Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-22, 18:03   #1801
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Wiosenko- to jest nienormalne i wiem o tym. Wydaje mi się, że jeśli przestali tyle mówić, że jestem chuda to odrazu tak nie jest. A oni wszyscy poprostu się już przyzwyczaili.. Kompulsy ? raczej to nie są. Ja poprostu jestem głodna (a to ostatnio bardzo często..) i jem. Ostatnio jem dużo, naprawdę sobie nie żałuję tego czy tamtego i dlatego tak przesadzam i się boję przytycia. Może rzeczywiście wydaje mi się, że nie znam umiaru? Zaczęłam jeść to na co mam ochotę i kiedy i naprawdę było lepiej, dopóki nie zaczęłam znów tak się przejmować.
Hypnotic- w przypadku rodziców to bardzo możliwe. Ostatnio rozmawiałam z mamą mówiąc jej, że 'może przytyłam' ale ona zaprzeczyła. Co do tycia to obawiam się, że narazie nie tyję a jak sobie za bardzo na to wszystko pozwolę to 'się zacznie'.
No cóż, Wiosenka ma chyba rację- przesadzam.
Dziękuję za miłe słowa, uspokoiły mnie one.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:06   #1802
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Ładnie to tak w starszym trenerze się podkochwiać ? Nie no żartuje, to nie fair, że wszyscy trenerzy są zawsze tacy ładni, gdyby tylko byli młodsi . A u mnie jedzonko nieźle Właśnie jem sobie ciacho :P Może wieczorkiem wrzucę na NCJ coś jak dam radę
fajnie ^^

a trener...? stary? ja mam 17,5 on 23

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

dla mojej mamz to wsyzstko jest jak najbardyiej normalne, twierdyi, ye tey tak miala w moim wieku. o pszchologu jesycye nie mzslalam, takie sztuacje nie powtaryalz sie cyesto, srednio co 1,5+2 miesiace. tzlko sie pryerayilam, ye teray to trwalo 4 dni...

aaa o to chodzi. wydaje mi się, że to nie żadne kompulsy i o nich nie myśl. znalazłam Twoje wpisy na ncj stare i tam pisałaś, że przed dietą jadłaś dziennie 3000-4000 kcal, więc spoko moja mama też mówi, że tak miała xD a uwierz - ja też wieeeeele jem.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:06   #1803
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

witam ponownie Dziewczyny
u mnie jakis okres dola nastapil, dalej jestem ciagle glodna i pojawily sie leki, ze przytyje itp. poza tym czuje sie taka samotna, chcialabym zeby mnie ktos przytulil, a nikogo takiego tu nie ma. w dodatku zakochalam sie w chlopaku,ktory ma dziewczyne, no i w ogole tak nieciekawie jest. w sobote lece do Polski, ale przez te 10 dni to sie bardziej zmecze niz odpoczne. mam juz dosc bycia tutaj, bylam silna,ale do czasu, jak to przy Ed bywa. a teraz znowu mysle sobie, ze jestem beznadziejna, bo za duzo jem. a chcialabym jeszcze 2 kg schudnac, glupie 2 kg i wejsc na utrzymanie...

Asilos wspolczuje, nieciekawa sytuacja...kiedys moja kumpela probowala popelnic samobojstwo...na szczescie jej sie nie udalo...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:07   #1804
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Może napisz nam tutaj Ewelko ile jesz i ocenimy, co ? Jeśli nie chcesz na NCJ wrzucaj tu lub na PW. Jestem pewna, że jesz tyle ile dziewczyna w twoim wieku powinna i nie potrzebnie się tym wszystkim przejmujesz

Wiosenko nie mówię, że stary, tylko starszy od ciebie, ale uważam, że to nie jest duża różnica wieku, więc jak coś to zagadaj do niego

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:17   #1805
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Hypnotic- no cóż, mogę napisać, ale dziś sporo podjadałam, szczególnie ta Granola tak mną zakręciła

śn: 7Zbóż Bakoma śliwkowy 300g,
jabłko,
kawałeczek waniliowca.

podjadanie; 3 kawałki waniliowca, granola czekoladowa (nie odmierzałam jej, więc nie wiem ile było, ale około 3 garści?)

o: mała noga z kurczaka z piekarnika i szyjka,
ziemniaczki,
surówka z czerwonej kapusty.
trochę granulowanej cytrynowej herbaty do tego.

na spacerze: rożek Koral cytrynowy
później: trochę granoli czekoladowej

Na kolację zapewne zjem wieśniaka z granolą.

Stary 2008-05-22, 18:20   #1806
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Hypnotic- no cóż, mogę napisać, ale dziś sporo podjadałam, szczególnie ta Granola tak mną zakręciła

śn: 7Zbóż Bakoma śliwkowy 300g,
jabłko,
kawałeczek waniliowca.

podjadanie; 3 kawałki waniliowca, granola czekoladowa (nie odmierzałam jej, więc nie wiem ile było, ale około 3 garści?)

o: mała noga z kurczaka z piekarnika i szyjka,
ziemniaczki,
surówka z czerwonej kapusty.
trochę granulowanej cytrynowej herbaty do tego.

na spacerze: rożek Koral cytrynowy
później: trochę granoli czekoladowej

Na kolację zapewne zjem wieśniaka z granolą.

o Boże. kolejny raz rzucam się z mostu. jem cztery razy więcej kur...czę no. śmiać się czy płakać?...

Stary 2008-05-22, 18:23   #1807
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

To ma być bardzo dużo i powyżej 2000 kcal? To całkiem przeciętna ilość

Photoblog
Stary 2008-05-22, 18:28   #1808
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Czyli rzeczywiście przesadzam..kochane, ale to w porównaniu do tego, ile jadłam przedtem to dużo. Więc dlatego się tak przejmuję? Czasem zdarzają się dni, że zjem o wiele więcej.
Hm, zapomniałam o kanapce z miodem przed obiadem (z razowego chlebka). A teraz jeszcze piję słabą kawę z cukrem.

Stary 2008-05-22, 18:39   #1809
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Ewelka naprawde nie jesz duzo

Ja bedac na redukcji ostatnio, jadlam po 1700-1800 kcal srednio i schudlam pare kg...chyba przez aktywny tryb zycia. a teraz panikuje jak mi wyjdzie srednia 2000...ale chyba nie powinnam na tym przytyc paranoja taka,wiem

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-22, 18:53   #1810
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Niezapominajka- CHYBA ? skoro chudłaś na 1800 to nie przytyjesz od 2000. To przecież tylko 200 kcal różnicy.

Stary 2008-05-22, 18:59   #1811
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

no niby tak jest, ale z 2 strony jak ostatnio wyszla mi srednia 2300 przez jeden tydzien, to waga podskoczyla o 2 kg co prawda bylam przed okresem, ale mi raczej waga nie wzrasta z tego powodu

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-22, 19:04   #1812
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Przecież od tych 2300 kcal nie mogłaś przytyć, a tymbardziej o 2 kg to zapewne wahania, do tego jak mówisz- byłaś przed okresem, a zatem nie zapewne, ale napewno wahania.

Stary 2008-05-22, 19:13   #1813
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

no niby tak sobie tez tlumaczylam, ale mimo wszystko Ed goruje w mysleniu...mam za duzo zlych doswiadczen z tyciem i dlatego sie boje...zreszta wiecie jak to jest, najpierw sie jest zadowolona, a nagle bach i juz zalamka...a ja codziennie licze kalorie, od kilku lat w zasadzie. i moim celem jest odzwyczajenie sie od liczenia, ale to jak juz schudne ile chce.

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-22, 19:49   #1814
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Doskonale cię rozumiem, sama boję się przytyć, więc wiem jak to jest. Ja gdy zwiększałam kcal wmawiałam sobie, że nie przytyję od tego czy tamtego, a gdy miałam wyrzuty mówiłam sobie, że nie ma takiego czegoś jak wyrzuty sumienia po jedzeniu, że nie znajduję podłoża u którego się one 'wykształciły', a więc i nie mogę dopuścic, aby one mnie dopadły i choć dopadały i nawet dalej dopadają nie daję się im.

Stary 2008-05-22, 19:54   #1815
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Doskonale cię rozumiem, sama boję się przytyć, więc wiem jak to jest. Ja gdy zwiększałam kcal wmawiałam sobie, że nie przytyję od tego czy tamtego, a gdy miałam wyrzuty mówiłam sobie, że nie ma takiego czegoś jak wyrzuty sumienia po jedzeniu, że nie znajduję podłoża u którego się one 'wykształciły', a więc i nie mogę dopuścic, aby one mnie dopadły i choć dopadały i nawet dalej dopadają nie daję się im.
tez staram sie nie dawac wyrzutom sumienia. ale ciekawi mnie, ile moglabym maksymalnie jesc,zeby nie tyc.
przerazaja mnie wspomnienia z zeszlego roku,kiedy przytylam 12 kg w 4 miesiace , wszytsko przez tabletki na depresje,ktore dzialaly na mnie nie tak jak powinny i od tamtej pory caly czas probuje wrocic do tej wagi,przy ktorej dobrze sie czulam...
zaluje,ze w ogole doprowadzilam sie do takiego stanu kiedys,moglam normalnie jesc,jak juz udalo mi sie schudnac,ale tak sie balam przytycia o chociazby 1 kg,ze caly czas jadlam do 1500 kcal i wten sposob zepsulam swoj metabolizm...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-22, 20:04   #1816
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Agatko współczuję Ci Wiecie często jest tak że starannie ukrywamy co nam jest w głębi siebie i w pewnym momencie mamy dość wszystkiego a wtedy najłatwiej jest skończyć że sobą,a to nie jest wyjście,bo trzeba przeczekać te złe dni i na pewno za jakiś czas będzie lepiej
Ja ostatnio też miałam głupie myśli,dużo rzeczy mnie przytłoczyło,parę rzeczy się dowiedziałam niezbyt miłych i w pewnym momencie miałam bardzooo głupie myśli,ale już jest dobrze,coraz lepiej.Trzymaj się Agatko
Cytat:
Asilos wiesz czasem się zdarza, że nasi przyjaciele/znajomi odchodzą. Wiem, że to straszne, tak ciężko uświadomić sobie, że tej osoby NAPRAWDĘ już nie ma. Jednak pamiętaj, że duchem zawsze będzie z tobą, będziesz pamiętać, a sama pamięć powoduje swego rodzaju nieśmiertelność. Trzymaj się
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Asilos - to smutne,ale trzymaj się .
Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Nie wiem co Ci napisac Pewnie jest Ci strasznie ciezko... Trzymaj sie kochana
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Agatko, jejku ja też się dziś dowiedziałam o czyjejś śmierci i też było to dla mnie bolesne, choć tej osoby nie znałam. Przykro mi, bo on nigdy nie miał szczęścia w życiu, jego wrażliwość sprawiła, że wpadł w alkoholizm itp. Życie bywa ciężkie...
Cytat:
Asilos- to naprawdę smutne, ale jesteś silna i poradzisz sobie z tym wszystkim, przecież wiesz
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Asilos - bardzo mi przykro, nawet nie wiem co napisać
Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
Asilos wspolczuje, nieciekawa sytuacja...kiedys moja kumpela probowala popelnic samobojstwo...na szczescie jej sie nie udalo...
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, naprawdę to doceniam
Nie mogłam sobię znaleźć dziś miejsca, wzięłam więc tabletkę (właściwie to 2) uspokajającą i spałam do tej pory. Jestem sama w domu. Brat pojechał ze znajomymi na kręgle, więc muszę znaleźć sobię zajęcie żeby nie zwariować. Chciałabym być teraz w domu. Nawet na pogrzebie mnie nie będzie. Jeszcze dwa lata temu nie chodziłam na cmentarz, bo nie miałam do kogo. Teraz jest już tam 5 moich kolegów...

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:07   #1817
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Nie mogłam sobię znaleźć dziś miejsca, wzięłam więc tabletkę (właściwie to 2) uspokajającą i spałam do tej pory. Jestem sama w domu. Brat pojechał ze znajomymi na kręgle, więc muszę znaleźć sobię zajęcie żeby nie zwariować. Chciałabym być teraz w domu. Nawet na pogrzebie mnie nie będzie. Jeszcze dwa lata temu nie chodziłam na cmentarz, bo nie miałam do kogo. Teraz jest już tam 5 moich kolegów...
no to nieciekawie w zeszlym roku powiesil sie chlopak, z ktorym chodzilam do klasy przez 10 lat...nie bylismy jakimis tam przyjaciolmi, ale mimo wszystko, jak sie kogos zna tyle lat, to jest wstrzasajace...
a mi zmarla prababcia kilka dni temu i wczoraj byl pogrzeb, a mnie nie bylo zle sie z tym czuje, ale nie mialam nawet jak sie wyrwac stad,lece do Polski w sobote, a nie mialam jak zorganizowac powrotu szybciej...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-22, 20:33   #1818
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Och tak, czas leci jak oszalały!! Już żyję tylko wyjazdem. Robię powoli poważne plany na przyszłość. Mam nadzieję, że jakoś to będzie.

Jednak mimo wszystko mam dziś parszywy nastrój. Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że kolejny mój kolega się powiesił. Boże, jak to brzmi- kolejny kolega się powiesił. Ale taka jest prawda.
Co chwila uświadamiam sobię, że już nigdy, NIGDY Go nie zobaczę. To okropne. Nie umiem nawet wyrazić jak potwornie się czuję.
Asilos tak mi przykro nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nawet nie umiem sobie wyobrazić czegoś takiego.

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Agnieszka, przeczytalam Twoje wypowiedzi i prawde mówiąc doznałam szoku... Co stało się z tą Naszą Agą, tą którą poznałam na początku mojegoo"bycia" tu ?? Strasznie mi przykro, ale faktem jest, że masz ED, bo pamietaj, że nie obiawia się ono jedynie jedzeniem kompulsywnym/ nie jedzeniem/ wymiotami etc. ED może przybrać także postać zbyt intensywnych, a z czasem obsyjnych cwiczeń fizycznych, a Ty to masz... Proszę Cię idź do psychologa dopóki nie jest za późno, abys kiedyś nie żałowała, żed tego nie zrobiłaś...

Kochanie tak bardzo mi przykro... Nie wiem co Ci powiedziec... A dlaczego on to zrobił ? tak bez powodu ?? To takie straszne Naprawde przykro mi

P.S. tylko 12 dni superrr

Basiulka gratuluje

Cześć dziewczynki.
Jak łatwo zauważyć nie udzielam się tu zbyt często. Jakoś tak wychodzi. Brak czasu, może czasem ochoty. Jednak staram się Was czytać i Cieszę się ze wszystkich Waszych sukcesów. U mnie ok, normalnie, ciągle słysze komplementy jak to wkońcu ładnie wyglądam ( ), choć nadal nie akceptuje siebie do końca, to nie jest źle. Ogólnie czekam już tylko na okres. Od wakacji kończą mi się wizyty u psychologa, choć w sumie teraz i tak jestem u niego raz na dwa tygodnie i tylko kontrolnie.
Zaczynam życ. Dziś np. idę z koleżankami na piwo, mam lekkie obawy, bo nie chciałabym mieć wyrzutów sumienia po jego wypiciu. Ale wierze, że będzie ok

Postaram się zaglądać częściej, życzę dalszych sukcesów i pozdrawiam
Ciesze się że u ciebie lepiej. Mam nadziej że jak mi znów odbije to na mnie nakrzyczysz:cmo kchociaż mam nadzieje że tak nie będzie)

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Agness
Straciłas ochote na zycie? A TZ? Powiesz mu to?
U mnie tez tak było, zostawcie mnie nie chce was ogladac ani z nikim sie spotykac, to na nic..

