Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-10, 10:05   #151
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Mój dalej śpi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-08-10, 10:09   #152
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Samantha mam nadzieje, że z każdym dniem bedzie lepiej

Morelle współczuje odparzenia

Mała nie wiem co Ci doradzić. U nas najgorzej jest wieczorem. Ranki sa super bo ma czas aktywności, dzisiaj leżał i "zajmował" sie sobą prawie 1,5h potem nakarmiłam i teraz znowu śpi.

Cashmere za bioderka!

Ile???
U nas 5 minut to duży sukces

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:10   #153
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Vadi - dobry tekst.
Taedio - No ja tez mam iPhona, duzo razy juz upadał i było ok. Z tego co piszesz to teraz muszę uważać bo następny upadek moze skończyć sie jak u ciebie.
Sill - straszne z tymi kolejnymi kleszczami. U mnie często potwierdza sie to co piszesz z flaczkami i denerwowaniem sie małej. Wtedy zazwyczaj biore ją na plecy i albo sie odbije albo pojawiają sie gazy. A ze mleko jest nawet z takiej opróżnionej piersi miałam okazje zobaczyć dzisiaj rano. Jak Klaudia wyjęła brodawkę z pyska zobaczyłam mleko.
No, ale czasami ta pierś jest tak lejąca ze Klaudii ciezko chwycić, denerwuje sie i jest głodna. A ja poki co przez to ze mało przybrała w ostatnim czasie nie mam odwagi zmniejszać mm.

Morelle - Brawa za paznokcie. Ja wczoraj obcięłam 7 z 10, trudne to jest.

Moja Klaudia ma male czerwone kropki na głowie, policzkach, przy oku - to są potowki?

JonSnow- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-08-10 o 10:11
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:12   #154
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ja także się nie zgadzam.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

A na potówki pomaga przecieranie przegotowaną wodą
Timi ma cały pyszczek w kropki, obstawiam, że się pocimy oboje, jak go karmię na moim ramieniu :/
Dzięki. Rano przemyłam solą fizjologiczna i wzięłam młodego na spacer w bodziaku na ramiączkach. Musiał się troszkę ochłodzić i już trochę znikają. Czyli mogę jeść pomidory bezkarnie :p

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Chyba nie i tak były już martwe, na wyniki strasznie długo się czeka, a Lila i tak bierze już antybiotyk na boleriozę... Najbardziej boję się odkleszczowego zapalenia mózgu Oby niczym jej nie zaraziły

No i super Taedio, tak trzymaj!
Oby młoda nic nie załapała od tych kleszczy a tak z ciekawości, gdzie się bada kleszcze? Jak to wygląda?
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Siil aż mnie ciary przechodzą jak czytam o tych kleszczach

Mój maluch zjadł, usnął na mnie, odłożyłam do łóżeczka i znowu zaczął szukać piersi. Muszę go oszukiwać smoczkiem bo jak go za często przystawiam to ulewa a smoczek uspokaja więc chyba chce tylko pociumkać. A jak poczuje pierś to je do bólu i potem takie akcje ma jak wczoraj z tym zwymiotowaniem.
No i u nas też chyba potówki na szyjce, dzisiaj przyjedzie położna to zapytam czy to rzeczywiście potówki, a póki co będę przemywać wodą przegotowaną.

Stawiam dzisiaj urodzinowego torta

Sto lat

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:14   #155
vadi
*sportaddict*

Cytat:
najlepszości niech macerzyństwo Ci rozpocznie najlepszy czas w Twoim życiu i trwa dozgonnie

Morelle ja też aktualnie nie widzę siebie z dwójką a chciałam wcześniej majstrować drugie przed końcem macierzyńskiego może się nam jeszcze odmieni

Siil na pewno wszystko będzie dobrze z córą, pamiętaj, że zwykle w życiu okropne rzeczy nas biorą z zaskoczenia, a jak coś obserwujemy i działamy, to kończy się na strachu Tak samo był z toxo u juniorki

