|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Xzora, szerszych bioder chyba nie mam..może trochę. Cycki na pewno mam większe ale ponieważ ja zawsze miałam niedowagę to teraz ciuchy nie wyglądają jak na wieszaki tylko na człowieku:p no mam wagi żeby sprawdzić niestety.
Jon, ja bym zrobiła jak napisałaś. Brodawka myślę że.w.2 dni się zaleczy i nie wpłynie to jakoś strasznie na laktacje. Morelle, ja odstawiłam San simplex 2-3 dni temu i nie widzę żadnej różnicy w moim młodym. Może on po prostu jest high need baby a ja zwalam na brzuszek? Ostatnio u nas kupy idą ładnie a mimo to młody ma epizody jak dzisiaj- nie śpi i walczy 3h..o co chodzi nie wiem;D Poprostu, obu skóra się wygoiła ładnie. Ja smaruje masłem shea.jak się łuszczy Mała, to normalne że dzieci patrzą w bok. To odruch ATOS. Głowa idzie w jedną stronę, po tej stronie w którą on patrzy rączka się zginą a druga prostuje ( tzw. Szermierz). Oczywiście na wprost też trzymają ale ta głową gdzieś tam sobie ucieka na bok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- P.s. problem robi sie gdy głowa idzie zawsze w tą samą strone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
takie spłaszczone na boki niby.. A on za nic nie chce spać z takim wałkiemPestycyda ale z tym laktatorem byś tak zrobiła? Ja już nie wiem co robić.. Na razie będę dostawiać najpierw do zdrowej piersi żeby te pierwsze łapczywe łyki z niej ściągnął i kupię purelan i te nakładki, jak to nic nie da to zostanie mi laktator.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Czy może być ze mimo iż dziecko po kp ulało dwa razy jest dalej głodne?
Nie wiem już co mam z małym zrobić. Nakarmiłam go i obdarzy zwymiotował raz a potem drugi raz jak podniosłam do odbicia. Dałam smoka mu ale on pociumka i wypluwa i szuka cycka. Jak mu dam znów zwymiotuje . Na rękach nie chce być od tak nie chce się tulić tylko ewidentnie chce cycka. Nie wiem już co mam robić ?!
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle w 9 dobie jego stopa ma 9cm a Twojej?
Sam on chce cycka położna mówiła, że czasami dzieci sobie rozkładają posiłek
|
|
|
|
#755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dałam 8 i skrecalo ją od bakow. Chyba za dużo. Przez to przegapiłam moment uśpienia. Za 30 min kolejne karmienie. Wykapiemy i spać. Teraz tż ją nosi. Tańczył dla niej przy łóżeczku ![]() Cytat:
Cytat:
witaj w klubie teraz ma więcej.---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Mała a moja nie lubi na boku, na brzuchu ani na mojej piersi. Lubi nad moim ramieniem i wtedy ją zsuwam w dół jak zaśnie.
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
A to mój Wojtek to ostatnio tak w standardzie ma że ulewa, sra i jeszcze szuka. Ssie nerwowo ale smoka nie chce. Serio nie wiem o co mu chodzi
![]() Ale głupoty tą położna prawi ztym wałkiem... Jeżeli nie ma asymetrii to nic nie trzeba podkładać pod głowę. Ewentualnie jak lezy na boku to żeby się nie przewracał to wałek wzdłuż ciała żeby się nie obracał. Jak zdrowy dzidziuś to tylko trzeba dbać żeby nie leżał cały czas w tej samej pozycji. A pozycja leżenia na plecach to chyba najbardziej problematyczna: najłatwiej się zakrztusić, najłatwiej odruchy się włączają i wybudzają dziecko, a główka też się może spłaszczyć jak cały czas będzie na plecach leżał. Jon, jak kapturki na sutki nie pomogą to bym ściągała z tej piersi i podawała raz pierś a raz butle bo boje się że jedna piersią młody by się nie najadl. Mi jak porani czasem to zazwyczaj dzień i noc się wygaja a ja zaciskam zęby przy prYstawianiu ale rozumiem że u Ciebie to już za dluGo się nie chce goić. Nie masz oleju kokosowego? Ja tym wygoilam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno dobrze jest układać w różne pozycje . Mój starszak nigdy niczego nie preferował . Zachowywał się normalnie. Nic nie wskazywało na jakieś napięcia etc. Nie miał tez takiego odruchu Moro jak ma Maxiu. Nie był wkładany do huśtawek i innych jumperow. Miałam taki prawie płaski glider i w niego wkładałam czasem . Do huśtawki włożyłam jak miał 5mcy na wpol leżąco tej co ma Chilli jak rozszerzałam dietę. Pamietam jak się huśtał i śpiewał "dadada da" 😍 Nic tez nie wskazywało na opóźnienie mowy. A potem się okazało ze nie może usiąść i miał rehab i cała resztę. Terapeutka mówiła , ze dzieci które są większe , wysokie mogą mieć problemy właśnie z siadaniem i mogą później zaczynać lub trzeba im pomoc. Mój starszak szybko na rehabilitacji załapał siad. Boże ja mam chyba znowu nawał Czy ja mam do cholery jakieś bliźniaki do wykarmienia 🤦🏻 Pewnie to przez ta herbatkę laktacyjna . I ze niby one działają tiaaa 🤔 Rano się obudziłam z cyckiem jak kamień. Musiałam odciągnąć trochę bo jak bym dała małemu taka pierś to by mi się utopił w tym mleku. Nienawidzę jak coś dotyka moim piersi. Niecierpie jak się obudzę z biustem dotykającym materaca . Albo jak kładę małego na klacie i mi walczy i łokciami cycki obija . Dałam mu znów cycka. Zjadł ładnie dodatkowo, wypluł sam sutek i zasną , ale za 5min się zbudził już wściekły gdzie jego sutek. Nie już mu nie dałam więcej cycka. Drugi cycek już zaczyna pękać wiec muszę isc odciągnąć albo nie wiem co ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Cytat:
A w ogóle notabene leżenia dzieci to mój wczoraj spał na boku zakokonowany i się zbudził albo we śnie coś walczył bo Tz go znalazł na łóżku obróconego na brzuch i buzia w materacu. Podniósł go od razu. Także teraz ja podkładam mała poduszkę mu pod brzuch żeby uniemożliwić obrót na brzuch. Boże to dziecko jest tak żywe ma tyle energi ze masakra. Szkoda , ze ja jej nie mam 😴 Vadi- kup śpiworek cienki . Kocyki są niebezpieczne. Kocykiem można nakryć jak się ma dziecko na oku na spacerze etc. Ja niczym nie nakrywam .
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie mam głowy żeby Was nadrobić. Byłam z Ami na pobraniu krwi wczoraj i m.in. rozmaz krwi metodą Schillinga wyszedł źle. Bardzo się martwię, czekamy do piątku na wizytę u pediatry. Już konsultowałam się z jednym, niby uspokaja, ale położna zanim przyszły wyniki mówiła, że ważne jest żeby ten wynik był prawidłowy, więc teraz gdy jest źly to niełatwo mi zachować spokój. Jeszcze naczytałam się internetów niepotrzebnie. Wczoraj przeryczałam wieczor, dziś trochę lepiej. Nic się dla mnie w tej chwili nie liczy, poza tym, żeby Amelka była zdrowa, wczoraj sobie to uzmysłowiłam. Jak oczyszczę umysł to Was nadrobię.
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możecie napisać o co chodzi z ta początkowa laktoza która leci z piersi ? Może powinnam odciągać trochę mleka przed karmieniem i wtedy przystawić? Ile odciągnąć? Jest jakaś konkretna ilość? Nonie może Ty wiesz bo znasz się na kp chyba najlepiej
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, jejku kciuki trzymam żeby Wszystko bylo dobrze. Nie mam pojęcia co to za wymaz+.+
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ja mam masakre z mlodym od kilku dni dzis w koncu bratowa po mnie przyjechala i zabrala nas grilla zebym troche wyluzowala stwierdzila ze mlody bardzo spina nozki i brzuszek ja tego tak nie zauwazalam ale ona 3 dzieci ma to wie co mowi.Maly dzis jadl caly dzien po pare minut i ryczal masuje mu brzuszek i daje espumisan po 8 kropli przed karmieniem.
Morelle widzisz roznice pomiedzy sab simplex a innymi specyfikami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Emmos na pewno bedzie dobrze nie martw sie kochana!!ufasz temu labowi co robilas badanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos
Trzymam kciuki za wyniki, nie martw się będzie dobrze musi.być! Powodzenia.U nas ciut zmueniony dzis rytm...nie po mojej myśli do.końca... Od 16 Hugo nie spał do 17:30 wisiał na cycku potem troche mąż go ponosił, i ja też. Potem znowu cyc i.kapiel po 19:00 i pada nieprzytomny już i.nawet jeść nie chce za bardzo :/ No.nic za długo nie spał i.przed.kąpielą już padał :/ jeszcze nie czuje tych jego rytmów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1 raz zasnęła od razu. 2 raz bardzo ją gazowalo przez co była drazliwa i nie zasnęła. Teraz nie daje jak jej nic nie jest.
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda moja mała nie lubi na wprost leżeć tzn na plecach lubi ale ma zawsze główkę w bok przez co splaszcza się jej :/ pieluszki nie pomagają bo ona tak się wierni że je zsuwa. Kupiłam jej motylka ale takiego który ma plaski środek ale po jakimś czasie denerwuje się i nie chce leżeć w tskiej 'kolysce'. Jak żyć?
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, ja bym nie świrować z tym spłaszczeniem główki. Przecież na dobrą sprawę jakkolwiek dziecko nie polozyc to ono tą.glowke ma na boku. Czy leżąc na plecach czy na boku czy na brzuchu. Nie da się temu zapobiec więc dbałabym (jak już wyżej pisałam) żeby leżało raz na jednej raz na drugiej stronie. Wiadomo że ta główka się troszkę może spłaszczyć ale już beZ przesady bo w paranoje można popaść
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie Tż też mówi że raz zdrowa pierś a raz butla, a ja to się znowu martwię czy ściągnę dosyć pokarmu z tej jednej piersi i czy to nie zaburzy mu odruchu ssania, ale z drugiej strony i tak już ssie smoczek więc butelka wiele nie zmieni. U mnie już dwa tygodnie.. Od początku mam poranioną. Lewa się pięknie wygoiła a prawa to jakaś masakra. Oleju kokosowego nie mam, gdzie to kupić można? Chociaż nie wiem czy na tak dużą ranę by pomógł Emmos mam nadzieję że to nic poważnego i z małą wszystko bedzie dobrze rozumiem co musisz przeżywać a do wizyty dużo czasu..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.chustodzieciaki.pl/karmie...trumien-mleka/ Przeczytaj sobie wszystko O laktozie i o właśnie tej pierwszej fazie tez masz tam dokładnie opisane Ja z Miłoszem właśnie brzuszkowych problemów praktycznie nie mam dzięki temu ze ta pierwsza fazę najczęściej daje Marcelinie do wypicia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Jon kurde, może popytaj w przychodni lub w aptece bo.może trzeba coś mocniejszego na taką większą ranke... może sudokremem podsusz? Kurde nie wiem sama, chyba bym wszystkiego próbowała. :/
Ide lulu... ciekawe jak nam.wypadną karmienia i czy wstrzelimy sie dobrze w ranek jutro muszę sama wszystko ogarnąć i zdążyć do przedszkola... oby Boss dał mi się ogarnąć. Śniadanie mam gotowe Tymon też, nawet ciuchy juz sobie przygotowałam Dobranoc dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze mu to pomoże . Może ta laktoza go meczy i temu tak . Biedny Cytat:
Nie myśle , ze zaburzy skoro ma smoczek. Mój z butli umie i z piersi tez, a smoczka nie za bardzo umie. Różnie bywa myśle i nie ma co generalizować. Mój starszak tylko tydzień miał butle po urodzeniu a potem tylko kp. Jak miał 7mcy nagle zrezygnował z kp. Wtedy dostał butle i załapał od razu. Smoczek miał od urodzenia bo ssał kciuk. Dodam, ze nie było problemu zabraniem smoczka później. Żeby ma proste i zdrowe. Nie pił nigdy z niekapka bo nie umiał , pił od razu ze słomki. Każde dziecko jest inne
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Dzis trzymając małą pionowo wyczulam na górze ciemiaczka delikatny doleczek. Powiedzcie czy to normalne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Jon co do butelki to może spróbuj z tą, którą mi polecała cdl. Nie powinna wpłynąć na odruch ssania, jak dziecko będzie prawidłowo z niej piło. Trzeba dbać, żeby usta były wywoniete w takiego glonojaga, tak samo jak na piersi.
|
|
|
|
#773 |
|
Wtajemniczenie
|
Nonie Ty lisiczko Ty masz najlepszy laktator ever😆
Sam daj znac jak po tym odciaganiu🙂 Karolinisia normalne ,chyba zeby sie mocno zapadało to może znaczyc ze dziecko odwodnione ale to przy mega chorobie albo skrajnym niedojadaniu. Dziewczyny a jak to u Was jest wieczorem ze spaniem.Kąpiecie dziecko karmicie i idzie spać o ktorej godzinie?czy np Jakos probujecie przedluzyc ten okres niespania i pozniej kladziecie dzieci?ja mlodego kapie o 20 i zazwyczaj karmie i albo zasnie i to juz traktuje jako noc albo sie z nim szarpie z cycem do 22 i wtedy zasypia.Kiedys probowalam przeciagac jak najdluzej zeby nie spal i kladlam go o 22 i ja razem z nim ale to nic nie dawalo wydawalo mi sie ze jeszcze gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ostatnio kąpiel o 21, cyc i idzie spać. Przeważnie to jest chwila przed 22.
Odnośnie kąpieli to ile minut Wasze dzieci spędzają w wanience? Jest jakiś czas ile powinna trwać kąpiel. Nasz syn uwielbia kąpiele (niech tak zostanie), potrafi tak się zrelaksować, że nawet raz nam zasnął i czasami aż szkoda mi go z wody wyjmować. |
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Chill niewidoczny gołym okien ten doleczek. Trzymając ja pionowo pocalowalam.ja w główkę i warga wyczulam. Wydawało mi się że nie miała tego
|
#776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wgl mala dzisiaj tak mi sie zachlysnela ze jej mleko nosem polecialo.. zawal na miejscu mialam. I chyba przechodzimy skok bo od kilku dni okolo godz 20 mala wpada w paniczny ryk i nie chce piersi. Na rekach soe uspokaja i jest jak aniolek ale odlozyc sie jej nie da. Butle (odciagniete mleko) zassie ale cycek jest be. Trwa to okolo 5-10minut i potem juz ladnie je z persi i zasypia. A do tego czesto ulewa a czasami nawet i jej sie pozadnie chlusnie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinusia moj tez jak na prosto to widac delikatnie to normalne🙂 jakby bylo mega zapadniete to co innego
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Mała,.kciuki za udany poranek
![]() Chilli, u nas młody raczej dyktuje rozkład dnia. Kąpiemy 19-20 i czasem śpi przed 21 a Czasem 23 Nie utrafisz... Karolina, mój też ma dołeczek. Myszowata, współczuję zachłyśnięcia. Ostatnio też przeZżylismy. My pierwsze karmienie. Dziś młody zasnął koło 21. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Coś na poczytanie w nocy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody nie spał chyba z 6 godzin ![]() Co jakiś czas był płacz i kopanie albo spinanie nóżek, a potem gazy Co można poradzić na taki ból?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

ze stopkami pewnie przesadzają
takie spłaszczone na boki niby.. A on za nic nie chce spać z takim wałkiem

rozumiem co musisz przeżywać a do wizyty dużo czasu..