|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! część XXIII
Cytat:
![]() Dziewczyny a stosowałyscie szampony z ecolabu? Polecacie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2017-08-09 o 05:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeju mam strasznie przesuszone wlosy a na dodatek strasznie się przetłuszczają. Muszę dzisiaj kupic jakas maske do wlosow i szampon bo generalnie to babydream juz w ogole mi nie służy i mam wrażenie ze to przez niego mi się przetłuszczają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Ja mam końcówki suche jak wiór i pójdzie z 5 cm do cięcia...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Próbuje ale raz że są rozdwojone a dwa że nic na nie działa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Po wczorajszej randce z nożyczkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
#220 |
Zakorzenienie
|
Fajny kolor i kolor, nosiłam rudości i czerwienie przez wiele lat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Raczkowanie
|
Ładny kolor wyszedł z tego rozjaśniacza
![]() Cytat:
Wogóle to nie rozumiem moich włosów, no niewiem o co im chodzi...mam komplecik i używam za każdym razem tego samego i jakaś porażka to jest bo za każdym razem co innego mam na łbie. Jeszcze trochę i stracę cierpliwość i prostownicę zatrudnię spowrotem bo ile można w zawiniętej kitce chodzić bo jakiś dramat mam. -------- edit ------- dodałam zdjęcia rozczesane szerokim grzebieniem, ugniecione, wgnieciony glut lniany i oooooo normalnie dramat ![]()
moja edycja to nie ja ![]() ![]() Edytowane przez gonkam Czas edycji: 2017-08-12 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
Przywitam się i poproszę was o polecenie dobrego żelu. Ciężko mi coś dobrać, bo moje włosy bardzo łatwo obciążyć i dużo produktów robi z nich po prostu smalec. Używam po myciu żelu aloesowego i jest dobry, ale mam wrażenie, że zaczął robić mi z włosów siano, puch. Szukam czegoś lekkiego, co delikatnie podkreśli skręt i przede wszystkim o dobrym skłądzie. Będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Moderator
|
Cytat:
To samo z żelami aloesowymi, po czasie też robi się siano i puch bo to humektant, o wiele lepiej sięgać p ostylizatory bez humektantów.
https://epickapokrzywa.blogspot.com/...-cruelity.html ![]() ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2017-08-13 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się w 100% z Klaudią ![]() Dziewczyny najważniejsza jest równowaga PEH(proteinowo-emolientowo-humektantowa), a to w jakich ilościach czego potrzebujecie musicie same wyczuć. Ja na przykład stosuję 3 odżywki naprzemiennie,tzn jedno mycie proteinowa, następne emolientowa, a kolejne humektantowa i u mnie się to sprawdza. Przy np. włosach suchych pewnie humektantów trzeba będzie częściej używać i emolientów. Humektanty najlepiej stosować w towarzystwie emolientów, gdyż z włosów niezabezpieczonych olejem szybko wyparuje nawilżenie. Natomiast proteiny mają skłonność do wiązania we włosach mikrocząsteczek, które naprawiają uszkodzenia we włosach. Trzeba obserwować swoje włosy i karmić je tym czego im brakuje. Tak jak człowiek musi jeść różne rzeczy to włosy też ![]() ![]() Edytowane przez Eneajla Czas edycji: 2017-08-13 o 16:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Przyczajenie
|
Jak nie chcesz obcinać włosów, a mieć fajne miękkie końcówki spróbuj mikrożelu split and mender. Ja mam puszące się włosy, dość zniszczone, w tym też końcówki i mi on pomaga, dodatkowo fajnie nawilża włosy i są później takie miłe w dotyku
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Puchu na razie nie mam, włosy jeszcze jednak mam szorstkie. Próbowałam do gluta dodawać olejek arganowy ![]() ![]() ![]() Uważam z proteinami bo zdecydowanie przesadziłam, poczytałam składy moich "byłych" odżywek i muszę się odproteinować. Tak więc używam isana color coś tam, jako nawilżacz, alterra granat jako emolient. I potem gluta jako stabilizatora na odsączone włosy. Co trzecie mycie dorzucam jeszcze przed alterra maskę z farby loreala. Chciałam Garnier avocado kupić bo jest w promocji w rossku a kupiłam piankę Wella shock waves ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Aaaaaaaa mój chłop to jest jednak durny Łaziliśmy dzisiaj po centrum handlowym takim dużym a on ciągnie mnie do sklepu RTV AGD... Łazi i łazi, szuka i szuka, czego ty szukasz? No prostownice ci trzeba kupić... Po co? nie potrzebna mi nowa. A on głupol mówi mi tak: A ja myślałem że ci się zepsuła, bo ty kręconych włosów nigdy nie nosisz... No i wiecie co, ja od 15 lat jak się znamy nigdy nie nosiłam tyle czasu loków, nawet jak dziecię małe było to ja nocami z prostownicą stałam. Jak mi syn ściągnął za kabel z pralki i się stłukła to na raty nową kupiłam... ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- A i widziałam dzisiaj w biedrze spay do loków Marion... Coś ktoś wie o nim? ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Jak to jest z alkohol denat w kosmetykach? W wielu żelach do włosów, sprayach- jest na początku, jeszcze przed perfum, to jak to jest Denat wysusza, nie?
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Gonkam ja też się "odproteinowuję"
![]() ![]() ![]() A co do faceta to uwaga ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- I denat wysusza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Ponieważ mam problem z rozczesywaniem włosów, a właściwie z ich wyglądem po rozczesaniu zaczęłam szukać i znalazłam
TRIUMPH technic 245, ma jakby dwa rzędy zębów i szeroko są. Nie znalazłam o nim informacji na wizażu, a ciekawie mnie czy ktoś go zna? Klaudenc patrzyłam na wet brush ale jakoś nie mam wiary w to, że moje włosy będą inaczej reagowały na tę szczpotke, bo właściwie to ja niemam problemu z rozczesaniem, tylko z tym co jest po
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się spinam, wałkuje temat, dbam o loki ... Kupiłam sukienkę, w domu się pokazuje M. i synowi, na co syn mówi "Jest całkiem spoko tylko te włosy jakieś dziwne" a ja tamtego dnia taka byłam z loków zadowolona, takie ładne były ![]()
moja edycja to nie ja ![]() ![]() Edytowane przez gonkam Czas edycji: 2017-08-14 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
![]() Dla nich to nowość, przyzwyczają się ![]() A co do faceta i prostownicy - w sumie to dobrze, że zwraca uwagę na takie rzeczy. Widocznie o Ciebie dba, a wyszło trochę nieporadnie ![]() Ja się ze swoim mężem kiedyś gdzieś wybierałam i byłam bardzo zadowolona z włosów, więc zdecydowałam się na rozpuszczone. Akurat podziwiałam loki w lustrze, kiedy ten do mnie podchodzi i mówi: "Jaka ty jesteś piękna. A będziesz robić koczka? Koczek by pasował. Ładnie wyglądasz z koczkiem".
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Hej Dziewczyny, podpinam się pod wątek jako że mi się włosy niedawno zaczęły kręcić. I teraz mam stresującą fazę prób i błędów, z przewagą błędów. Jestem dość załamana, bo też ugniatam i dyfuzoru używam jak trzeba albo szuszę naturalnie a tu zawsze takie właśnie mi włosy wychodzą jak gonkam
![]() Przeproteinowałam włosy nakładając odżywkę proetinową kilka razy pod rząd. Więc zaczęłam nakładać żel lniany pomyciu i rano do reanimacji, codziennie. Teraz jest jak na zdjęciu ![]() Kupiłam sobie odżywkę Yes to Coconuts, to jest emolientowa, tak? Więc mam ją i (proteinową?) Elseve Full Repair 5. Jeszcze czegoś potrzebuję np humektantowej? |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Moderator
|
A mój luby lubi loki i zawsze mnie musi wyczochrac więcwyglądam jakby mnie piorun walnął. Często powtarza że mam ładne włosy i że bardzo je lubi
![]() Witam w klubie przeproteinowanych, dołączam! Gonkam - alterra granat ma humektanty i to sporo ![]() Rainberry - Biała Elseve jest mocno humektantowa, nie zawiera protein. Bardzo ją lubię, maskę z tej lini też ale latem robią mi sianko stulecia, także uwaga bo takie odżywki lubią mieć humory pogodowe ![]()
#236 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Dzięki!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcale nie jest źle, nie poddawaj się 😙 Mój za to zawsze mówi, wyglądasz pięknie jak zawsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej. Zapraszam na zakreconego bloga lavaniaviolablogspot.com
![]() |
#239 | |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Cytat:
A w ogóle, to czy włosy się mogą kręcić ze zniszczenia? ![]() Edytowane przez Rainberry Czas edycji: 2017-08-16 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na sucho w ogole nie czesze wlosow. Rozczesuje tylko po myciu. Na sucho ewentualnie tylko sam skalp lekko przygladzam grzebieniem, ale nie przeczesuje calej długości wlosow. Moj TZ szaleje na punkcie moich lokow. ![]() ![]() ![]() W zalaczniku moje dzisiejsze. Mylam wczoraj wieczorem, spalam w kucyku z Invisibobble, dzis rano je zmoczylam, wygladzilam i ugniotlam mokrymi rekami z odzywka kokosowa Ogx.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.