|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
bycie tą drugą
Cześć.
Często widzę tu wątki w których poruszacie ten temat, dlatego zapytam z ciekawości. Jak to jest być tą "opcją zapasową" (nie wiem właściwie jak to nazwać ![]() Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: bycie tą drugą
Jak człowiek mówi, że nie chce być w związku, to często znaczy "nie chcę być w związku z tobą".
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
jak ktoś nie chce być w związku, to nie chce być w związku z tobą, tylko nie mówi tego wprost.
jakby chciał, to nie byłoby wymówek, że nie ten etap życia, nie ten czas, nie ten moment, nie ta pora roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się.
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Chociaż wydaje mi się, że jednak czasem są takie sytuacje, kiedy ktoś nie chce być w związku z jakichś powodów. Sama miałam taki etap w życiu, uważałam, że jestem za młoda żeby być w związku i było mi dobrze samej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie wie co traci
![]()
![]() |
#11 |
lokalna gwiazda
|
Tytuł sugeruje treść o byciu kochanką, a tu takie rozczarowanie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Zacznijmy do tego ze jesli facet wciska mi bajki ze np nie chce byc zwiazku bo jest pokrzywdzonym misiem od razu zrywam taka znajomosc bo wiem ze to po prostu zwykla sciema jest. A jesli nawet bym sie dowiedziala ze jest z kims innym mialabym to gdzies i nie czulabym sie gorsza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć szczerze mówiąc nie ma miejsca w moim życiu na bycie jak to nazwałaś "tą drugą"..
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nauczona życiowym doświadczeniem jak poprzedniczki nie wierzę w niegotowosc do zwiazku,zranienie po poprzednim itp bzdury jako wymówka
To wszystko mowi tylko jedno on nie chce zwiazku z toba wiec jesli to by się mi przydarzylo to zamykam rozdział i idę do przodu nie rozkminiam juz z kim on się spotyka i dlaczego Jego wybór. Mial prawo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
A taka sytuacja, wasz przyjaciel, którego poznaliście jak on był w związku i wy byłyście w związku, aktualnie jestescie same, a on ma duże problemy związkowe i zaczyna strzelać teksty w stylu: wolałbym jednak spędzić ten czas z Toba itp. Po czym on zakańcza swój związek i zaczyna dawać wyraźne sygnały, ze chce czegoś więcej. No ja sie czuje jak właśnie ta druga, gdzie jemu sie nie ułożyło i przyszedł do "pewniaka"
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie układa się człowiekowi z różnych powodów w związku, może dostrzegł w Tobie kogoś więcej i się zakochał,ale nie byłaś głównym powodem rozpadu. Jesteś sama, on też, jeżeli Ci się podoba to ja bym nie unosił się dumą, bo chłopak nic złego nie zrobił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Czyli jak uderza do pewniaka to Ty mu wysyłałaś sygnały wcześniej.
Nigdy nie usłyszałam tekstu o niegotowości do związku. Jednak gdybym usłyszała to opieprzyłam bym faceta po co dupę zawraca i żeby skończył ☠☠☠☠☠☠☠ić. Bo to jest zwykłe pieprzenie i tyle, nic nie warte. Oczywiście są sytuacje kiedy człowiek nie chce wchodzić w nowy związek, np niedawno się rozstał i musi 'ochłonąć', ale wtedy nie kręci się koło innych i nie musi tego komunikować.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Chyba mogłabym podyskutować. Osobiście jestem teraz w sytuacji w której mój przyjaciel mógłby być kimś więcej niż przyjacielem, jednak nie czuję się gotowa, żeby cokolwiek zaczynać. Nowy związek, szczególnie z osobą, która jest tak ważna w moim życiu, to spora odpowiedzialność. Mówiąc krótko: nie jestem gotowa na związek ale gdybym miała coś zacząć to właśnie z tą konkretną osobą.
Czyli czasami tak też się da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Tytuł wątku dał mi trochę do myślenia i postanowiłam po krótce opisać swoją sytuację. Mimo tego, że miałam chłopaka (mężczyzną go nie nazwę za żadne skarby świata) i w teorii i w praktyce powinnam być pierwsza- było na odwrót. Czułam się i byłam na owym drugim miejscu, bo pierwsze zajmowały dziesiątki kobiet. Przez dłuższy okres czasu ukrywał przede mną swoje gierki. Miał konta na kilku portalach randkowych, dodatkowo utrzymywał kontakty z byłymi dziewczynami, a do moich przyjaciółek wysyłał zdjęcia półnagie. Spotykał się z innymi. Gdy się o tym wszystkim dowiedziałam, byłam w szoku, ale byłam tak głupia, tak zaślepiona, że my wybaczyłam. Teraz czuję, że byłam zdesperowana tym, że będę sama. Uwierzyłam, że usunie konta i urwie kontakty. Myliłam się. Zerwał ze mną mówiąc "przeszkadzasz mi w wyrywaniu innych lasek, chcę ruchać, ale będę Cię zdradzać, więc się rozstańmy". Dałam mu w twarz tak mocno, aż się obrócił.
Dziewczyny, walić uczucia wtedy kiedy ktoś was rani. Czasem trzeba być egoistką, by godnie prowadzić swoje życie. Ja do tej pory będąc aktualnie szczęśliwie zakochana i w zdrowym stabilnym związku, po tamtym czuję się brudna i wykorzystana. I gorsza, bo inne były ważniejsze. Pisane na szybko, bo jestem zmęczona po pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
nigdy nie byłabym z kimś w relacji kto traktowałby mnie jako opcję zapasową.
Szacunek i lubienie siebie to podstawa. Tam gdzie tego zabraknie jest płacz i zgrzytanie zębami.
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, z perspektywy czasu widzę, że byłam osobą naiwną. Relacja z tym człowiekiem zrobiła ze mnie twardą babkę, stawiam na swoim i mam szacunek do siebie, jednakże do tej pory rozpaczam nad swoją głupotą, której nie umiem wytłumaczyć. Najwyraźniej musiałam nauczyć się być taka jaka jestem teraz i sytuacja z tym kimś mi pomogła, bo rozpaczałam po nim aż trzy dni i doszło do przemiany
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My sie pare lat temu przespaliśmy ze sobą. Ja powiedziałam, ze to był błąd, on wtedy kogoś miał a ja byłam sama. Utrwalam kontakt po czym jakiś czas temu spotkaliśmy sie przypadkiem i od słowa do słowa on zaczął mi sie zwierzać, wypytywać, rzucać komentarze w stylu: my bylibyśmy idealna para - jak jeszcze był ze swoją dziewczyna. Dlatego tak sie tego boje i mam uczcie bycia ta druga ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.