|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
|
|
|
|
#2642 |
|
Inez
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Wiele zależy nie tylko od rozmiaru, ale też konkretnego modelu spodni. W tej samej kolekcji może się zdarzyć tak, że dwa modele spodni to dwa różne rozmiary. Kupowanie przez internet zawsze się z ryzykiem, zwrotami.
Anoreksja i bulimia to bardzo poważne zaburzenia psychiczne, choroby, które powinny być leczone przez specjalistów. I moim zdaniem wrzucanie takich chorób do jednego wora z "nie wejdę w s!" to nieporozumienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2643 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2644 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2017-08-09 o 22:45 |
|
|
|
#2645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Np. depresja, którą nie zawsze widać. Jak zwykle mogę się mylić, ale właśnie otyłość, depresja to bolączki wysoko uprzemysłowionych państw. Anoreksja/bulimia chyba nie dotyczy aż tak wielu osób. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Zaczepny, personalny wpis, niewnoszący nic do tematu. |
|
|
|
|
#2646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7618088 1] sa pewne silne bodzce, bardzo niebezpieczne, miedzy innymi wlasnie zanizona numeracja w sklepach..[/QUOTE]
W niektórych jest zawyżona. Mam koleżankę bardzo chudą, żadna anorektyczka, chciałaby przytyć. |
|
|
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
polecam angielski sklep Clarks mozna kupic buty roznej szerokosci. ceny maja nie za niskie ale na wyprzedazy mozna zawsze cos w sensownej cenie znalezc
a co do rozmiarow to ja naprawde podziwiam osoby ktore kupuja spodnie przez internet, czasem zeby dobrac sobie dzinsy chodze do przymierzalni z doslownie nareczem spodni i 90% z nich nie pasuje mimo ze profilaktycznie biore juz dwa rozmiary.
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na przykład do dziś nie mogę kupić kozaków - żadnych nie zapnę. Co jest strasznie dziwne, bo jak ktoś komplementuje moją figurę, to pierwsze idą ładne nogi...
Też uważam, że są zgrabne. Kiedy miałam nadwagę (niby wyglądałam jak takie AT-AT, kulka na cienkich nóżkach, ale wiadomo, myślałam, że są relatywnie cieńsze po prostu) to myślałam, że zrzucę i przejdzie. Nie, wciąż jestem skazana na gumki/zimowe buty do kostek, bo na wysokości kostki normalnie się nie zapinają.
|
#2651 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Piszę oczywiście o takich, gdzie nie można dobierać wg długości nogawki. No, może jednych nie musiałam skracać dzięki modzie na odkryte kostki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć ostatnio kupiłam zwykłe białe bawełniane spodnie, proste, w takim małym polskimi sklepiku. Też bez skracania. |
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 152 cm i spodnie kupuje w Mango i ewentualnie H&M w przypadku rozmiarowki szerszej niz S/M, 36/38.
|
#2656 |
|
Inez
|
Ja myślę, że każdy z nas miewa problem z jakaś częścią garderoby. Ja mam za szerokie stopy do balerin. I mam z tego powodu pisać w Internecie o rozmiarach butów (a swoją drogą na długości wkładki też można się przejechać) czy po prostu poszukać innego modelu, który bardziej mi pasuje? Przy szortach często mam ten problem, że w pasie wszystko mi odstaje (mam bardzo wąską talię), a w udach jest ciasno. No i co mam zrobić. No szukam czegoś co leży dobrze.
A tak btw to nie wiem czy zauważyliście na stołku te szorty, które budzą takie karynowe kontrowersje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarna2000 Czas edycji: 2017-08-10 o 12:05 |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak piszesz, malo kto jest zadowolony z kazdej czesci garderoby. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2658 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Plus jedne chiniosy z Mango. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
dlatego ja już nie chodzę po sklepach w poszukiwaniu dżinsów. Po prostu kupuję te co zawsze w H&M. Inaczej dostaje qrwicy![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A nie sądzicie, że fajnie by było gdyby firmy odzieżowe wyszły nam na przeciw i zaczęły szyć ubrania dla kobiet w typie jabłuszka/gruszki? Wystarczyło by oznaczyć to symbolem na metce
|
||
|
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak powaznie, to chyba Levis ma / mial taka serie dla roznych typow sylwetki. |
|
|
|
|
#2660 |
|
Konto usunięte
|
Damskie ciuchy to jedna kwestia, ale ostatnio wszyscy znani mi faceci narzekają na nogawki jeans'ów, które nie pasują na normalne, średnio umięśnione uda, a jedynie na jakieś patyczki
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7617945 1]Ubrania marek takich jak zara sa na tyle beznadziejne jakosciowo przy swojej cenie, ze to jest naprawde smieszne, ze utrzymuja sie na rynku. Za pieniadze, ktorych od nas wymagaja, moznaby uzyc minimalnie lepszego materialu i zaplacic szwaczce z Bangladeszu nie 10 groszy, a 30, ktore wystarczy jej na wyzywienie dzieci.[COLOR="Silver"]
No nie, tak to nie dziala. Gdyby uzyc minimalnie lepszy material i zaplacic szwaczce wiecej, to cena finalna bedzie wyzsza - wiec to ty zaplacisz wiecej, a firma nie zmniejszy swojej marży, logiczne. Skoro sprzedaja im sie ciuchy w takich cenach, to czemu maja obnizac ceny albo zmniejszac marże? To im soe nie oplaca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam kiedyś jedną dziewczynę w takich krótkich, przy czym zwisał jej z nich sznurek od tampona
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zreszta so rozne strategie przyciagniecia klienta, nie wiadomo, czy finalnie nie zyskaliby na tym, ze np. polepszyli jakosc materialow bez zwiekszania ceny. A gdyby dali zapewnienie godziwego wynagrodzenia dla szwaczek to moznaby z tego zrobic taka kampanie reklamowa, ze... no, moim zdaniem potencjal jest. |
|
|
|
|
#2664 |
|
Inez
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;76199936]Chodzi o te odsłaniające połowę pośladów?
Widziałam kiedyś jedną dziewczynę w takich krótkich, przy czym zwisał jej z nich sznurek od tampona [/QUOTE]Dokładnie o te Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2665 |
|
Konto usunięte
|
Januszowaniem dla mnie jest "czepianie się" ekspedientek czemu coś kosztuje tyle, ile kosztuje, a zazwyczaj wg klientów kosztuje zbyt dużo
Pare dni temu tankowałam paliwo i pan ledwo wysiadł z samochodu, to już się zaczął bulwersować ze to paliwo takie drogie, pracownik tłumaczył ze podatki akcyza, ze stacja przy DK itp. Dzisiaj jak tankowałam to klient wypytywał ekspedientkę czemu te lody takie drogie, kto takie drogie lody kupuje, czemu nie zrobicie jakiejś promocji - chodziło o lody Ben&Jerry (czy coś takiego).Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
No ok, czepianie się ekspedientów o ceny jest bez sensu i zakrawa o januszing, ale dla mnie ci, co ustalają ceny na stacjach (nie ceny benzyny, tylko innych produktów), to też janusze biznesu i z niektórymi cenami naprawdę przeganiają. Ostatnio kupiłam 0,5l wodę za 2,99 zł.
Jeszce rozumiem takie ceny "po środku niczego", przy autostradzie, gdzie ten towar trzeba dowieźć, ale w środku miasta to jest po prostu śmieszne. Bo obok są sklepy i taki sam towar jest trzy razy tańszy. Więcej nie kupię nic na stacji w mieście (mój błąd, tym razem nie spojrzałam na cenę, bo ile może kosztować woda). A ceny tych lodów to jest osobny temat. Ja je akurat znam ze Stanów, ale większość ludzi nie wie co to i ich cena może faktycznie dziwić czy nawet szokować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2017-08-10 o 17:35 |
|
|
|
#2667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stacje benzynowe maja podobno? niskie marze na benzynę i ON wiec równoważą to sobie wysoka marzą na produkty spożywcze. No i wiadomo, nie ekspedientka ustala ceny, a za wszystko musi się "tłumaczyć". Co do lodów to ja nie wiem o co z nimi chodzi, może faktycznie ja przesadzam nazywając pana Januszem bo może po prostu chciał się dopytać co takiego fajnego jest w tych lodach i czy warto je kupić Ale miał tak pretensjonalny ton, ze brzmiało to bardzo niekulturalnie.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może szokować, bo jednak pintka za 25 zeta to nie na nasze warunki. Kochałam promocje w "moim" Walgreensie, trzy pudełka w cenie dwóch albo dwa za jeden. Sie robiło zapasy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.

Pare dni temu tankowałam paliwo i pan ledwo wysiadł z samochodu, to już się zaczął bulwersować ze to paliwo takie drogie, pracownik tłumaczył ze podatki akcyza, ze stacja przy DK itp. Dzisiaj jak tankowałam
to klient wypytywał ekspedientkę czemu te lody takie drogie, kto takie drogie lody kupuje, czemu nie zrobicie jakiejś promocji - chodziło o lody Ben&Jerry (czy coś takiego).