Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-21, 17:24   #91
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Witam w trzeczej części

Melduję że wyniki watrobowe wyszły oki, wiec moje bóle wątroby są spowodowane uciskiem, a nie cholestazą. Ufff... no ale i tak boli jak cholera

A mój Rafałek jak narazie nie mial jeszcze czkawki ani razu ????

Tez mam rozstępy na paiersiach i tak jak pisała ktoraś z was, zrobily sie w ciągu jednej nocy

No to tyle narazie, musze się zabrac za porządki.
A myślałam, że ta moja koleżanka kity mi wciska że rozstepy mogą pojawic się w jedną noc

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 17:33   #92
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No to jak szyjki są w porządku to jest dobrze. Czyli pozamykane i długie
To fakt ehehhee. Wszystkie po wizycie melduja ze jest ok- "szyjka zamknieta i dluga"! wiec nie ma sie czym martwic.

Ja tez mam na piersiach rozstepy. Pojawiaja sie roznie. W sumie nie przeladam sie tak szczegolowo wieczorem i rano wiec nie wiem czy sie pojawily nagle. A te od spodu piersi to tylko w lustrze widze, a tam mam ich najwiecej, wiec tym bardziej nie wiem
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 17:37   #93
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja mam bardzo dużo przebarwień na skórze. Ale dla mojego lekarza wszystko jest normalne. A te przebarwienia są np. koło brodawek

Stary 2008-05-21, 17:50   #94
Judi21_84
Zakorzenienie

jest nowe m jak mama, dużo ciekawych artykułów Choćby o zgadze i w ogóle ciekawe

Kupiłam sobie dwa kilo trruskawek, do piatku powinno starczyć

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 17:52   #95
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja dzisiaj też kupiłam M jak mama a za truskawkami czekam bo ma mi mąż przywieść. Naszła mnie ochota na gofry z bitą śmietaną. Może w piatek sobie zrobię bo mam gości

Stary 2008-05-21, 18:41   #96
dorbar
Wtajemniczenie

Witam Kobietki.
A ja wczoraj caly dzien przesiedziala przed TV, obejrzalam: patriote z melem gibsonem, troje, elizabeth oraz blade 3. Juz myslalam, ze bol mi przeszedl, ale jak sie polozylam to z podwojona sila zaczelo bolec znowu. Nie moglam spac , co godzine sie budzilam, nie moglam spac ani na plecach ani na prawym boku, normalnie masakra. Rano poszlam do lekarza, widzialam sie z polozna, ktora wzielam mi mozc-jest ok, krew mi wziela, cisnienia zmierzyla-ok, podusila mi brzuszek, nic nie bolalo, zmierzyla miara krawiecka ile mala ma dlugosci-27cm od glowki do konca brzuszka, slyszalam bicie serduszka. Z mala jest ok, a moj bol to podobno od nacisku dziecka, mam postarac sie spac na siedzaco jak bede czula bol, a na bol moge brac paracetamol. Mam nadzieje, ze tej nocy bedzie juz lepiej.

Andape slicznie wygladasz.

Ja tez bym chciala Wam sie pokazac, ale nie wiem jak zmiejszyc zdjecia. A moze ktorejs z przeslala na maila pare swoich fotek i ktoras z Was by zamiesicla moje 70kg?
Stary 2008-05-21, 18:42   #97
dorbar
Wtajemniczenie

A jesli chodzi o rozstepy to ja (nie zapeszajac) narazie nie mam, ale kazdego ranka ogladam sobie brzuszek z nadzieje, ze sie nie pojawily.
Stary 2008-05-21, 18:54   #98
Mijalea
Zakorzenienie

