|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TK ważne aby zbić Ci te tsh. Ginekolog nie wysłał Cię jeszcze na żadne badania? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
W poniedziałek mam wizyte w poradni dla kobiet w ciąży. U tego lekarza co bylam na początku to nic. Zrobił mi tylko 2x usg i tyle
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
No ale nie pokierowala. Ulozyla dietę pod ta niedoczynność i tyle. Ja jak byłam młodsza to chodziłam do endokrynologa, mam stwierdzoną niskoroslosc. Nawet tam mi nie robili badań na tarczyce. J
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Jak dobrze pamiętam* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ciąży poziom tsh powinien być poniżej 2.00, z tego co pamiętam. Każde odchylenie należy konsultowac 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Mam ginekologa poprosić o skierowanie na te badania czy lekarza pierwszego kontaktu?
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#252 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko pokój dziecka No i meble dokupić. Taki generalny remont to za kilka lat zrobimy dopiero Cytat:
Cytat:
Ja tez byłam na urlopie nad morzem na początku lipca. TemperTury po 20* ale ludzie sie opalali kapali, a ja w bluzie siedziałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze 50m to nie tak zle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszego kontaktu Ci nie przepisze, chyba że masz fajnego lekarza. A do ginekologa chodzisz prywatnie?
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku. Czytam Was cały czas, ale przy córci to ciężko być tak mega na bieżąco. Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz I jeszcze mi się przypomniało, że mówiła, że dla pierwszego trymestru tsh powinno być blisko minimum normy,a nawet jak wyjdzie mała nadczynność to jest ok, natomiast ft4 powinno być blisko maksimum normy. Edytowane przez Wilanka Czas edycji: 2017-08-12 o 15:04 |
|
|
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#257 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tez dojezdzam do pracy dosc daleko, wiec pewnie zwlaszcza zima bede czesciej zostawac.Cytat:
Od ostatniego razu kiedy czytalam w pracy do rana 15 stron! ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz bede bardziej ostrozna, ale bez przesady. Tu wszyscy jezdza, widze duzo ciezarnych na rowerach Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny majace juz dzieci, czy tez boicie sie jak kolejne dziecko wplynie na wasza relacje z pierwszym? Moja mala jest do mnie bardzo przywiazana i oczywiscie kocha tate i spedza z nim duzo czasu, ale ma takie dni, ze tylko mama i mama. Tak sie boje, ze nie bedzie rozumiala, dlaczego nie mam dla niej tyle czasu co wczesniej Niedawno kupilismy ksiazeczke z jej ulubionej serii "Kicia Kocia ma braciszka Nunusia" i tam jest wlasnie ten problem przedstawiony, mala mowi, ze tez by chciala braciszka (jeszcze nie wie) i tlumaczy, ze mama zajmuje sie Nunusiem, ale ciagle kocha Kicie Kocie, a mi sie plakac chce za kazdym razem jak o tym mysle (glupie hormony).Napisanie tego posta zajelo mi pol dnia, ide czytac co w tym czasie napisalyscie
|
||||||
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzien jeszcze ma dzremke 1,2-3h. Mam nadzieje, ze jej sie nie odmieni przy maluchu.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- A co do obaw czy starszak ucierpi przez malucha pod katem uwagi to mam takie caly czas Moja to typowy mamy cycek, strasznie sie boje jak to bedzie no ale musi byc dobrze, juz czasami nawet rozwazam rezygnacje z kp zeby poswiecic jej jak najwiecej czasu. Ciezka sprawa.
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Dolly, ginekolog tylko napomnknął o ocenie ryzyka nadciśnienia. Poszukam artykułu, w którym pisało, że jeśli wynik testu podwójnego jest zły, ale kariotyp dziecka wychodzi prawidłowy, to ten wynik świadczy o podwyższonym ryzyku nadciśnienia, stanu przedrzucawkowego, niedożywienia płodu i coś jeszcze było wymienione, ale nie zapamiętałam.
Generalnie szybko to zamknęłam, bo nie chcę czytać o zagrożeniach II trymestru. Prę do niego jak do bajkowej krainy i nie chcę tracić złudzeń ![]() Koma, ja mam Medica Assistance. Idiotyczny system. Nie zrobili mi zlecenia na dwa badania, bo wiadomo, że osoby na infolinii się nie znają. Jak mają badanie inaczej nazwane u siebie, to już nie znajdą Czaro-dziejka, ostro się remontujecie ![]() Ilsa, przypuszczam, że na pierwszej wizycie zrobią ci usg i zbiorą te podstawowe pomiary. A na drugiej wbiją to do programu razem z wynikami z krwi. Chociaż dziwnie to zorganizowane ![]() Edit: znalazłam link w historii http://www.genetyka.hg.pl/test_PAPPA.htm Edytowane przez parapet Czas edycji: 2017-08-12 o 15:48 |
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Teraz mam etap przejściowy z medica assistance do medicover. Ci już mnie nie chcą umawiać, a tamci jeszcze nie mogą 😑 czekam na wrzesień i wyprobuje nowego operatora
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Chciałam się przywitać - Ania jestem i tez bede marcowa mamą, termin mam na 5 marca. To moja druga ciąża, podczas pierwszej to raczej czytałam fora i nic się nie udzielałam. Ale teraz wiem jedno. Potrzebuję kontaktu z dorosłymi ludźmi, nie tylko z moim 3 latkiem :P. Starania o drugą dzidzię rozpoczęliśmy już dawno. Długo zeszło, a ja już straciłam nadzieję. A tu nagle bach - zmiana całkowita planów (od września miałam iść do pracy, a teraz ... no wiadomo). Ale myślę sobie, że damy radę. Chcieć to móc ![]() Pozdrawiam Was ciepło! |
|
|
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Hej polopiryna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Koma chodzę na nfz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#265 | |||
|
Rozeznanie
|
No oczywiscie 5 nowych stron
![]() Cytat:
Troche tez dlatego, ze remont byl kiedy corka miala kilka miesiecy i nie mielismy sil za duzo rozmyslac nad kolorami. Jak nam sie znudzi to cos pomalujemy. Na granat bym sie nie odwazyla, choc u innych mi sie podobaja takie kolory Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nad morzem pogoda ekstra! Jest ciepło, ale nie gorąco. Dla mnie po tygodniu upałów w mieście - idealnie, żeby odpocząć. Pozdrawiam cieplutko Wdycham resztki jodu i zajadam rybki. Miłego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#268 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj tez się boję. Szczególnie że mała trochę rozpieszczona jedynaczką. Jedyne dziecko w obu rodzinach, dziadkowie, wujkowie, ciotki szaleją. Cytat:
Ale przez Was chce nad morze. I ja mam dziwnie, zamiast za wys po kiego mam za niskie TSH. Ale dopiero się wybieram do endokrynologa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc polopiryna!
|
|
|
|
#270 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to ile miesięcy ma pieski ze mu sie jeszcze zdąża?masz ma troche ponad pół roku i teraz przez tydzień był u moich rodziców i niestety dwa razy mu sie zdazylo (Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

tylko pokój dziecka
nawet się nie rozebralam, bo tak mi wiało
ale ludzie, choć szczękali z zimna, twardo się kapali , opalali
Przepraszam za zamieszanie
Choc.majac dziecko i za chwile oczekujac drugiego trzeba nastawic sie na niezla orke, a przynajmniej brak snu przez pierwszy miesiac 
Niedawno kupilismy ksiazeczke z jej ulubionej serii "Kicia Kocia ma braciszka Nunusia" i tam jest wlasnie ten problem przedstawiony, mala mowi, ze tez by chciala braciszka (jeszcze nie wie) i tlumaczy, ze mama zajmuje sie Nunusiem, ale ciagle kocha Kicie Kocie, a mi sie plakac chce za kazdym razem jak o tym mysle (glupie hormony).
W dzien jeszcze ma dzremke 1,2-3h. Mam nadzieje, ze jej sie nie odmieni przy maluchu.
Moja to typowy mamy cycek, strasznie sie boje jak to bedzie no ale musi byc dobrze, juz czasami nawet rozwazam rezygnacje z kp zeby poswiecic jej jak najwiecej czasu. Ciezka sprawa.