![]() |
#151 |
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mój dalej śpi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas 5 minut to duży sukces ![]()
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Vadi - dobry tekst.
Taedio - No ja tez mam iPhona, duzo razy juz upadał i było ok. Z tego co piszesz to teraz muszę uważać bo następny upadek moze skończyć sie jak u ciebie. Sill - straszne z tymi kolejnymi kleszczami. U mnie często potwierdza sie to co piszesz z flaczkami i denerwowaniem sie małej. Wtedy zazwyczaj biore ją na plecy i albo sie odbije albo pojawiają sie gazy. A ze mleko jest nawet z takiej opróżnionej piersi miałam okazje zobaczyć dzisiaj rano. Jak Klaudia wyjęła brodawkę z pyska zobaczyłam mleko. No, ale czasami ta pierś jest tak lejąca ze Klaudii ciezko chwycić, denerwuje sie i jest głodna. A ja poki co przez to ze mało przybrała w ostatnim czasie nie mam odwagi zmniejszać mm. Morelle - Brawa za paznokcie. Ja wczoraj obcięłam 7 z 10, trudne to jest. Moja Klaudia ma male czerwone kropki na głowie, policzkach, przy oku - to są potowki? JonSnow- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-08-10 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
*sportaddict*
|
najlepszości
![]() ![]() Morelle ![]() ![]() ![]() Siil na pewno wszystko będzie dobrze z córą, pamiętaj, że zwykle w życiu okropne rzeczy nas biorą z zaskoczenia, a jak coś obserwujemy i działamy, to kończy się na strachu ![]() ![]() Xzora - brzmi z opisu jak potówki ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ja obcięłam pazurki Timiemu zwykłymi cążkami dla dorosłych, tylko je dokładnie zdezynfekowałam, poszło sprawnie w 30 sekund, a z tymi nożyczkami dla niemowląt to dla mnie jakaś masakra, nie umiem tego używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas też smoczek coraz bardziej w użyciu. Mam takie samo wrażenie, że Lu je do oporu, nawet jak jej się już ulewa nosem, to nie ma dość. Smoczek czasem uda się podać, a czasem chce nadal pierś mimo że jest najedzona pod korek ![]() Kochana, wszystkiego najlepszego! Samych radosnych chwil i spełnienia najskrytszych marzeń! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
JON wszystkiego najlepszego!!!
![]() SIIL jeju biedna córcia, 10 kleszczy. Ale ja zaatakowały ![]()
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Jon wszystkiego najlepszego ! 🎉🎂🍸
Silli ale kosmos z tymi kleszczami 😒 oby tylko Lilli nic nie bylo. U mnie w ogole rzadko występują flaczki zamiast piersi. Wczoraj recznie ściągnelam 20 ml bo Nela spala a ja mialam wrazenie ze mi piers peknie. Laktator dla mnie to dramat 😰 Tez sie nie zgadzam co do dzieci -terrorystow. Xzora to mogą być potowki. Moja wstala nie dawno i ma cala lewa stronę buzi w potowkach. Spala na lewym boku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Cashmere
Tymon chodzi teraz do przedszkola, na razie jest nad morzem mam 6 dni by to ogarnąć. Zwłaszcza że mężowi zmienili zmiany i ma teraz tylko pierwsza :/ Kciuki za usg ![]() Carolles Chusta to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Dzis zamówie! U nas ta potrzeba jest rano ![]() Xzora Jak ty to robisz, że mała tak śpi?? Jon Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i 100 lat 🎂 My już po spacerze, ok 1,5 h fajnie chłodno było choć mega duszno... teraz idzie fala upałow znowu... odwiedzila nas rano.moja przyjaciółka i poszłyśmy na lody i spacer...fajnie tak.pogadać z kimś oprócz Hugo ![]() A przyszła z zamiarem pomocy żebym mogła się ogarnąć ale już większość zrobiłam.z nim.na rękach. Ps: nie pisałam wam, ale.mi się w nocy ssak zakrztusił i zapowietrzył dość opanowana byłam, ale trochę mnie przestraszył bo długo oddechu nie mógł wyrównać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#160 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że nie przejmujesz się flaczkami i widzisz, że Klaudia ciągnie także z nich ![]() A jak mało ostatnio przybiera i są momenty gdy czujesz, że jest głodna to jasne, że nie ma co zmniejszać mm, zwłaszcza na własną rękę. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja obcinam cążkami dziecięcymi, nożyczek też nie umiem używać ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cashmere, Carolles dzięki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sill współczuję tych kleszczy u małej ![]() Dziś mała ma miesiąc a ja się czuje jakby już bardzo długo była z nami ❤️ z każdym dniem kocham ja coraz bardziej ![]() Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-08-10 o 10:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Chyba macie racje z tymi połówkami. Wydawało mi sie, ze one są jaśniejsze, ale widzę w googlach ze moga byc tez takie ciemnoczerwone.
Mała! Chyba córka ma po mnie tę potrzebę długiego i nieprzerwanego snu ![]() Jejku, współczuje tego nocnego zakrztuszenia AnnaPaula - ja kupie takie szkło do iPhona - ale to juz po wymianie wyświetlacza. Tez mam tak, ze z każdym dniem kocham córkę coraz bardziej, tez coraz łatwiej mi idą pewne rzeczy (np to karmienie piersią). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
MerDer 4ever
|
Cashmere sama byłam w szoku!
![]() ![]() U nas tak max 15 min zawsze było ![]() Xzora No lepiej uważaj ![]() Anna mam ale.. w szufladzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Puk puk można dołączyć?
Podczytuje Was od pewnego czasu, ale jakoś nigdy nie było dobrego momentu, żeby się odezwać. Więc chyba nowy wątek jest najlepszy do tego ![]() Jestem mamą Jasia urodzonego 17 lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
*sportaddict*
|
Ja też jestem okrutnie zakochana w Timim, obawiałam się, czy ogarnę chłopca, u mnie w rodzinie zawsze same dziewczyny były, mam też tylko siostrę i kuzynki, a jest taki cudny, że mam ochotę go schrupać
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie najczesciej jak sie denerwuje i nie chce zlapac piersi to wiem ze musi sobie beknac bo nalykala sie powietrza. Ale jak po wielu probach dalej sie zlosci a cycki jak flaki to juz wiem ze nie moze uciagnac mleka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Jaś urodził się 17.07 o godz. 10:10 przez planowane cesarskie cięcie. Waga 3230, 53 cm. Na początku mieliśmy problem z za krótkim wedzidelkiem, już dwa razy miał podcicane i teraz jest dobrze. Przez zoltaczke, wedzidelko spadł z wagą poniżej 10%, ale już ładnie nadrabia. Początki były trudne, bo walczylismy aby cokolwiek zjadł. Miał problem ze ssaniem, dokarmialismy go moim mlekiem ze strzykawki. Co tu dużo mówić działo się, na szczęście urodziłam w cudownym szpitalu gdzie na każdym kroku miałam wsparcie i nikt nam nie wciskał mm. Jednak nasze pierwsze 1,5 tygodnia to.non stop była pierś, dokarmianie i laktator. Teraz już tylko sama pierś i we wtorek była waga 3580
![]() Obecnie to szara codzienność tak jak u Was, pobudki w nocy, czasami płacz na bąki albo kupę. Czyli to co u każdego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Kochane za życzenia
![]() Xzora u nas też są krostki czerwone i obstawiam potówki Mała dobrze że byłaś opanowana! Ja bym miała już zawał i bym budziła Tż ![]() Nikoś ma dzisiaj dzień bliskości, ciągle musi być przy mnie i tylko jak dobrze zaśnie to go mogę odłożyć. Mam nadzieje że nic mu nie dolega i tylko tak marudzi bo potrzebuje bliskości Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |||
Zadomowienie
|
Xzora, Nulka, Mała dziękuję za ceny chrzcin u Was, zawsze to jakis punkt odniesienia
![]() Jon wszystkiego pięknego! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasz póki co na 1. I nie dajemy rady już z tymi pampersami. Ja nie wiem jak można zużyć 7 czy 8 na dzień tak jak kiedyś pisałyście. U nas czasem więcej idzie na same kupy ![]() Też nie wierzę w zabobony ![]() Mały nie śpi prawie od rana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
MerDer 4ever
|
Witaj Asia
![]() ![]() Jon mój jak ma dzień bliskości to nawet jak zaśnie nie moge odłożyć ![]() ![]() ![]() ![]() Calineczka dzięki ![]() U nas tez idzie więcej niż 7/8 także piona ![]() Właśnie sie dowiedziałam, że musimy zrobić chrzciny 20.08 bo pózniej nie wiadomo kiedy bedzie mój tata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Witaj Asiu
![]() Jakie dokumenty są potrzebne do księdza na chrzciny? Wiecie może? ![]() ![]() TZ zarezerwował weekend nad morzem bo mamy pierwsza rocznicę ślubu ❤️ ciekawa jestem jak damy radę z córcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za przyjęcie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
Taedio to masz dzisiaj trochę czasu dla siebie
![]() Była położna, mały waży 4210g ![]() ![]() ![]() A co do potówek to miała wątpliwości i mówiła żebyśmy wykąpali w rumianku albo krochmalu. Możliwe że coś go uczuliło, podejrzewam pomidora i chyba go na razie odstawię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#175 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak sprawdzić top gaduły z poprzedniej części? nie mogę znaleźć
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super ![]() Ja jem pomidora i nic małemu nie wyskoczyło ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jon - mam nadzieję, że kąpiel pomoże na te krostki u ciebie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#180 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za kolejne życzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.