, tłuszczem na puszystą masę -całość przelać do blendera i dodać herbatę, proszek do pieczenia, sodę i fasolę - dokładnie zmielić na gładką masę(jak będzie za gęste można dodać łyżke mleka) -ubić białka z pozostałą łyżką fruktozy -przełożyc białka do masy jajeczno fasolowej i delikatnie choć dokładnie wymieszać -na dnie silikonowej formy ułozyc niewielką warstwę jabłek, zalać masą i na wierzchu ułożyć pozostałe jabłka -mozna posypac cynamonem -piec ok 55 min w 160-180 stopniach, sprawdzić patyczkiem czy dobre CYNAMONOCOOLKI (II faza) Skłaniki : -50g otrębów róznych(owsiane, pszenne, żytnie - suche - nie te granulowane z dodatkami) -1 jajko -łyzka oleju rzepakowego -słodzik do smaku -łyżeczka cynamonu Przygotowanie: -wszystkie składniki wymieszać razem -w palcach toczyc kuleczki i układac na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce -piec ok 10 min w 160 stopniach - od czasu do czasu mieszając Zpomniałam napisać - kuleczki toczymy malusie - takie jak nesquik CYNAMONOWY OMLECIK 2 jajka 1/2 opakowania serka np Bieluch (można mniej) chlust mleka chlust ekstraktu waniliowego cynamon i słodzik do smaku Piec jak omlet na patelni, ułożyć na talerzu, na środek wyłożyć resztę serka. CIASTECZKA ORZECHOWE Z GALARETKĄ 3/4 kubka substytutu cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 kubek masła orzechowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 filiżanki marmolady bez cukru Zmiksować substytut cukru, z jajkiem i wanilią przez ok 3 minuty, dodać masło orzechowe i proszek do pieczenia i kręcić ok 30 sekund. Z masy formować małe kuleczki i układać na blasze wyłożonej pergaminem. W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie i wypełnić marmoladą. Piec ok 12-14 minut do zarumienienia. FRAPPE NA PLAŻY kawa z cykorii (np. ricore) lub ew. rozpuszczalna kilka tabletek słodziku aromat waniliowy mleko 0,5 % kostki lodu Do słoika wlewam mleko (mniej wiecej do polowy sloika) dodaje kawe, slodzik, kropelke atomatu i kostki lodu (koniecznie całe). Wszystko mieszam trzęsąc słoikiem, aż zrobi się gęsta piana dzięki kostkom lodu. Przelewam do wysokiej szklanki, wladam slomkę i gotowe DESER SZARLOTKOWY: ricotta aromat szarlotkowy migdały cynamon słodzik proszę ( nie mogłam sie powstrzymać i zjadłam dziś z 20 winogron )
|
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
k_siaczek
ziękujęPodziwiam Cię że już tyle czasu wytrzymałaś na diecie, i że tyle kg się pozbyłaś.Gratuluję wytrwałości W sumie to nie jestem głodna. Na ciepłe posiłki jakoś nie mam pomysłu. Zresztą dla samej siebie jakoś nie chce mi się gotować
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja gotuję też tylko dla siebie ale nie mogłabym żyć bez kurczaczka
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Mam pytanko dotyczace slodzika...czy jest jakas dozwolona maksymalna ilosc dziennie?? czy mozna tyle ile sie chce ??
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
mam ochotę na wielką pizzę i wiadro piwa
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś po drugim dniu, w sumie już po północy, więc początek trzeciego dnia pierwszej fazy
![]() Ciężko, znajomi wyciągają na piwo, trzeba jakoś uczcić koniec matur Ale ja za to będę miała lepszy prezent niż smak piwa Na eMki nie mam ambicji, bo jestem raczej grubokoścista i nikt mi nie daje tylu kg ile ważę, ale źle się z tymi kg czuję
|
#2845 | |
|
Rozeznanie
|
A widzisz
jeszcze więcej jest, ale na arzie tylko tyle mam w mojej prywatnej home-made ksiazce kucharskiej sb Cytat:
Mnei też wszystko straaasznie kusii (ja też maturzystka ) ale staję sobie wtedy przed lustrem i ogladam swoj tlusty balonowy brzuch a potem wciagam go i wyciągam ciało jak najbardziejw górę- wtedy wychodzi mój ideał brzucha i nie jem slodkiego
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
A ja Was wyprzedzam dziewczynki o cały jeden dzień- dziś już czwarty
![]() Wczoraj o mało nie uległam pokusie, bo znajomi wyciągnęli mnie na piwo, ale byłam nieugięta i zamówiłam tylko wodę mineralną. Jak nie ja ![]() Przede mną pięć dni wolnego i zamierzam w tym czasie trochę pokombinować z SBowskimi przepisami. Wreszcie będę jadła na obiad coś innego niż sałatki Jak jakiś przepis okaże się fajny na pewno się nim z Wami podzielę! Zamierzam też duuuużo ćwiczyć. Na codzień ciężko mi znaleźć na to czas- trzeba więc korzystać gdy trafia się okazja Pozdrawiam cieplutko.
|
#2847 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem, jestem
dzisiaj mam wolne, bo niestety mam zwichniętą nóżkę w kolanie i zdycham z bólu.. nie mogę chodzić, ćwiczyć, ałaaaaaaaaaa!mam nadzieję, że to wszystko nie skończy się na pogotowiu.. i chciałabym powiedzieć, że siedzę właśnie teraz w sukience, która przed dietą się skutecznie na mnie opinała, a dzisiaj jest fajnie, luźna ![]() Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south im dłużej będziesz na SB, tym bardziej będzie przydatny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niech się któraś specjalistka wypowie bo ja nie mam pojęcia, a też mnie to interesuje |
|||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Plażowiczki!
Pomierzyłam się wczoraj wieczorkiem: Biust - 91 Pod biustem - 72 talia - 67 wys. pępka - 77 bioderka - 93-94 Jeszcze te kilka cm mniej, chociaż i teraz nie narzekam
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U ciebie na fotkach też duża różnica w figurze! Mam nadzieje, że z twoją noga wszystko będzie dobrze!!
|
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nosicielki seksownego bikini
oparłaś sie pokusieCytat:
ale wiadomo zeby nie przeginać bo to sama chemia Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

serki wiejskie lubie nawet taki krasnystaw nie wiem czy moze byc hm i co z tymmajonezem?

zaraz ide cwiczyc , potem kąpiel i maturka a po niej wódka hihi :P niecne plany.

)

Jak jakiś przepis okaże się fajny na pewno się nim z Wami podzielę!
wystarczy Marzena