Nie myslałam ze Ciebie to dotknie..Pamietasz jak zawsze mi radziłas, podnosiłas na duchu? Zawsze byłas silna, teraz tez jestes, uwierz mi..
Psycholog moze Ci pomóc, Agniesiu, ale musisz zrobic pierwszy krok.
Wszyscy w Ciebie wierza, Ale Ty musisz uwierzyc w siebie.

U mnie nie jeste idealnie.
Utozsamiam sie z wypowiedziami Phenomeny, u mnie jest podobnie jak u Phemnomeny, raz lepiej a raz gorzej.
Tez nie mam ochoty zyc, chce tylkoo dotrwac do tej matury ustnej a potem, potem to juz mi wisi wszytsko..
Przecież zawsze wszystko może się zmienić

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Tamuś - och wiem,że jest ze mną źle ... wiem,że masz rację,wiem,że była zupełnie inna jeszcze jakiś czas temu ... miałam siłę,aby doradzać innym dziewczynom,miałam siłę,aby je pocieszać w trudnych chwilach a teraz? nawet nie wiem co mam napisać,bo w większości mam niemal identyczne sytuacje,więc skoro sama nie daję rady,to jak mam pomóc komuś innemu? czasami jestem egoistką chyba ... myślę,że to JA mam ED,że to JA jestem gruba,że to tylko JA mam obsesyjną manię na punkcie swojego wyglądu,że to JA nie chcę przytyć,że panicznie się tego boję,mam obsesję na punkcie spalania kalorii ... ale przy ED to chyba normalne ... z resztą już sama nie wiem ...

Udanego spotkania,obyś nie miała wyrzutów

Orzeszku - kochana jesteś po prostu straciłam już te resztki sił na wszystko wiesz ... nawet nie mam ochoty nigdzie wychodzić ... bo mam wrażenie,że ludzie na mnie patrzą i myślą jaka jestem gruba i spaśnięta ...

Choć dzisiaj rano nawet się nie zdołowałam. Wolałam się nie ważyć,jednak nie zauważyłam,abym mniała większy brzuch po wczorajszym,nawet częściej się wypróżniam,to chyba dobrze.
Tak samo wczoraj , nie widziałam jakiegoś większego brzucha,aby mnie wydęło czy coś.
Może dlatego,że tyle jeździłam na rowerku.
Postanowiłam,że dzisiaj robię sobie takie wolne od zasad U,chyba tak będzie lepiej niż od razu po wczorajszym dniu wracać na R. Postaram się zjeść ponad 1500kcal,może faktycznie rozkręciłam metabolizm.
A jutro ... jutro chyba pójdę rano do lekarza.
No i mam nadzieje że było ponad 1500
Cytat:
a, dobrze

miałam taki super poranek, spotkałam mojego 'trenera' z jednego z obozów, ma 23 lata i jest taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaki boski, no
świetnie było, pogadaliśmy sobie, on bardzo podniósł mnie na duchu wracałam do domu w tak świetnym humorze, że słuchałam muzyki na maksymalnej głośn., ludzie na mnie patrzyli jak na wariatkę, bo szłam uśmiechając się do siebie jak głupia a potem pojechałam do babci i strasznie się najadłam słodyczy, na szczęście wyrzuty tylko przez chwilę były a jak u Ciebie, jak jedzonko?
To świetnie!

A u mnie dzień był REWELACYJNY! Na prawde po raz pierwszy od... od bardzo dawna. Byłam w Krakowie (super!) byliśmy z rodzicami w indyjskiej knajpie a później na lodach na Sławkowskiej i były pyszne . Cały dzień byłam uśmiechnięta od uch do ucha(no prawie oprócz płaczu rano przez pewien incydent) . Aż kurcze chce mi się tańczyć ze szczęścia Chodziliśmy dużo p Krakowie, byliśmy na Wawelu na rynku, na pobocznych uliczkach i ...
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:37   #1819
plameczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, powiedzcie ze jeszcze komus na tym swiecie na mnie zalezy

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:38   #1820
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
A My....?
Stary 2008-05-22, 20:46   #1821
plameczka
Wtajemniczenie

Dobrze, ze mam chociaz, a raczej az was, jestescie kochane, ze jestescie przy mnie. Ze jestesmy razem. Nie wiem co bym bez was zrobila, dzisiaj skopany dzien.

Stary 2008-05-22, 20:50   #1822
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Krytia to super, że fajnie się bawiłaś A jak z jedzonkiem ?
Plameczko na pewno jesteś bardzo wartościową osóbką i nie wolno Ci myśleć, że nikomu na tobie nie zależy ! A co się stało?

Photoblog
Stary 2008-05-22, 21:01   #1823
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
fajnie ^^

aaa o to chodzi. wydaje mi się, że to nie żadne kompulsy i o nich nie myśl. znalazłam Twoje wpisy na ncj stare i tam pisałaś, że przed dietą jadłaś dziennie 3000-4000 kcal, więc spoko moja mama też mówi, że tak miała xD a uwierz - ja też wieeeeele jem.
Tak, jadłam po 3 tys kcal w tym po 1-2 tabliczek czekolady dziennie, to się spasłam

Dobrze się czułam z wagą 55 kg, chcę do niej wrócić, ale jeśli przy przechodzeniu na U znowu mam przybrać to jaki jest tego sens?
Dla mojej mamy porządne jedzenie to pół bochenka chleba na kolację, grubo posmarowane masłem, z boczkiem. A ja się głodzę, bo nie jem masła, majonezu, śmietany, smażę na suchej patelni. A całą paprykę zjadam wg niej nie dlatego, że lubię, tylko dlatego, że upadłam na głowę, bo kiedyś była to czekolada

Ale jutro idę na imprezę, więc nie zamierzam się zbytnio przejmowac kaloriami

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:02   #1824
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze mam chociaz, a raczej az was, jestescie kochane, ze jestescie przy mnie. Ze jestesmy razem. Nie wiem co bym bez was zrobila, dzisiaj skopany dzien.
Plameczko jestem pewna że masz wokół Siebie mnóstwo osób którym na Tobie bardzo zależy, ale przez chorobę tego czasem nie dostrzegasz i wydaje się że jest całkowicie na odwrót że jesteśmy sami, ale pamiętaj że tak nie jest ,a jutro na pewno będzie lepszy dzień,
A jak z psychologiem, Byłaś już może??
Stary 2008-05-22, 21:03   #1825
plameczka
Wtajemniczenie

Poklocilam sie z kolezanka, ktora ma ciagle do mnie pretensje, o wszystko. Taka nasza pierwsza taka powazna klotnia. Naskoczyla na mnie, to ja sie wkurzylam, bo zasze jestem taka ustapliwa, a dzisiaj powiedzialam jej co mysle o tym wszystkim, a raczej nie zdazylam wszystkiego powiedziec, bo poszla po jakims czasie. Fakt, popelniam wiele bledow i przyznalam sie do tego, ale ona tez popelnia duzo, a mysli, ze jest taka idealna i nie chciala mnie wysluchac do konca. Szczerze mysle, ze nasza znajomosc jest taka.. na sile. Ona wie jakie mam problemy, wie o wizycie u psychologa (ide za tydzien), ale nie rozumie, ze ja mam lek, zeby isc na impreze, ze mam lek gadac z ludzmi. No dobra, nie mam pretensji, ze nie rozumie, ale czemu nie moze byc kompromisu, tylko ciagle musi byc tak, jak ona chce. Egocentryczne podejscie do zycia. A oprocz niej nie mam nikogo, stare kolezanki znikly juz daaawno, po skonczeniu gimnazjum, bo juz nie musza spisywac prac domowych, bo chodzimy do innych szkol srednich. I w ogole boli mnie reka, bo sie pocielam i zaluje, bo boje sie ze zostana blizny i ktos zauwazy. ogole znowu caly dzien na zmiane spalam i plakalam, wstyd mi przed rodzina, ze sie tak zachowuje. Kazdy uwaza mnie za egoistke a ja naprawde nie robie nic specjalnie. I tak ukrywam duzo, zeby im nie truc, moze nie jestem taka super zamknieta w sobie jak inni, moze za duzo jednak gadam o swoich problemach, ale nie daje juz rady. Dzisiaj rano sie obudzilam i bylam przerazona, bo nie mialam nic do roboty, nie mialam kompletnie co ze soba zrobic. Taki bezsens, z reszta jak codzien. I jadlam, z nudow, na pocieszenie, sama nie wiem. Probowalam zwymiotowac, ale balam sie, ze ktos uslyszy. I z mojej diety sie nici zrobily. Ale od jutra dalej moje 1500 kcal, ale nie bede sie glodzila. Bo ostatnio robilam tak, ze do godziny 15 jadlam 1500 kcal i pozniej nic. Pewnie dlatego zle robilam i byla ciagle zla. Teraz lepiej to rozplanuje, zeby nie miec nagonki na jedzenie. Tylko ciagle mysle o tym glupim jedzeniu. O to taki chaotyczny splot dnia. Teraz mialam isc pojezdzic z tata autem bo za 2 tygodnie egzamin, ale nie dam rady chyba.

