|
|
#481 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Piękne imię ma Twój cud 😍 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Martini - moja znajoma urodziła swojego syna w 34tc i mały nie miał odruchu ssania i wiadomo był w inkubatorze wiec ona odciagala mleko mu tez. Nie udało jej się już go n"namówić" na cyca wiec odciagala nadal i tak 3lata mu odciagala pokarm ręcznym laktatorem. Zawsze mowie ze jest dla mnie mistrzynią wśród matek kp i chylę jej czoła za wytrwałość . Dasz radę ✊🏻💪🏻😌
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia Samantha dzieki za info z tymi herbatkami oczywiscie nie pomyslałam. U mnie kupy cały czas normalnie szły więc się nie przejmowałam. Teraz jakieś takie dziwne dzis poobserwuje ja znowu.
U nas wczoraj rano Wiki zaczeła płakać ok 8:30 i to zipełnie przez chwilę i znowu sąsiedzi zaczęli walić w ściany kurcze nawet dziecko zaplakac nie może. Mąż chciał iść i opier..... ale ja w tyhodniu sama i nie wiadomo co mi wywiną. A kiedy podajecie witaminę D? Bo ja zawsze wieczorem i zastanawiam się czy nie lepiej rano. |
|
|
|
#483 |
|
MerDer 4ever
|
U nas 3 karmienie właśnie.
Darietta na Twoim miejscu sama opier.. bym sąsiadów. Chyba im sie cos w głowach poprzestawiało. Ja daje rano probiotyk a z następnym karmieniem wit D. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta - ja bym sama z☠☠☠ala sąsiadów wtf?! Dzieci płaczą. Co to za sąsiedzi w ogóle ? 😳🙄
Ja nie daje wit.D. Nie będę dawać nic do 3mca . Biorę prenatalne to mam nadzieje , ze ode mnie ma co trzeba. Ja daje tylko probiotyk rano jak wstaniemy. U mnie północ mały nie spi Ciagle by chciał cycka . Cycki już jak flaki widza mi do pasa oklapy smutne 😩 A on szuka szuka cycka ciagle. Daje mu smoczek ale pociumka i wypluwa . Nie wiem ocb. Jak mu dałam cycka godzinę temu to ulał sporo i to ułanie go zbudziło. Dałam mu znów cycka dosłownie 15min temu i się oderwał od niego zrobił kupę i znów chce cycka. Byliśmy u teściowej na urodzinach to tyle razy łaziłam na tego cycka ze ja prdle. Byłam głodna ze myślałam ze się przekręcę bo czekałam na kiełbasę bo nie chciałam jesc zupy z kalafiora wiadomo. Może i dieta kp nie istnieje ale ja już dmucham na zimne i nic mi nie będzie jak będę jesc dietetycznie w miarę możliwości. Może mam mniej mleka bo słabo dziś jadłam , mało piłam plus Tz mnie strasznie wkurzył i się zagotowałam . Jeśli stracę mleko to Tz tylko może sobie podziękować za to. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Moja teściowa odwaliła hit roku. Mojej szwagierki mała która ma 15mcy stała i cisnęła kupkę w pieluchę. Wszyscy wiedzieliśmy o tym , ale nikt nie zwracał uwagi na to. Teściowa musiała skomentować , ze mała robi kupę. No wiec my, ze i co w związku z tym? Zrobi to się ja przebierze i tyle. Byliśmy na podwórku wszyscy. Nagle teściowa się zerwała , podeszła do małej gacie w dół i wysypała kupę jej z pampersa i Tz brat się wkurzył i zaczął się pytać wtf?! Co ona robi do cholery bo mała zaczęła tak płakać , ze masakra. Moj starszak się wystraszył ze mała tak płacze i zrobiło mu się przykro. A teściowa chciała wysypać ta kupę i założyć z powrotem te pieluchę bo wiecie oszczędzać trzeba Mój Tz skomentował do szwagierki tylko żeby olała starych ludzi się nie zmieni , ale on w sumie to by opier *il matkę za takie coś bo dzieciak się zestresował tylko.
