![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Bry! My nie śpimy od 6. Kurcze musze jakoks zaczac kontrolowac mój sen bo zasypiam podczas karmienia i Nela juz do rana z nami śpi.
Martini witaj ☺ wszystkiego najlepszego! napisz coś wiecej o sobie i swoim maluchu. Morelle gratki za udany dzień i noc ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
MerDer 4ever
|
Mój ma za krótkie włosy na takie numery
![]() Karmienie nr 3 ![]() Mała nie wiem ![]() ![]() Morelle super ![]() ![]() Witaj martini ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Sam nie pomyślałam o tym że ta waga może być od tych wszystkich kroplówek
![]() Ja mojemu też zakładam niedrapki bo mu skóra z buzi schodzi a on sobie tak mocno wbija te paluszki w buzię że tę skórę schodzącą jeszcze bardziej zdziera ![]() Cytat:
![]() U nas w nocy była straszna burza, piorun walnął gdzieś obok domu i nawet mój pies się bał i spał z nami w sypialni ![]() A mały był jakiś niespokojny i malo spałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#394 |
MerDer 4ever
|
Jon u nas w nocy była akcja przebierania prześcieradła bo młody obkupczył
![]() ![]() U nas tez mega burza. Teraz znowu sie rozkręca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Noc znosna ale budzil sie mlody czesto nawet nie liczylam ile razy ze zmeczenia.
Ja szczepie 6w1 u nas sa albo 2 dawki po 300zl albo 3po ok 200 co wychodzi na to samo pludls rotawirusy ,pneumo na nfz i meningokoki. Martini witaj! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hello ![]() Cytat:
Dziewczyny ![]()
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Witaj martini
![]() Czekamy na wieści o was ![]() Nocka i.nas ok. Od 7 spaliśmy teraz do 9 tak, że spokojnie się dziś znowu wyspałam, od 4 mały spał ze mną. Mam nadzieję się za,szybko nie przyzwyczai. Ja jeszcze nie wiem czym szczepie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#399 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój najbardziej lubi robić kupę zaraz po kąpieli, jak jest czysty i pachnący ![]() Cytat:
![]() On sobie nawet nogi z pajaca potrafi uwolnić przez dziury między kapslami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lubimy tu torty ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Wkurza mnie, że mam przy postach na wizażu złą godzinę, bo muszę sobie przeliczać jak piszecie o tych karmieniach ![]() Chyba od zmiany czasu tak mam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Calineczka jakie gimnazjum
![]()
#401 |
Raczkowanie
|
Kochane meldujemy sie! Ewcia urodzila sie dzis o 4 rano. 4240 gr, 59 cm. Porod zakończony nieplanowana cesarka. Opisie Wam ten koszmar ale na razie ide spac. Milego dnia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
Kocia matka gratulacje ,duza ta Ewcia😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Morelle, brawa za przespana noc
![]() Martini, witaj ![]() ![]() KociaMatka, gratulacje! No to wszystkie rozpakowane! ![]() U nas taka burza że zalało nam sypialnie! Woda się lala przez strop. Masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję zalania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#406 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chilli - super, ze sprawdza sie huśtawka. Ja tez mam jeden za mały stanik do karmienia - liczę na to, ze bedzie dobry jak wrócę do wagi sprzed ciazy. Vadi - pytałaś co ile są karmienia. Moja Klaudia jest rekordzistką (potrafi po 7h sie obudzić) a ja nie mam siły z tym walczyć. Chociaż ostatnie 2 noce były lepsze - raz ja sie obudziłam i udało mi sie nakarmić ją na śpiocha, a dzisiaj Klaudia sama obudziła sie o 1.30 - wcześniej ok 21.00 padliśmy podczas karmienia, czyli było 4h30min przerwy. Dzisiaj o 5.00 rano Klaudia obudziła sie charcząca i bardzo płakała. Pierś uspokajała ją na chwile,machała przy niej nogami i rękami i był pisk. Wysłałam TZ po sol morską i espumisan, bo podejrzewałam ze męczą ją gazg. Dalej pisk. Potem po aspirator do nosa. Jak odciagnelam wydzielinę od razu zrobiła sie spokojna i pospalysmy do 8.00. Rzecz z cyklu czego ja wcześniej na to nie wpadłam. Rano zaczął mnie męczyć kregoslup od leżenia na boku przy karmieniu i podlozylam sobie poduszkę anakondę do spania w ciazy. Od razu lepsze podtrzymanie i ulga. Teraz na pewno bede z niej korzystać. Morelle - super, ze z Pestką tak dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Martini, witaj Pestycyda - współczuje zalania. A macie ubezpieczone mieszkanie? Ja wczoraj ubezpieczyłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę współczuję zalania ![]() Xzora ja czytałam że do 3 miesiąca najlepiej jak dziecko w nocy budzi się 3 razy na karmienie, ale powiem szczerze że ja sama bym nie walczyła gdyby moje budziło się raz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Taedio a co do prześcieradeł to ja w tym tygodniu już 2 razy zmieniałam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Vadi ja w dzien karmię na żądanie i wychodzi że caly czas z cycami na wierzchu latam. A w nocy nie budzę budziłam to mała marudna była. Karmię na żądanie. Dziś rekord zasneła przed 21 później obudziła się o 1 i o 4. Zawszecszła spać ok 22 i czekałam do 22 aż się przebudzi na jedzenie a tu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda współczuje zalania
![]() Jon u mnie wczoraj świeże położone bo tez ulał ![]() KociaMatka gratuluje! Odpoczywajcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A martini ![]() 100 lat ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#411 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biedna współczuję ![]() Można kupić samemu w aptece i powinni zaszczepić Cytat:
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pestycyda możesz wsiąść receptę od lekarza i kupić na własna rękę. Podpisujesz tylko potem papier ze miałaś szczepionkę ze swojego źródła. U mnie mąż tak kupował w aptece w której było taniej (jakieś 60 zł) oczywiście w przychodni patrzyły pielęgniarki krzywo, twierdziły ze nie maja gwarancji ze była właściwie przechowywana... najlepiej kupić sobie jeszcze dodatkowo torbę termo na czas transportu, bo je trzeba w lodowce przechowywać. Tak dla własnego spokoju ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też chcemy kupić ale chcę może po 6 msc. W ogole odrocze na razie na miesiąc. Wolę dmuchać na zimne inchce żeby obejrzał go neurolog tym bardziej po tych nieprawidłowosciach z usg . A też może doradzić i rozłoży mi szczepienie bo chcemy pół na nfz a pół płatne (dtpa) Cytat:
Ja też chyba bym po miesiącu już nie budzila jakby przybieralo dziecko dobrze . Ale czytałam ja akurat zeby zachować dwa karmienia nocne do 3 msc. Mój dziś się budził co poltora, godzinę az dziwne może po tych upałach był nie swój. Zobaczymy co dziś będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
*sportaddict*
|
Martini witaj
![]() Morelle no właśnie, jakie gimnazjum?? ![]() KociaMatka gratulacje! ![]() U nas sa teraz duze problemy ze zdobyciem 5w1, pediatra coś mówił, ze jest ich za mało i to co jest trafia do wcześniaków, ale nie dam głowy, ze to dobrze zrozumiałam, także my pewnie weźmiemy 6w1 ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Ja się boję robić póki co dluzsze przerwy w karmieniu niż 3-3.5h w nocy, więc wybudzam na siłę, chociaż czasem jest ciężko, dzisiaj był ok. 4 totalną dętką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w przychodni jt 5w1 i 6w1 my wezmiemy chyba 6w1.a na meningokoki ktos szczepi?
Xzora 7h????boskoooo ja bym byla przeszczesliwa jakby 4h przespal a piersi Ci nie pekaja?bo mnie po 3h juz bolą jak nie karmie. Hurrra weszlam w swoje ukochane dzinsy sprzed ciazy dzis bez problemu a 2 tygodnie temu sie nie dopinalam.Jestem mega happy mlody chyba wyciaga ze mnie duzo kalorii bo lody i ciastka to jem prawie codziennie😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#416 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi też ciężko się przyzwyczaić do tych nocnych pobudek, tym bardziej że ja zawsze lubiłam spanie ![]() Cytat:
![]() Mój jest śpioch od rana, chyba mu w końcu lepiej jak te upały odpuściły, no i krosteczek coraz mniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Chilli - no ja sie az tak z tych 7h nie cieszę, ale na szczęście juz ostatnio sama sie wybudziła po 4h30min wiec moze sie poprawi w tym względzie. Gratuluje zmieszczenia sie w spodnie!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
*sportaddict*
|
Jon wizualnie już nie jest żółty ale przy badaniu krwi miał też bilirubine i wyszła ok. 8 jednostek (przy wypisie było prawie 13), także jeszcze organizm nie pozbył się wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
U nas krosteczki jeszcze są:/ ten cały trądzik.
Chilli Mi po 3 godz też piersi pękają, ale jakoś się ostatnio wysypiam... jeszcze dwa dni ![]() ![]() Zazdroszczę powrotu do formy! Mega fajnie! Ja spaceruje pogoda okropnie znienna wyszłam i musialam.wrócić po ciuchy bo zimno... Nawet czapeczke mu wzięłam a teraz znowu upał i pewnie sie zagotuję bo.mam.dł rekaw ... :/ I boli mnie podbrzusze jak na @ ... kiepsko cos?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#420 |
Zakorzenienie
|
Chilli - pytałaś jeszcze o piersi po tych 7h. Mnie nie bolą, są miękkie, tyle ze czuje ze są napełnione i ciężkie.
Mała! Mnie tez dzisiaj boli brzuch jak na @. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.