Czesc laski, widze, ze to juz 3 czesc watku, wiec sie melduje

U nas wszystko dobrze, jestem ostatnio zajeta, bo ucze sie do egzaminu na certyfikat z niemieckiego. Jest co prawda w lipcu, 10 dni przed terminem, ale za namowa nauczycielki zgodzilam sie przystapic...coz, jak bede w formie to napisze i bede miala z glowy. Z poczatku nie chcialam, ale potem pomyslalam, ze przynajmniej bede miala co robic przez kolejne 2 miesiace i nie bede tak rozmyslac o nadchodzacych zmianach Jak dotad snulam sie bez celu po domu, teraz mam co robic i odzylam Poki co nadrukowalam sobie testow z zeszlych lat i rozwiazuje, a ze ida mi calkiem niezle, to motywacja nie wygasa Mam nadzieje, ze dzidzia poczeka i da mi napisac ten egzamin, a potem moze sobie od razu wyskoczyc- nie mam nic przeciwko.

Powoli szykujemy pokoik, jest juz nowa wykladzina, mebelki, tylko trzeba to jeszcze ladnie ustawic i pare rzeczy dopracowac. W niedziele zakupilismy upragniony wozek Chicco, a wczoraj juz go przyslali Spedzilismy z mezem caly wieczor na skladaniu i rozszyfrowywaniu wszystkiego, tyle tam elelementow, ze funkcji niektorych nadal nie znam Ale generalnie jestesmy zadowoleni, bo wozek jest w miare lekki i praktyczny, a przy naszym trybie zycia to wazne, wiem ze ma male kolka, co niektorzy potepiaja, ale po wyprobowaniu w sklepie roznych opcji typu trojkolowce i pompowane kola, ten jednak byl dla nas idealny.

A wozek wyglada dokaldnie tak:

http://allegro.pl/item367539444_chic...odel _2008.html

nawet kolorek taki sam, tyle ze zakupilismy na niemieckim e-bayu, i jeszcze rabat mielismy, wiec wyszlo nawet taniej niz na Allegro.

I tym sposobem jestesmy coraz blizej spotkania z nasza niespodzianka
Juz nawet tak nie panikuje, powoli zmienia mi sie nastawienie i nie moge sie doczekac.

Andape, zdejcia rewelka

Dorbarku, mam andzieje, ze bol przejdzie. Mnie przez ostatnie dni cos klulo jakby w srodku jak chodzilam, ale odpukac od wczoraj jest spokoj.

Marticia, oszczedzaj sie i wracaj do zdrowia!

Anisia, bodajze w poprzedniej czesci widzialam twoje zdjecia w sukienusi-podobaja mi sie takie, mierzylam nawet podobne w Street One, ale czulam sie w nich zbyt hipkowo, na tobie lezy idealnie !

Caluje Was i wasze maluszki, podczytuje was na biezaco, a w miare mozliwosci czasem tez cos skrobne

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 18:56   #99
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Wczoraj nie zdazylam Wam napisac jak po wizycie. Wiec na szczescie wszystko ok, szyjka taka jak powinna byc a mamusia zadowolona bo nic nie przytyla od ostatniego razu Wazne ze mloda urosla W srode bede miec usg to pewnie dowiem sie czegos wiecej.
Cytat:
Witam w trzeczej części
Melduję że wyniki watrobowe wyszły oki, wiec moje bóle wątroby są spowodowane uciskiem, a nie cholestazą. Ufff... no ale i tak boli jak cholera

A mój Rafałek jak narazie nie mial jeszcze czkawki ani razu ????

Tez mam rozstępy na paiersiach i tak jak pisała ktoraś z was, zrobily sie w ciągu jednej nocy
.
Kolejne dobre wiesci Aż miło sie to czyta mam nadzieje że ja po usg w przyszłym tygodniu też bede takie miała do przekazania

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Potwierdzam co powiedziała koleżanka patrzysz i nagle są...
Potwierdzam to co ty już potwierdziłaś

Wrociłam własnie od teściów,niby to tylko blok obok ale pogoda i tak dała mi sie we znaki.Nie wiem jak u was dziewczyny ale u mnie jest paskudnie,mokro,zimno i ciągle pada,już trzeci dzienMęczy mnie juz ta pogoda.chce troche słonka!!!

Mała znowu mnie molestuje z prawej strony brzuchaNo naprawde uwzieła sie na ta strone od jakiegoś tygodnia,czasem tylko chyba jak jej sie zapomni pacnie mnie z lewej

Zmykam piec ciacho z rabarbarem bo mnie ochota naszła

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:01   #100
dorbar
Wtajemniczenie

Mijalea, super wozeczek
Stary 2008-05-21, 19:02   #101
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość
Zmykam piec ciacho z rabarbarem bo mnie ochota naszła
Kurzoslawo, ale bym sobie wciagnela takie ciasto, normalnie masakra
Stary 2008-05-21, 19:16   #102
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Ja teeeez narobilas mi smaka jak nie wiem co

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:23   #103
asiula_n
Rozeznanie

A ja właśnie zabieram sie za ciasto "krówka" co prawda ide na łatwiznę i kupilam gotowe mieszanki, ale cóż i tak pracowity dzien dziś mialam
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 19:24   #104
dorbar
Wtajemniczenie

A ja mam ochote teraz na nalesnika
Stary 2008-05-21, 19:27   #105
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Kochana powiedz tylko jak moge ci go dostarczyć a bardzo chętnie sie z toba podziele Ba! nawet całe ci wysle

Mijalea wózek jest ekstra

Stary 2008-05-21, 19:30   #106
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie zabieram sie za ciasto "krówka" co prawda ide na łatwiznę i kupilam gotowe mieszanki, ale cóż i tak pracowity dzien dziś mialam
Asiula teraz to ty mi smaka narobiłas Ja sobie jutro snickersa upieke
JAk tak dalej bede sobie dogadzać to roztyje sie w oczach

Stary 2008-05-21, 19:43   #107
marticia
Zakorzenienie

Andape, zobaczylam w koncu Twoje zdjecia i wygladasz uroczo kwitnaco! bardzo ladnie, bardzo mi sie podoba.

Tam na rozstepy kto by patrzal...to ja sie przyznam teraz do swoich, pelno mam ich na piersiach, udach i posladkach, poki co stosuje tylko masaze, a po porodzie wielki powrot do kremow, bo z tymi byly znacznie mniej widoczne. Teraz probuje ratowac brzuch, jedyna cesc ciala, gdzie nie ma rozstepow i cellulitu. Tez widzalam teraz w spzitalu dziewczyne, ktorej brzuszek usiany byl bordowymi paskami i jak wrocilam do domu to nasmarowalam sie po raz trzeci kremem..hihihi.

Kasiulka, Fredzia mnie rozczulila i mojego meza rowneiz..hihi...sliczna i rzeczywiscie pulchna.

Wszystim dziewczynkom, ktorym badania wypadly pomyslnie serdeczniegratuluje i zblizamy sie juz do pozytywnego finishu..hihihi,. No ja teznie moge sie doczekac tego swojego, choc caly posladek mnei boli bo chyba zle sobie dzis zrobilam ten zastrzyk..maz znwou prawie zemdlal..jest do niczego normlanie.

Dorbarku, trzymaj sie, moze to zmiana miejsca tez ma wplyw na twoj stan.. trzymam kciuki za Ciebie.
Za Ciebie MaladT rowniez, zobazysz, ze z porodem wszystko minie.

A ja mam zakaz jdzenia truskawek, bo powoduja wieksza alergie u mnie. Poki co juz sie nie drapie i to mnei bardzo uspokaja. A poporodzie czekaja mnei testy alergiczne.
Wyczytalam niedawno, ze jak rodzice cierpia na jakies alergie, to lepiej jest kupowac smoczki silikonowe, nie kauczukowe.

