![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXVIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pod wpływem paru czynników (w tym tutaj wypowiedzenia "na głos" moich przemyśleń dot. kariery) stwierdzam, że chyba pójdę na podyplomówkę. Będę miała 8 miesięcy z tylko 1 weekendem wolnym w miesiącu (bo 2 weekendy zjazd, a 1 praca), ale jak nie teraz, to kiedy, prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Tak, ale nie z tego powodu. Wtedy wydawało mi się to normalne, że takie są jego wymagania wobec mnie, przecież jestem dorosła to powinnam zachowywać i wyglądać jak dorosła (nadal to przekonanie widać w jakiś sposób we mnie pozostało)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
BAN stały
|
Czy któraś z was miała tak,że spoliczkowała swojego ex albo wyzywała go od różnych najgorszych a on po prostu żeby się bronić też wyzywał albo groził ?albo za mocno przytulił żeby się uspokoić bo na pół osiedla było słychać awanturę? Moich ex tak traktowałam a oni nie wytrzymywali tego za długo,kilka awantur siedzieli cicho ale ja po raz kolejny dostali w twarz mokrą ścierką im nerwy pszczały.Dodam,że to wzorce z domu i moja nerwica tak na mnie działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 27 lat i 3 zwiazki za soba. Dwa bardzo powazne, przed chwila odwolany slub...
Ja marze o podyplomowce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Osobiście odnoszę wrażenie, że osób na siłę chcących być uważane za poważne i tak jest za dużo, a mnie osobiście to męczy. Albo po prostu na takie trafiam w dużej mierze. Aż się postanowiłem z tego powodu zarejestrować żeby pokazać, że wcale nie trzeba się zmieniać, bo większy luz jest naprawdę fajny i przez niektórych oczekiwany i brany jako zaleta ![]() Cześć wszystkim tak w ogóle. Obserwuję trochę ten dział od dłuższego czasu żeby poznać drugą stronę medalu i w końcu nadszedł czas na rejestrację. Może nawet zacznę się trochę udzielać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kolejnego związku już nie chce i tak nie znajdę nikogo,ogólnie ja rzadko mówię o swoich uczuciach w związku jak i to że kogoś kocham ale to przerabiałam w każdym związku,tak samo jak myśl o ślubie i to żebym musiała publicznie w obecności rodziców pocałować przyszłego męża,nawet przeprowadzając chłopaków do domu nigdy nie okazywałam przy rodzicach czułości to pewnie też że względu na to,że oni też jej sobie nie okazywali nigdy Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2017-08-08 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Potrafię kochac calym sercem i jestem z siebie, mimo wszystko dumna ![]() A jemu zycze szczęścia, szczerze. Mam nadzieje, ze oboje poukladamy sobie zycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Przykro mi ja też 3 w tym dwa poważne jeden 8 letni w tym 2 lata mieszkania razem,ostatnio 3 letni w tym rok mieszkania razem i 2 lata po zareczynach,kolejny 3 to tylko 4 miesiące bycia razem więc się dobrze ta znajomość nie rozwinęła.Każdy związek podobny do siebie. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Wiesz czasami bardziej pomagają mi moi znajomi niż psycholog,chociaż koleżanki nie mają aż tyle czasu dla mnie ale zawsze trzeźwo na wszystko spogladają.Własnie ja też sądzę,że mój wybuchowy charakter przyczynia się do rozpadu moich związków do tego wybieram partnerów którzy też pochodzą z domów gdzie ktoś z rodziców pił albo pije do teraz.Może właśnie kochamy za mocno i każdy z ex to wykorzystuje. Też mam taką nadzieję,że wszystko się kiedyś ułoży chociaż sama już przestałam w to wierzyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Fuck google, ask me!
|
Cytat:
Też jestem dzieciuchem. Może z racji zawodu - jestem nauczycielem wczesnoszkolnym (któraś z Was o to pytała) ![]()
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kazdy jest inny, wiadomo. Ja jesli kocham to daje z siebie wszystko. Dbam o partnera i o zwiazek. Nie umiem prowadzić jakiejs głupiej gry, rodem z książki 'Dlaczego mężczyźni kochają zolzy?'. Dla mnie w zwiazku wazne jest zeby byc sobą, nikogo nie udawac. Dla nieodpowiedniego partnera zawsze będziesz 'za malo, za duzo' itd. Oczywiście zdaje sobie sprawę ze swoich wad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też często trafialam na takie poważne osoby, albo podobne do mnie, ale nieodpowiedzialne, stąd moje obawy, że kiepsko mogą wyglądać moje ewentualne relacje damsko-meskie. Zmieniać sie nie mam zamiaru, najwyżej będę sama, chociaż mi się to nie uśmiecha. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Chyba eks narzeczonemu udało się mnie przekonać, bo cały czas uważam, że ze mną jest coś nie tak, jeśli taka jestem Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie pytam, ale muszę sobie często robić autoanalize
![]() ![]() |
![]() |
#290 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wszystkie jesteście wspaniale i wyjątkowe, takie jakie jestescie!
![]() Nie dajcie sobie wmowic, ze jest inaczej. Księgowa, u mnie podobnie. Moja mama do dzisiaj leczy sie na depresje, na ktora zapadła przez ta cala sytuacje z moim ojcem. Tez szybko musialan dorosnac bo mam mlodsze rodzeństwo. Mama byla w ciąży jak ojciec nas zostawil. Ale widze tez plusy. Jestem madra i odpowiedzialna osoba ![]() Milego wieczoru! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Konto usunięte
|
Kurcze, mnie moj byly raczej wspieral, trzymal kciuki kiedy podejmowalam nowe wyzwanie, leczyl mnie z kompleksow kiedy narzekalam na maly biust czy faldki.
Zaraz zaczne myslec ze porzcuilam jakis skarb, jak czytam o Waszych bylych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Z niektórymi z Was pisałam prywatne wiadomości, ale pomyślałam, że moje doświadczenia mogą przydać się też innym. Kilkanaście tygodni temu rozstałam się z chłopakiem po 3 latach związku. Byłam w nim bardzo zakochana, ale nie pasowaliśmy do siebie i nie czułam się traktowana tak jak ukochana osoba. Mimo, że byłam bardziej zaangażowana, ostatecznie to ja podjęłam decyzję o rozstaniu, bo przez to jak mnie traktował w końcu spadły różowe okulary. Początek był tragiczny. Ciągle ryczałam, prawie nic nie jadłam, chciałam powrotu, bo bałam się samotności. Myślałam, że przecież przy nikim już nie poczuję się tak dobrze. Mieliśmy kontakt kilkanaście dni po czym znowu zobaczyłam, że to mi znowu bardziej zależy na powrocie. W końcu rozum ostatecznie wygrał. Dostałam otrzeźwienia, że to nie ma sensu, bo on mnie tak naprawdę nie chce! Był ze mną bardziej z wygody niż z uczuć. To było jak kubeł zimnej wody. Wypisałam sobie wszystkie jego wady i za każdym razem, gdy tęskniłam za miłymi chwilami, przypominałam sobie jak innym razem mnie ranił. Zerwałam z nim kontakt. Ktoś z kim tylko chwile były dobre nie jest warty moich uczuć. Wiedziałam już, że zasługuję na kogoś lepszego. Po miesiącu już się nawet śmiałam. Zaczęłam wychodzić na imprezy czy nawet na zwykły spacer. Odżyłam, zadbałam o siebie, zaczęłam się uśmiechać. I wiecie co? Widzę, że moje otoczenie widzi, że jestem szczęśliwa. Poznaję dużo osób, bo odwzajemniają mój uśmiech, już się nie chowam, jestem pewniejsza siebie i otwarta na nowe, zwykłe znajomości. Już kompletnie za nim nie tęsknię, a co więcej poznałam kogoś! Co prawda to na razie tylko zwykła znajomość, ale mam wrażenie, że też mu się podobam, więc może coś z tego będzie. Ale nie nastawiam się, chociaż czuję się już gotowa na nową relację. Dobrze mi samej, chociaż wiadomo, że fajnie jest być w związku. Wiem, że jestem warta zaradnego chłopaka, który będzie mnie naprawdę kochał. Zyskałam nadzieję, że mogę być w naprawdę szczęśliwym związku. Idę do pracy i sklepu z uśmiechniętymi oczami, bo nigdy nie wiadomo, gdzie poznam miłość swojego życia. Chce mi się żyć! Także Kochane: 1) wypisać jego wady i sytuacje, w których zawiódł- dopisywać i czytać je zawsze, gdy o nim pomyślicie, 2) wypisać swoje zalety - dostrzeż w sobie dobre strony, pozbądź się wspomnień, gdy ex źle o Tobie mówił, nie miał prawa rujnować Twojej pewności siebie, 3) zerwać z nim kontakt - nie odpisywać, nie wchodzić na fb, schować zdjęcia, 4) przestać myśleć o fajnych chwilach - skoro zerwaliście to znaczy, że to były TYLKO CHWILE, a Ty masz mieć faceta na dobre i na złe, 5) pokochać siebie - jesteś cudowna i zasługujesz na szczęście, uwierz w to, każda z nas ma zalety, 6) wyjść do ludzi - imprezy, kursy, kawa, poznawaj ludzi, uśmiechaj się, 7) zadbać o siebie - ćwicz, kup sobie nową sukienkę czy buty, idź do fryzjerki, 8) rozwijać się - czytaj, ucz się - tego nikt nam nigdy nie zabierze, 9) zyskać pewność siebie, 10) nie myśleć obsesyjnie o przyszłości - skup się na tym co jest teraz, nie uzależniaj swojego szczęścia od tego czy masz obok faceta, 11) i być szczęśliwą samą ze sobą, bo tylko wtedy będziemy gotowe na nowy związek. Które punkty macie już za sobą?? Uwierzcie mi, że da się zapomnieć nawet jak się myślało, że to jest ten jedyny. To tak jak walka z nałogiem - potrzeba dużej siły i wytrwałości. Pomyślcie, że to jak rzucanie czekolady. Za każdym razem jak o nim myślicie przywołajcie jego wady. Nie marnujcie już ani miesiąca dłużej na wspominanie beznadziejnego byłego, bo to już przeszłość! Poza tym KONIECZNIE przeczytajcie "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Nie dajcie sobą pomiatać i nie marnujcie czasu na idiotów! ![]() Edytowane przez Przytul_Mnie_Dzisiaj Czas edycji: 2017-08-08 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mój to mi na operację chciał dać,żebym tylko miała większy biust i specjalnie na kebaby chciał chodzić żebym tylko przytyła,więc zazdroszczę Ci exa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
hej hej! Nie było mnie półtora dnia, a tyle nadrabiania
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;7611088 6]nachodzą mnie te wizje naszych pierwszych dni, tygodni, kiedy jeszcze tych wad nie widziałam i on był moim ideałem, miałam przyszłość przed sobą i mogłam w końcu odetchnąć w tym życiu ![]() ![]() Prawda ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PrzytulMnieDzisiaj, wielkie dzięki za ten wpis! jesteś dobrym duchem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
Zieew...
Wróciłem z krótkiego urlopu u znajomych. Kolega prowadzi obok Kościerzyny (Spacery po niebie) ośrodek szybowcowy. Loty widokowo dla 'cywili' ,latanie dla tych co mają licencje oraz szkolenia. Spędziłem kilka dni ze starą wiarą ,nocowałem u nich nad cichym jeziorem na uboczu (Sumino) , zakochałem się w Kaszubach.tylko 4 dni ale warto było. Polatałem, pochodziłem po lesie, posiedziałem nad jeziorem, śniadania i kolacje ze znajomymi w wesołej atmosferze etc ![]() ![]() Zmęczony ale zadowolony. Teraz pranie a jutro do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Ale świetnie aż zazdroszczę ![]() Ja te wakacje spędziłam jeszcze z ex ale to 2 miesiące temu zabrał mnie do Maroko,myśleliśmy że to może pomoże naszemu związkowi niestety i tak się rozpadło |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.