![]() |
#2131 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Mnie w nocy też często brzuch pobolewa, termin mam na 23.09, ale jak na razie wszystko pozamykane i niegotowe. Ja myślę, że te nasze brzdące czasem też się tak niefortunnie ułożą, że to nas wręcz boli. Ja to już też kręćka dostaję, bo do terminu jeszcze ho ho i jak już dwie ciąże po tp się rozwiązały, to i ta trzecia pewnie też będzie po tp. Ato jest bardzo męczące jak dla mnie psychicznie. Już ten brzuch mnie wkurza, ta nieporadność, ta niepewność, czy wszystko będzie dobrze, ale to chyba jest normalne, że my takie teraz berety zryte od zmartwień mamy
Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze... ![]() Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-08-16 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Kasia oooo to chyba faktycznie coś jest na rzeczy
![]() Juka gdzie nawalilas. Przestań, nawet tak nie myśl. Robisz dla małej wszystko co można najlepszego. Jesteś świetną mamą. Trzymam kciuki aby córeczka spokojnie wytrzymała te 2,5 tygodnia. Kiedy masz teraz wizytę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76336631]No skoro pani z warzywniaka zauważyła to coś musi w tym być
![]() A Ty dalej nad morzem jesteś?[/QUOTE] Wróciliśmy w zeszłym tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Spokojnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Wtajemniczenie
|
Planowaną mam na koniec sierpnia ale idę we wtorek chyba bo kończą mi się leki.Najgorsze jest to że wiem że w razie czego nie będą chcieli powstrzymać porodu.A dla mnie ona jest jeszcze za malutka żeby wychodzić..Rojku mnie zawsze ten ból łapie po siku.I zawsze o 3.Wczesniej myślałam że może za długo przetrzymałam i dlatego tak.Nawet jak biorę nospe na noc to i tak nic to nie zmienia..Ostatnio bardzo ciągną mnie brzuch i bolał i też wzięłam nospe i nic nie pomogła..I nie wiem czy to boli mnie coś innego czy mam juz takie silne przepowiadacze że tabletka nie pomaga..Tak wiem nie raz słyszałam że te zagrożone rodziły po terminie..Mam nadzieję że do nich dołączę...Kasia mamy podobny termin.Mi teraz z usg wychodzi na 16.Już ze dwa tyg temu wydawało mi się że brzuch mi się opuścił ale mąż twierdzi że nie.Z tym że ja ogólnie brzuch mam nisko.Ponoć i na miesiąc przed może się obniżyć.A masz jakieś dolegliwości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Juka a czop ci zaczął odchodzić? Czy tylko ten ból czujesz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oprócz tych boli okresowych to chyba nie. Od czasu do czasu coś mnie kłuje w szyjce.Mysle ze jeszcze spokojnie z 3 tygodnie pochodzę z Olusiem w brzuszku ale z drugiej strony to juz nie moge sie doczekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Wtajemniczenie
|
Nie nie zaczął odchodzić dzięki Bogu.Wtedy to już bym chyba na zawał padła.Hmm Kasia skoro tak mówisz że boli Cie długo to może i ja jeszcze wytrzymam te 2,5 tygodnia?Oby..Dziękuję dziewczyny za wsparcie😘 Już mi trochę lepiej..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76336631]No skoro pani z warzywniaka zauważyła to coś musi w tym być
![]() ![]() ![]() Madzialenka, a teściowa się odzywała? Kocyki super, dobrze, że zapytałam o link, bo widzę, że są nowe wzory bambusowych. Miesiąc temu widziałam o połowę mniej. Kocyk womara chyba też kupię i zastanawiam się jeszcze nad śpiworkiem z wełną od nich. Wiecie, że znowu czekam i czekam na wypłate? Wkur*&#$^ mnie ten zus... dobrze, że dzis dostanę kasę z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu. Chociaż tyle. No i mąż trzyma kasę na życie. Ale jak sobie pomyslę o samotnych matkach, które są skazane na łaskę i niełaskę zusu, to mi słabo. Juka większych głupot dawno nie czytałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2139 |
Zakorzenienie
|
Lilka nie, nie odzywała. To znaczy, przepraszam
![]() A właśnie, od kogo będzie wypłata na macierzyńskim? Szkoła czy ZUS? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Rozeznanie
|
Szkoła
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wypłacał zawsze zus. teraz jestem zatrudniona do dnia porodu i potem też będzie zus.