|
|
#485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to miałaś faktycznie wieczór:/ nie wiem co Ci z ulewaniem poradzić... Może mała ma refluks? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ponawiam pytanie: jak się nazywa płatna sCepionka na pneumokoki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#486 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja podaję jak mi się przypomni, staram się rano. W ogóle mam w kropelkach i ciężko wydusić z buteleczki tę kroplę :/ Cytat:
biedna mała sie niepotrzebnie stresu najadła ![]() Cytat:
Co do.szczepionki to nie pomogę bo nie wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, ja też mam w kroplach a mi leci za dużo:/ tylko E niby twist off są ciężejstrawne. Z resztą mam jeszcze zapas to nie będę zmieniać. Włożyłam do lodówki żeby było gęstsze może pomoże.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
Twoja teściowa jest nierefolmowalna.chyba... bosz, co za pomysly.ma w.glowie! Darietta Ale bym opierniczyła tych sąsiadów, co za debile! W ogóle się nie przejmujcie nimi. Ew zgloscie ich.gdzieś ze Wam w ściany walą bez powodu! No szlak.mnie trafił jak to przeczytałam.Ja daje witaminy jak.mi sie przypomni najczęściej do południa. A dajecie i jecie DHA?... strasznie walą tranem/rybą nie pasuje to Hugo za bardzo. U nas dziś 3-kp, gdyby nie to ze mały śpi ze mną czasami i.mogę sobie przymknąć oko to.bym była padnięta bardzo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, nie miałam zalecenia żeby dziecku dha dawać. Sama biorę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak rozmawiam z koleżankami o karmieniu i czytam, to ile przypadków, tyle historii. Nie ma dwóch takich samych. Cytat:
Cytat:
Szczepionka to Prevenar 13 a państwowa to Synflorix. Właśnie, czy któraś z Was ma laktator Lovi Prolactis? Rozważam mocno zakup. Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2017-08-13 o 09:20 |
|||
|
|
|
#491 |
|
*sportaddict*
|
A co to za super laktator?
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie super laktatorow to jak byłam u cdl to podłączyła mnie pod laktator z medeli podwójny. Nie dość, że szybki to jeszcze cichy i super chodził. 7 minut i ściągnął mi 50ml. Ale jest tak drogi, że do domu to zupełnie nieopłacalne. W domu mam canpol easy start bodajże tak się nazywa i jest ok. Miałam wypożyczona medele mini electric i był strasznie głośny i ogólnie mi nie pasował.
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej nie mówcie bo ja te 10 mniej miałam przed porodem . Wyjdzie że jakaś niedowage miałam Ja mam witaminę D teraz w kropelkach i też ciężko leci ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez asia1905 Czas edycji: 2017-08-13 o 10:42 |
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu niektore zdjęcia widzę podwójnie
tam gdzie widać moją dłoń to jest końcówka 2 miesiąca.
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia - słabo ci podczas karmienia czy przez cały dzien? U mnie znowu brak energii i tez podejrzewam zelazo. W pn chcemy pojechać zważyć Klaudię to przy okazji zrobię morfologię.
Pestycyda - to oby ubezpieczenie obejmowało zalanie. Spółdzielnia tez moze miec ubezpieczenie. Pamiętaj tylko zeby szybko to zglosic. Martini, ciężki porod i początki za wami. Oby bylo juz wszystko dobrze! Oby to ropienie blizny ustało. Kciuki za pełne KP! Ja tez bym chciała - poki co mamy mieszane. Devileek - ja mam 7kg do zrzucenia, także łącze sie w odchudzaniu! U Ciebie tych 10kg nie widać. Tez myślałam zeby zdobić zdjęcia przed. Pestycyda - mi dzisiaj nad ranem Klaudia zgryzla brodawkę także łącze sie w bólu. Odnośnie braku kupy - moze bedzie dobrze. Klaudia trzy dni nie robiła i nie było u niej widać żadnych problemów brzuchowych. Morelle - widzę ze tez spędziłaś imprezę wczoraj na uboczu. U mnie na szczęście Klaudia sie uspokajała i mogłam posiedzieć ze wszystkimi. Szkoda ze tobie nie udało sie wrócić do gości i ze córka tak ulewa. Moze spróbuj tego mleka co ma Vadi (bebilon Comfort), u niej sprawdziło sie na ulewanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie poczytam
My właśnie na spacerze. Znowu miałam.sprzeczkę z mężem... co za gość... probował mi wytłumaczyć dlaczego nie potrafi uspokoić Hugo gdy ten płacze... że on sie denerwuje bo.przecież nic mu sie nie dzieje a płacze... to mu tłumaczę, ze sie boi, jest bezbronny i czuję sie źle gdy nie ma nas przy nim... przecież to proste i oczywiste... on tego nie rozumie... i faktycznie u niego mały uspokoi sie tylko na chwilę...chyba czuje jego stres. A mjie wkurza że mij mąż sie tym denerwuje masakra! takim sposobem to on nigdy mnie nie odciąży... w dodatku dyskutował ze mną kto ma ciężej ze wstawaniem ( bo on o 5:00 ) codziennie wstaje. A ja czasami od 2-5 nawet walczę a o 6 znowu wstaję... Wiem, ze on na wszystko nie zaradzi... że większość ciepla i.bliskości Hugo potrzebuje ode mnie, ale mógłby Bardziej się starać zrozumieć malucha, to ten sie denerwuje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- To sie wygadałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Mala
facetów nie zrozumie. Powiedz mu że wystarcza dobre chęci i trochę ciepła z jego strony i mały uspokoi się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mu mówię, ale po 5 min jak znowu zacznie płakać to widzę, ze jest poirytowany... wiem, ze chciałby moc go.uspokoict itp ale jak.mu nie idzie to.odpuszcza i uważa ze cycka nie ma to nie pomoże...
Wróciłam.ze spaceru i znowu ten sam.temat na tapecie... bosz, osiwieje z nim zanim dotrze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala moj stary tak samo pitoli a czemu on placze skoro najedzony i przebrany to powinien tylko spac cichutko wg niego ale po moim tż spodziewalam sie ze pozytku na poczatku nie bedzie zadnego...czasami naprawde mam wrazenie ze faceci do niewielu rzeczy sa potrzebni w zyciu😕 my dzis po pierwszym spacerze w chuscie ale mialam ubaw z reakcji ludzi babcie i dziadki az sie odwracali za nami haha mlode mamusie sie usmiechaly ale jedno pewne nie da sie przejsc niezauwazonym ☺
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Etusia, dziś nasze dzieciaczki kończą miesiąc ale ten czas zasuwa!Mnie było 2 razy słabo przy przewijaniu, musiałam przerwac i usiąść, bo czułam że odpływam. Zrobiłam morfologię i jest ok, połozna powiedziała, że w pologu takie sytuacje mogą się zdarzać, mam pic dużo wody. Moj tż wczoraj dostał opr to dziś chodzi jak w zegarku ![]() Morelle podziwiam, że przy małej znajdujesz czas na szykowanie imprezy na 12 osob ![]() Darietta masz beznadziejnych sąsiadów ![]() Sam, bez komentarza dla zachowania teściowej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Chilli też ostatnio puściłam usmiech do dziewczyny z chustą, super wyglądała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Super! Podobało sie Wincentowi? Mała! Dobrze, ze tłumaczysz TZ skąd płacz Hugo. Moze niech spróbuje sie postawić na miejscu Hugo i wyobraził sobie co synek moze czuc i jak odbierać różne bodźce. Emmos, moze rzeczywiście to osłabienie to kwestia połogu. Dzisiaj na szczęście lepiej ze mną. Klaudia tez pospala w dzien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-08-13 o 13:23 |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminę D również podaję rano.
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Chilli
Dokładnie....myślę, że naprawdę do.niewielu, co on by zrobił gdyby mnie zabrakło tak sobie myślę... ? Czarna .upa ;/ Emmos Hehe i dobrze, do mojego za długo dociera, chyba za łagodną metodę zastosowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam moje małe szczęście
IMG_1502623473.584830.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie Darietta co to za sasiedzi mialam pytac?jakies mochery czy bezdzietni czy co? Nie kumam jak mozna walic w sciane wiedzac ze obok jest noworodek😏
Samantha tesciowka jest the best haha niezle przedstawienie zrobila😑 Xzora nie lubi sie wiazac bo robie to dosc dlugo i naciagam mocno i to go irytuje ale jak zawiaze to 3 min i spi cala droge spal tylko jak siadlam na lawce to sie zaczal krecic.Moj synus wie jak mamusie odchudzic slutecznie😉 teraz postanowilam codziennie w chuscie wychodzic pierwsze koty za ploty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny synek zwymiotowal sporo po karmieniu w nocy i teraz w dzień
![]() Aż chlusnelo z niego. Nie wiem co się dzieje, może za dużo i za lapczywie je? Martwię się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Emmos przepiekna jest! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Moja malutka też tak wczoraj chlusnęła, ale tylko raz, jutro muszę pogadać o tym z polożną wlaśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

najbardziej bym chciała żeby mi już zeszczuplały nogi i ręce ...
n ciagle wyje kur.wa chyba idiota nie wie jak dzieci wyja mlody ma fazki ale jest coraz grzeczniejszy i teraz jak jest ta hustawka to praktycznie nie wyje.Nie odzywam sie do patafiana poszedl na nocke i niech spada nic przy malym nie robi oprocz tego ze go czasami chwile ponosi i ma czelnosc wkurzony mowic ze ciagle wyje to ja bym mogla z takim wyrzutem cos takiego powiedziec bo siedze z mlodym 24/h a nie on. Ehhh sorry wyzalilam sie.

Chyba w cyckach

facetów nie zrozumie. Powiedz mu że wystarcza dobre chęci i trochę ciepła z jego strony i mały uspokoi się 

my dzis po pierwszym spacerze w chuscie ale mialam ubaw z reakcji ludzi babcie i dziadki az sie odwracali za nami haha mlode mamusie sie usmiechaly ale jedno pewne nie da sie przejsc niezauwazonym ☺