Stary 2008-05-22, 21:13   #1826
funky87
Zakorzenienie

Plameczko wiem jak Ci ciężko , dla Twojej przyjaciółki to niezrozumiałe, dla każdego z zewnątrz kto nie miał styczności z ED nasze obawy wydają sie dziwne i nienormalne, dlatego czasem bliscy odsuwają się od nas bo nie wiedzą jak nam pomóc , a my zamykając się w Sobie tak na prawdę im tego nie ułatwiamy. Myślę ze dobrze zrobiłaś stawiając na Swoim , nie możesz zawsze być uległa i na wszystko sie zgadzać , czasem lepiej jest powiedzieć co sie myśli i czuje głośno niż dusić to w Sobie. Dobrze też że chodzisz do psychologa, niestety początki są najgorsze, ale już nie długo wszystko zacznie się układać tylko musisz w to mocno wierzyć i nie załamywać się , pamiętaj że jesteśmy z Tobą i zawsze możesz na nas liczyć.
Stary 2008-05-22, 21:32   #1827
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Poklocilam sie z kolezanka, ktora ma ciagle do mnie pretensje, o wszystko. Taka nasza pierwsza taka powazna klotnia. Naskoczyla na mnie, to ja sie wkurzylam, bo zasze jestem taka ustapliwa, a dzisiaj powiedzialam jej co mysle o tym wszystkim, a raczej nie zdazylam wszystkiego powiedziec, bo poszla po jakims czasie. Fakt, popelniam wiele bledow i przyznalam sie do tego, ale ona tez popelnia duzo, a mysli, ze jest taka idealna i nie chciala mnie wysluchac do konca. Szczerze mysle, ze nasza znajomosc jest taka.. na sile. Ona wie jakie mam problemy, wie o wizycie u psychologa (ide za tydzien), ale nie rozumie, ze ja mam lek, zeby isc na impreze, ze mam lek gadac z ludzmi. No dobra, nie mam pretensji, ze nie rozumie, ale czemu nie moze byc kompromisu, tylko ciagle musi byc tak, jak ona chce. Egocentryczne podejscie do zycia. A oprocz niej nie mam nikogo, stare kolezanki znikly juz daaawno, po skonczeniu gimnazjum, bo juz nie musza spisywac prac domowych, bo chodzimy do innych szkol srednich. I w ogole boli mnie reka, bo sie pocielam i zaluje, bo boje sie ze zostana blizny i ktos zauwazy. ogole znowu caly dzien na zmiane spalam i plakalam, wstyd mi przed rodzina, ze sie tak zachowuje. Kazdy uwaza mnie za egoistke a ja naprawde nie robie nic specjalnie. I tak ukrywam duzo, zeby im nie truc, moze nie jestem taka super zamknieta w sobie jak inni, moze za duzo jednak gadam o swoich problemach, ale nie daje juz rady. Dzisiaj rano sie obudzilam i bylam przerazona, bo nie mialam nic do roboty, nie mialam kompletnie co ze soba zrobic. Taki bezsens, z reszta jak codzien. I jadlam, z nudow, na pocieszenie, sama nie wiem. Probowalam zwymiotowac, ale balam sie, ze ktos uslyszy. I z mojej diety sie nici zrobily. Ale od jutra dalej moje 1500 kcal, ale nie bede sie glodzila. Bo ostatnio robilam tak, ze do godziny 15 jadlam 1500 kcal i pozniej nic. Pewnie dlatego zle robilam i byla ciagle zla. Teraz lepiej to rozplanuje, zeby nie miec nagonki na jedzenie. Tylko ciagle mysle o tym glupim jedzeniu. O to taki chaotyczny splot dnia. Teraz mialam isc pojezdzic z tata autem bo za 2 tygodnie egzamin, ale nie dam rady chyba.
nie jestes sama Kochanie
a to pogrubione - tez tak robilam kiedys...rano zawsze bylam glodna i prawie caly przydzial kalorii zjadalam po wstaniu z lozka,a potem prawie nic nie jadlam caly dzien...i czekalam do rana,zeby sie moc najesc takie bledne kolo.

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-05-22, 21:33   #1828
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
A My....?
No wanie:przytu:

Cytat:
Krytia to super, że fajnie się bawiłaś A jak z jedzonkiem ?
Plameczko na pewno jesteś bardzo wartościową osóbką i nie wolno Ci myśleć, że nikomu na tobie nie zależy ! A co się stało?
Na NCJ jest moj...
A teraz boli mnie brzuszek ale to przez jabłka 2 duże
Cytat:
To co pogrubione to tez tak mam. A co do przyjaciółki to co pisała funky to prawda ludzie odsuwają sie od nas bo nie wiedza jak nam pomoc A co do jedzenia do 15 1500kcal to xle rozłożone posiłki ale mam nadzieje ze poprawisz to jesli dasz rade
atw. to ja kiedyś do 16 nie jadłam ni a później 600-700 kcal
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:36   #1829
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
kurczę, jednak coś jest w tym, że gazety trąbią jakoby wzrastała liczba samobójstw wśród młodych ale nie rozumiem, dlaczego - przecież każdy nowy dzień może być lepszy mimo że czasem 'życie nas nie rozpieszcza'...

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Asilos tak mi przykro nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nawet nie umiem sobie wyobrazić czegoś takiego.

Ciesze się że u ciebie lepiej. Mam nadziej że jak mi znów odbije to na mnie nakrzyczysz:cmo kchociaż mam nadzieje że tak nie będzie)

Przecież zawsze wszystko może się zmienić

No i mam nadzieje że było ponad 1500

To świetnie!

A u mnie dzień był REWELACYJNY! Na prawde po raz pierwszy od... od bardzo dawna. Byłam w Krakowie (super!) byliśmy z rodzicami w indyjskiej knajpie a później na lodach na Sławkowskiej i były pyszne . Cały dzień byłam uśmiechnięta od uch do ucha(no prawie oprócz płaczu rano przez pewien incydent) . Aż kurcze chce mi się tańczyć ze szczęścia Chodziliśmy dużo p Krakowie, byliśmy na Wawelu na rynku, na pobocznych uliczkach i ...
okropny człowieku (więcej w grzeszkach xD )

następnym razem idź na starowiślną na lody (przestanek miodowa na kazimierzu) - tam dopiero są lody spróbujesz i się nie odessiesz tak latwo =)

Plameczko, wiem, że Ci ciężko, zamykanie się jest najgorszym wyjściem, musisz mówić o swoich problemach. ciesz się, że masz tą koleżankę, że została

i nie myśl o jedzeniu, ok? i nie pisz, że Ci wstyd przed rodziną, oni na pewno się wszyscy martwią i nie wiedzą jak Ci pomóc, otwórz się przed nimi, może?

Funky, Hypnotic, co u Was?

Stary 2008-05-22, 21:47   #1830
funky87
Zakorzenienie

Ostatnie dni spędzam na walce ze sama sobą,walczę by nie stracić tego co mam, by dobrze czuć się w Swoim ciele, ale różnie to bywa....

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości