|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
To jest wątek o prawidłowym dobieraniu biustonosza, więc warto byłoby poczytać chociażby o podstawach, np. tu http://www.dopasowana.pl/Jak-dobrac-...nks-pol-8.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
niektóre zdjęcia wyglądają jakby stanik ledwo zakrywał połowę piersi (i nie mówię o half cupach), a przy podskoczeniu piersi miały z niego wypaśćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1922 | |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
Nie wiem czy warto mi się dokształcać w tym temacie, jeśli potrafię kupić sobie biustonosz. Przypominam, że zaczęło się od tego, że dziewczyna zadała konkretne pytanie, tylko mimochodem określając swój biust jako "stosunkowo duży". Moja niewystarczająca wiedza nie pozwala mi na udzielenie jej przydatnej odpowiedzi, więc tylko podbijam pytanie, bo odpowiedź jeszcze nie została udzielona.
|
|
|
#1923 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?
Robicie z igly widly. Podejrzewam, ze dziewczynie chodzilo o typowe bazarowe 70d, wiec to raczej spory biust. Jesli chce kupic kostium, ktorego rozmiarowka jest s, m, l, bo jek sie po prostu podoba - jej sprawa. Nie bedzie w tym chodzic na co dzień, tylko przez kilka godzin dziennie, przez jakis czas. Watpie, by jej to popsulo biust. No i w S-ke raczej nie wejdzie, ale trzeba zobaczyc wymiary jakie podaje producent. Cala filozofia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że sama taki rozmiar kiedyś nosiłam. Nie zgadzam się też z Chimay, że nosząc dobrze dobrane 70D można mieć piersi małe, średnie lub duże, bo zawodowo sprzedaję biustonosze i wiem, że to co na zdjęciu może się wydawać dobrze dobranym stanikiem (bo właścicielka tak twierdzi) w rzeczywistości może wcale nim nie być. Opieranie się tylko na zdjęciach jest ryzykowne, bo nie pokazuje wszystkiego. Przy danym obwodzie ciała i konkretnej objętości miski nie ma tak dużego pola manewru (różnice wynikające z budowy ciała owszem są, ale niewielkie). Nie twierdzę również, że jest to mikroskopijny biust, ale nazwanie go dużym jest mocno przesadzone 😉 Rozbawiło mnie też twierdzenie, że miska D to "biust na pierwszym planie"... To co mają powiedzieć kobiety noszące G, H i większe 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ally5 Czas edycji: 2017-08-15 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#1926 |
|
|
NIEKTÓRE z nich na pewno mogą powiedzieć "brzuch na pierwszym planie"
|
|
#1927 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No dla mnie standarowe bazarowe 70d to jest biust po prostu duzy. Wiecej to ogromny i gigantyczny😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Serio dla was ta kobieta nie jest szczególnie szczupła "? To ile trzeba ważyć, by być uważany za szczupła osobę?
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#1931 |
|
|
Dokładnie. Mnie chodziło o to, że nie na tyle szczupła, żeby u niej miseczka D wyglądała na dużą.
To było w kontekście powyższej dyskusji, czy miseczka D jest mała czy duża. Ja zajęłam pozycję, że może wyglądać na dużą i miałam przed oczami siebie w wieku 17-18 lat, kiedy nosiłam miseczkę D i miałam kości obciągnięte skórą. Nie mówię, że kości obciągnięte skórą są lepsze niż normalny wygląd. Dodałam, żeby nie było nieporozumień i żeby mnie nikt nie oskarżył o hejt
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-08-15 o 22:33 |
|
|
|
|
#1932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo producenci bardzo różnie zapatrują się na rozmiary i dla jednego S będzie na średni biust, a dla innego na niemal płaską kobietę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To prawie w stylu "nie wiem co powiedzieć, to powiem, że gruby pasztet" Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2017-08-16 o 08:33 |
||||
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak najbardziej może być mowa o 80D z bazaru. |
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo to subiektywne określenie. Ja dość długo nosiłam 60F/FF, waga sporo poniżej normy, (to chyba łapię się na szczególnie szczupła), a biust wcale wielki nie było, na pewno nie na zasadzie "najpierw biust, potem dopiero reszta". |
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ale ktoś tak to określił, czemu Cie az tak to boli? Najwyrazniej ta dziewczyna miala takie odczucia co do swojego wygladu wowczas. Troche taka klotnia o to, kto ma/mial większe. Paradne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2017-08-16 o 10:22 |
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
|
Cytat:
Uwierz mi, że zarówno w realu jak i w internecie pozwalam sobie tylko na takie przytyki, których nie boję się powiedzieć sama sobie.Zresztą w pewnym stopniu to tylko kwestia postrzegania. Teraz mam inne wymiary i inny biust. To samo z moją dobrą koleżanką, obie kupujemy porządne biustonosze i kiedy w towarzystwie rozmowa schodzi na temat biustów, to nasze są określane jako te duże, chociaż w rzeczywistości są średnie i wyglądają proporcjonalnie, niektóre dziewczyny są bardziej biuściaste od nas. Być może inni tak postrzegają nasze biusty, bo są jędrne, uniesione, podtrzymane w odpowiednich stanikach, a do tego żadna z nas się nie garbi.
Kto by pomyślał, że naturalne piękno jest tak drogie w utrzymaniu? ![]() pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/ Edytowane przez chabrymakiistokrotki Czas edycji: 2017-08-16 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie po prostu była bardzo szczupła. Gdyby była chodzsza to już niezbyt zdrowo, by wyglądała. Niczego nie zazdroszczę bo niby czego? Tez taka chuda jestem.
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jesli ktos odbiera swoj biust D jako duży i mu sie to podoba - to tylko sie cieszyć, ze jest zadowolony z siebie. Po co mu wmawiac, ze wg jakiejs tam klasyfikacji ma mały? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1939 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1940 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#1941 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Każdy ma inne podejście i inaczej widzi pewne rzeczy, więc dla jednego to co małe nie będzie wcale małe i tak dalej. Ja biust mam niestety mały i problem z kupowaniem biustonoszy, bo takich w sklepach po prostu nie ma
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno mają kobiety małobiuściaste i bardzo szczupłe tzn rozmiary 60-65 A-C. Te rozmiary są naprawdę zaniedbane przez producentów. Jak się ma to 70C czy 65D to ma się duży wybór, bo i u dużych marek (niekoniecznie tzw uświadomionych) 70B i C są normą, a u celujących w D plusy można się załapać na 65D. Poniżej jest kiepsko. Polskie marki też raczej skupiają się na dużych biustach, a zagraniczne myślące o małych biustach są dostępne głównie w necie i nierzadko są po prostu drogie lub bardzo drogie. Przeglądałam ostatnio ofertę niszowych malobiusciastych marek i cena 100€ za kawałek koronki znaczy braletkę bez fiszbin to standard.
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2017-08-18 o 16:43 |
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się ostatnio zmieniło w salonach krakowskich, tzn. parę z nich ubyło
|
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem jaki biustonosz
Moim problemem jest dobór odpowiedniego stanika ponieważ 75A/75B są za małe w miseczkach, tak samo 80A. Jedyny stanik,który przechodzi to 80B,ale problem jest obwód.
Pod biustem mam 73/74 na wydechu,a na wdechu 70. Jaki rozmiar powinnam nosić? Czy 70C byłoby dobre? |
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie wiem jaki biustonosz
Zależy ile masz w biuście. Obwód zdecydowanie 70, ewentualnie 65 zależy od marki i rozciagliwosci. Miskę musisz dopasować.
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie wiem jaki biustonosz
Brakuje wymiaru w biuście. Poza tym powinno być chyba odwrotnie, na wydechu klatka piersiowa ma mniejszą objętość.
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli na bratabase czy balkonetce pod zdjęciem jest podpis, że stanik dobrze trzyma i posiadaczce jest w nim wygodnie, to nie widzę powodu, żeby jej nie wierzyć. Naprawdę różnie potrafi wyglądać ten sam stanik w jednakowym rozmiarze na różnych osobach. Jak ktoś ma mocno pełne od góry to w w wielu krojach wygląda, jakby "wyskakiwał" górą. I w zależności od budowy ludzie potrzebują różnych fasonów i w czym innym im najwygodniej. Jak ktoś jest niski i ma wysoko osadzone piersi to zwykle miseczki zachodzą mu dużo wyżej, niż projektant uwzględniał, a jak ktoś jest wysoki ma niżej osadzone, to miseczki zakrywają mniejszą część klatki piersiowej i wyglądają na jakieś takie małe.
|
|
|
#1949 |
|
Raczkowanie
|
Czy możecie polecić jakiś sklep z bielizną z dobrą brafitterką w Katowicach, Gliwicach, Tychach lub Mikołowie? (Zależy mi na salonie z biustonoszami do maksymalnie 300 złotych.)
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.