|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
juleczko gratulacje dla Matiego - teraz pójdzie szybko - zobaczysz
![]() Co do modelowania boba to ja cały czas jechałam na prostownicy, ale jak teraz ostatnio byłam się obciąć to zapytałam jak mam to modelować, ale bez prostownicy, bo nie chcę włosów zniszczyk - już tak długo je prostuję ![]() Pokazała mi szczotkę jaką kupić i jak prostować na szczotce. Pierwsze dwa razy nie bardzo wyszło, ale teraz już spoko idzie ![]() Kancia jak Hania ząbkowała czy była chora to pediatra zaleciła nam podawać NUrofen przez 4 dni, 3 razy dziennie po 4ml. Jak nie była chora tylko lajtowo ją bolało to dawałam 2 razy dziennie po 2,5ml ![]() iwka ja podaję skórkę z chlebka od dawna i też znika szybko ![]() Jeśli chodzi o dzień dziecka to nie mam pojęcia co kupimy ![]() ADIKU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2282 |
Zadomowienie
|
ADI OGROMNIASTE BUZIACZKI DLA CIEBIE PRZYSTOJNIACZKU
![]() ![]() ![]() ![]() Mati dziękuje za gratki ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie włosów. Minisiu, a pokażesz tą szczotkę ![]() ![]() ![]() My na dzień dziecka chyba nic nie będziemy kupować Matiemu. On i tak nic na razie nie kuma ![]() Jesteśmy przeciwnikami tych pojazdów na akumulatorek, bo widzieliśmy niedawno jak małe dziecko w tym samochodziku wyjechało na ulicę i nikt nie zdążył go dogonić, na szczęście samochody wyhamowały ...
#2283 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za info
![]() więc zrobimy przerwe ( ja podaje tylko raz dziennie 5 ml) i znow bede dawac. Aduś buziol od ciotki i ośliniona łapka od Apuśka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co to jest sinlac i na co to dajecie/ ![]() ![]() EDIT:aha wiem wiem mam próbkę ale nigdy jej tego nie dawałam a skórki chleba daję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7616419]JOANNA, współczuję bratu, ![]() ![]() [/quote]ahh ![]() dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sinlac to taki kleik bezmleczny - nam nasza p pediatra bardzo go polecała i czasem daję go chłopakom na śniadanie - oni go uwielbiają i zjedliby każdą ilość, ale nie daję zbyt często, bo jest strasznie słodki, a nie chcę ich przyzwyczajać do takiego słodkiego smaku ![]() jeśli chodzi o zabawki, to my musimy wszystko sami kupić niestety ![]() ![]() ![]() Juleczka, Minisia: kurczę, podziwiam kobiety, które potrafią modelować włosy - ja mam już prawie 40-tkę na karku, ale nigdy się jakoś tego nie nauczyłam ![]() ![]()
![]() |
#2287 |
Wtajemniczenie
|
moja głupota nie ma granic
![]() ![]() ![]() Werka wymiotuje po ty p......m sinlacu od 10.00. Nie chciałam kaszki ryżowej żeby się rozluźniły kupki to teraz mam atrakcje "górą". No co mnie podkusiło. Adi buziolki do nas!!!!
#2288 |
Konto usunięte
|
iwaka, kochana nie zamartwiaj się, Werka bidulka, ale jej minie.
![]() byliśmy na deszczowym spacerku, ale paskudnie... ![]() ajanna, ach te teściowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane. Adi bardzo dziekuje za zyczenia i wysyla zaslinione buziaki
![]() Iwka kurcze dziwnie tak z tym sinlackiem.. ja ksieciuniowi nigdy nie dawalam tego ale my tez mielismy problem z kupkami i zamiast ryzowego dawalam kleik kukurydziany i pomoglo.. a ja tez bylam w biedronce dzis i kupilam zapas bakusiow (oni maja te duze 150g teraz w promocji po 1,39zl) i ogladalam taka wypasiona wywrotke wadera z zabawkami do piachu ale wzielam ze soba za malo pieniedzy ![]() ![]() acha czy wasze dzieci to tez takie kloszardy jak moj syn?? caly czas by tylko w smietniku dlubal ![]() ![]() acha dzis na 10 miesiecy dalam mu sprobowac wedzonej makreli.. smakowala mu bardzo ![]()
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Wtajemniczenie
|
wg mnie tak - dlatego je daję
![]() Iwka: tak jak pisała Kropka - spróbuj kukurydzianej, a te wymioty mogą oznaczać, że Weronika nie toleruje/jest uczulona na któryś ze składników - akurat Sinlac ma ich mnóstwo ![]()
![]() |
#2292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak, kropka, Maks tez lubi śmieci, ale póki co potrafi się dobrac tylko do tych suchych, czystych pod biurkiem komputerowym. Maks tez ma za sobą debiut rybny ![]() No i ja skleroza paskudna... ![]() Kochany Adrianku, słoneczko nasze najjaśniejsze, rośnij w zdrowiu i radości, mega buziole od cioci lei i Maksymilianka.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
u nas niestety Viburcol, Passiflora nie działają, nawet melisa nie działa
zalezy od dziecka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Alanek spi i mam czas dla siebie!musialam polozyc go raz jeszcze bo rano spal mi tylko godzine i byl marudny....bylismy tez na dworzu ale tylko chwile bo pogoda paskudna.Obiad zrobiony,ciasto takze i co tu dalej robic???
A propos czopkow:jak Alanek mial zatwardzenie to dawalam mu pol czopka glicerynowego i pomoglo. Moj Synek tez rybki lubi-dalam mu dzisiaj wedzonego lososia i jadl ze smakiem ![]() A na dzien dziecka tez nie wiem czy cos kupic bo w tym tygodniu dostal duzo rzeczy:poduche do siedzenia,plastikowego Quada,wozek no i jeszcze taka hustawke w ktorej moze skakac to sie chyba nazywa "Jumper"...no nie mam pojecia czy cos kupimy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u was sie na to mowi "baby bouncer" ![]() Adi tez takiego i bardzo go lubi ![]() Lea no wlasnie karty nie mialam a gotowki malo (oplacilam rachunki-spoznione ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2008-05-21 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie baby bouncer!!!!nie przykladam uwagi do takich szczegolow
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
Hejo,
spieprzyłam Weronce cały dzień przez ten sinlac. Siedem razy przebierana była. W sumie zjadła dzisiaj 2 razy mleko z piersi /zmiękłam, bo za dnia nie daję/ 2 razy kleik ryzowy z marchewką ze słoika. Rosołku Bobovity nie liczę, bo cały wyleciał na zewnątrz. No i wypiła 120ml przegotowanej wody. Nie usmiecha się, nie gaworzy. W zasadzie to śpi przez większość dnia. Durna jestem, myślam o kaszce kukurydzianej, bo oczywiście mam, ale nie.... dałam sinlac - sądząc,że będzie lepszy. Spacerek zaliczyłyśmy, ale Biedronki nie, nie miałam sumienia wlec sie po markecie z Weroni. Co do viburcolu to też u nas nie działa, ale syropek homeopatyczny zadziałał.
#2298 |
Zakorzenienie
|
iwka ucałuj Weronikę bidulkę
![]() ajanna ja też nie umiem modelować włosów. Dlatego mam zawsze krótkie włosy. A tak strasznie mi się marzy fryzurka jaką ma teraz magsch. Na razie cały czas zapuszczam, ale nie wiem na jak długo mi cierpliwości starczy ![]() ![]()
![]() |
#2299 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Anula ![]() ![]() Minisiu dziękuję w imieniu Kasi i Krzysia, pozdrowionka i buziaczki przekażę ![]() Magsch, śliczna fryzurka i bardzo Ci w niej do twarzy, zgadzam się z dziewczynami masz orientalną urodę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Iwka, buziaczki dla Werki ![]() Oliwcia też ma problemy z kupalami i wtedy zaczęlam podawać jej lakcid albo coś w tym stylu i od razu było ok, nawet aż za bardzo ![]() Wszystkiego Dobrego dla Wikusi, Krzysia i Adiego
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Konto usunięte
|
iwka, jak się czuje Weronika? śpi spokojnie aniołeczek? buziole na dobrą noc
![]() anula, ja też za nic w świecie nie potrafię włosów układać, dlatego noszę długie, spinam w kok i problem z głowy. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Hejki!
Wróciłam!! CAŁA i w sumie zadowolona, bo kupiłam dla Alusi nową tuli-podunię. Z nadzieją, że ją zaakceptuje ![]() Podróż udana, sprawa załatwiona. Przeczytałam co tam nabazgroliłyście pod moją nieobecność, ale popiszę więcej jutro, bo padam na twarz. Spokojnej nocki!! ![]()
#2302 |
Zakorzenienie
|
juleczko pozwolisz, że jutro zrobię fotkę mojej szczotce do modelowania mojego boba i ci tutaj wkleję, bo teraz wróciłam z pracy i nie chce mi się już
![]() Ja w domku sama - Hania u mojej mamy śpi, mąż na imprezie z pracy, już wzięłam prysznic, zjadłam barszcz i krokiety, zaraz otwieram sobie piwko i idę przed TV ![]() iwka ![]() ![]() lea mnie też strasznie w Biedronce wku..... to, że nie można tam kartą płacić ![]() W dzisiejszych czasach ![]() Xantia to dobrze, ze podróż się udała ![]() Ide się położyć ![]()
#2303 |
Konto usunięte
|
xantia, witaj z powrotem,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Wyspałyśmy się
![]() Wklejam Wam fotki zaproszenia i nowej tuli-poduni. Jutro jadę załatwić jedzenie na imprezkę i zawieźć dziadkowi (khem) zaproszenie. Mam też w planach obkupić trochę Alę w ubrania, bo już deficyt... Kurcze, po prostu nie mam kiedy połazić po tym zapyziałym mieście. Ale na jutro wzięłam urlop ![]() Nie mam pojęcia jakie butki Ali kupić. Jestem normalnie rozbita przez te Wasze teorie ![]()
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane!!
Kryzys zażegnany ![]() Dzięki za miłe słowa wczoraj. xantia- witaj podróżniczko biznesowa, i podunia i zaproszenie fajne Co do układania włosów to też nie jestem w tym biegła, a włosy mam podatna na układanie. Zawsze mnie ręce bolą od trzymania szczotki i suszarki ![]() Pogoda pochmurna, ale nie pada. Buziaki na dobry dzień. ![]()
#2307 |
Zakorzenienie
|
iwka - no to super, że wszystko wróciło do normy
![]() Ja mam włosy jak druty i ciężkie do tego, generalnie to układam je na jakieś pancerne lakiery, pasty, żele. Kupiłam sobie ostatnio lokówko - suszarkę do włosów Philipsa i ona ma 3 okrągłe szczotki - w tym jedną taką na maxa grubą która elegancko prostuje, a raczej naciąga włosy i dzięki niej jakoś wyglądam ![]() U nas też pogoda byle jaka, w sumie miałam jutro jechać zawieźć zaproszenie ale chyba bujnę się dziś. Po obiedzie. Bo na spacer nie chce mi się iść.
#2308 |
Zadomowienie
|
Hejoł,
ale u nas baniata pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() Moj a Olivcia ostatnio najchętniej bawi się spinaczami do prania uwielbia je, może godzinę siedziec i z nimi rozmawiać ![]() Dziewczyny, które walczą z modelowaniem włosów, polecam szampon z Nive-i do prostujący włosy, rewelka, nie musze już ich molestować prostownicą. Buziaki dla wszystkich no i życzę lepszej pogody niż ta na Śląsku ![]()
#2309 |
Zakorzenienie
|
Miniu a mi fryzjerka go odradzala bo mowila ze guzik warty
![]() ![]() co do spinaczy to moze wyprobuje bo u nas narazie nr 1 to psia miska z woda.. juz mu klade recznik na podlodze wlewam wode do miski i pozwalam mu sie w tym pluskac pod kontrola a nie w psiej ![]()
#2310 |
Konto usunięte
|
ładniste zaproszenia,Xantia,
![]() iwka, cieszę się, że u Was już ok. ![]() U ans za to noc do d... Maks budził się co 20 minut, a cały czas się wiercił, krecił, i co tylko. powód- wodnisty katar gdzieś między noskiem a gardłem. ![]() ![]() ![]() Co oprócz psikania solą morską moge mu poradzic na ten katarek?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.