Rzucić palenie - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-16, 23:20   #2371
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Rzucić palenie

Siedzę przed kompem i palę .Ale za to jutro będzie nowy dzień i mam nadzieję,że będzie to początek nowego życia-bez papierosów.Trzeba myśleć optymistycznie Trzymam kciuki za wszystkich "rzucających"
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 23:21   #2372
anka_85
Zakorzenienie

heh ja też pale,własnie przymierzam się do "pojary"
pale mało ale jednak....

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 06:18   #2373
Natalia39
Raczkowanie

Pierwszy tu zaglądam i chociaż (już!) nie pale to się wypowiem. Nie zapaliłam ani jednego papierosa od października 2007 (paliłam 6 lat!). Jestem z siebie bardzo dumna mam więcej pieniędzy, które przeznaczam na drobne przyjemności dla siebie (kosmetyk, ciuszek). Pomogły mi pewne tabletki (to żadna reklama) dostępne tylko i wyłącznie na recepte, są niedrogie, potrzebne jest tylko jedno opakowanie i przynajmniej na mnie poskutkowały (próbowałąm też gum i plasterków ale praktycznie żadnej reakcji) nazywają się TABEX. Polecam bardzo. Tylko oczywiście sama chemia ni epomoże trzeba silnej woli! Mam nadzieję że się Wam uda Kochane i że wytrwamy w postanowieniu,ż enie palimy, (Czasem mnie kusi ).
Natalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 08:18   #2374
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Witam serdecznie po weekendzie Musze sie od razu pochwalic że wytrwałam i nie palę już 4 (!!!) dzień dziwne uczucie:P
Alida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 14:39   #2375
szyra1
Przyczajenie

A jak by się doczekać takiej szczepionki. http://www.focus.pl/newsy/zobacz/pub...zeciw-paleniu/ myślę , że było by o wiele łatwiej. Wielu osobom uratowało by życie , a napewno było bvy o wiele lepsze bez cuchnącego nałogu. Sam osobiście nie palę już. Mi wystarczyło jak mi kobieta zabroniła i się udało i się cieszę życzę wam powodzenia
szyra1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 14:47   #2376
maryd
Zadomowienie

GG do maryd

W jaki sposób Ci zabroniła? Bo mi udało się rzucić, ale mój chłopak nadal pali

maryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 14:48   #2377
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Cytat:
Napisane przez szyra1 Pokaż wiadomość
A jak by się doczekać takiej szczepionki. http://www.focus.pl/newsy/zobacz/pub...zeciw-paleniu/ myślę , że było by o wiele łatwiej. Wielu osobom uratowało by życie , a napewno było bvy o wiele lepsze bez cuchnącego nałogu. Sam osobiście nie palę już. Mi wystarczyło jak mi kobieta zabroniła i się udało i się cieszę życzę wam powodzenia
tak metodą "na zabranianie" mój TŻ rzuca;p narazie jest to delikatna sugestia, potem będzie perswazja a na końcu agresja ;p
Stary 2008-05-19, 15:05   #2378
szyra1
Przyczajenie

Dała mi wybór albo ona albo papierosy no i cuż , papierosy mi w życiu niczego nie dadzą kobieta tak , więc nie zastanawiałem się , i odrazu w życiu jest lepiej
Stary 2008-05-19, 15:11   #2379
Lucyna0707
Przyczajenie

Ja też miałam problemy z paleniem, ale nie paliłam 10 czy 11 lat... o wiele mniej 4 lata i od 3 miesięcy nie palę cieszko, ale jak wogóle nie myślę to da się żyć
Lucyna0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 15:48   #2380
lasiczka30
Przyczajenie

GG do lasiczka30

Po tygodniowym wypadzie, na którym nie zapaliłam ani jednego papierosa - wróciłam....:ma d: a ze mną mój nałóg.....co prawda są to dwa lub trzy papierosy dziennie (była paczka) ale kurze dalej.....mój organizm jakoś zniósł ten tydzień, ale zaraz po powrocie......

Gratuluję Wam kobiety tego zaparcia.....ja tak nie potrafię.
lasiczka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 18:44   #2381
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasiczka30 Pokaż wiadomość
Po tygodniowym wypadzie, na którym nie zapaliłam ani jednego papierosa - wróciłam....:ma d: a ze mną mój nałóg.....co prawda są to dwa lub trzy papierosy dziennie (była paczka) ale kurze dalej.....mój organizm jakoś zniósł ten tydzień, ale zaraz po powrocie......

Gratuluję Wam kobiety tego zaparcia.....ja tak nie potrafię.
nie Ty jedna marne pocieszenie po raz kolejny ...

jutro zaczynam pracę.i dzięki temu kilka godzin dziennie mam palenie z głowy.
byle do wypłaty i kupuje tabex.

pale mniej ale nie mam siły woli za grosz a pozatym szlag mnie trafia bez fajek

Ani

Stary 2008-05-19, 19:20   #2382
szyra1
Przyczajenie

Dziewczyny. Postanówcie sobie , że kończycie i tyle. Albo zróbcie to dla kogoś , pomyślcie o waszych mężczyznach , jeśli oni palą to porażka , ale jeśli nie , to postawcie sie na ich miejscu , jak tu całować popielniczke .. bez obrazy. Ja sam jak widze palące dziewczyny to jakoś nie mam ochoty z nimi nawet rozmawiać jakoś mnie odrzuca.
Stary 2008-05-19, 22:05   #2383
joa514
Przyczajenie

przeczytałam wątek i doskonale rozumiem Was rzucające palenie.Ja paliłam przez 30 lat paczkę dziennie.przestałam palić 10 stycznia tego roku.wstałam rano i stwierdziłam że muszę.Trzeci dzień był koszmarny ale wytrzymałam.Kurcze jestem z tego dumna.Trzymajcie się,bądżcie uparte i nieugięte.
joa514 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 08:40   #2384
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

ehh a ja kolejny (czytaj: 5 !!!) dzien bez papierosa. coraz mniej mi ich brakuje. nawet w chwilach nerwów lub nudy nie chce mi sie az tak palic. i pomalutku jakby normalny koloryt skory na twarzy mi wracał albo tylko mi sie wydaje;p
Stary 2008-05-20, 18:44   #2385
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alida Pokaż wiadomość
ehh a ja kolejny (czytaj: 5 !!!) dzien bez papierosa. coraz mniej mi ich brakuje. nawet w chwilach nerwów lub nudy nie chce mi sie az tak palic. i pomalutku jakby normalny koloryt skory na twarzy mi wracał albo tylko mi sie wydaje;p

gratuluję
ciekawa jestem jak to jest tak 5 dni nie palić?

może buźka wraca Ci do normy.całkiem możliwe że coś tam juz widać.w końcu organizm powoli pozbywa się trucizny.
po zgaszeniu papierosa z minuty na minutę,z godziny na godzinę,z dnia na dzień,tygodnia,miesiąca,r oku organizm oczyszcza się po fajach
o ile sie nie myle,po 15 latach serce,ukł. oddechowy i ogólnie wszystko jest takie samo jak u osoby która nigdy nie paliła

Ani

Stary 2008-05-20, 18:52   #2386
kasikk12
Raczkowanie

Dziewczyny...nie dajcie się zwieść pozorom...jak to niektórzy z moich znajomych....rzucili palenie i byli tak pewni siebie, że potrafili rzucić, że przyszedł taki dzień,wktórym to zapalili sobie jednego papieroska i ....wrócili do nałogu. Ja, pomimo tego,że już prawie rok nie palę, nadal unikam miejsc zadymionych, bo to zawsze będzie trochę ciągło. A jak się nie ma styczności z palaczami to się nawet o tym nie myśli...
Stary 2008-05-21, 09:00   #2387
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

no i 6 dzień za mną w domu żeby nie palic posiłkuję się pestkami z dyni i słonecznika.. troszke zajmuje czas i ne myśli się tak o paleniu. Ale fakt.. dziwne uczucie.. ja byłam juz niemalże przywiązana do papierosa...a papieros do mnie:/
Stary 2008-05-21, 13:24   #2388
morfea
Raczkowanie

Też bym chciała rzucić palenie, ale nie mogę się pozbyć tego uczucia, że mi będzie źle bez papierosa :/ I że nic nie będzie takie jak było.... też macie takie odczucia, czy tylko ja wmówiłam sobie takie rzeczy?
Stary 2008-05-21, 17:18   #2389
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morfea Pokaż wiadomość
Też bym chciała rzucić palenie, ale nie mogę się pozbyć tego uczucia, że mi będzie źle bez papierosa :/ I że nic nie będzie takie jak było.... też macie takie odczucia, czy tylko ja wmówiłam sobie takie rzeczy?
Bez papierosa będzie Ci dużo lepiej, mogę to Tobie zagwarantować. Początek niby trudny, ale później- to jest inne życie, inna jakość, w ogólnie nie ma co porównywać
Nie palę od września, to była najlepsza decyzja w moim życiu, żeby rzucić. I mówię całkiem serio.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 09:51   #2390
gosia261282
Gang Iren

kupiłam tabex(dostalam bez recepty)i nie pale drugi dzien.narazie jest dobrze.
Stary 2008-05-22, 13:23   #2391
_kapryska_
JESTEM ONA

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

jeden z kilku moich znajomych odstawił fajki,ot tak po prostu.
teraz ma w zwyczaju gardzenie palaczami.
pamiętam jak raz patrzyl sie na mnie z uniesioną głową,czuł się lepszy bo rzucił.
słyszałam że temu gościowi zdarzało mówić się,gdy widział że ktoś pali "oo ale śmierdzi,pewnie już ma raka,on umrze,jak można palic papierosy,co za poj**** "
ech,jak mnie wkurza takie gadanie,sam kiedyś palił a teraz czepia się i gardzi innymi palaczami
najgorsza hipokryzja po prostu.
Tak, naprawdę tacy są gorsi od tych, którzy nigdy nie palili.

Sama rzucałam juz tyle razy, że nie zliczę...
Żułam okropne gumy nicorette ...potrafiłam po 2-3 miesiaće nie palić i wcale 1sze dni nie były najgorsze, dla mnie 7-8 dzien...
I palę nadal.. choć cały czas myśle , by znowu zdeptać i rzucić ...eh
_kapryska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 13:35   #2392
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
no to gratuluje ja na Tabexiejuz 7 dzień bez faja bedzie dobrze, zobaczysz ;p
Stary 2008-05-23, 23:31   #2393
genowefapigwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To znaczy, zę to tylko na receptę

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
jeden z kilku moich znajomych odstawił fajki,ot tak po prostu.
teraz ma w zwyczaju gardzenie palaczami.
pamiętam jak raz patrzyl sie na mnie z uniesioną głową,czuł się lepszy bo rzucił.
słyszałam że temu gościowi zdarzało mówić się,gdy widział że ktoś pali "oo ale śmierdzi,pewnie już ma raka,on umrze,jak można palic papierosy,co za poj**** "
ech,jak mnie wkurza takie gadanie,sam kiedyś palił a teraz czepia się i gardzi innymi palaczami
najgorsza hipokryzja po prostu.
Aż dziw, że są tacy ludzie na świecie. Ja próbowałam rzucić parę razy siłami natury, tzn bez wspomagaczy i co palę dalej. Od poniedziałku ostatnia próba, jak się nie uda to kupuję jakieś nicorette albo coś innego bo sama sobie nie poradzę. Niestety moja cera i cellulit i wołają o pomstę do nieba.
genowefapigwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 00:56   #2394
Magdalala
Przyczajenie

Napisz o postępach. Wspomagac w głodzie można się różnymi rzeczami, plastrami, gumą, szklanką wody źródlanej... łatwo na pewno nie będzie, ale motywacja jest wszystkim!
Magdalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 08:44   #2395
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

11 dzien bez papierosa)) juppiii)
Stary 2008-05-26, 12:14   #2396
szyra1
Przyczajenie

Tylko pogratulować trzymaj tak dalej . Ja nie pale już chyba ze 3 lata i czuje sie z tym wspaniale, Najlepiej wogole nie zaczynac
Stary 2008-05-27, 11:41   #2397
goshaaa
Przyczajenie

Cześć, nie było mnie dość długo ale to nie z przyczyny że znów wpadłam ale dlatego, że świat jest piękny i nie miałam czasu. Nie palę 27 dzień. Nie mam żadnych problemów związanych z pokusami a nastrój mam wręcz wyśmienity. Rzucam papierosy już ładnych parę lat. Najdłużej udało mi się nie palić ok 40dni. Palę regularnie od 18-stu lat paczkę dziennie. Zaczynałam od dość mocnych bo złotych goldenów a teraz palę jedne z najsłabszych i mentolowych. Przejście na mentole miało mi też pomóc w rzucaniu ale oczywiście po pewnym czasie okazało się że innych już nie chcę - hihihihi. W tej chwili czuję się jak człowiek niepalący - odrzuca mnie i nie toleruję zapachu dymu w pobliżu. Mój Pan niestety pali ale może to pomaga mi w ciągłym upewnianiu się że to śmierdzi. Czyszczę, piorę, używam odświeżaczy, świec zapachowych i cieszę się że tak koło mnie wszędzie pachnie. Boję się tylko, że jakaś depresja mnie dopadnie i w ramach buntu sięgnę po ćmiczunki na złość światu a niestety w konsekwencji mnie. Jak będę smutna lub zła muszę powiedzieć sobie, że nie poddam się, że jestem silna i mam być dumna z tej mojej siły. Do następnego razu dziewczynki. Zróbcie wokół siebie porządek i przewietrzcie wszystko - to naprawdę pomaga i ahhh te perfum na moim przegubie - fiufiufiu.
goshaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:34   #2398
anka_85
Zakorzenienie

łee ja pale,ale pracuję i w pracy mało pale,czasami prawie wcale.
ale jestem daremna

Ani

Stary 2008-05-27, 19:03   #2399
Catarina71
Raczkowanie

GG do Catarina71

Ja pale duzo ,zbyt duzo chcialabym to swinstwo wywalic ale nie dam rady !!probowalam wiele razy ale za kazdym razem wracalam do nalogu.Nie wiem czy mi sie uda !!
Stary 2008-05-28, 09:13   #2400
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Catarina71 Pokaż wiadomość
Ja pale duzo ,zbyt duzo chcialabym to swinstwo wywalic ale nie dam rady !!probowalam wiele razy ale za kazdym razem wracalam do nalogu.Nie wiem czy mi sie uda !!
chcieć to móc!ja tydzień bez papierosa.jak na razie ok.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości