|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Cytat:
️. Że to nie jest moja standardowa oponka.Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia mu kiedyś powiedziała, że "to" - pokazała mu ściśniętą oponke na brzuchu to jest sadło (nie oponka albo tłuszczyk) i on od tamtej pory tak mówi. Ale mówi też, że kocha moje sadło i jest najlepsze na świecie, więc według niego to chyba nie jest nic złego... Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w naszej dwójce to głównie ja wierzę, że to brzuszek 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc faktycznie tak musi być ️Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie się uśmiałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
Pospalam sobie dziś do 9:40 z mała przerwą U mnie jeszcze nic nie widać oprócz oponki ![]() My z mężem czekamy do prenatalnych żeby powiedzieć rodzinie o ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj czytałam na blogu mamyginekolog, że usg przez brzuch utrudnia tluszczyk. To jakby oczywiste, ale zaczęłam się zastanawiać jak to będzie z tą moją oponką...jak np.przy mężu "delikatny" dr odpali taki tekst!!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maz mowi tez ze brzuch mi sie powiększył, pomimo oponki (ktora oczywiscie tez posiadam). Ja tez widze ze trudniej mi ukryc ta wlasnie "oponke"- wczesniej nie było z tym takiego problemu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie chyba o to chodzi, żeby w końcu tak naprawdę go poczuć i wiedzieć, że jest
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Czaro_dziejkaa to już najwyższa pora coś zjeść 😊 i polezec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#342 |
|
limonka84
|
My na razie nie chcemy nikomu mówić, ale wiem, że z tygodnia na tydzień będzie coraz trudniej. W sobotę jedziemy na wesele, jutro na urodziny, na pewno pojawią się pytania dlaczego nie piję alkoholu. Jeśli zapytają wprost o ciążę, to nie będę zaprzeczać, ale wolałabym żeby takie pytanie nie padło.
Co do moich poronień to mogło się na nie złożyć kilka przyczyn. Pierwsze w styczniu 2013 rozpoczęło się dużym krwawieniem. Wyniki krwi miałam w normie. Pojechałam do szpitala, ale po tygodniu serduszko przestało bić (7 tc). Lekarze mówili, że jedno poronienie zdarza się bardzo często, więc nawet nie robiliśmy badań genetycznych. Po kilku miesiącach znów zaszłam w ciążę, byłam pod kontrolą ginekologa, wyniki krwi, tsh w normie, biło serduszko, pojechałam na urlop - lekarz nie widział przeciwwskazań - a po powrocie dowiedziałam się, że ciąża przestała się rozwijać. Przed zabiegiem łyżeczkowania tsh bardzo mi wzrosło i w szpitalu zasugerowano, że to mogła być przyczyna poronienia. Okazało się ze mam niedoczynność tarczycy, która następnie przeszła w nadczynność. Przez półtora roku nie udało mi się unormować tsh - jak tylko zmniejszałam dawkę thyrozolu, tsh szło w górę i wchodziłam w niedoczynność. Nie było mowy o kolejnej ciąży. W styczniu 2015 endokrynolog podjął decyzję o podaniu mi jodu promieniotwórczego. Po radioaktywnym jodzie przez rok zabronione jest staranie się o ciążę. Zrobiliśmy też badania genetyczne - kariotypy z krwi obwodowej u mnie i partnera oraz badanie kosmówki z poronienia - wszystkie wyszły prawidłowe. W lipcu ubiegłego roku zaszłam w ciążę - wszystkie wyniki w normie, tsh idealne, a mimo to przyrost beta hcg nie był zadowalający. Poroniłam w 9 tygodniu. Ginekolog zasugerowała, żeby zrobić badanie w kierunku trombofilii. Okazało się że mam mutację w czterech genach, co wskazuje na zwiększone ryzyko wystąpienia chorób zakrzepowo-zatorowych, słabe wchłanianie kwasu foliowego i zwiększone ryzyko wystąpienia zawału mięśnia sercowego. Dużo czytałam na ten temat, zrobiłam dodatkowe badania - okazało się że nie przyswajam witaminy B12 z pożywienia. Od października jestem pod stałą kontrolą hematologa, przyjmuję zastrzyki z B12 raz w miesiącu (niestety już do końca życia) oraz clexane 04, codziennie. Oprócz tego letrox 100 i 125, kwas foliowy, Femibion z metafoliną i luteinę 100, 2 x dziennie. Lekarze mówią, że nic więcej nie da się już zrobić, a wyniki mam "książkowe". Pozostaje mi tylko czekać i mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Miłej niedzieli! My jedziemy odwiedzić rodziców - jednych i drugich, bo nie byliśmy już 3 tygodnie
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Limonka teraz na pewno Ci się uda, bedziesz miała ślicznego dzidziusia
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Macie za sobą straszne przeżycia. Tak, jak mówią dziewczyny przyciagamy (i oddajemy chyba też) już tylko dobrą energię
miłej i spokojnej niedzieli 😘Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny.. wczoraj wieczorem miałam delikatne plamienie (coś w stylu lekko brązowego śluzu na papierze toaletowym) , niestety dzisiaj rano sluz był juz lekko różowy. Od 2 godzin siedzę na izbie przyjęć i czekam aż mnie przyjmą. Mam same najgorsze myśli w głowie. Boję sie ze ta długo podroz i wczorajsze tańce na weselu przyczyniły sie do tego...
mam mętlik w głowie.. .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
Motyllek90 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Boże, dlaczego trzeba tyle czekać na tych izbach przyjęć.
![]() Limonka, myślę, że tym razem będzie wszystko dobrze i będziesz się cieszyć dzidziusiem. Myśl pozytywnie ![]() Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie do swojego grona. Dla pocieszenia powiem wam, że mój brzuch wygląda już na 4 miesiąc. W pierwszej ciąży taki miałam pod koniec własnie czwartego. Też juz spodnie ciążowe zakupiłam, no i wiadomo dresy i sukienki ratują sytuację :P co będzie do końca heh pewnie z 30kg przybędzie |
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Szok, lot z Warszawy do Poznania też odwołany
![]() https://www.google.pl/search?q=lo394...hrome&ie=UTF-8 |
|
|
|
#350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A w ogóle miałam ostatnio Ci napisać, ale zapomniałam, że zerknęłam na rasę tych piesków co masz i są czaderskie 😍 |
||
|
|
|
#351 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Już po... na szczęście wszystko dobrze, serduszko bije.. . Uff
dostałam duphaston, lekarka mnie uspokoił, kazała sie oszczędzać i zakazana na najbliższy czas współżycia. Powiedziała że po droz mogła mnie wyleczyć i wczorajsze weselne tańce i taki finał. Esh...a miałam przeczucie zeby nie przyjeżdżać na to weseleWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz odpoczywaj a nie szalej! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tańcuj na razie Ja dziś miałam mega-Power i co? No musiałam wziąć się za sprzątanie! Eh...glupia baba! Na szczęście maz wziął ze mnie przykład i poszedł do piwnicy robić czystkę (nareszcie po 6 latach od wprowadzenia sie) ...ale przecież wiadomo, że nie można facetowi ciągle, co pół roku przypominać, żeby w końcu ogarnął piwnicę Ja za to mieszkanie ogarniałam...teraz leżymy jak dwójka staruszków...tu mi strzyka, tam mnie boli. Tylko syn chodzi jak burza gradowa bo większość dnia przesiedzial w domu... Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda jest taka ze to moglo byc przez zmęczenie organizmu, ale wcale nie musiało. Najważniejsze, ze jest w porządku z maluchem też proszę się oszczędzać![]() Ja jadlamr dzisiaj na obiad pierogi, ktorer za mną chodziły od kilku tygodni, ale chyba ochota mi przeszła... na dodatek w trakcie jedzenia strasznie mnie zmulilo, a myślałam, że już po mdłościach Piszecie o brzuszkach. Mi mąż kilka dni temu powiedział, że mam tego absolutnie do siebie nie brać, ale zaczynają mi się boczki robić! No a jak wczoraj usiadłam na łóżku bez bluzki to powiedział, że mam już ciężarówkowy brzuch ![]() Ale zważyłam się dzisiaj (waże się co tydzień bo mi aplikacja przypomina ) i od początku tylam (wiadomo, nie niewiadomo ile ale np. O 0,2 kg co tydzień) a dzisiaj waga mi pokazała 0,3 kg mniej niż ostatnio. Ale rzeczywiście, miałam wczoraj intensywny dzień.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja schudłam w ciąży 2 kilo. Tylko co z tego jak wszystkie spodnie gniotą mnie w brzuch.
Dziewczyny tyle piszecie, że ciężko nadrobić Ciekawe czy na najbliższej wizycie się czegoś dowiem. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
No ładnie, ja dwa przytyłam 😊😀 jak Wy to robicie, że chudniecie??
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też powoli zaczyna być widać brzuszek. Tzn ja i mąż go widzimy. Niewtajemniczeni jeszcze się nie zorienrują
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

️. Że to nie jest moja standardowa oponka.
ostatnio taka szczęśliwa pokazalam mężowi
on mnie pocieszyl "kotek, to tluszczyk "
co za takt! Ale dotknął...a on już jest lekko twardszy 
patent na gumkę już przestał się sprawdzać 
w mojej firmie, branży pracują głównie kobiety. Kiedy któraś grubnie, reszta ma zdecydowanie lepszy nastrój
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

normalnie się uśmiałam 

i czekam, żeby trochę był większy 

miłej i spokojnej niedzieli 😘
mam mętlik w głowie.. .

13.03.2008