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
To nie wiem, od czego to zależy. U mnie za każdym razem szkoła przelewała kasę. A szkoła dostaje od ZUSu. Może to z wielkością szkoł jest związane?
#2143 |
Zakorzenienie
|
Rojku dzięki
![]() ![]() Lilka tak, brak słów. Mąż też się wkurzyl. Może to od wielkości szkoły zależy. Jak jest ponad 20 pracowników to chyba szkoła. U mnie jest wielka szkoła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
Nie pamiętam kto się pytał o kołderkę. Z Martą pierwszy miesiąc używałam rożka, a potem już kołderkę 100/135 i M dalej pod nią śpi (4,5 roku). Wcale nie była za duza do łóżeczka 120/60. Cytat:
Cytat:
Mi ostatnio puls skacze. Wstaję i nagle pikawa serducha i słabo mi się robi. Mówiłam ginowi, ale mówił że teraz różne rzeczy mogą się dziać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Blond - ja jeszcze nie chcę rodzić, tak tydzień na pewno nie, potem niech się dzieje wola Boża
![]() juka - nie dołuj się, walczysz o swoją małą, a więc jesteś wspaniała mamą ![]() madzielanka- teściowa ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Witam. Piekne te Wasze dzieciowe kaciki.
![]() A orientujecoe sie ile dzieciatko w 9 miesiacu moze przybrac na wadze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Juka...jeszcze trochę. Dbasz o siebie...jestes swietna matka. A zamartwianie sie normalne..teraz ciaza, porodem pozniej czy zdrowe i tak juz na zawsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
Agnieszka & trzeci dzien bez pracy
1. pierwszy dzien przelezalam na kanapie, bo bylo tak goraco, ze nie bylam w stanie nic robic. 2. drugi dzien juz rano poczulam, ze wariuje z nudow. Wstalam o 6 by zrobic sniadanie. Rozkrecilam przewijak. Oszlifowalam. Pojechalam kupic lakier i pomalowalam cudo na zolto. Potem doszlam do wniosku, ze nie podoba mi sie kolor, bo nie pasuje do komody (komoda jest w kolorze musztardowym). Pojechalam do papierniczego i kupilam farbki akrylowe- wymieszalam z lakierem, bylo lepiej, tym razem zbyt oczo☠☠☠nie. Maz mi zeszlifowalam ten drugi zolty, bo juz zdazyl wrocic. W ramach podziekowania upieklam faszerowane cukinie z sosem bolonskim. Pojechalam do sklepu po zakupy. Przypomnialo mi sie, ze nie cwiczylam, wiec moge dostac skurczow lydek w nocy- aby im przeciwdzialam zrobilam z tymi zakupami kilkukilometrowe koleczko rowerem. 3. dzien trzeci- tym razem rozrobilam sobie idealny musztardowy kolor lakieru i maluje przewijak po raz kolejny. Na razie pomalowalam z jednej strony, teraz schnie, zaraz ide robic z drugiej strony. Zrobilam zakupy online i chyba juz skonczyla mi sie lista rzeczy do kupienia (poza tymi, ktore chce najpierw zobaczyc, jak bielizna). Na popoludnie kupilam bilet do kina. Cos czuje, ze lozeczko malej jutro uzyska nowy kolor... |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Magda ;)
|
Madzialenka Jaś mi się podoba
![]() Poprzeglądaj sobie imiona, może coś w oko wpadnie. Tak to ciężko dyskutować z mężem i Mają, jak nie masz nic upatrzonego ![]() Kasia dziękuję ![]() ![]() podobno jak opadnie to lepiej się oddycha, mój ciągle wysoko ![]() Juka przecież nie robisz nic, żeby skrzywdzić maleństwo, nie myśl tak o sobie ![]() ![]() Marta rozumiem ![]() ![]() Jeżeli firma zatrudnia więcej niż 20 osób to firma robi przelewy, a później sama rozlicza to z zusem, jeżeli poniżej 20 osób to zus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
Aga
![]() ![]() ![]()
#2150 |
Zakorzenienie
|
Blond no właśnie ostatecznie będzie ten Jaś. Ale na imię po Tesciu się nie zgodzę. No nie
![]() Czyli z wypłatą dobrze mi się zdawało. To się cieszę ![]() Aga o matko, szalejesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
My z imieniem wróciliśmy do początku. Pierwszym imieniem jakie nam się obojgu podobało był Kubuś. Szukaliśmy przez całą ciążę czegoś co będzie mniej popularne, ale w sumie to nigdy nie wiadomo na jakie imiona, klasy się trafi, więc damy to co nam się podoba. Będzie Kubuś albo Wojtuś.
Przez moment byliśmy zdecydowani na Igora, jak ojciec Tż_ta to usłyszał, to stwierdził że nie będzie mówił do dziecka po rusku i za każdym razem pytał jak tam Jasiek. Nigdy mi się Jan nie podobał, tak teraz przyszły teść obrzydził mi to imię całkowicie. Ja w łóżeczku i na mam na razie materac i przewijak, ale wszystko w folii żeby się nie kurzylo. Karuzela na pewno poczeka, ale może wcześniej zamontujemy samą pozytywkę i będziemy puszczać dźwięki natury. Juka na prawdę nie masz się o co obwiniać. Głowa do góry, a jak coś nie tak, to nie krępuj się pisać. Przeraża mnie to, że macie już tyle przepowiadaczy, alei wszystko przygotowane na tip top. Ja czuję, że jestem w proszku. Dzisiaj chciałam coś podzialac, ale rozkrecił mi się taki straszny kaszel, dosłownie się duszę, klatka piersiowa kłuje, niedobrze mi, a takie niefajne samopoczucie potęguje zmartwienia. :/ Żeby tylko nie smęcić pokażę wam jak wyglądam z globusem pod sukienką. ![]() IMG_20170816_114543_321.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Blekitnamas, piękny brzusio
![]() Super te Wasze kąciki dla maluchów ![]() Co do kocyków, mam jeden z pepco zwyczajny, taki mięciutki, jeden bawełniany, który dostałam, kupiłam też bawełna-bambus z color stories. Wasze listy mnie zainspirowały, też muszę taką zrobić i po kolei skreślać zrobione rzeczy. Lubię mieć wszystko zaplanowane. Cytat:
![]() Nie wiem, czy to będzie pocieszeniem, ale ostatnio mamy znajomej córka urodziła miesiąc i 2 tygodnie przed terminem, córka malutka, chyba 1800, czy 1900 gram, ale wszystko z nią w porządku. Także nasze dzieci już są silne, nawet gdyby, to sobie poradzą, głowa do góry, a nogi do zacisku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Błękitna ale ładnie wyszłaś. Super. Zdrówka życzę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie😘 Aniołek a Ty też leżysz plackiem czy normalnie funkcjonujesz?O ile pamiętam to jedno dziecko już masz więc pewnie ciężko o leżenie plackiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że wszystkie ubranka na 50-68 uprane, uprasowane i ułożono w komodzie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Blekitnams piekbr zdjęcie. Wygladasz mega😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Poli..materacyk wwartowyjac z folii i wywietrzyc porzadnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Magda ;)
|
Madzialenka nie no imię po teściu to przesada
![]() u mnie też roczny i 80%, niestety. blekitnams piękny brzuszek i śliczne zdjęcie ![]() Kubuś mi się najbardziej podoba z tych imion, które wymieniłaś ![]() Dziewczyny mam dwa pytania ![]() 1. Czy wieszacie w wózku czerwoną kokardkę? ![]() 2. Czy zamierzacie przed porodem pić herbatę z liści malin/brać kapsułki z wiesiołka? Zaczęłam stosować w sumie jedno i drugie, nie wiem czy będę miała dzięki temu łatwiejszy poród, ale chyba warto próbować. A herbatka bardzo mi smakuje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Blond aż się boję policzyć jaka to będzie różnica w kwocie.
Ja nigdy nie wieszakami czerwonej kokardki. Co do herbaty i wiesiołka to mam taki plan. W pierwszej ciąży tego nie robiłam. Ale teraz na bank tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() dobrze, że l4 ciążowe 100% płatne ![]() Ja teraz biorę kapsułki z wiesiołka 2xdziennie po 2. Tylko nie wiem jak stosować je dowcipnie? ![]() Ta kapsułka się rozpuści? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Błękitna piękna z Ciebie mama! I jaka ładna sukienka!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.