|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Ja coraz częściej miewam takie bóle okresowe, no ale nic regularnego.
A ja juz trochę mam dość, jest ciężko, upały dają się we znaki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki rozmiar ubranek bierzecie do szpitala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem naszykowana na 56 ale zobaczymy co wyjdzie na ostatnim usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też myślę, aby wziąć tylko 56. Uprane 62 będzie leżało w domu, jak coś, to ktoś dowiezie.
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też na 56.W domu mam trochę ciuszków na 44 ale to używane.Wezmę na 56 a jak okaza sie za duże to wtedy mąż dowiezie.No ale wcześniejszego porodu nie biorę pod uwagę więc myślę ze te 56 będą w sam raz.Większy mam problem co naszykować na wyjście.Chyba po prostu zrobię tak że naszykuje cos cieplejszego i lżejszego.A gdyby naprawdę było zimno to powiem niech mąż skoczy i kupi jakiś kombinezon.I tak myślę że chyba zacznę pakować torbę.Do szpitala muszę mieć dosłownie wszystko i nie wiem jak się pomieszczę.Część zostawie naszykowaną żeby mąż dowiózł.Ale nawet te niezbędne rzeczy kupę miejsca zajmują.Nie wiem jak to ogarnąć.
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Juka ja też muszę mieć do szpitala wszystko. Ostatnio miałam dwie wielkie torby. Dla siebie i dla Mai.
|
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bo ja za bardzo nie wiem jak z tym ubieraniem... ja jestem osoba której raczej zawsze jest ciepło mój mąż ma często inne odczucie ciepła niż ja. I wiadomo na noc ( mówię tutaj o pobycie w szpitalu) śpioszki pajace. A w ciagu dnia w zależności od pogody body z krótkim rękawem i spodenki do tego i skarpeteczki a jak chłodniej to body z długim rękawem i tez spodenki i skarpeteczki. I tak bedzie w rozku to chyba nie zmarznie? A moze bedzie mu za ciepło ? Jaki Wy macie plan na ubiór dzidziutkow w szpitalu?
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
W rozku moze byc w samej koszulce i pampersie. Ja naszykowalam body kopertowe i półspiochy, karpetki i pajacyka. Na wyjscie body, kombinezon misiowy i taki otulacz/kocyk/spiworek do fotelika z wycieciem na pas.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, mam taki sam plan. Na każdy z tych dni wezmę taki komplet: spodenki, body długi rękaw, body krótki rękaw ( w zależności od pogody założę) i skarpetki. Do tego jedne niedrapki i jedna czapeczka. Do spania wezmę spioszki. I takich zestawów wezmę 3.
Każdy zestaw zawine w torebkę aby było gotowe. To w co ubrać po porodzie, włożę w rożek. Do otulenia chyba tylko rożek. Kocyka nie będę brała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najwyżej na bieżąco będziemy sprawdzać czy sie nie poci itp na wyjście mam cieplejszy dresik i najwyżej przykryje niunka kocykiem. Chiciaz myśle ze wrzesien bedzie bardzo ciepły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia no właśnie. Też mi się wydaje, że wrzesień będzie ciepły. Jak coś to się ciepłym kocykiem przykryje i już
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Ja muszę mieć ubranka na wyjscie tylko, biorę body krótki rękaw, długi, półśpiochy, pajac, czapkę i kocyk
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś pierze ubranka w białym jeleniu? Ja piorę od dawna Mai w nim. Dla mnie świetny. Ale na opakowaniu nie mogę znaleźć informacji czy on jest od pierwszych dni dziecka. I teraz nie wiem, czy mogę w nim prac ubranka malego. 😟
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę sspodenki, body krótki rękaw, body długie rękaw, skarpetki, 2 czapeczki (cienką i troszkę grubszą), a gdyby było zimno to kocyk
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Rozeznanie
|
Raczej 56, chyba że przywali z wagą w ostatnich tygodniach
Cytat:
Torba już u mnie chwilę spakowana, bo jak byliśmy nad morzem to ją wzięłam na wszelki wypadek, ale już nie pamiętam co tam włożyłam muszę ją przeglądnąć :P
|
|
|
#1996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem wam że już się nie mogę doczekać. Od piątkowej wizyty mam tylko jedno w głowie. Któraś pytała o wynik GBS. Tak, wynik był od razu. Co do upałów u nas od kilku dni na szczęście chłodniej po 22stopnie. Zapowiadają jednak znowu krótkotrwałe upały. A dla mnie taka pogoda może już zostać.
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna u nas też dziś chłodniej.
Dziewczyny a pierzecie teraz w ogóle rozmiar 62? Ja chyba upiore i odłożę do jednej szafki na wszelkie co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Ja prałam 62 i poukładałam w komodzie. Nie mam żadnych obaw, że się zakurzy, pobrudzi itp.
Coś mnie dzisiaj muli strasznie.
|
#1999 | |
|
Magda ;)
|
Dziwne to dla mnie
to na pewno był gbs? U mnie ginekolog pobrała wymaz na fotelu i musiałam go zanieść do laboratorium, a tam z kolei powiedzieli, że na wynik czeka się około 5-7 dni, z tego co czytam to wszędzie tak jest ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Na 100% gbs, bo lekarz od razu powiedział, że nie mam żadnego paciorkowca itp. Zresztą w kartę ciąży też już wpisał wynik ujemny. Pielęgniarka pobrała, gdzieś z tym patyczkiem wyszła i za chwilę był wynik.
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Witam się w 34 tc.
Cytat:
Cytat:
A co do kas, to w Ikei już wszystkie są z pierwszeństwem, przynajmniej w Gdańsku. Cytat:
Mam też kilka na 44 po Amelce, ale tego nie piorę. Wolę nie kusić losu. Zdjęcia super z sesji 😍 Ostatnie kilka dni to jakaś masakra. W piątek wyszłam ze szpitala. Wieczorem byłam u laryngologa, bo ucho coraz bardziej dokuczało. Tam dostałam krople do uszu, maść a jak nie pomoże to antybiotyk. W nocy z piątku na sobotę, nie dość że nawałnica jakiej w życiu nie widziałam, to jeszcze zaostrzenie bólu ucha. Paracetamol starczał na max. dwie godziny. Ból, że mogłam tynk zrywać. Krople wydawało mi się, że pogarszały sytuację. Rano na SOR do Gdańska. Najpierw przebadali ginekologicznie i wszystko ok. Potem czekanie na laryngologa, chyba dwie godziny na poczekalni. Dostałam od razu antybiotyk i te same krople. Dzisiaj już ciut lepiej. W nocy tylko jeden paracetamol. Teraz ból znośny, więc bez tabletek. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu... |
|||
|
|
|
#2002 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
nawet wszędzie na necie piszą, że jak wynik negatywny to do 3 dni się czeka minimum.
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam 62 poprane i czekają w komodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek o kurcze, a co się dzieje z uchem, że tak boli?
Też upiore 56 i 62. Dzięki ![]() Ja w pierwszej ciąży też czekałam kilka dni na wynik gbs. Teraz idę za tydzień i wtedy mi pobierze. Ale jechałam z nim do laboratorium. Weszłam na stronę srokao. Naczytałam się i muszę iść do rosmana. Kupię z bobini płyn do prania , chusteczki nawilżone i nie wiem czy się nie skusze na płyn do mycia z bobini vegan. Jutro będzie promocja w Lidlu. A ma fajny skład. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej zdarzało mi się zapalenie ucha, ale nigdy aż tak mocne. Nawet malżowinę uszna mam spuchniętą i czerwoną. Ten rozmiar 56, to zwykle na maksymalnie miesiąc, czasami nawet krócej, zależy od wielkości dziecka. Ja za pierwszym razem nastawiłam się na 62, ale przez to, że Marta traciła na wadze na początku, to 56 właśnie jej starczyło na ok. miesiąc. Teraz już sama nie wiem. Jak wytrwam z Emi do terminu, to może być duża, bo w 33 tc ma ok. 2400. Co do kosmetyków, to już chyba pisałam że z Martą od urodzenia do teraz używam babydream z Rossmanna. Teraz nic nie będę zmieniać i też będą te kosmetyki. Tanie i dobre. Wy już o pakowaniu torby, a ja nawet zakupów jeszcze nie zrobiłam. Trzeba będzie w przyszłym tygodniu kupić majtki poporodowe, koszule, pampersy, podkłady itd. Dobrze że chociaż część ciuszków wybrane, bo by było ciężko. |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nie mam połowy rzeczy. Muszę to powoli ogarnąć.
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Ja upralam wszystko co mam, ale prasowalam 56 i 62, na 68 noe starczylo mi sil, popakowalam w worki i pudła i niech czeka.
Aniołek, oby szybko antybiotyk pomógł, ból ucha ponoć to masakra... Madzialenka, też mi się podoba skład tych kosmetyków, ale kupiłam juz hippa i krem do pupy z babydream póki co tam zostanie. O chusteczkach też warto tam poczytać, kupiłam różowe z babydream, tami i takie niebieskie, chyba velvet. a na co dzień woda i waciki.Ja na kolejnej wizycie mam mieć pobierany gbs, w piątek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Poli właśnie chcę kupić chusteczki babydream różowe lub z bobini baby. Obie mają dobry skład
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołek współczuję.Nie dość że szpital i strach to jeszcze ucho..Co do gbsa to dziwna sprawa.Mi pobierali wymaz z tym ze w kierunku innych bakterii to tak samo mam się zgłosić po wynik dopiero jutro.Położna mówiła że to trwa bo to muszą wyhodować czy coś tam.Ja chyba pakuję torbę juz.Chociaż z drugiej str nie chce kusić losu..
|
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i nie prasuję niczego, taka wyrodna jestem poli230 jak mi się nudziło to zrobiłam spis wszystkich chusteczek zakwalifikowanych jako dobre przez srokę, tylko nie wiem, czy to będzie dla Was widoczne ch1.png ch2.png aniołekKB współczuję strasznie ucha :/ Jak byłam mała to często miałam takie ropne zapalenie właśnie - masakra to była
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-08-13 o 13:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Biorę sspodenki, body krótki rękaw, body długie rękaw, skarpetki, 2 czapeczki (cienką i troszkę grubszą), a gdyby było zimno to kocyk
to na pewno był gbs? U mnie ginekolog pobrała wymaz na fotelu i musiałam go zanieść do laboratorium, a tam z kolei powiedzieli, że na wynik czeka się około 5-7 dni, z tego co czytam to wszędzie tak jest 
nawet wszędzie na necie piszą, że jak wynik negatywny to do 3 dni się czeka minimum.