Xzora - brzmi z opisu jak potówki

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Ja obcięłam pazurki Timiemu zwykłymi cążkami dla dorosłych, tylko je dokładnie zdezynfekowałam, poszło sprawnie w 30 sekund, a z tymi nożyczkami dla niemowląt to dla mnie jakaś masakra, nie umiem tego używać
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:17   #156
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój maluch zjadł, usnął na mnie, odłożyłam do łóżeczka i znowu zaczął szukać piersi. Muszę go oszukiwać smoczkiem bo jak go za często przystawiam to ulewa a smoczek uspokaja więc chyba chce tylko pociumkać. A jak poczuje pierś to je do bólu i potem takie akcje ma jak wczoraj z tym zwymiotowaniem.
No i u nas też chyba potówki na szyjce, dzisiaj przyjedzie położna to zapytam czy to rzeczywiście potówki, a póki co będę przemywać wodą przegotowaną.

Ja już mam paranoję, sprawdzam każdy ciemny punkcik i paproch.
U nas też smoczek coraz bardziej w użyciu. Mam takie samo wrażenie, że Lu je do oporu, nawet jak jej się już ulewa nosem, to nie ma dość. Smoczek czasem uda się podać, a czasem chce nadal pierś mimo że jest najedzona pod korek

Kochana, wszystkiego najlepszego! Samych radosnych chwil i spełnienia najskrytszych marzeń!

Cytat:
Rozumiem. Ehh nie wiem po co te dziadostwo jest na świecie na pewno bedzie dobrze!
Dzięki Dziadostwo że hej
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:18   #157
cashmere
Zakorzenienie

JON wszystkiego najlepszego!!!

SIIL jeju biedna córcia, 10 kleszczy. Ale ja zaatakowały Jak bierze antybiotyk musi być dobrze!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:21   #158
Carolles
Zadomowienie

Jon wszystkiego najlepszego ! 🎉🎂🍸

Silli ale kosmos z tymi kleszczami 😒 oby tylko Lilli nic nie bylo.
U mnie w ogole rzadko występują flaczki zamiast piersi. Wczoraj recznie ściągnelam 20 ml bo Nela spala a ja mialam wrazenie ze mi piers peknie. Laktator dla mnie to dramat 😰

Tez sie nie zgadzam co do dzieci -terrorystow.

Xzora to mogą być potowki. Moja wstala nie dawno i ma cala lewa stronę buzi w potowkach. Spala na lewym boku.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:25   #159
Mała!
Zakorzenienie

Cashmere
Tymon chodzi teraz do przedszkola, na razie jest nad morzem mam 6 dni by to ogarnąć. Zwłaszcza że mężowi zmienili zmiany i ma teraz tylko pierwsza :/
Kciuki za usg

Carolles
Chusta to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Dzis zamówie!

U nas ta potrzeba jest rano wieczorem śpi.

Xzora
Jak ty to robisz, że mała tak śpi??

Jon
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i 100 lat 🎂

My już po spacerze, ok 1,5 h fajnie chłodno było choć mega duszno... teraz idzie fala upałow znowu... odwiedzila nas rano.moja przyjaciółka i poszłyśmy na lody i spacer...fajnie tak.pogadać z kimś oprócz Hugo
A przyszła z zamiarem pomocy żebym mogła się ogarnąć ale już większość zrobiłam.z nim.na rękach.

Ps: nie pisałam wam, ale.mi się w nocy ssak zakrztusił i zapowietrzył dość opanowana byłam, ale trochę mnie przestraszył bo długo oddechu nie mógł wyrównać...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:34   #160
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Vadi - dobry tekst.
Taedio - No ja tez mam iPhona, duzo razy juz upadał i było ok. Z tego co piszesz to teraz muszę uważać bo następny upadek moze skończyć sie jak u ciebie.
Sill - straszne z tymi kolejnymi kleszczami. U mnie często potwierdza sie to co piszesz z flaczkami i denerwowaniem sie małej. Wtedy zazwyczaj biore ją na plecy i albo sie odbije albo pojawiają sie gazy. A ze mleko jest nawet z takiej opróżnionej piersi miałam okazje zobaczyć dzisiaj rano. Jak Klaudia wyjęła brodawkę z pyska zobaczyłam mleko.
No, ale czasami ta pierś jest tak lejąca ze Klaudii ciezko chwycić, denerwuje sie i jest głodna. A ja poki co przez to ze mało przybrała w ostatnim czasie nie mam odwagi zmniejszać mm.

Moja Klaudia ma male czerwone kropki na głowie, policzkach, przy oku - to są potowki?

Tak, u nas odbicie też pomaga. Na chwilę, bo potem znów łapie cyca i zaraz znowu trzeba odbijać A jak już wszystko jest dobrze, po kupie, bąki nie męczą, bekniecie było, najedzona, odkładam do łóżeczka żeby sobie trochę poleżała sama, to zawsze pojawia się wtedy czkawka

Fajnie, że nie przejmujesz się flaczkami i widzisz, że Klaudia ciągnie także z nich
A jak mało ostatnio przybiera i są momenty gdy czujesz, że jest głodna to jasne, że nie ma co zmniejszać mm, zwłaszcza na własną rękę.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Oby młoda nic nie załapała od tych kleszczy a tak z ciekawości, gdzie się bada kleszcze? Jak to wygląda?
Dzięki My oddaliśmy do zakładu higieny weterynaryjnej, zapłaciliśmy niecałe 60zl - na szczęście za całość, a nie od sztuki Ale wyniki dopiero w następny piątek Chyba w instytucie medycyny wsi można oddać za darmo, ale ponoć nie wszystkie przyjmują - już nie sprawdziliśmy tam.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Siil na pewno wszystko będzie dobrze z córą, pamiętaj, że zwykle w życiu okropne rzeczy nas biorą z zaskoczenia, a jak coś obserwujemy i działamy, to kończy się na strachu Tak samo był z toxo u juniorki

Ja obcięłam pazurki Timiemu zwykłymi cążkami dla dorosłych, tylko je dokładnie zdezynfekowałam, poszło sprawnie w 30 sekund, a z tymi nożyczkami dla niemowląt to dla mnie jakaś masakra, nie umiem tego używać
Dzięki Vadi

Ja obcinam cążkami dziecięcymi, nożyczek też nie umiem używać

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cashmere, Carolles dzięki
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 10:36   #161
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Pestycyda to mój 3 ajfon ale pierwsza pobita szybka zawsze Tz miał z tym problem i teraz sie ze mnie śmieje

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Ja tez sie nie zgadzam, że dzieci to terroryści

A masz szkło przyklejone do ajfona? Ja mam porządne w końcu i po paru upadkach tel cały jest. Warto wydać ta stówę

Cytat:

Mi położna kazała przemywać potowki przegotowana woda wszystkiego najlepszego

Cytat:
Vadi - dobry tekst.

U mnie obcinanie paznokci idzie sprawnie. Już nawet nie czekam aż mała zaśnie, wystarczy ze jest najedzona obcinam nożyczkami bo obcinaczki się boję, muszę spróbować

Sill współczuję tych kleszczy u małej

Dziś mała ma miesiąc a ja się czuje jakby już bardzo długo była z nami ❤️ z każdym dniem kocham ja coraz bardziej

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-08-10 o 10:39
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-10, 10:44   #162
xzora
Zakorzenienie

Chyba macie racje z tymi połówkami. Wydawało mi sie, ze one są jaśniejsze, ale widzę w googlach ze moga byc tez takie ciemnoczerwone.
Mała! Chyba córka ma po mnie tę potrzebę długiego i nieprzerwanego snu oby jej sie nie zmieniło
Jejku, współczuje tego nocnego zakrztuszenia
AnnaPaula - ja kupie takie szkło do iPhona - ale to juz po wymianie wyświetlacza. Tez mam tak, ze z każdym dniem kocham córkę coraz bardziej, tez coraz łatwiej mi idą pewne rzeczy (np to karmienie piersią).

Stary 2017-08-10, 10:47   #163
taedio
MerDer 4ever

Cashmere sama byłam w szoku! a on leżał, to sobie przysypiał, popierdział..
U nas tak max 15 min zawsze było

Xzora No lepiej uważaj

Anna mam ale.. w szufladzie ciagle odkładałam przyklejenie i teraz mam

Stary 2017-08-10, 11:06   #164
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Ja znowu karmie malego.Paskudna nocka dzis mam wrazenie ze po tym espumisanie gorzej nie dawalam mu i robil kupe za kupa i baczki sadzil a wczoraj dalam i dupa w nocy jedna mala kupka i ciagle sie przezyl i marudzil
DariettA moj w dzien tez przylepa szczegolnie do poludnia nie moge go odlozyc odrazu sie budzi.

Myszowata a smoczek dajesz?

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Wiem ze zaraz rozlegna sie glosy negatywne o herbatkach ale moja bratowa wykarmila 3 dzieci cyckiem i jeden moj chrzesniak zreszta byl nieodkladalny i cycek 24/7 najlepiej inaczej wycie i bratowa mu dawac zaczela herbatki zeby go oszukac i napoic i bylo lepiej chociaz sama mowi ze to niby niepotrzebne przy kp ale jej z tym gagatkiem pomoglo.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cashmere moj tez rzadko oproznia cala piers i woli druga leniuch😉

Raczej nie. A jak juz sie zdarzy to i tak wypluwa

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Pestycyda - chyba Biedronka przyjmuje zwroty, wiec moze oddajcie te chusteczki.

Myszowata - jak masz opróżnione piersi i córka sie irytuje to moze odciągnij jej uwagę na 15min - smoczek, kołysanie co tam lubi. Piersi trochę odpoczną, córka odpocznie i potem znowu ją przestawisz. Ja tak robię. No i ważna rzecz - pamiętaj, ze nawet przy opróżnionych piersiach mleko leci, tylko trudniej je wyciągnąć. Po odpoczynku mała powinna miec wiecej siły.

KociaMatka - dzisiaj 88 miesięcznica smoleńska, w lipcu nasze dzieci pokazały, ze lubią sie rodzic 10tego (moje, Małej i Sam), wiec moze u Ciebie tez data zadziała
Taedio - współczuje z telefonem. Mi ostatnio tez kilka razy spadł i wczoraj zobaczyłam, ze mam ekran pęknięty, na szczęście lekko i na samej gorze.
Darietta - długo cie ta noga boli, współczuje.
Mała! Współczuje ciezkiego poranku.
Morelle - współczuje ze sie tak męczycie z Pestką, oby to odparzenie na szyi szybko przeszło.

U nas noc standardowo. Ok 21.00 poszła spac, ale tym razem ja sie wybudziłam o 1.30 i wzięłam ją na karmienie. Nie chciałam zeby znowu było 8h przerwy od ostatniego karmienia. Nie potrafię jej obudzić, na szczęście sama sie obudziła po zmianie miejsca na łóżko . Possala pierś i obie zasnęłyśmy i tak spałyśmy az do świtu. Dalej brak kupy- powiedziałam TZ zeby kupił te czopki glicerynowe.

A i wieczorem była marudna, pewnie przez zaparcie i gazy. Nie chciała tez byc noszona w chuście (szkoda, dzien wcześniej tak jej sie podobało). Dałam jej espumisan i zrobiłam masaż antykolkowy. Musiało pomoc, bo noc miałyśmy spokojną.

A to tez juz wyprobowane. Oddaje tz zeby sobie razem posiedzieli. Ide np.pod prysznic. Ciepla woda itp ale to tez za malo. Dopiero jak mala usnela to po jakiejs godzinie czulam ze cos tam sie zaczyna zbierac w tych cycach. No ale to jednak okolo 1-1,5h a to zbyt dlugo

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:07   #165
asia1905
Zakorzenienie

Puk puk można dołączyć?
Podczytuje Was od pewnego czasu, ale jakoś nigdy nie było dobrego momentu, żeby się odezwać. Więc chyba nowy wątek jest najlepszy do tego
Jestem mamą Jasia urodzonego 17 lipca
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:15   #166
vadi
*sportaddict*

Ja też jestem okrutnie zakochana w Timim, obawiałam się, czy ogarnę chłopca, u mnie w rodzinie zawsze same dziewczyny były, mam też tylko siostrę i kuzynki, a jest taki cudny, że mam ochotę go schrupać

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Puk puk można dołączyć?
Podczytuje Was od pewnego czasu, ale jakoś nigdy nie było dobrego momentu, żeby się odezwać. Więc chyba nowy wątek jest najlepszy do tego
cześć Asiu, mamo Jasia opowiedz coś o sobie
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:20   #167
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
10 kleszczy. Dwa znaleźliśmy jeszcze wczoraj na prześcieradle Lili

Darietta fajnie że u Was lepiej

Vadi super tekst!

Cashmere powodzenia na bioderkach!

Xzora u nas wczoraj też problem z kupą, była tylko 1, a zwykle są 2 (i to i tak wydaje się mało jak na to ile Łucja je), męczyła się cały dzień, w końcu daliśmy pół czopka, kupa poszła, ale dalej bączki tak samo ją męczyły...

Dziewczyny jeszcze a propos karmienia piersią, czasem dziecko sprawia wrażenie, że się nie najada, a tak naprawdę chodzi o coś innego. Oczywiście może być i tak że się nie najada.
Ale flaczki zamiast pełnych piersi itd. nie są dobrym wyznacznikiem żeby to sprawdzać. Najlepiej kontrolować przyrost wagi, a jeśli chce się przejść z mm na kp czy ograniczyć mm, skorzystać z pomocy doradcy, który pomoże z ilością i częstotliwością mm.

W moim przypadku jak córkę męczą bączki i co chwila chce do piersi, to też robią mi się z cycków flaczki i wydaje się że nic tam już nie ma (jest!), a córa nerwowo chwyta i puszcza pierś. Przy pierwszej córce myślałam w takich chwilach, że się nie najada i jest głodna, ale teraz widzę że chodzi o bączki - denerwuje się z ich powodu, a jak przechodzą, to szuka piersi żeby chwilkę possać. A po chwili znowu idzie bąk, puszcza pierś i się denerwuje.
W moim przypadku ściskanie piersi żeby sprawdzić czy coś leci i ściąganie laktatorem też nie jest żadnym wyznacznikiem - czasem byłaby z tym porażka na całej linii.
Córka bardzo dobrze przybiera, po ssaniu, bekaniu i ulewaniu też widzę że się najada. Pediatra i cdl śmiały się, że przybiera ponad normę. Nie ma opcji żeby się nie najadała.
Taka u mnie uroda, że przy częstym przystawianiu robią się flaczki, praca z laktatorem to dramat, przy ściskaniu brodawki też nie zawsze coś wyleci - zależy jak się ściska i czy córka wcześniej dużo wisiała na piersi. Może u którejś z Was jest podobnie?
Bardzo podobnie.
U mnie najczesciej jak sie denerwuje i nie chce zlapac piersi to wiem ze musi sobie beknac bo nalykala sie powietrza. Ale jak po wielu probach dalej sie zlosci a cycki jak flaki to juz wiem ze nie moze uciagnac mleka.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:

Spełnienia marzeń

Stary 2017-08-10, 11:23   #168
asia1905
Zakorzenienie

Jaś urodził się 17.07 o godz. 10:10 przez planowane cesarskie cięcie. Waga 3230, 53 cm. Na początku mieliśmy problem z za krótkim wedzidelkiem, już dwa razy miał podcicane i teraz jest dobrze. Przez zoltaczke, wedzidelko spadł z wagą poniżej 10%, ale już ładnie nadrabia. Początki były trudne, bo walczylismy aby cokolwiek zjadł. Miał problem ze ssaniem, dokarmialismy go moim mlekiem ze strzykawki. Co tu dużo mówić działo się, na szczęście urodziłam w cudownym szpitalu gdzie na każdym kroku miałam wsparcie i nikt nam nie wciskał mm. Jednak nasze pierwsze 1,5 tygodnia to.non stop była pierś, dokarmianie i laktator. Teraz już tylko sama pierś i we wtorek była waga 3580
Obecnie to szara codzienność tak jak u Was, pobudki w nocy, czasami płacz na bąki albo kupę. Czyli to co u każdego
Stary 2017-08-10, 11:24   #169
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dziękuję Kochane za życzenia

Xzora u nas też są krostki czerwone i obstawiam potówki

Mała dobrze że byłaś opanowana! Ja bym miała już zawał i bym budziła Tż

Nikoś ma dzisiaj dzień bliskości, ciągle musi być przy mnie i tylko jak dobrze zaśnie to go mogę odłożyć. Mam nadzieje że nic mu nie dolega i tylko tak marudzi bo potrzebuje bliskości
Cytat:
Puk puk można dołączyć?
Witamy! Fajna data urodzenia

Stary 2017-08-10, 11:40   #170
calineczka3
Zadomowienie

Xzora, Nulka, Mała dziękuję za ceny chrzcin u Was, zawsze to jakis punkt odniesienia

Jon wszystkiego pięknego!

Cytat:
Skoki rozwojowe są ciężkie do przetrwania, ale później jaka radość jak któregoś dnia maluch robi się spokojniejszy i wita nas nową umiejętnością
Przerażają mnie te skoki! To naprawdę trwa tyle ile na te grafice - tydzień, albo i miesiąc dziecko jest marudne?

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Używacie chusteczek Dada? Mój mądry mąż kupił 7 paczek w promocji-.- z tego co czytałam to one raczej naturalne w składzie nie są:/ jeszcze młody ma czerwona pupę i zaczęłam go wodą myć raczej. Może powiem tżowi żeby się w nich sam umył?

Używam od lat! Do wycierania kurzu i mycia butów

Cytat:

Wczoraj młody skończył 3 tyg i przeszedł na pampersy 2 tzn w jedynkach mógł jeszcze pochodzić ale ze akurat sie skończyły a nowej paczki raczej bym juz nie wykończyła to awansował na 2
Gratuluję awansu!

Nasz póki co na 1. I nie dajemy rady już z tymi pampersami.
Ja nie wiem jak można zużyć 7 czy 8 na dzień tak jak kiedyś pisałyście. U nas czasem więcej idzie na same kupy

Też nie wierzę w zabobony

Mały nie śpi prawie od rana
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:44   #171
taedio
MerDer 4ever

Witaj Asia gratuluje Jasia

Jon mój jak ma dzień bliskości to nawet jak zaśnie nie moge odłożyć mój ma dzień śpiocha o 11:30 obudził sie, zjadł i znowu w kime i to w kołysce!

Calineczka dzięki
U nas tez idzie więcej niż 7/8 także piona

Właśnie sie dowiedziałam, że musimy zrobić chrzciny 20.08 bo pózniej nie wiadomo kiedy bedzie mój tata

Stary 2017-08-10, 11:56   #172
AnnaPaula87
Zadomowienie

Witaj Asiu

Jakie dokumenty są potrzebne do księdza na chrzciny? Wiecie może? chcemy zrobić we wrześniu

TZ zarezerwował weekend nad morzem bo mamy pierwsza rocznicę ślubu ❤️ ciekawa jestem jak damy radę z córcia
Stary 2017-08-10, 11:59   #173
asia1905
Zakorzenienie

Dziękuję za przyjęcie
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Witaj Asiu

Jakie dokumenty są potrzebne do księdza na chrzciny? Wiecie może? chcemy zrobić we wrześniu

TZ zarezerwował weekend nad morzem bo mamy pierwsza rocznicę ślubu ❤️ ciekawa jestem jak damy radę z córcia
U nas potrzebne jest zaświadczenie, że chrzestni mogą niby być i podpisana kartka z odbyta spowiedzia zarówno rodziców jak i chrzestnych. Wszystko trzeba dostarczyć w dniu chrztu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-10, 12:02   #174
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Taedio to masz dzisiaj trochę czasu dla siebie

Była położna, mały waży 4210g jak wychodziliśmy ze szpitala to miał 3720g także nieźle mi przybrał przez tydzień! Ale je co chwilę to co tu się dziwić
A co do potówek to miała wątpliwości i mówiła żebyśmy wykąpali w rumianku albo krochmalu. Możliwe że coś go uczuliło, podejrzewam pomidora i chyba go na razie odstawię.

Stary 2017-08-10, 12:02   #175
xzora
Zakorzenienie

dziewczyny, jak sprawdzić top gaduły z poprzedniej części? nie mogę znaleźć
Stary 2017-08-10, 12:05   #176
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za przyjęcie

U nas potrzebne jest zaświadczenie, że chrzestni mogą niby być i podpisana kartka z odbyta spowiedzia zarówno rodziców jak i chrzestnych. Wszystko trzeba dostarczyć w dniu chrztu

Dzięki
Stary 2017-08-10, 12:07   #177
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Super! My mamy 26.08 pierwszą rocznicę Ale chyba nigdzie nie pojedziemy a marzy mi się taki weekend nad morzem
Cytat:
Taedio to masz dzisiaj trochę czasu dla siebie

Była położna, mały waży 4210g jak wychodziliśmy ze szpitala to miał 3720g także nieźle mi przybrał przez tydzień! Ale je co chwilę to co tu się dziwić
A co do potówek to miała wątpliwości i mówiła żebyśmy wykąpali w rumianku albo krochmalu. Możliwe że coś go uczuliło, podejrzewam pomidora i chyba go na razie odstawię.

No aż nie wiem co ze sobą zrobić także.. siedze przed tv i się rozpływam
Super
Ja jem pomidora i nic małemu nie wyskoczyło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-10, 12:11   #178
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Puk puk można dołączyć?
Witamy

Stary 2017-08-10, 12:11   #179
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora No lepiej uważaj

Anna mam ale.. w szufladzie ciagle odkładałam przyklejenie i teraz mam
no ładnie
Cytat:
Jaś urodził się 17.07 o godz. 10:10 przez planowane cesarskie cięcie. Waga 3230, 53 cm. Na początku mieliśmy problem z za krótkim wedzidelkiem, już dwa razy miał podcicane i teraz jest dobrze. Przez zoltaczke, wedzidelko spadł z wagą poniżej 10%, ale już ładnie nadrabia. Początki były trudne, bo walczylismy aby cokolwiek zjadł. Miał problem ze ssaniem, dokarmialismy go moim mlekiem ze strzykawki. Co tu dużo mówić działo się, na szczęście urodziłam w cudownym szpitalu gdzie na każdym kroku miałam wsparcie i nikt nam nie wciskał mm. Jednak nasze pierwsze 1,5 tygodnia to.non stop była pierś, dokarmianie i laktator. Teraz już tylko sama pierś i we wtorek była waga 3580
Obecnie to szara codzienność tak jak u Was, pobudki w nocy, czasami płacz na bąki albo kupę. Czyli to co u każdego
hej, trudne mieliście początki, dobrze że to już za wami
Cytat:
Właśnie sie dowiedziałam, że musimy zrobić chrzciny 20.08 bo pózniej nie wiadomo kiedy bedzie mój tata
no to szybka akcja

Jon - mam nadzieję, że kąpiel pomoże na te krostki u ciebie
Stary 2017-08-10, 12:29   #180
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, jak sprawdzić top gaduły z poprzedniej części? nie mogę znaleźć
To chyba Aggs musi Ci podać tak mi się wydaje

Cytat:
Super! My mamy 26.08 pierwszą rocznicę Ale chyba nigdzie nie pojedziemy a marzy mi się taki weekend nad morzem

No aż nie wiem co ze sobą zrobić także.. siedze przed tv i się rozpływam
Super
Ja jem pomidora i nic małemu nie wyskoczyło
W sumie ciężko stwierdzić od czego to wyszło, położna mówiła że czynników może być bardzo dużo i mam próbować eliminować i obserwować. Tego pomidora jem codziennie i te krostki się nasilają dlatego tak myślę, bo kosmetyki to by uczuliły na cały ciałku, płyn do prania też, a poza tym nawet pod szyjką nie ma ubranka. Odstawię, wykrochmalimy i jak zejdzie to zjem jeszcze raz pomidora i sprawdzę czy to rzeczywiście on

Dziękuję za kolejne życzenia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości