![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Dziewczyny jeszcze za wcześnie na osąd czy ziele pomgło nie chce zapeszać na razie obserwuję. Dam znać na pewno
KociaMatka trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
#34 |
Zakorzenienie
|
Calineczka3, koleżanka ktora robi w sierpniu chrzciny mówiła, ze w lokalu powiedzieli ze od 80zl/od można zrobic w zależności jakie menu sie wybierze.
Ja bym chciała w lokalu, ale w jednym konkretnym wiec chyba czas sie za to zabrac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja
![]() Moja mala budzi sie co 5-15minut dostanie cyca. Ssa 1-2 minuty i spi 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Chili, nie sądzę żeby podawanie espumisanu mogło rozleniwiac. Lepiej stosować regularnie bo co drugi dzień to nie będzie działało wcale wg mnie.
KociaMatka, 15 dni po terminie? To bezpieczne w ogóle? Masakra Minini, fajnie że dziecko Ci śpi i pozwala ogarniać wszystko ![]() Jak pisze tego posta poszła giga kupą. To chyba przez to ta panika jednak:p Carolles, ah ta Twoja teściowa. Nie rozumiem potrzeby na siłę noszenia dzieci. Raczej wszyscy z.poprzedniego pokolenia mówią że "nie noś bo się przyzwyczai" a tu na odwrót;/ Ale z ogórkami to Cię nie rozumiem bo chciała Cię pewnie odciążyć. Ja bym się cieszyła:p Sili, 8 kleszczy? Masakra. Mała pewnie dostanie antybiotyk i będzie ok nie martw sie ![]() Może tą grafikę ze skokami rozwojowymi w pierwszy post zamiast listy wyprawionej itp? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
gdziie tescie mieszkaja ze na tyle sie do nich wybieracie? jakies fajne okolice? Cytat:
u nas spokojnie. wczoraj odlozylam juz pierwsze za male ubranka! rzeczy w ktorych starszy syn pamietam ze mieścil sie napewno duzo dłużej. Eryk chudy, ale dlugie nogi i ręce ma. wiekszosc 56 mała mu jest. dzis spał w pajacu 68, teoche za szeroki byl, ale na dlugosc prawie ok ![]() dzis ma 11dni. nie wiem ile waży - jutro przyjezdza położna to moze sie dowiemy.
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Sill
Witaj.w.klubie nieodkladalnych ;/ popsuł mi.sie.Hugens.i.od.13:00 nie.spi.tylko cyc.i.ręce... a.wczoraj tak pieknie.spał cały dzień. Z.kleszczami masakra! Dużo.miała,oby.bylo.ok! Calineczka U mnie wypadnie 7 tydz. Na usg bioder. U mnie za chrzest różnie sam obiad od 50 zl z przystawkamibdo 120 nawet... my mamy z przystawkami, ale cena ok 85/os - z napojami juz, wiec do przeżycia. Lokal fajny w parku... i tak będzie zimno ale mimo wszystko, jest ładnie. Emilia Tak powinna później przechodzić skok... moj tez zaczyna 5 tydz :/ badzmy kosilne! Chyba się zdrzemnę z Hugo jak.raczy w końcu zasnąć, juz.mam.zmaltretowane cycki, az sie mężowi oberwało... wraca z pracy widzi ze ledwo daje rade, ze nie.mam.jak.go.odłożyć i sobie sprząta jakies tam niepotrzebne ma razie rzeczy... obiad ciepły na patelni, ja u k ieram.z głodu zamiast wziąść go.ode mnie... lub.nakładać obiad to zajmuje się tym.co nie jest pilne a ja juz bez sił... powiedziałam.mu, ze zawsze najpierw ma mnie zapytać w czym.pomóc, czy go zabrac, odciążyć mnie, czy moze obiad nakładać... a potem to se może i do rana sprzątać... Ufff... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#42 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale masz racje musze zluzowac troche Silli ile kleszczy?! O jesusie .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam.nadzieję że nie były zarażone te kleszcze. Antybiotyk pewnie dostanie i będzie okej ![]() Nikoś zwymiotował dzisiaj wszystko co zjadł ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Hello, dopiero co przezywałam niedomknietą wyprawkę a już się witam w odchowalni, szok
![]() Sill maskara z tymi kleszczami. Nienawidzę dziadów. Dobrze ze saliscie do badania. Carolles wspolczuje akcji z tesciowką. Ja miałam miec jutro gości, ale ciocia dostała dziś kataru i vości nie będzie, jakoś nie ubolewam. Byłam u fryzjera, od razu inaczej sie czuję ![]() Ja nie wierze w zabobony, tesciowa tez mi mowila co powinnam, uroki, wstążeczki itp.ale szczerze mam to gdzieś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#45 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda - wstawiłam grafikę w pierwszy post. KociąMatkę i Akade usunęłam z listy zaginionych. Narazie tyle z kom.
Calineczka - odnośnie usg bioder - mi fizjo od tego mówiła 6-8tydz, my idziemy pod koniec 8 tygodnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
*sportaddict*
|
Aaaa odchowalnia âĄâĄ cudnie
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- KociaMatko powodzenia!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do skoków rozwojowych, chyba powoli wychodzimy z pierwszego niestety ze smoczkiem. Ma silny odruch ssania a moje cycki już nie dawały rady |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
U nas była położna ,jutro mała kończy 3 tygodnie ,a waga z dzisiaj 3900
![]() ![]() Z gorzych wiadomości ,chyba robi nam się przepuklina brzuszna :-/ za 2 tyg przyjedzie to skontrolować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty znasz najlepiej swoje dziecko. skoro tłum ludzi jej nie przeszkadza to super. wiekszosc dzieci bylaby rozdrażniona.. Mała u nas ostatnio ta sama kwestia byla poruszana - priorytety... najpierw my, dzieci, dom a potem dopiero garaż podwórko i teście! że też tak podstawowe sprawy trzeba im tłumaczyc...
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Skoki rozwojowe są ciężkie do przetrwania, ale później jaka radość jak któregoś dnia maluch robi się spokojniejszy i wita nas nową umiejętnością
![]() Mam wrażenie, że dzisiaj jest u nas skok ![]() ![]() Pediatra powiedziała nam żeby na bioderka iść do 4tyg. ale idziemy ok 6tyg. bo wcześniej nas nie będzie, a chcę iść do konkretnego lekarza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Długo je miała bo to były takie malutkie kleszcze w początkowej fazie rozwoju i jak w niedzielę pokazaliśmy lekarce w Kazimierzu, to oglądała przez lupę i śmiała się z nas że to pieprzyki ![]() ![]() ![]() Lila dostała antybiotyk - zapobiegawczo, bo rumienia nie ma... ![]() Kleszcze oddaliśmy do badania, ale wyniki najwcześniej w przyszły piątek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mąż uważa oczywiście, że to jeszcze nie jest stan na podawanie espumisanu, tylko on ma mocny sen i to nie jego pokrzykiwania budzą co chwila w nocy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tesciowie na Suwalszczyznie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Mam dziś taki dzień mam ochotę wystrzelić się w kosmos...
#54 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
To wystrzelmy sie razem co??
Choć u.mnie sekunda...no dobra, godzina wytchnienia bo zaliczyliśmy wszyscy drzemkę. Zobaczymy co dalej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba och popier ze tyle ja trzymają po terminie. Kciuki za szybki poród ![]() Witam się i ja w odchowalni ![]() U mnie noc wisząca co raz na cycku i stekajaco-pierdzaca. Ja śpię z małym w łóżku. Cycki mam na wierzchu mały leży na środku łóżka a ja tylko zmieniam brzegi łóżka. Tz już nawet nic nie mówi tylko zabiera się wieczorem do starszaka do łóżka. Dla mnie to jest dramat. Zawsze byłam wielka przeciwniczka spania z dziećmi, a teraz inaczej się nie da . Inaczej bym w ogóle nie spała. Przeraża mnie wizja , ze musiała bym kp długo np.do roczku i by dziecko w nocy samo cycki obrabiało ![]() Sillmariien - o Boże 😱😱 straszne z tymi kleszczami. Oby antybol pomógł ![]() Mój starszak jak miał 10mcy to go ugryzł kleszcz ale się nie wbił i nie został tylko go ugryzł . Mały miał takiego rumienia ze wylądowaliśmy na IP . Tam badania krwi . Ja stan zawałowy. Dostał anytybola tez swojego pierwszego w życiu 😰 Jak sobie przypomnę jaka miał głowę z tylu cała w tym rumienia to mi słabo ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Faith, brawa za wage
![]() ![]() Sili, miejsce które opisuje aż musi być piękne. Wypoczywajcie ![]() Cashmere, co się dzieje ![]() Mała, dobra i drzemka. Ja wczoraj się nie zdrzemnelam ani minuty i jak młody miał jazdę wieczorem to ledwo funkcjonowałam. A tak to jak chociaż na 15 minut oczy zamknę to inna para kaloszy. Samantha, ja myślę że młodemu przejdzie w końcu to wiszenie na cycu całe dnie i noce i będziesz mogła spokojnie spać w nocy. Oby ![]() Mój dzieć się pospał z TŻ. Także każdy ma drzemkę zaliczona dzisiaj:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Przytulam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny czy pomogły ziela bo to za wczesnie ale mala po pierwszej w nocy sie obudziła na cyca do drugiej ją karmiłam.
Troszke sie przebudzala pozniej i chciala sie wpakowac do mnie ale sie nie dalam jak tylko zasnełam eksmisja do łóżeczka i spała grzecznie rano przed 7 ją nakarmiłam spala grzecznie to pozmywałam naczynia wziełam prysznic co przy Wiki graniczy z cudem i poskładałam pranie. Mala spała do 10 obudziła sie na karmienie polezala na mnie do odbicia i ok 12 wyszlysmy na zakupy troszke plakała ale nie darła się aż tak nawet przysypiala. Więc wykorzystałam to i poszlysmy do parku zasnęła ale jak matka tylkiem dotknęła ławki obudziła się więc kierunek dom na karmienie. Obiad zjadłam z Wiki przy cycku uczymy się odkładania ale jeszcze nie do końca wychodzi. Po poludniu karmiłam ją w sypialni na łóżku i ja też zaczęłam odlatywać spróbowałam małą delikatnie odkładać obok mnie najpierw nóżki dupcia i na końcu główka kilka razy się udało tylko trzymała mnie cwaniara za stanik więc lezałam z nią. Niestety długo to nie trwało bo przebudzała się. A ja toczyłam wewnętrzna walkę pospać czy może wyjść na dwór ( po tym lezeniu ciężko mi siedzieć w domu bo mam juz dość) zdecydowałam spacer młoda nakarmiona i do wózka czekam na ryk a tu cisza rozglada się wiec szybko sie przebrałam i jakies 10 - 20min. w spokoju spacerowałyśmy. Później poplakiwała i walczyła z zaśnięciem zawsze coś ją przebudziło i niestety zgłodniała a ja nie mam ciuchow do karmienia wiec do domu wrociłam. Dzisiejszy dzień był lepszy ale jeszcze nie idealny bo nadal na mnie wisi ale bedziemy się uczyć Zobaczymy jak nocka bo może dziś miała dzień dobroci dla mnie. A w ogóle byście widziały mnie rano jaki szok że młoda tyle śpi szybko wszystko ogarniałam co chwile xaglądając do małej czy wszystko oki i nawet z termometrem czy aby nic jej nie dolega. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.