Ok, a teraz pare fotoskow ode mnie, bebzol osttnio znwou mi troche urosl i sie zaokraglil po bokach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SP_A0984.jpg (116,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0982.jpg (87,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SP_A0980.jpg (120,5 KB, 41 załadowań)
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:00   #108
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Kobietaki! Zwierzę się Wam
Wiecie co, przerażaja mnie przyszłe zmaganie z.... KUPAMI!!!
Ja wiem, że sie mówi, że swojego dziecka kupy nie są takie straszne i da się przetrwać.
Ale i tak boję się, że będe musiała walczyć ze sobą przy każdej zmianie pieluszki....
Hihihihi Sosonowa, przypomniałaś mi, że jak miałam praktyki i kąpałam z koleżanką taką malunią dziewczynę miała ok. 6 miesięcy to umierałyśmy ze smrodu Pamiętam, że nie zamknęłyśmy okna (brr wstyd mówić) choć powinnyśmy - było uchylone i jak ściągnęłyśmy pieluszkę mała była ubabrana po pachy. Koleżanka umierała w drzwiach ja wycierałam próbując zasłaniać się ramieniem... o Boże, działo się wtedy

Najlepiej było jak kąpałam pod okiem mojej nauczycielki. Miałam chłopca z zespołem Downa, który bardzo się rzucał, a w pampersie kupa. Na szczęście dałam radę, choć śmiały się ze mnie wszystkie że z nerwów nie zamknęłam dobrze pampersa i chcę je otruć

Myślę, że kupy własnych dzidzusiów będą przez nas lepiej tolerowane choć wiadomo, że bzem nie powieje.

Marticia wyglądasz prześlicznie,a brzuszek to Ci rośnie jak na drożdżach

Ja właśnie wtryniłam truskaweczki. Niestety nie mam zapasu bo u nas zbójecka cena 16 zł za kg, Judi ile Ty płacisz? Mąż to się śmieje, że mam straszne chcice, a ja marzę, żeby sobie już kupić cały koszyk i nawtryniać się aż mi uszami wyjdą.

Teraz pędzę pod prysznic i oczywiście obowiązkowy dr House wieczorkiem z małżonem oglądamy

Właśnie Werstusia nam zaginęła. Hop hop kochana gdzie się podziewasz?

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:21   #109
ver_ona
Zakorzenienie

Dorbarkumozesz wyslac mi fotki, to Ci zmniejsze i odesle.
Ja wczoraj tez upichcilam ciasto ale z czarna i czerwona pozeczka- musze zrobic miejsce w zamrazarce bo chcialam cos ugotowac tak zeby miec do odmrozenia po porodzie. No i wlasnie wzielam sobie kawalek tego ciasta i sie strasznie zaslodzilam- ogolnie nie przepadam za slodyczami i nie jadam, dopiero w ciazy czasem cos podjem.
Ta pogoda mnie wkurza! TZ ma w koncu wolny weekend i nici z jakiegokolwiek wyjazdu, moze w niedziele bedzie lepiej to naj jakas wode pojedziemy. A jak nie bedzie pogody, to zamierza caly weekend remontowac....ach..nudy, nudy, nudy a do tego musze pisac referaty i juz mi sie nic nie chce. Ależ ja mam lenia!
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:33   #110
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A myślałam, że ta moja koleżanka kity mi wciska że rozstepy mogą pojawic się w jedną noc
a mi sie wydaje ze roztepy pojawiaja sie stopmniowo...przynajmniej ja tak mialam...pierwsze mi sie zrobily pod spodem a pozniej z czasem przechodzily na zewnatrz..ale wiadomo ze ten pierwszy w kazdej chwili sie moze zrobic a pozniej to juz kwestia elastycznosci skory i dbania o siebie....

jak napisalyscie ze jest nowe m jakmama odrazu zbieglam do sklepu i oazalo sie ze nie ma...takze nici z lekturki do poduszki

mijalea wozeczek cudowny....

matricia ślicznie wygladaszi sliczna bluzeczka

w ogole jak tak na was patrze to wszystkie wyglodacie bardzo korzystnie i bardzo ładnie w ciazy...a na siebie nie moge

DorbarQ uwazaj tam na siebie...bardzo sie ciesze ze z malutka wporzadku a ty odpoczywaja jak tam twoj facet wypadł na tej rozmowie??? Buziak dla Ciebie
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 20:55   #111
andape
Rozeznanie

Dziewczyny - nie zawstydzajcie mnie.Kochane jesteście.Dziękuję za tyle miłych słów.

Kasiulka - fredia mnie rozbroiła.Tak sobie pomyślaam, że gdyby siusiak mojego Maksa miała takie rozmiary to mężusia by chyba duma rozsadziła

Marticia - jak Ty to robisz, że brzuszek rośnie a reszta taka zgrabna została?? Po prostu rewelacja.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:00   #112
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
jak napisalyscie ze jest nowe m jakmama odrazu zbieglam do sklepu i oazalo sie ze nie ma...takze nici z lekturki do poduszki

matricia ślicznie wygladaszi sliczna bluzeczka

w ogole jak tak na was patrze to wszystkie wyglodacie bardzo korzystnie i bardzo ładnie w ciazy...a na siebie nie moge
zgadzam sie z Leonką,Marticia naprawde pieknie sie prezentujesz
Ale ja tez tak mam Jak patrze na zdjecia was wszystkich to wyglądacie naprawe świetnie,tak kwitnaco...a jak siebie widze to mam ochote wyc do księżyca z rozpaczy

Ja na m jak mama tez sie nie załapałamzbiegła pędem do kiosku,ale juz nie było,a nie chciało i sie leciec gdzies dalej za gazetką.Poczekam do jutra.

Kasiulka też bym sobie obejżała z checia dr. House ale obiecałam męzowi że
potowarzysze mu przy ogladaniu meczu,siakiś finałowy...

Milego wieczoru dziewczyny.
Lece.

Stary 2008-05-21, 21:28   #113
taka sobie
Zakorzenienie

melduje sie i ja

zwolnilams ie dzis z pracy bo brzuch mnie boli od wczoraj i dzis juz bylam zpanikowana. Poslam do dyra a on " idz, idz i mi tu nie rodz " wiec bez problemu mnie puscil po 4 godzinach pracy. Pojechalam do gina i na szczescie nic sie nie dzieje, szyjka zamknieta, długa, dzidziol w porządku i......................UW AGA!!!!! głową do dołu wiec wykrakana cesarka odpada a brzuch mnie boli bo mała kopie mmnie po żebrach a rękami pewnie rozpycha sie nizej i stąd te szczypanie. Przepisal jakies piguly, nie pamietam nazwy, jak wykupie to wpisze nazwe, mam brac 3 razy po pół tabletki, ewentualnie no-spe dodatkowo. Ale odetchnełam jak od niego wyszlam!!!

wozeczek tez juz mamy wybrany http://www.allegro.pl/item362245395_...or_pompka.html ale zakup dopiero pod koniec czerwca, jesli urodze wczesniej to M. pojedzie sam i kupi

Kurorzosława jesli chodzi o gazy to ja chyba pierwsza zaczynalam ten temat i jakos do dzis sie nic nie zmienilo, gazownia jestem

Kasiulka Twoja Olcia Ci da jak poczyta za pare lat tak ją obnazac publicznie !!!!

LeoNa o matko!!!!!! nie załamuj nas i nie wklejaj wiecej takich zdjęć

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:56   #114
wersta
Zakorzenienie

czeeeść

nie miałam czasu na wizaż ostatnio
ale już nadrabiam, tyle nasmarowałyście, że tylko pobieżnie obleciałam.
kilka dni człowieka nie ma a tu takie rzeczy Jowisz ma obolałe dupsko, Marticia prawie rodzi, jakieś wenflony, rozstępy 3cia część wątku

Jowisz współczuję bolącego zadka
Andape wyglądałaś super i sukienka fiu fiu
Judi nareszcie w domu, Kasiulka wkleja ginekologiczne - porno zdjęcia swojej płodzianki
ech...

u mnie: obolałe żebra, częste wzdęcia, skopane flaczory i w sobotę jadę w końcu na zakupy dla pani płód
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 23:09   #115
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Witam, wczoraj trz razy juz pisalam i trz razy mnie wywalilo! wrr...Wiec wyslalam sobie to co chcialam napisac na maila

Jestem po wizycie u gin. Wszystko ok, szyjka dluga i zamknieta. Lekarz wzial posiew i jak bedzie jalowy to ok, pozniej wpisze sie to w karte ciazy, a jak by cos wyszlo to beda do mnie dzwonic i bedziemy leczyc. Jestem w 34,5tc a od 37 mam przychodzic co tydzien na KTG. Niestety nie bylo dzis USG bo wypisywal l4 i te wszystkie badania, wiec umowilam sobie wizyte na 3.06 i wtedy chce zeby mi zrobil. Kazal mi przyjsc za miesiac, a w sumie wiekszosc z was ma wizyty co 3tyg. Powiedzial tez ze wszystko wyglada bardzo dobrze i ze nie powinnam urodzic wczesniej. W sumie to sie ucieszylam, bo po sobotniej imprezce troche sie martwilam, ze przesadzilam z tancami, ale jak jest ok to fajowo
ja mam wizyty co miesiac, tylko ostatnie 2 beda w sumie co 2 tygodnie, a moze nawet jak wczesniej urodze, to nie....

Cytat:
Napisane przez andape Pokaż wiadomość
Włąsnie dostałąm łóżeczko - super.W pierwszej chcwili tylko kolorki mi nie pasowału bo zrobione jest z kawałków drewna o wyraźnie różnych odcieniach ale może to w sumie wygląda ciekawie.Zaczyna mi się coraz bardziej podobacA jak zobaczyłam te zdobienia z gwiazdek to aż się wzruszyłam, że niedługo moje maleństwo będzie w tym spało.

A oto kilka zdjęć ze ślubu mojej siostry.Wyglądam jak prosiaczkek (i to niestety nie ten z Puchatka) ale co tam - ważne, że dzidzia zdrowo rośnie.
Bardzo ladnie wygladasz.

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
u mnie rozstepy pojawily sie juz w poczatkiem 3 miesiaca...cale cycki mam "pociete"... i z rozmiaru c wskoczyly na "male" Eco nie za bardzo mnie uczszesliwia...

moja siostra po 1 dziecku nabawila sie cos tego typu rozstepow http://www.aafp.org/afp/20070115/211-f1.jpg (chos to nie ona)wiem wiem ale uwierzcie ze naprawde nie przesadzam...a teraz ma naprawde malo efektownie wydladajacy flak az moj darek kiedys jej powiedzial ze mogla by dluzsze bluzki nosic...wiadomo dlaczego
AAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Boze, mam nadzieje, ze te rozstepy mnie jednak nie zaatakuja. sa straszne ! Na razie nie mam ani jednego, ale to przeciez jeszcze nic nie znaczy....

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Ok, a teraz pare fotoskow ode mnie, bebzol osttnio znwou mi troche urosl i sie zaokraglil po bokach.
Jestes bardzo szczupla i bardzo ci z tym do twarzy !

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
czeeeść

u mnie: obolałe żebra, częste wzdęcia, skopane flaczory i w sobotę jadę w końcu na zakupy dla pani płód
wersta witaj z zaswiatow...
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 23:14   #116
poulette
Wtajemniczenie

A ja wlasnie wracam od lekarza.
Niestety sie rozplakalam u ginki ....ze zmeczenia. Wczoraj mialam okropny dzien, najpierw bylismy z klasa w ZOO, wrocilam taka padnieta, ze szok, potem wieczorem sprzatalam w szafie, i w nocy chyba ze zmeczenia nie mogalm spac. brzuch jak glaz, a moj Gino ruszal sie jak nie wiem co od 2.00 do 6.00 rano...

Jak mnie dzis kobita zobaczyla, to chciala mi od razu napisac zwolnienie, tak "kwitnaco" wygladam z podkrazonymi oczami...i blada cera... ale co mi po tym jak ja i tak na zwolnienie isc nie mam jak....
Kazala wiec w ogole nic nie robic po pracy. Ciekawe jak.... ?

Slyszalam serduszko mojego misia, wszytsko jest OK. Zmierzyli, zwazyli (powrocilo +12kg...), obmacali. Maly glowa w dol jak sie patrzy.

Nastepna wizyta bedzie z lekarzem poloznikiem na temat opcji porodu, za miesiac.

PS No i oczywiscie ciesze sie z wszytskimi dziewczynami, ktore tu opisywale swoje pozytywne wizyty, super !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 23:16   #117
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

No i jestem ponownie...Nawiedzila mnie nie jedna ale 2 kolezanki, chodzilysmy razem do jednej klasy i do liceum Ach, piekne czasy Bylo wesolutko tylko winka brakowalo no ale co, beze mnie nie beda pic
Doczytalam reszte i tak:
Kasiulka - wierze na slowo ze na zdjeciu jest fredzia. Jak by mi lekarz powiedzial ze to sa hmmm genitalia mojej malej i mam zgadywac - to powiedzialabym ze to siusiaczek Podziwiam ze oni tam cos widza
Andape - na tylek dostaniesz za tego prosiaczka! Wygladasz slicznie i bardzo slodko z brzusiem
Marticia - jak zwykle rozpromieniona i szczesliwa mimo ostatnich przezyc. Podziwiam kochana, wygladasz super!!!
Mijalea - podoba mi sie wozeczek. Ja sie miotam wlasnie czy wybrac male czy duze kolka...Zdecydowanie bardziej zgrabne i lzejsze sa te z malymi. Najbardziej odpowiadaja mi wloskie firmy - Chicco, Peg Perego czy Inglesina.
Wersta - w koncu sie odezwalas bo my juz tu zestresowane lekko No i to trzeba gdzies zanotowac - w koncu twoja plodzianka doczeka sie zakupkow
Stary 2008-05-21, 23:21   #118
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Poulette - dobrze ze z malym wszystko ok, takie wiesci sa pocieszajace. Gorzej, ze mamusia nie najlepiej sie czuje Kochana a dlaczego nie mozesz wziac zwolnienia? Przeciez to nieludzkie zebys musiala tak cierpiec...
Stary 2008-05-21, 23:32   #119
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Ja właśnie wtryniłam truskaweczki. Niestety nie mam zapasu bo u nas zbójecka cena 16 zł za kg, Judi ile Ty płacisz? Mąż to się śmieje, że mam straszne chcice, a ja marzę, żeby sobie już kupić cały koszyk i nawtryniać się aż mi uszami wyjdą.
Kochana u nas za 7 czasem za 10... co u Was tak drogo...

Wersta no w końcu się odzywasz Mówisz zakupy dla Pani Płód...??

Marticia pięknie wyglądasz

Paulette dobrze, że z dzidzią wszystko ok. A że mały nie daje Ci spać, znam to dokładnie... Mój robi to samo. Ale jak przyłoże rękę i przytulam brzuszek to mu z czasem przechodzi. Ale czasem obudzi mnie w nocy tak mocno wali, no to znów go usypiam

Wróciliśmy właśnie z Indiana Jones i idziemy spać. Powiem wam ze ból pleców nie daje mi normalnie funkcjoinować.... Tak mi to daje w kość. Niech będzie już lipiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobranoc kochane!!!

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 23:33   #120
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Blagam Was kochane wizazanki pomozcie mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Dostalam okres 17-go kwietnia.Kiedy byly moje dni plodne?
Ile trwaja dni plodne?
Kiedy jest szczyt plodnosci???????????
Bardzo prosze o odp

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości