❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-16, 14:26   #2611
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Z tym znieczuleniem to słyszałam, że niezły kabaret jest... Dla mnie to jest nie do pojęcia, że nie mogę skorzystać z czegoś, co mi przysługuje...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 14:29   #2612
Petit_Papillon
luckygirl

Bo to jest kabaret w takim razie.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 14:31   #2613
201710041131
Konto usunięte

Nie wszędzie, ja nie chciałam a prawie mnie zmusili do znieczulenia, nie wiem czy musieli jakieś punkty wyrobić czy co albo anestezjologowi się nudziło bo byłam jedyna rodzącą tego dnia (oddział był przepełniony miód kilku dni nie przyjmowali rodzących).

Wiecie czego bardziej boje się od porodu (nie śmiejcie się), ze będę musiała iść na L4. W sensie, ze wiecie - teraz dobrze sie czuje i za każdym razem odmawiam. Ale ze odpukać coś ☠☠☠☠☠☠☠nie i będę musiała isc. A wtedy ani z dzieckiem na spacer ani nic bo ja straszna boidupa jestem i boje się panicznie kontroli z ZUS . Ale pracodawcy już wiedzą o ciazy i pytają czy się nie wybieram, mówię, ze jeszcze się twardo trzymam
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 14:43   #2614
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja bardziej od porodu boje się rozdania z córeczka
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 14:45   #2615
201710041131
Konto usunięte

A ja na razie cieszę się na ta myśl
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 14:57   #2616
LoveMessages
Zakorzenienie

Ja się nie boję porodu bo nie wiem co mnie czeka jedyne co mnie denerwuje to że ludzie zaczynają gadać typu "ty będziesz mieć cesarke bo nie dasz rady wypchnąć dziecko za mała w biodrach jesteś" albo "nie dasz rady urodzić bez znieczulenia bo za chuda jesteś i wszystko będziesz czuć bardziej " Oba teksty co do słowa napisane.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 15:30   #2617
Petit_Papillon
luckygirl

Fajnie, ze ludzie wszystko wiedza naokoło to jest mega denerwujące.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 15:50   #2618
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja bardziej od porodu boje się rozdania z córeczka
Też się tego boję bardziej, bo wiem, że urodzić muszę czy tak czy siak. Ale serce m i chyba pęknie na milion kawałków bez mojego pierworodnego

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:22   #2619
karska
Wtajemniczenie

Jestem juz po usg prenatalnym, wszystko dobrze, Mały ma już 7,5 cm tak, MAŁY, ewidentnie chłopczyk wszystkie narządy na miejscu, nt 1,7. Za tydzień wynik pappa

karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:26   #2620
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Jak ja czytam o porodach to mnie paraliżuje strach. Mam taki lek jak przed niczym wczesniej. I bardzo bym chciała mieć cc..
A ja się już nie umiem doczekać chciałabym żeby już byl luty, a o samym porodzie za dużo nie myślę, skoro większość kobiet ma po kilkoro dzieci to znaczy że to nie aż tak straszne

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:39   #2621
Petit_Papillon
luckygirl

Ale duzo kobiet rezygnuje tez z kolejnych dzieci ze względu na poród, ze był straszny. Tak tylko mówię

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 17:47   #2622
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie wszędzie, ja nie chciałam a prawie mnie zmusili do znieczulenia, nie wiem czy musieli jakieś punkty wyrobić czy co albo anestezjologowi się nudziło bo byłam jedyna rodzącą tego dnia (oddział był przepełniony miód kilku dni nie przyjmowali rodzących).

Wiecie czego bardziej boje się od porodu (nie śmiejcie się), ze będę musiała iść na L4. W sensie, ze wiecie - teraz dobrze sie czuje i za każdym razem odmawiam. Ale ze odpukać coś nie i będę musiała isc. A wtedy ani z dzieckiem na spacer ani nic bo ja straszna boidupa jestem i boje się panicznie kontroli z ZUS . Ale pracodawcy już wiedzą o ciazy i pytają czy się nie wybieram, mówię, ze jeszcze się twardo trzymam
Ale na L4 ciazowym nie jest napisane ze masz.lezec ☺ Ty mozesz na L4 normalnie funkcjonowac przeciez i moze Cie nawet ni3 byc w domu! Oni maja taki3 rutynowe kontrole ale L4 ciążowe nie jest leżące z tego co wiem. Ja od pazdziernika wybieram się na L4 i nie mam.zamiaru siedziec caly czas w domu no bez jaj

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Ja się nie boję porodu bo nie wiem co mnie czeka jedyne co mnie denerwuje to że ludzie zaczynają gadać typu "ty będziesz mieć cesarke bo nie dasz rady wypchnąć dziecko za mała w biodrach jesteś" albo "nie dasz rady urodzić bez znieczulenia bo za chuda jesteś i wszystko będziesz czuć bardziej " Oba teksty co do słowa napisane.

