Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-10, 11:07   #1831
rojku
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Rojku dostałaś zzo?
Mnie też nacieli i mała nie chciała wyjść. Nawet mi vacoom grozili męża mi na samą końcówkę wyprosili. A jak mała się urodziła, to była tak słaba, że nawet nie zdążyli go zawołać aby pępowine przeciął, tylko sami to zrobili i musieli jej tlen dać
Tak dostałam zzo. Mojego nie wypraszali. Ja już tam im ryczałam, żeby mi to cc zrobili bo nie wytrzymam, to mi wyburczał coś lekarz i jednak jakoś wydobyli ze mnie tego dzieciaka. Z Hanką było ok. A ile Twoja miała wagi i obwodu główki?
Stary 2017-08-10, 11:08   #1832
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
A co do kącików dla młodych, to widziałam że dwie z Was wrzucały. Reszta już gotowa z łóżeczkami itd? Macie jakieś koncepcje co do urządzania? Styl w jaki idziecie? madzieeek na razie ma minimalistycznie ja to lubię :P Ale ostatnio rąbnęłam sobie na ścianie w sypialni granat :O i że młody tam być to muszę to jakoś z jego kątem połączyć i kombinuję jak koń pod górę

A macie jakieś cieplejsze kocyki/kołderki? Ja na razie mam takie 2 cienizny i 2 dzianinowe, ale tak myślę,czy na zimę coś cieplejszego nie trzeba

Ja dzisiaj wstawię zdjęcie Olusiowego kącika w sypialni ( tylko bez pościeli w łóżeczku). Na początku byłam naszykowana na przygotowanie całego pokoju dziecięcego ale stwierdziłam ze wygodniej i moim zdaniem bezpieczniej bedzie jak dzidziutek na czas pierwszych miesięcy bedzie z nami w sypialni

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:08   #1833
juka_juka
Wtajemniczenie

Rojku moja mała też ma dużą głowę.Też się trochę boje jak to będzie bo mam dosyć drobne biodra.No ale będzie co ma być.Chciaż usg też sie myli.Nie raz słyszałam że dziecko niby ma głowę nieproporcjonalną a rodziło się normalne.Tak samo z wagą.My też zawsze prezerwatywy i po porodzie tez tak będzie.Nie mogę brać hormonów.Przerywanego nie lubimy.Raptem dwa miesiące praktykowaliśmy i zaszłamUżywamy unimil skyn.Najlepsze są i bardzo ich nie czuc.Chcemy drugie dziecko.Ale w kolejnej ciąży też pewnie będą problemy więc dopiero za parę lat żeby mała była samodzielna w razie gdybym musiała leżeć..Chciałam rok po roku ale w tym wypadku to wykluczone.Zresztą muszę odreagować to wszystko psychicznie..Bo teraz nie jestem sobą.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:10   #1834
ania_mala
Zadomowienie

35 tydzień Gigantem nie będzie, ale Marta urodzona w 40 tygodniu wazyla 3100 i lekarka mówi, ze teraz bedzie podobnie. U mnie rozwarcie zatrzymało się na 6 cm. Nie mialam żadnego znieczulenia poza wanną, która była moim wybawieniem. Na 8 cm dostałam oxy i 9 godzin po odejściu wód urodziła się mała.Parte trwały 10 minutmam nadzieję, że tym razem pójdzie szybciejkącika specjalnie nie urządzeń. Marta ma swój piękny pokoik, a i tak dopiero od niedawna w nim śpi, wcześniej mieszkała z nami

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:27   #1835
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Poli ból okresowy to lekki skurcz a ten taki odczywany jako skurcz to też skurcz tylko dużo mocniejszy.U mnie bóle okresowe trwają tak z 3 min a skurcz który skrócił mi szyjke byl krótszy ale tak mocny że nie mogłam się wyprostować.

Lilka na początku ciąży miałam plamienia w terminach okresu więc do konca pierwszego trymestru nic.Potem cos tam próbowaliśmy ale jakoś tak dziwnie ciasno było i się nam nie podobało.No a potem szyjka zaczęła odwalać więc nie można było.I tak do tej pory..
Moje okresowe trwają zdecydowanie dłużej. Wczoraj wieczorem znowu się męczyłam, pomógł ciepły prysznic, ale nastepnym razem może powinnam jechać do szpitala, to zobaczą może na ktg czy to to czy nie to..

Cytat:
Tak sobie patrzę na tą pierwszą stronę wrześniówek i innych ciężarnych, to może nie będzie we wrześniu takiego strasznego tłoku na porodówkach, bo lista wrześniówek zdecydowanie krótsza :P
Oby chociaż słyszalam kiedys, że najwięcej dzieci rodzi się we wrześniu właśnie.
Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Tez nie do końca ufam ktg. Jak rodzilam Martę, to skurcze mialam baaardzo bolesne, a na ktg sie one prawie nie pisały.
Jestem juz po wizycie, Zuza wazy ok. 2,5 kg, szyjka nieznacznie skrócona, ale zamknięta, pobrala gbs i za 2 tygodnie kolejna wizyta.

Super, gratulacje

Cytat:
A co do kącików dla młodych, to widziałam że dwie z Was wrzucały. Reszta już gotowa z łóżeczkami itd? Macie jakieś koncepcje co do urządzania? Styl w jaki idziecie? madzieeek na razie ma minimalistycznie ja to lubięAle ostatnio rąbnęłam sobie na ścianie w sypialni granat :O i że młody tam być to muszę to jakoś z jego kątem połączyć i kombinuję jak koń pod górę

A macie jakieś cieplejsze kocyki/kołderki? Ja na razie mam takie 2 cienizny i 2 dzianinowe, ale tak myślę,☠czy na zimę coś cieplejszego nie trzeba
Ja wczoraj trochę urządzałam, bedzie biel, szarość i mięta. Mam białe ściany, białe lóżeczko, na ścianę literki szaro-miętowe, ale myślę jeszcze nad jakims obrazkiem. Sama nie wiem. Komoda jest na przeciwko lozeczka, bo sypialnia mała. Przewijak na lożeczku.

Do granatu pasuje mięta albo czerwony i biały, tak marynarsko.

Mam kocyk bawełna-Bambus, dwa cienkie jakies i jeden grubszy. Cały czas rozkminiam co z poscielą, albo kompletem minky.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Rojku moja mała też ma dużą głowę.Też się trochę boje jak to będzie bo mam dosyć drobne biodra.No ale będzie co ma być.Chciaż usg też sie myli.Nie raz słyszałam że dziecko niby ma głowę nieproporcjonalną a rodziło się normalne.Tak samo z wagą.My też zawsze prezerwatywy i po porodzie tez tak będzie.Nie mogę brać hormonów.Przerywanego nie lubimy.Raptem dwa miesiące praktykowaliśmy i zaszłamUżywamy unimil skyn.Najlepsze są i bardzo ich nie czuc.Chcemy drugie dziecko.Ale w kolejnej ciąży też pewnie będą problemy więc dopiero za parę lat żeby mała była samodzielna w razie gdybym musiała leżeć..Chciałam rok po roku ale w tym wypadku to wykluczone.Zresztą muszę odreagować to wszystko psychicznie..Bo teraz nie jestem sobą.
Mój maluszek w 34 tygodniu mial 30cm główkę, co go wyprzedza o 3 dni z terminem.

Ja długo brałam tabletki, chyba 6 lat z jedną przerwą, teraz będą prezerwatywy i chcielibyśmy drugiego malucha, zeby urodził się w 2019.

Juka, podobno każda ciąża jest inna, więc nie nastawiaj się od razu negatywnie chyba że lekarze odradzają drugą ciążę póki co?

Edytowane przez poli230
Czas edycji: 2017-08-10 o 11:19
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:29   #1836
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Moje okresowe trwają zdecydowanie dłużej. Wczoraj wieczorem znowu się męczyłam, pomógł ciepły prysznic, ale nastepnym razem może powinnam jechać do szpitala, to zobaczą może na ktg czy to to czy nie to..

Oby chociaż słyszalam kiedys, że najwięcej dzieci rodzi się we wrześniu właśnie.

Super, gratulacje

Ja wczoraj trochę urządzałam, bedzie biel, szarość i mięta. Mam białe ściany, białe lóżeczko, na ścianę literki szaro-miętowe, ale myślę jeszcze nad jakims obrazkiem. Sama nie wiem. Komoda jest na przeciwko lozeczka, bo sypialnia mała. Przewijak na lożeczku.

Mam kocyk bawełna-Bambus, dwa cienkie jakies i jeden grubszy. Cały czas rozkminiam co z poscielą, albo kompletem minky.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mój maluszek w 34 tygodniu mial 30cm główkę, co go wyprzedza o 3 dni z terminem.

Ja długo brałam tabletki, chyba 6 lat z jedną przerwą, teraz będą prezerwatywy i chcielibyśmy drugiego malucha, zeby urodził się w 2019.

Juka, podobno każda ciąża jest inna, więc nie nastawiaj się od razu negatywnie chyba że lekarze odradzają drugą ciążę póki co?

A masz przy tym twardy brzuch?
Stary 2017-08-10, 11:34   #1837
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość

No właśnie tak idę prawdopodobnie w tą stronę. Taki zestaw kolorów mi się podoba

Na razie jest białe łóżeczko, które stoi przy dwóch ścianach:granatowej i szarej, szary kocyk i tyla :P

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wstawię zdjęcie Olusiowego kącika w sypialni ( tylko bez pościeli w łóżeczku). Na początku byłam naszykowana na przygotowanie całego pokoju dziecięcego ale stwierdziłam ze wygodniej i moim zdaniem bezpieczniej bedzie jak dzidziutek na czas pierwszych miesięcy bedzie z nami w sypialni
No najbezpieczniej i najwygodniej na początku mieć małego gluta przy sobie

Cytat:
Rojku moja mała też ma dużą głowę.Też się trochę boje jak to będzie bo mam dosyć drobne biodra.
Powinni Ci zmierzyć biodra przed porodem. Mi przy drugim takim jakby cyrklem mierzyli
Stary 2017-08-10, 11:36   #1838
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Moja miała 3200g 55 długa. Brzuszek i główka po 33cm 😁
Tyle, że ja nie umiałam przeć, jak się okazało. Dopiero słowo vacoom jakiś na mnie podziałało i ją wyparłam. U mnie nie ma zzo.

U nas Maja ma swój pokoik. Pięknie zrobiony. Przeprowadziliśmy ją jak miala roczek, ale teraz na 5 urodziny miała generalny remont.
Mały będzie spał u nas i u nas mu robimy kącik.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 11:55   #1839
89Otojestkasia
Rozeznanie

Oto kącik Olusia ( bez pościeli , za to z materacykiem w foli i taśmie żeby kotek nie wskakiwał - i nie wskakuje wiec eksperyment sie udał) IMG_1502358924.209873.jpgIMG_1502358933.351886.jpgIMG_1502358941.808565.jpg

Stary 2017-08-10, 12:03   #1840
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasia pięknie 😍

Stary 2017-08-10, 12:04   #1841
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Kasia pięknie

Trochę różowo jak dla chłopca ale mam nadzieje ze sie nie obrazi

Stary 2017-08-10, 12:07   #1842
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasia oj tam to jest jego pokój, czy kącik w waszej sypialni?

Stary 2017-08-10, 12:10   #1843
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Kasia oj tam to jest jego pokój, czy kącik w waszej sypialni?

Kącik w sypialni na początku mieliśmy urządzać cały pokój ale stwierdziłam ze wole na początku mieć maleństwo przy sobie a nie biegać w nocy po całym domu z pokoju do pokoju

Stary 2017-08-10, 12:18   #1844
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Moja miała 3200g 55 długa. Brzuszek i główka po 33cm 😁
Tyle, że ja nie umiałam przeć, jak się okazało. Dopiero słowo vacoom jakiś na mnie podziałało i ją wyparłam. U mnie nie ma zzo.
No to moja pierwsza miała łebek na 34, druga na 37

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Oto kącik Olusia ( bez pościeli , za to z materacykiem w foli i taśmie żeby kotek nie wskakiwał - i nie wskakuje wiec eksperyment sie udał) Załącznik 7187296Załącznik 7187301Załącznik 7187306
O widzę, że różowa ściana... róż pudrowy też mi pasuje to granatu i złota, ale mnie powstrzymało to, że chłopaczek będzie w łóżeczku. Kącik super
Stary 2017-08-10, 12:39   #1845
juka_juka
Wtajemniczenie

Moja nie wiem ile ma cm głowy teraz.Ale na połówkowych wyprzedzała chyba o 5 dni więc teraz bedzie jeszcze więcej.Kiedyś się oczywiście bałam wodogłowia ale teraz badało mnie dwóch różnych lekarzy i nie mówili nic więc liczę że gdyby było nie tak to by powiedzieli.Zresztą ja mam duża głowę co jest moim kompleksem..Podejrzewam że pewnie przez obwód głowy wychodzi starsza o dwa tyg i ta waga w rzeczywistości jest mniejsza niż mowia.Poli nie no lekarze nie mówią nic.Ale sama się boję że po porodzie ta szyjka będzie jeszcze bardziej problematyczna.Póki co skupiam się żeby teraz było wszystko dobrze a kiedyś się zobaczy.Kurde czyje jakby nerki mnie bolały.Myślałam że może kręgosłup ale tak po bokach bardziej boli.Mój mąż się wczoraj wzruszył bo widział jak rączkę wystawiła 😃 Dziewczyny piękne kąciki urządzacie😊 My nie robimy jako takiego kącika bo mamy malutką sypialnie także tylko łóżeczko wejdzie.Ale za to w pokoiku poszalejemy i zrobimy królestwo dla księżniczki😊
Stary 2017-08-10, 12:54   #1846
madzieeek
Wtajemniczenie

Puchną mi stopy od paru dni - buuuu....to jest okropne

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 13:13   #1847
rojku
Rozeznanie

Cytat:
My nie robimy jako takiego kącika bo mamy malutką sypialnie także tylko łóżeczko wejdzie.Ale za to w pokoiku poszalejemy i zrobimy królestwo dla księżniczki😊
No u nas też łóżeczko :P tyle że coś na ścianie chciałam ciachnąć
Stary 2017-08-10, 14:23   #1848
marttb
Zakorzenienie

otojestkasia- śliczny kącik

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

kurde trochę mam nerwa. Siostry męża zaczynają przeginać. Kolejna dzwoniła pytać czy popilnuję jej dziecko z soboty na niedzielę. Zawsze dzwonią do mnie, bo wiedzą że mąż je pogoni, a ja z moim charakterem nie potrafię odmówić
Tym razem przyrzekam sobie że to ostatni raz!

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 14:47   #1849
juka_juka
Wtajemniczenie

Że co?Marta przecież tak naprawdę w każdej chwili możesz zacząć rodzić.One jakieś nie poważne?
Stary 2017-08-10, 15:03   #1850
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
kurde trochę mam nerwa. Siostry męża zaczynają przeginać. Kolejna dzwoniła pytać czy popilnuję jej dziecko z soboty na niedzielę. Zawsze dzwonią do mnie, bo wiedzą że mąż je pogoni, a ja z moim charakterem nie potrafię odmówić
Musisz być twarda, nie daj się!! Jak nie umiesz odmówić, to mężowi powiedz żeby zadzownił do nich czy ich porąbało już do reszty
Stary 2017-08-10, 15:06   #1851
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasia i dobrze robisz. Mały też będzie z nami na początek.

Marta one chyba na głowę upadły. Ech...

Byliśmy z Mają na szczepieniu. Zbadana przez pediatrę. Udaliśmy się do zabiegowego. A pani doktor miała tylko wziąć naklejki w nagrodę. Maja dostała szczepionkę i nawet nie miała łez czy grymasa. Pediatra zdziwiona, a ona do niej, że przecież jest już starszą siostrą, to głupio tak płakać. Następnym razem przyjdzie z braciszkiem.
Hehe pojechaliśmy jej coś kupić, bo tak nas zaskoczyła . Wybrała sobie kucyka pony i teraz chodzi i mówi, że to jej najlepszy dzień 😁

Stary 2017-08-10, 16:11   #1852
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Marta natychmiast powiedz o tym mężowi i niech je przeprosi i odmówi, jesli Tobie jest głupio. Albo sama powiedz, ze to jednak zły pomysł. Twoje dziecko teraz jest najważniejsze 

A oto moje zakupy. Polecam! Super wygodne, bawełniane. Rózowa koszulka jest dłuzsza, a niebieska niestety tylko nieco za tyłek, ale ujdzie. Po 30zł. Biustonosze w standardowych rozmiarach, ale jeden wzielam o 5 cm dłuzszy obwód, zeby byl luzniejszy na poczatek.
Będę najsłodszą matką na porodówce 
[IMG]1502374076596.jpg[/IMG]

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 16:15   #1853
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Kasia ślicznie
Cytat:
U mnie dziś znowu upał i duchota w nocy była jakaś burza i deszcz, no ale minęło. Luśka ostatnio jakaś boi d.pa się zrobiła i jak tylko wiatr wieje to mi na głowę wchodzi i zaczyna atakować (czyt. lizać). Dzisiaj to już pozwoliłam jej leżeć na mojej szyi i ją głaskałam żeby chociaż spokojnie leżeć.

My też chcemy dwójkę, ale nie wykluczam że może i trzecie nam się zechce i wolałabym nie zamykać sobie takiej możliwości
Na pewno urodzisz zdrowego bobasa jednak rozumiem ten strach i niechęć przechodzenia tego ponownie.

No niestety szpitale szybko zaczynają dzień
Na poziomie 20 to nie są skurcze dopiero powyżej 40 chyba się uznaje jako skurcz. Te 3/4 skurcze w jakim okresie czasu miałaś?

rojku - spirale są różne, tak jak lilka napisała No i oby nie było tłumów na porodówkach! Bo ja liczę na wykupienie sali jednoosobowej

madzialenka - przykro mi z powodu strat w kwiatkach i tego ogarnięcia teraz. Oby Maja dobrze zniosła szczepionkę!

blond - też tak źle śpisz? U mnie od 12 w nocy do 7 rano były 4(!) pobudki na siku, przy czym po jednej pobudce musiałam uspokajać psa od tej burzy. Przedwczoraj wstałam przed 4 i oczy jak 5 złoty. Tak już chyba będzie do końca.
Dla mnie i męża prezerwatywy to zło i zabierają całą przyjemność no i przerywany też taki niespokojny jak dla mnie.

ania - a który tydzień u Ciebie?

Z tym ktg to różnie bywa, to chyba nie jest zbyt rzetelne tylko daje jakiś pogląd, ale ufać temu jakoś specjalnie to nie za bardzo według mnie.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Aaaa - w biedrze kupiłam dzisiaj pieluszki dada 1 - 28szt za 10 zł, według mnie idealna paczka na początek żeby sprawdzić jak dziecko reaguje na nie, bo do tej pory tylko z Pampersa nakupiłam
Staraj się nie głaskać ani nie uspokajać psa podczas burzy, bądź obojętna.

Też mam Dady 28 szt i z Rossmana baby dream też 28 na poczatek
Cytat:
Moja miała 3200g 55 długa. Brzuszek i główka po 33cm

U nas Maja ma swój pokoik. Pięknie zrobiony. Przeprowadziliśmy ją jak miala roczek, ale teraz na 5 urodziny miała generalny remont.
Mały będzie spał u nas i u nas mu robimy kącik.

Jak wyglądało u Was przeniesienie Maji do własnego pokoju?

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
otojestkasia- śliczny kącik

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Ale Ty za niedługo masz termin, co one jakieś niepoważne są?
Zakładam że nie masz siły nawet umyć okien (czy coś) a co dopiero za dzieciakami się uganiać nieswoimi.
Chyba że wyjątkowo grzeczne
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 16:36   #1854
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
A oto moje zakupy. Polecam! Super wygodne, bawełniane. Rózowa koszulka jest dłuzsza, a niebieska niestety tylko nieco za tyłek, ale ujdzie. Po 30zł. Biustonosze w standardowych rozmiarach, ale jeden wzielam o 5 cm dłuzszy obwód, zeby byl luzniejszy na poczatek.
Będę najsłodszą matką na porodówce 
[IMG]Załącznik 7188331[/IMG]
Kurczę ja mam na razie tylko jeden :/ ale nie mam wenu do kupowania stanika kompletnie :/
Stary 2017-08-10, 18:04   #1855
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka ooo jakie fajne zakupy .

Schmetterling jakoś to sprawnie poszło. Przenieśliśmy jej łóżeczko. Miała tam swoje zabawki i bez żadnego problemu zasnęła. Miała równo roczek.

Rojku tez mam tylko jeden biustonosz z tamtej ciąży. Będzie na noc. Muszę jeszcze jeden kupić.

Stary 2017-08-10, 18:13   #1856
Konto usunięte

Cytat:
Lilka ooo jakie fajne zakupy .

Schmetterling jakoś to sprawnie poszło. Przenieśliśmy jej łóżeczko. Miała tam swoje zabawki i bez żadnego problemu zasnęła. Miała równo roczek.

Rojku tez mam tylko jeden biustonosz z tamtej ciąży. Będzie na noc. Muszę jeszcze jeden kupić.

To fajnie że tak sprawnie poszło
Ciekawe jak u nas będzie za rok
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 18:14   #1857
juka_juka
Wtajemniczenie

Dziewczyny pobolewa Was pochwa przy zmianie pozycji?I kłuje czasami tak w okolicy wzgórka?Zaczynam świrować czy jest ok..
Stary 2017-08-10, 18:20   #1858
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny pobolewa Was pochwa przy zmianie pozycji?I kłuje czasami tak w okolicy wzgórka?Zaczynam świrować czy jest ok..

Mnie tak kłuje juz z 3 tygodnie - nie cały czas ale dosyć często.Bylam z tym u gina. Stwierdził ze to normalne.( oczywiście po przebadaniu mnie).

Stary 2017-08-10, 18:37   #1859
agnieszka_kak
Zadomowienie

Mnie tez polozna powiedziala, ze to normalne (oczywiscie bez badania).
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 18:37   #1860
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie teraz mnie boli ale to od sprzątania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości