|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
fajna uwaga z tymi terminami tzn.ze kobiecie w ciąży nie grożą kolejki. Mam tylko jedno spostrzeżenie 😊 z perspektywy miast Warszawa, Poznań, Gdańsk czy Wrocław to ma sens, ale już z perspektywy mojego miasta- raczej średniej wielkości sprawa ma się inaczej- żaden endokrynolog nie przyjmuje w ramach NFZ 😉 pozostaje tylko konsultacja prywatna😑Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi, ale na NFZ musisz mieć skierowanie. Fakt, że nie ma powodów do paniki (jak czytałam w momencie gdy ja panikowałam
to wyczytałam, że w Stanach leczone są przypadki powyżej TSH 10 )ale nie czekaj do 30, internista na TSH też może dać skierowanie a sprawa ruszy do przodu. Jednak w Polsce ciążowe max. to 2,5.
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotka poniżej machal lapkami i nóżkami Co do tego moczu to nic mi nie przepisala, powiedziała żebym przed kolejna wizyta powtórzyła badanie, ale ja miałam leukocyty w przedziale 6-10 gdzie norma jest 1-5, no i mocz z pierwszego strumienia a nie miałam kiedy później powtórzyć kolejny raz :/ received_1399225443460089.jpg Cytat:
||
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Pretty super że na wizycie wszystko ok
![]() Śliczny bobasek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilsa możesz mi dopisać kolejna wizytę 11.09 a prenatalne w środę się umówię to dam znać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sądziłam, że aż tak wszystko widać na usg. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Pretty_girl super fotka, zazdro, że już widziałaś maluszka.
Dobrze, że wszystko w porządku Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajny bobasek 😍😍
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
pretty_girl19892, śliczny maluch
dopisałam datę wizyty ![]() Ja się dzisiaj nie odzywam bo spędzamy czas z Mężem i psem Teraz oni wyszli na spacer a ja zostałam bo mi zimno to co dopiero na dworze.
|
|
|
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Pretty, super, ze wizyta udana. Też mamy taka fotę od frontu, taki ptasiek 🙂
Podobno tsh w ciąży powinno być poniżej 2, powyżej już leki. Tak mi gin w poprzedniej ciaży powiedziała. |
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do TSH mi wyszło 3.05 i dostałam skierowane do endo. Przepisał mi letrox i kazał przyjść za miesiąc na kolejną wizytę. Mowil, że do końca ciąży będę pod jego kontrola, bo tarczyca - taka niepozorna, a może namieszać Także też proponuje konsultacje u endokrynologa. Na pewno znajdziesz jakiegoś w swojej okolicy. Ja jutro robie badania moczu i w czwartek konsultacja u ginekolog, a za tydzień w piatek prenatalne! Już się nie mogę doczekać! Zwlaszcza, że to pierwsze usg, na które idę z mężem! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- I jeszcze raz ja Nie wiem czy mamy kogoś z Opola lub Nysy ale w tych miastach ruszył bardzo fajny program - ma trwać do 2019 roku. Każda kobieta w ciąży może zrobić za darmo usg prenatalne + pappa i usg polowkowe Sa jeszcze jakieś dodatkowe "usługi" typu darmowe szczepienia przeciw pneumokokom. Ale nie wchodzilam w szczegóły, bo to nie mój rejon Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj boli brzuch i znów plamię, dobrze, że jutro mam wizytę u lekarza.
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() dziś nas czeka wizyta na sorze z mała 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
duzo zdrówka!Udalo mi się wczoraj zbic ekran w telefonie, mialam go niecale dwa miesiące... na szczęście dali na 3 miesiące ubezpieczenie gratis, wiec oddalam do naprawy. Tylko teraz mam bardzo stary tymczasowy i nie da sie na nim wygodnie czytać i pisać. Mogę nie być na bieżąco. Na szczęście chwilowo jakoś mniej piszecie
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej...dzien dobry!
U nas znow upał...jutro mam być jeszcze gorzej tj.dla mnie lepiej bo może sie uda męża wyciągnąć nad jakąś wodę Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dzis mialam ciezki poranek. Obudzilam sie zla jak osa bez powodu, zle sie czułam, bylo mi słabo, miesnie mnie bolą- totalny brak energii. Poszlismy do kosciola to ledwo wysiedzialam. Ale maz zabral mnie potem na lody to troche lepiej sie zrobiło. I tak jednak nie jest to moj najlepszy dzieńWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry, dziękuję za miłe słowa o dzieciu, faktycznie już nabrał kształtów i wygląda jak mały czlowieczek ![]() My dzisiaj gościmy teściów, właśnie kończę obiad, a później pewnie pójdziemy na spacer nad morze ![]() Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadaje sie do ukrywania ciazy... Dzis dyskutowalismy ile czasu nasza firma miesci sie w obecnym biurze i kolezanka (ta ktora juz wie) powiedziala, ze chyba 3 lata, a ja na to, ze to musza byc 4, bo na pewno bylismy tutaj przez cala moja PIERWSZA ciaze
Jeden z obecnych przy tym kolegow zalapal, drugi nie ![]() Przynajmniej bylo wesolo, bo tak to mam dosc kiepski dzien. Zaczelam sie jakos stresowac, czy wszystko z malenstwem w porzadku. Nie moge sie doczekac USG, a jeszcze bardziej kiedy zaczne czuc jakies ruchy...
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jak ktoś zapyta- nie będę się wypierać, ale nie planuję nikogo informować oprócz pracodawcy (bo muszę). Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2017-08-15 o 14:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

proszę trzymajcie kciuki oby dalej wszystko przebiegało prawidłowo
fajna uwaga z tymi terminami tzn.ze kobiecie w ciąży nie grożą kolejki. Mam tylko jedno spostrzeżenie 😊 z perspektywy miast Warszawa, Poznań, Gdańsk czy Wrocław to ma sens, ale już z perspektywy mojego miasta- raczej średniej wielkości sprawa ma się inaczej- żaden endokrynolog nie przyjmuje w ramach NFZ 😉 pozostaje tylko konsultacja prywatna😑
to wyczytałam, że w Stanach leczone są przypadki powyżej TSH 10 )ale nie czekaj do 30, internista na TSH też może dać skierowanie a sprawa ruszy do przodu. Jednak w Polsce ciążowe max. to 2,5.

___
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

13.03.2008

duzo zdrówka!