No padlam. Co to za teksty! Wypusc drugim uchem. Moja znajoma moze ma 70 w biodrach i urodzila. A chudzina taka ze ja wiatr przewraca.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Jestem juz po usg prenatalnym, wszystko dobrze, Mały ma już 7,5 cm tak, MAŁY, ewidentnie chłopczyk wszystkie narządy na miejscu, nt 1,7. Za tydzień wynik pappa

Gratulacje!! Ktory ro tydzien i dzien??

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:47   #2623
Petit_Papillon
luckygirl

zVenus chyba, ze lekarz zaznaczy Ci, ze masz leżeć, a chyba w wielu przypadkach tak robi, bo kobiety od początku - nie wszystkie - skarżą sie np na bolący kręgosłup, a nie można go przecież nadwyrężać.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 17:48   #2624
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ale duzo kobiet rezygnuje tez z kolejnych dzieci ze względu na poród, ze był straszny. Tak tylko mówię
Eeeee weź przestań! Każdy poród to mega wysiłek i ból ale tyle jest emocji jeszcze w tym wszystkim że serio tego bólu się tak nie pamięta bardzo. Wszystko da się przeżyć! Nastawiaj się pozytywnie na pewno sobie poradzisz!!!!!

Stary 2017-08-16, 17:50   #2625
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Wiecie czego bardziej boje się od porodu (nie śmiejcie się), ze będę musiała iść na L4. W sensie, ze wiecie - teraz dobrze sie czuje i za każdym razem odmawiam. Ale ze odpukać coś ☠☠☠☠☠☠☠nie i będę musiała isc. A wtedy ani z dzieckiem na spacer ani nic bo ja straszna boidupa jestem i boje się panicznie kontroli z ZUS . Ale pracodawcy już wiedzą o ciazy i pytają czy się nie wybieram, mówię, ze jeszcze się twardo trzymam
Jeśli nie bierzesz l4 po miesiącu zatrudnienia, nie masz własnej firmy i masz adnotacje, że możesz chodzić to nie ma się czego bać masz prawo wychodzić na spacer, na zakupy itp wiecie pracuje już kilka lat w miejscu gdzie obsługujemy płacowo kilkaset pracowników, pamiętam kilka kontroli zwolnień lekarskich ale ani jednej kontroli l4 ciazowego. Na pewno się zdarzają, ale znacznie rzadziej.

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:52   #2626
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZwariowanaWariatka Pokaż wiadomość
My chyba poprzestaniemy na dwójce. Jeśli miałabym cesarkę to i tak chyba więcej nie można. Chociaż w sumie nie wiem ile razy można mieć cc ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kiedyś mówiono, że maksymalnie 2, teraz siedzą cicho Koleżanka żona lekarza lada dzień będzie miała 3, z for znam dziewczyny co miały 4 i więcej. Kiedyś słyszałam, że z każdą kolejną rośnie ryzyko powikłań, ale czy i ile w tym prawdy nie wiem.

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość

Ludzie to mi lotto, ale lekarze, że rzucają takimi teksami... Znam dziewczynę, której zrobili cc, bo lekarz na oko zanim się akcja rozpoczeła stwierdził, że ona nie urodzi sn....

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Ale na L4 ciazowym nie jest napisane ze masz.lezec ☺ Ty mozesz na L4 normalnie funkcjonowac przeciez i moze Cie nawet ni3 byc w domu! Oni maja taki3 rutynowe kontrole ale L4 ciążowe nie jest leżące z tego co wiem. Ja od pazdziernika wybieram się na L4 i nie mam.zamiaru siedziec caly czas w domu no bez jaj

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

No padlam. Co to za teksty! Wypusc drugim uchem. Moja znajoma moze ma 70 w biodrach i urodzila. A chudzina taka ze ja wiatr przewraca.

To nie kwestia tego czy L4 ciążowe czy nie, a tego jaki kod wpisze lekarz. Miałam w ciążach zarówno "leżące" jak i "chodzące" zwolnienia.

Mnie znowu męczą mdłości, a już się cieszyłam, że odeszły w zapomnienie... a w sb wesele, nie wiem jak przeżyje
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:53   #2627
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Eeeee weź przestań! Każdy poród to mega wysiłek i ból ale tyle jest emocji jeszcze w tym wszystkim że serio tego bólu się tak nie pamięta bardzo. Wszystko da się przeżyć! Nastawiaj się pozytywnie na pewno sobie poradzisz!!!!!

Jasne, ze wszystko sie da przezyc, ale jedne bardziej to przezywają, drugie mniej. Ja niestety jestem panikara. Boje sie igieł, boje sie bolu, boje sie krwi. Także lekarzem bym byc nie mogła

Póki co jeszcze aż tak o tym nie mysle, pewnie im blizej bedzie lutego bym bede bardziej przezywać

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 17:53   #2628
agatka553
Rozeznanie

Cytat:

Super wieści!

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:54   #2629
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
zVenus chyba, ze lekarz zaznaczy Ci, ze masz leżeć, a chyba w wielu przypadkach tak robi, bo kobiety od początku - nie wszystkie - skarżą sie np na bolący kręgosłup, a nie można go przecież nadwyrężać.
Tak jesli masz kod 1 czyli chory ma lezec to nawet do sklepu Ci nie wolno. Jesli masz kod 2 czyli chory moze chodzic to moga Ci naskoczyc moze Cie nie byc podczas kontroli. Moga Cie tylko poprosic o pisemne wyjasnienie gdzie bylas. Nawet mozesz na wakacje jechac tyle ze chyba musisz pisemnie poinformowac.w razie kontroli ze od do przebywasz pod innym adresem. Umowmy sie ze 80% L4 w ciazy.sa z.kodem.2

Stary 2017-08-16, 17:56   #2630
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Tak jesli masz kod 1 czyli chory ma lezec to nawet do sklepu Ci nie wolno. Jesli masz kod 2 czyli chory moze chodzic to moga Ci naskoczyc moze Cie nie byc podczas kontroli. Moga Cie tylko poprosic o pisemne wyjasnienie gdzie bylas. Nawet mozesz na wakacje jechac tyle ze chyba musisz pisemnie poinformowac.w razie kontroli ze od do przebywasz pod innym adresem. Umowmy sie ze 80% L4 w ciazy.sa z.kodem.2

Tak, tak ja znam te oznaczenia, gdzie sie leży a gdzie sie chodzi

Ja tam póki co nie kombinuje z L4 - jak nie bede miała siły to pójdę, a póki sie dobrze czuje i wszystko (odpukać) jest z nami dobrze to bede pracowała. Tym bardziej, ze lubię swoja prace i w domu bym sie chyba zanudziła

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 17:59   #2631
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, ze wszystko sie da przezyc, ale jedne bardziej to przezywają, drugie mniej. Ja niestety jestem panikara. Boje sie igieł, boje sie bolu, boje sie krwi. Także lekarzem bym byc nie mogła

Póki co jeszcze aż tak o tym nie mysle, pewnie im blizej bedzie lutego bym bede bardziej przezywać
Hmm... jak się naprawdę boisz i ma Cię to sparaliżować na sali, to faktycznie bez sensu jest się na siłę pchać na sn. Natomiast jeśli jesteś z osób, które potrafią się oswoić z lękiem, boisz się nieznanego, ale jesteś skłonna to spróbować to radzę się przygotować do porodu. Poszukać sobie szkoły rodzenia bez przemiału, gdzie będziesz mogła sama na spokojnie porozmawiać z położną, poczytać jakieś konkretne publikacje położnych (np. Irena Chołuj "Urodzić razem i naturalnie"), obejrzeć oddział przed porodem (umówić się z położną na obejrzenie), sprawdzić jakie metody znieczulenia są dostępne na oddziale, ewentualnie umówić sobie położną lub doule do porodu i wcześniej do przygotowania.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:59   #2632
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak ja znam te oznaczenia, gdzie sie leży a gdzie sie chodzi

Ja tam póki co nie kombinuje z L4 - jak nie bede miała siły to pójdę, a póki sie dobrze czuje i wszystko (odpukać) jest z nami dobrze to bede pracowała. Tym bardziej, ze lubię swoja prace i w domu bym sie chyba zanudziła
No to życzę Ci abyś jak najdłużej mogła pracować! ☺☺

Stary 2017-08-16, 18:02   #2633
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Hmm... jak się naprawdę boisz i ma Cię to sparaliżować na sali, to faktycznie bez sensu jest się na siłę pchać na sn. Natomiast jeśli jesteś z osób, które potrafią się oswoić z lękiem, boisz się nieznanego, ale jesteś skłonna to spróbować to radzę się przygotować do porodu. Poszukać sobie szkoły rodzenia bez przemiału, gdzie będziesz mogła sama na spokojnie porozmawiać z położną, poczytać jakieś konkretne publikacje położnych (np. Irena Chołuj "Urodzić razem i naturalnie"), obejrzeć oddział przed porodem (umówić się z położną na obejrzenie), sprawdzić jakie metody znieczulenia są dostępne na oddziale, ewentualnie umówić sobie położną lub doule do porodu i wcześniej do przygotowania.
Moze tak byc, ze mnie to sparalizuje. Boje sie strasznie.
Ciężko sie oswajam z lekiem, mam duże opory.
Na szkole rodzenia i tak pójdę, moze mnie tam przekonają.

Cytat:
No to życzę Ci abyś jak najdłużej mogła pracować! ☺☺

Nie dziekuje

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 18:03   #2634
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Dobrze mówisz. Takie przygotowanie dodaje duuuzo odwagi. I jak się człowiek oswoi z tą myślą to jest łatwiej. Położne też wiedzą jak rozmawiać z kobietami jak je zachęcić dodać odwagi. To bardzo ważne bo najlepsza przyjaciółka Cię tak nie wesprze jak doswiadczona polozna.

Stary 2017-08-16, 18:05   #2635
karska
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje!! Ktory ro tydzien i dzien??

Ja wcześniejsze zwolnienie miałam "leżące"

Dziś 13t0d zaczynamy drugi trymestr

Stary 2017-08-16, 18:05   #2636
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Dobrze mówisz. Takie przygotowanie dodaje duuuzo odwagi. I jak się człowiek oswoi z tą myślą to jest łatwiej. Położne też wiedzą jak rozmawiać z kobietami jak je zachęcić dodać odwagi. To bardzo ważne bo najlepsza przyjaciółka Cię tak nie wesprze jak doswiadczona polozna.

Najlepszej przyjaciółki i tak bym w tym temacie nie posłuchała także położna wydaje sie byc duzo bardziej wiarygodna i mysle, ze jak trafie na dobra to byc moze uda jej sie mnie przekonać.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 18:08   #2637
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepszej przyjaciółki i tak bym w tym temacie nie posłuchała także położna wydaje sie byc duzo bardziej wiarygodna i mysle, ze jak trafie na dobra to byc moze uda jej sie mnie przekonać.
Pewnie ze tak. Nie zakładaj od razu że nie dasz rady. Jeszcze sporo czasu przed nami i może uda się oswoić ten strach

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Ja wcześniejsze zwolnienie miałam "leżące"

Dziś 13t0d zaczynamy drugi trymestr

Poprawiam że wg kilku rozpisek które wklejaly dziewczyny 2trymestr zaczyna się od 13t6d

Stary 2017-08-16, 18:09   #2638
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Pewnie ze tak. Nie zakładaj od razu że nie dasz rady. Jeszcze sporo czasu przed nami i może uda się oswoić ten strach
Oby

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-16, 18:11   #2639
youan
Zadomowienie

Hej tutaj lutowka tegoroczna na poczatku watku gratulowalysmy z Dziewczynami a dzis mi wpadl watek w oczy
Po dwoch porodach i rozmowach z kolezanka dula powiem tyle: to jaki jest porod jest przede wszystkim w glowie miliardy kobiet przed Wami rodzily sn wiec dacie rade przy pierwszym porodzie czekalam na te najwiejsze bole bo przeciez przyjda takie jak w filmie ze nie bede dawac rady a jednak dalo rade je przezyc dzialaja takie hormony ze nie stresujcie sie dacie rade grunt to podejscie

Co do l4 to mozecie jechac na wakacje ale warto zglosic ze bedziecie przebywac pod innym adresem- zus kontroluje rowniez ciazowe l4 zwlaszcza ze robi to nie tylko sam z siebie ale i na wniosek pracodawcy choc glownie kontroluja lekarza a nie pacjentki choc i to sie oczywiscie zdarza

Takze jeszcze raz gratulacje korzystajcie z pieknego czasu i leniuchujcie poki mozecie

youan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 18:18   #2640
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Poprawiam że wg kilku rozpisek które wklejaly dziewczyny 2trymestr zaczyna się od 13t6d

Nie prawda, drugi trymestr zaczyna sie 13t0d

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości