Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-16, 17:25   #841
myszowata1313
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Mała brawo za zorganizowany poranek! A Tymon przedszkole juz teraz zaczyna? u nas dopiero od 1 wrzesnia.

Vadi i co pediatra powiedziala na to? oby to nic groznego. kciuki

Morele - nie wiem serio co wam napisac, juz chyba wszystkie opcje braliscie pod uwage. moze usg pokaże skąd problem? chociaz lepiej zeby pokazalo ze wszystko w porządku..

Samanta - co to za chusta apaszka do karmienia? ja szukam czegos czym sie moge zaslonic podczas kp - czesto karmie na ogrodku czy w aucie

u nas dzis pierwszy dzien bez męza. wrocił do pracy. spalismy do 10! starszak wstal pierwszy i przyniosł do sypialni talerz z nalesnikami mówiąc - mamooooo podano do stołu!!!
hahha
kochany mąż zrobił dla nas rano przed pracą

nonie - przecudna ta chusta powiedz mi jak dociągasz na ramionach chuste juz z dzieckiem w srodku to dociagasz do maksa? bo ja nie wiem na ile to dociagnac i chyba za mocno bo potem tych dwóch ogonów nie mam jak pod pupą dziecka owinąć bo on jest tak blisko mnie..
wstawiam foto jak to u mnie wygląda
Super sprawa taka chusta. Mojemu tz by soe takie cudo przydalo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:29   #842
xzora
Zakorzenienie

Klaudia tez lubi spac na boku.
Vadi - 3mam kciuki za wizytę u chirurga.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:32   #843
pestycyda
Zakorzenienie

SteveS, nie wiedziałam że są trenerzy snu... Bądź tu mądry jak każdy co innego mówi. W szpitalu układali na boku zawsze.

Emilia, dobrze że się meldujesz

Karolina, wszystkiego najlepszego! Robiliście prezenty sobie? My mamy pierwsza rocznicę i nie wiem co mojemu sprawić.

Minini, brzmi jak poranek idealny♥😍 brawo dla TŻ!

Ja nie otulam dziecka bo mi się tak poci że masakra... Chyba gołego bym go musiała w otulacz... Jak wy ubieracie na noc dzieci? U mnie jak gorąco to same body krótki rękaw jak chłodniej to pajac. Przykrywam bambusowa pieluszka. Dzisiaj otuliłam muslinową i mi się obudził normalnie mokry:/

Vadi, pediatrze chodziło może o przykurcz mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego ( czyli kręcz szyi). A zauważyłaś żeby trzymał głowę w tą stronę co na to zgrubienie? Przy kreczu powinno być to ewidentnie widać. Może to być tylko przerost tego mięśnia i wtedy samo powinno zniknąć. Nie martw się a kręcz rehabilitacją raz dwa się wyprowadzi

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 17:39   #844
taedio
MerDer 4ever

Vadi oby to nic poważnego

Stary 2017-08-16, 17:46   #845
pestycyda
Zakorzenienie

Była u nas położna. Młody przekroczył 4kg. Przytul w 8 dni 400g! Dołączam do klubu śmietany w cyckach. Wiedziałam że to ulewanie to on się przeżera...

Stary 2017-08-16, 17:54   #846
pestycyda
Zakorzenienie

Nie wiem czy już nie było ale teraz pasuje do nas jak ulałFB_IMG_1502898829664.jpg

Stary 2017-08-16, 18:07   #847
poprostu
Zakorzenienie

Mój też śpi na boku i bardzo to lubi na wznak się denerwuje. Kurcze można juz oszaleć z tych rad jaks pozycja dobra

U nas była big kupa a ja nie ostrożnie zdjęłam pampka i wsadził w to stope i zaczął sikać na siebie i ścianę został wyczyszczony i znowu zrobił kupe :P później myślałam że sie fajnie tulimy bo tak mi się na ramieniu zwinal i zostałam obrzygana
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 18:42   #848
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
U nas była big kupa a ja nie ostrożnie zdjęłam pampka i wsadził w to stope i zaczął sikać na siebie i ścianę został wyczyszczony i znowu zrobił kupe :P później myślałam że sie fajnie tulimy bo tak mi się na ramieniu zwinal i zostałam obrzygana

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nie wiem czy już nie było ale teraz pasuje do nas jak ulałZałącznik 7195281

doskonałe

Cytat:
Vadi, pediatrze chodziło może o przykurcz mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego ( czyli kręcz szyi). A zauważyłaś żeby trzymał głowę w tą stronę co na to zgrubienie? Przy kreczu powinno być to ewidentnie widać. Może to być tylko przerost tego mięśnia i wtedy samo powinno zniknąć. Nie martw się a kręcz rehabilitacją raz dwa się wyprowadzi

dokładnie o to mu chodziło ale przyznam, że nie widzę tego skręcania głowy w stronę zgrubienia, nawet teraz śpi z głową w drugą strone a gula jest spora, wrzecionowata, dość twarda i niebolesna. Kiedy leżał na brzuchu i pediatra sprawdzał jak się skręca głowa, to faktycznie zakres ruchu był podobny, ale przy skręcie w stronę zgrubienia odchylał też bark. No i teoria o urazie okołoporodowym ma sens, bo długo nie mógł się dobrze wstawić w kanał rodny

Cytat:
Była u nas położna. Młody przekroczył 4kg. Przytul w 8 dni 400g! Dołączam do klubu śmietany w cyckach. Wiedziałam że to ulewanie to on się przeżera...
gratuluję i zazdroszczę, też chcę śmietanę!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 19:17   #849
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Martini, okład z kapusty z lodówki sobie zrób.

Nie będę Was dołować bo ja się mieszczę we wszystko sprzed porodu ;p

Akurat nie miałam niestety, a w święto wszystko zamknięte.

Mi zostało do wagi sprzed ciąży 4 kg, ale jeszcze sporo ponad to. W ciuchy górą się nie mieszczę przez biust (jak mi taki zostanie to umrę) a na dole noszę kilka spódnic, które są ok. Trochę sukienek jest ok. Spodni jeszcze nie próbowałam przez problemy z blizną, nie chcę jej dodatkowo podrażniać.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Przy nawale rozgrzewalam pierś i sciagalam pokarm do uczucia ulgi a później przykladalam coś zimnego z zamrażarki :P nie zrobił się zastój

Co do chust to ta nonie nie jest jeszcze droga są o wiele droższe ja jeszcze za 300 około bym kupiła tym bardziej że ceny używanych są nadal dobre więc sprzedać można bez duzej straty
.
No i jednak lepsze są tkane jeśli byś chciała coś tańszego na początek to szukaj w drugim gatunku tak jak ja zrobiłam mi się udało kupić fajny skład bo polowa to bambus za 150 zł
.Co do elastyka to on nie nie jest na długo

Nie wiem jaka masz z womara ale wiem że są jednostronne i to jakoś dziwnie wygląda :p
U mnie też na szczęście się udało obyć bez, ale bardzo na zastoje uważam.

Co do chust to jasne, cena jest rzeczą względną Elastyka też nie planowałam, bo to na moment, ale pożyczoną mogę wypróbować. Womar jest jednostronny, ale kosztował mnie grosze i zauroczył, jak jeszcze nie byłam w ciąży nawet jeśli miałaby być tylko na wypróbowanie, nie będzie mi szkoda,

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to zrobić żeby karmić małego jedną piersią przez jakiś czas, z drugiej odciągać laktatorem ale żeby potem nie mieć za dużo pokarmu w tej jednej z której będzie karmiony? Mam ciągle ranę wielkości prawie całej brodawki na tej jednej piersi i już nie daję rady nią karmić, bo jak przystawiam małego to aż mi łzy lecą z bólu. On dobrze ssie bo nie rani mi na nowo tej brodawki (no i ma wywinięty dzióbek podczas jedzenia i dotyka pierś noskiem i brodą) tylko zrobiła mi się tak wielka ta rana że jak on tak często je to nie sposób jej wyleczyć bo jest ciągle mokra. Już trzecią maść próbuję i nic.. Wymiękam, muszę ją wyleczyć bo nie dam rady tak dłużej

Rozumiem Cię doskonale, u mnie obie brodawki były w strasznym stanie, a jedna pękła na pół. Przy karmieniu Jeremi ściągał z niej za każdym razem skórę i ja myślałam, że się porzygam. Kapturek też nie za bardzo pomagał. Stosowałam Maltan, srebro koloidalne (trzeba zmywać), Solcoseryl (trzeba zmywać), ale pomogła dopiero maść z antybiotykiem, którą też trzeba zmywać. No i niestety myślę, że duży wpływ miało odstawienie, bo ja już tylko na laktatorze.

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Rób to co robisz, plus dodatkowo możesz sobie wsiąść ibuprom (przeciwzapalnie). No i pozycja do karmienia, brodka dziecka w stone zastoju (jak czujesz grudki pod pachą to przystawiaj z pod pachy) albo dobra jest tez pozycja na wilczyce czyli dziecko leży na plecach a ty nad nim wisisz od góry z piersią i sobie wszystko ładnie spływa. Ja czasami profilaktycznie karmie w ten sposób, na leżąco, ze leżąc na prawym boku podaję lewa pierś, a leżąc na lewym podaje prawa, wtedy tez inaczej kanaliki się opróżniają.
Dzięki, tfu tfu, chyba się udało zażegnać kryzys. Pozycje wiem, że są dobre, przy pierwszym bardzo pomogła mi ta spod pachy. Ale niestety, moje dokarmione i najedzone złotko piersi nie tknie zostaje laktator, ale nie poddaję się

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość

Dziewczyny po cc. Dzis zauważyłam, że w jednym miejscu lekko krwawi mi rana. Trochę mnie to martwi. Miał tak ktoś.
Ja tak miałam, w jednym miejscu miałam zgrubienie, które bardzo bolało. Potem poleciało stamtąd trochę krwi i przestało boleć. Jak masz wątpliwości, najlepiej skontaktuj się z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak to u Was jest wieczorem ze spaniem.Kąpiecie dziecko karmicie i idzie spać o ktorej godzinie?czy np
Jakos probujecie przedluzyc ten okres niespania i pozniej kladziecie dzieci?ja mlodego kapie o 20 i zazwyczaj karmie i albo zasnie i to juz traktuje jako noc albo sie z nim szarpie z cycem do 22 i wtedy zasypia.Kiedys probowalam przeciagac jak najdluzej zeby nie spal i kladlam go o 22 i ja razem z nim ale to nic nie dawalo wydawalo mi sie ze jeszcze gorzej.

u mnie różnie, jak karmiłam kp na żądnie, kładłam się razem z małym. Teraz zwykle po pierwszym nocnym karmieniu.

Vadi kciuki!
Emmos jak tam?

My się dzisiaj spotkaliśmy z dziewczynami, z którymi leżałam w szpitalu. Jeremi kruszynka Oprócz tego dzień marudy, chyba kupa go męczy, bo dzisiaj nie było. Dałam już Dicoflor i zaraz idę po Debridat, bo zapomniałam recepty wcześniej
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 19:23   #850
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
SteveS, nie wiedziałam że są trenerzy snu... Bądź tu mądry jak każdy co innego mówi. W szpitalu układali na boku zawsze.

Karolina, wszystkiego najlepszego! Robiliście prezenty sobie? My mamy pierwsza rocznicę i nie wiem co mojemu sprawić.

Ja nie otulam dziecka bo mi się tak poci że masakra... Chyba gołego bym go musiała w otulacz... Jak wy ubieracie na noc dzieci? U mnie jak gorąco to same body krótki rękaw jak chłodniej to pajac. Przykrywam bambusowa pieluszka. Dzisiaj otuliłam muslinową i mi się obudził normalnie mokry:/

Moja spi w pajacu i w otulaczu i nie zauważyłam zeby było jej za gorąco nie jestcspocona.
W upaly zabralismy jej otulacz i mala wybudzała sie fikajacymi girkami.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 19:49   #851
Mała!
Zakorzenienie

Karola
Wszystkiego najlepszego dla Was

Minini
Tak.normalnie juz teraz ma przedszkole, lipiec tylko.był wolny.
Oby jutro też się udało

Pestycyda
Cały pakiet

My byliśmy u znajomych na kawce i ciastku zobaczyli Hugo, pospał na cioci i gra
Teraz je, mycie.i spanie chyba... mam nadzieję. Ja już jestem śpiąca.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 19:53   #852
morelle_
Zakorzenienie

Darietta odnośnie szczepień https://www.szczepienia.pl/kalendarz...ram-na-szostke
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 20:07   #853
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

My tak samo ubieramy na noc

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Mój też śpi na boku i bardzo to lubi na wznak się denerwuje. Kurcze można juz oszaleć z tych rad jaks pozycja dobra

U nas była big kupa a ja nie ostrożnie zdjęłam pampka i wsadził w to stope i zaczął sikać na siebie i ścianę został wyczyszczony i znowu zrobił kupe później myślałam że sie fajnie tulimy bo tak mi się na ramieniu zwinal i zostałam obrzygana
co za agent!

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Akurat nie miałam niestety, a w święto wszystko zamknięte.

Mi zostało do wagi sprzed ciąży 4 kg, ale jeszcze sporo ponad to. W ciuchy górą się nie mieszczę przez biust (jak mi taki zostanie to umrę) a na dole noszę kilka spódnic, które są ok. Trochę sukienek jest ok. Spodni jeszcze nie próbowałam przez problemy z blizną, nie chcę jej dodatkowo podrażniać.

U mnie też na szczęście się udało obyć bez, ale bardzo na zastoje uważam.

Co do chust to jasne, cena jest rzeczą względną Elastyka też nie planowałam, bo to na moment, ale pożyczoną mogę wypróbować. Womar jest jednostronny, ale kosztował mnie grosze i zauroczył, jak jeszcze nie byłam w ciąży nawet jeśli miałaby być tylko na wypróbowanie, nie będzie mi szkoda,

Rozumiem Cię doskonale, u mnie obie brodawki były w strasznym stanie, a jedna pękła na pół. Przy karmieniu Jeremi ściągał z niej za każdym razem skórę i ja myślałam, że się porzygam. Kapturek też nie za bardzo pomagał. Stosowałam Maltan, srebro koloidalne (trzeba zmywać), Solcoseryl (trzeba zmywać), ale pomogła dopiero maść z antybiotykiem, którą też trzeba zmywać. No i niestety myślę, że duży wpływ miało odstawienie, bo ja już tylko na laktatorze.

Dzięki, tfu tfu, chyba się udało zażegnać kryzys. Pozycje wiem, że są dobre, przy pierwszym bardzo pomogła mi ta spod pachy. Ale niestety, moje dokarmione i najedzone złotko piersi nie tknie zostaje laktator, ale nie poddaję się

Ja tak miałam, w jednym miejscu miałam zgrubienie, które bardzo bolało. Potem poleciało stamtąd trochę krwi i przestało boleć. Jak masz wątpliwości, najlepiej skontaktuj się z lekarzem.

u mnie różnie, jak karmiłam kp na żądnie, kładłam się razem z małym. Teraz zwykle po pierwszym nocnym karmieniu.

Vadi kciuki!
Emmos jak tam?

My się dzisiaj spotkaliśmy z dziewczynami, z którymi leżałam w szpitalu. Jeremi kruszynka Oprócz tego dzień marudy, chyba kupa go męczy, bo dzisiaj nie było. Dałam już Dicoflor i zaraz idę po Debridat, bo zapomniałam recepty wcześniej
Na razie podjęłam próbę tych osłonek i zamówiłam w aptece purelan, z osłonką nie boli prawie wcale tylko musi dobrze chwycić, tylko wydaje mi się że jakoś krócej je przy tej osłonce :/ no ale to tylko na kilka dni ma być

Vadi kciuki żeby się okazało że to nic strasznego

Dzisiaj był u nas pediatra i mówił że bioderka wygladają dobrze ale i tak trzeba usg zrobić. Po żółtaczce nie widać śladu. Pytałam o te męczące gazy to powiedział że na razie nic nie podawać, bo na kolki to za wcześnie jest a na razie masować brzuszek i uspokajać. Oczywiście zapomnialam spytać o wysypkę, bo mnie zaskoczył wizytą a ja spałam akurat

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Karolinusia wszystkiego dobrego dla Was

Stary 2017-08-16, 20:12   #854
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Trochę się nie odzywałam. Tęsknił ktoś? :P
Jakoś byłam przybita problemami zdrowotnymi Przema. Byliśmy u fizjoterapeuty prywatnie. Ma wrodzoną asymetrię Zaczęliśmy terapię. Narazie będziemy chodzić 2xtygodniu. Państwowo mamy termin na 16stycznia, paranoja :/ Do tego te ropiejące oczko, za dużo się naczytałam o tym w necie, eh. No i ciągle czekam na USG brzucha.
Pod koniec miesiąca robimy chrzciny, więc z tym tez sporo zamieszania. No i moja dwójką nie daje mi się nudzić, oj nie :P do tego Przemo zaczął kiepsko spać w dzień w łóżeczku. Odłożony budzi się po 5-10 minutach :/ dobrze jest jak się go wozi w wózku, albo leży przy mnie/na mnie.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 20:18   #855
nonie_
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Mała brawo za zorganizowany poranek! A Tymon przedszkole juz teraz zaczyna? u nas dopiero od 1 wrzesnia.

Vadi i co pediatra powiedziala na to? oby to nic groznego. kciuki

Morele - nie wiem serio co wam napisac, juz chyba wszystkie opcje braliscie pod uwage. moze usg pokaże skąd problem? chociaz lepiej zeby pokazalo ze wszystko w porządku..

Samanta - co to za chusta apaszka do karmienia? ja szukam czegos czym sie moge zaslonic podczas kp - czesto karmie na ogrodku czy w aucie

u nas dzis pierwszy dzien bez męza. wrocił do pracy. spalismy do 10! starszak wstal pierwszy i przyniosł do sypialni talerz z nalesnikami mówiąc - mamooooo podano do stołu!!!

hahha

kochany mąż zrobił dla nas rano przed pracą

nonie - przecudna ta chusta powiedz mi jak dociągasz na ramionach chuste juz z dzieckiem w srodku to dociagasz do maksa? bo ja nie wiem na ile to dociagnac i chyba za mocno bo potem tych dwóch ogonów nie mam jak pod pupą dziecka owinąć bo on jest tak blisko mnie..

wstawiam foto jak to u mnie wygląda

Minini a to już jest skończone wiązanie u Ciebie? Dupowpadka powinna być większa, miednica podwinięta, kolanka wyżej niż pupa, no i nóżki wyciągnięte, to pod nimi i pod pupa maja być te ogony przełożone, a u Ciebie sa schowane? Ma być dociągnięte najmocniej jak potafisz - często pierwsze wiązania się luzują łatwo, ta znajoma u której byłam mówiła ze schylając się takie małe dziecko powinno być do ciebie przyklejone

IMG_1502907595.880257.jpg

Edytowane przez nonie_
Czas edycji: 2017-08-16 o 20:20
nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 20:21   #856
darietta
Zakorzenienie

Znalezione w internecie

Kto ty jesteś? Maluszek 👶
Jaki znak twój? Cycuszek😀
Kto ci go daje? Mamusia 👩
Jaki kształt jego? Podusia
Co z niego masz? Mam mleczko🍼
Dobre jest? Jak ciasteczko 🍪
Jak często pijesz? Codziennie
Dawno już? Od narodzin niezmiennie 🙌
Jak się z tym czujesz? Wspaniale
Kiedy go pragniesz? Wciąż! Stale!
Jak je wypijasz? Litrami
Kiedy najlepsze? Nocami 🌃
Czemu je kochasz? Bo zdrowe
Świeże i zawsze gotowe!
A mamę kochasz? PYTANIE!!
To dzięki niej je dostaje!!!
To ona szczęście mi daje!!!
Wypijam zdrowia kropelki
Więc jestem silny i wielki!!! 💪
To ona się dla mnie poświęca
I swoim uśmiechem zachęca
Karmiąc mnie wciąż się wygina
Najlepiej jak umie mnie trzyma
Mleczko mam na żądanie
W kawiarni, na ławce, tapczanie
Nigdy mi nie odmawia
Choć czasem ból piersi to sprawia
Kocham ją oraz dziękuję
I mleczko to wszystkim promuję
Stary 2017-08-16, 20:23   #857
nonie_
Zadomowienie

Morelle a u Ciebie Pestka przybiera dalej okej? Jeśli tak i i nic nie wyjdzie na usg to pewnie taki jej urok przejdzie jak zacznie siadać...

Cashmere może Ty tez powinnaś spróbować z chusta? U nas tez było ze spaniem super, przez pierwsze dwa i pół tygodnia, potem się Miłosz zrobił nieodkladalny. W wózku dużo płacze co jest dla mnie nowością bo Marcelina zasypiała w minutę jak się ja woziło..

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 20:25   #858
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dzięki
Stary 2017-08-16, 20:49   #859
morelle_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny! U nas usg bioder ok.
Kontrola za 6 tyg.
Laska w luxmed pomyliła terminy usg brzucha i mamy za tydzień dopiero ;/

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Kurde Timi też lubi spać na boczku :/

My już po wizycie. Według lekarza to prawdopodobnie mięsień szyjny, jakieś zgrubienie, raczej nie węzeł chłonny ale pewności nie ma i musi to obejrzec chirurg. W piątek rano wizyta i chirurga. Pediatra mówi ze jeśli to to co myśli to może wymagac rehabilitacji, ale nie chce gdybac. Chciałabym żeby żeby była jakas pierdoła :/ I jeśli to faktycznie to, to może być jeszcze z życia płodowego nawet np. w wyniku jakiegoś niewygodnego ułożenia, bo jak go kladl na brzuchu, to ciezej mu sie glowa odwraca w te strone z gulka a gdyby to była kwestia węzła chłodnego, to ułożenie by nie miało znaczenia. No ale póki co muszę czekać do piątku bo nie ma co teoretyzowac :/

Z dobrych wieści lekarz na dzień dobry powiedział, że Timi w ogóle nie jest już żółty i że zaszła tu dramatyczna poprawa od kiedy się widzieliśmy ostatnio.

No i 9 września przychodzi do nas dziewczyna uczyć chustowania
Trzymam kciuki!

Cytat:

Super

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Trochę się nie odzywałam. Tęsknił ktoś? :P
Jakoś byłam przybita problemami zdrowotnymi Przema. Byliśmy u fizjoterapeuty prywatnie. Ma wrodzoną asymetrię Zaczęliśmy terapię. Narazie będziemy chodzić 2xtygodniu. Państwowo mamy termin na 16stycznia, paranoja :/ Do tego te ropiejące oczko, za dużo się naczytałam o tym w necie, eh. No i ciągle czekam na USG brzucha.
Pod koniec miesiąca robimy chrzciny, więc z tym tez sporo zamieszania. No i moja dwójką nie daje mi się nudzić, oj nie :P do tego Przemo zaczął kiepsko spać w dzień w łóżeczku. Odłożony budzi się po 5-10 minutach :/ dobrze jest jak się go wozi w wózku, albo leży przy mnie/na mnie.
Oby podziałało!

Cytat:
Morelle a u Ciebie Pestka przybiera dalej okej? Jeśli tak i i nic nie wyjdzie na usg to pewnie taki jej urok przejdzie jak zacznie siadać...

Cashmere może Ty tez powinnaś spróbować z chusta? U nas tez było ze spaniem super, przez pierwsze dwa i pół tygodnia, potem się Miłosz zrobił nieodkladalny. W wózku dużo płacze co jest dla mnie nowością bo Marcelina zasypiała w minutę jak się ja woziło..

Na razie tak, ale nie chce jeść dziś :/
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 21:18   #860
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziękujemy dziewczyny za życzenia 😘 byliśmy na kolacji w restauracji z Ala. Było fajnie, mała dala nam spokojnie zjeść ale potem już jej się nudziło i trzeba było trochę ruszać wózkiem, ale wieczór udany w trójeczke 😉 wykąpaliśmy ja i śpi, a my mamy wieczór dla siebie

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-08-16 o 21:19
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 21:25   #861
etusiaaa
Wtajemniczenie

Matko wysiadamateusz dal.mi popalić dziś. ... Nie spał prawie wogole teraz śpi na rączkach normalnie masakra 😢 a jutro miałam jechać szukać sukienki na chrzcie ale hak tak będzie całą noc to nigdzie nie pojadę 😕

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-16, 21:30   #862
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam chustę. Ale zabieram się do pierwszego motania jak pies do jeża. Może jutro w końcu spróbuję.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziękujemy dziewczyny za życzenia 😘 byliśmy na kolacji w restauracji z Ala. Było fajnie, mała dala nam spokojnie zjeść ale potem już jej się nudziło i trzeba było trochę ruszać wózkiem, ale wieczór udany w trójeczke 😉 wykąpaliśmy ja i śpi, a my mamy wieczór dla siebie

Ale Wam fajnie

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Wykąpałam małego ok.19 a on jeszcze porządnie nie usnął. Ciągle coś. Pospi kilka minut i się wybudza. Trzeci raz go cyckiem usypiam i raz TZ go ululal. Mam dość :/

NONIE jak sobie radzisz z dwójką jak Miłosz tez nieodkladalny?

jestem mamą
Stary 2017-08-16, 21:30   #863
pestycyda
Zakorzenienie

Cashmere, dobrze że się odzywasz. Nie martw się asymetria często znika sama do 3 miesiąca a jeszcze wspomagana terapia na pewno szybko się wyrówna

Darietta, słodki wierszyk😍

Morelle, super że bioderka ok. Szkoda że USG brzucha później bo byłoby wiadomo coś...

My mieliśmy gości to młody aniołek oczywiście. Koleżanki mi wykupiły pół Lidla w prezencie teraz kąpiel, cyc i śpi jak suseł. W w dzień była walka jak nie wiem.

Położna zaleciła mi wrócić do sab simplex bo z tego co opisywałam jego zachowanie to jej to na gazy wygląda. Tylko że po delicolu mi się kupy unormowały. Bądź tu mądry...

W ogóle koleżanka mnie trochę wnerwila swoimi "złotymi radami". Mama się nie wtrąca, teściowa się nie wtrąca a ta wielkie zdziwienie że skoro młody ma brzuszkowe problemy to ja nie daje rumianku?! No nie daje. Nie dopajam. Oczywiście mój TŻ podsłuchał i już mi wierci dziurę w brzuchu żeby spróbować. Ale ja się nie dam uparta jestem.

W ogóle muszę posłodzić mojemu mężowi. Jest taki kochany z szok. Wiecie jak to jest jak się zna kogoś 10 lat a tu nagle odkrywa się go zupełnie w nowej roli? ♥♥♥ Wszystko mi zrobi przy małym. Wszystko zrobi w domu o co go poprosze bez jąkniecia. Dziś zabawiał młodego a ja mogłam poplotkowac i wypić kawę spokojnie. Bardzo się cieszę że nie chciałam żeby ktokolwiek nam pomagał na początku bo teraz on umie wszystko zrobić, nie boi się i wie jak mi jest czasem ciężko przy małym. Ale esej... Musiałam się wygadać:p

Stary 2017-08-16, 21:31   #864
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Mam.nadzieję, ze co.by nie wyszło, to szybko się tego kłopotu pozbędziecie z Timim

Jon
Mam nadzieję że pomoże Ci coś.
Pediatra? Fajnie. A Czemu pediatra Was odwiedza?

Cashmere
Ja np. Teskniłam

Mam.nadzieję, że szybko pozbędziecie sie tej.asymetrii. Jak to sie u was dokładnie objawia? Ty to zauważyłaś?
Ema wyniki na pewno będą ok nie martw się
Condo czasu przy dwójce to ja tu zagladam.na spacerze i.jak karmię dłużej inaczej czasu brak...

Minini
Brawa dla męża... mojemu.to.ja szykuję :/

Darietta
Słodkie

Morelle
A coś jadła??

U nas zaburzony.rytm wieczorny obaj dopiero zasypiają ... jutro.kolejny poranek, ciekawe czy też wszystko wyjdzie ok.?

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-16 o 21:34
Stary 2017-08-16, 21:39   #865
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Matko wysiadamateusz dal.mi popalić dziś. ... Nie spał prawie wogole teraz śpi na rączkach normalnie masakra 😢 a jutro miałam jechać szukać sukienki na chrzcie ale hak tak będzie całą noc to nigdzie nie pojadę 😕

Eh współczuję coś nam się psują dzieciaki.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

PESTYCYDA fajne takie ploty, a jeszcze jak mąż przejął małą

Naprawdę bywa że wrodzona asymetria mija sama? To może faktycznie ja za bardzo przeżywam, a skoro zaczynamy terapię to będzie dobrze. Chciałam Cię jeszcze podpytać, ile z Twojego doświadczenia takie terapie trwają? Wiem że na pewno ciężko ogólnie powiedzieć, ale tak pi razy oko

jestem mamą
Stary 2017-08-16, 21:39   #866
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Ja też jestem nie ugieta z dopajaniem.
Super ze tż tak pomaga, super tata

Karola
Fajny wieczór,

Stary 2017-08-16, 21:48   #867
pestycyda
Zakorzenienie

Cashmere, to na prawdę bardzo różnie trwa. Zalezy jak nasilona jest asymetria i jak wcześnie się zacznie terapię. Wy zaczynacie bardzo wcześnie więc rokowania są bardzo dobre myślę. Wielu pediatrów nie wysyła nawet na reha do 3m. Osobiście się z tym nie zgadzam bo można szybko zaradzić samą pielęgnacją. Fizjoterapeuta powinien Wam podpowiedzieć jak układać dziecko, gdzie układać zabawki, jak podnosić itp. Byliście już na jakiejś wizycie? Terapia jakaś konkretna metoda? Jak dostaniecie jakieś ćwiczenia do domu to robić i nie patrzeć że dziecko wyje w niebo głosy nawet jemu się krzywda nie dzieje . Wtedy powinno w miarę szybko pójść (np w 3 miesiące), potem wracasz tylko na kontrolę żeby mieć oko na sprawe.

Stary 2017-08-16, 21:59   #868
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jon
Mam nadzieję że pomoże Ci coś.
Pediatra? Fajnie. A Czemu pediatra Was odwiedza?

A nie wiem, pytałam połoznej na kiedy mamy się umówić na pierwszą wizytę do pediatry a ona powiedziała, że lekarz sam przyjeżdza do domu na pierwszą wizytę a badał tak ogólnie

Cytat:
Cashmere, dobrze że się odzywasz. Nie martw się asymetria często znika sama do 3 miesiąca a jeszcze wspomagana terapia na pewno szybko się wyrówna

Darietta, słodki wierszyk😍

Morelle, super że bioderka ok. Szkoda że USG brzucha później bo byłoby wiadomo coś...

My mieliśmy gości to młody aniołek oczywiście. Koleżanki mi wykupiły pół Lidla w prezencie teraz kąpiel, cyc i śpi jak suseł. W w dzień była walka jak nie wiem.

Położna zaleciła mi wrócić do sab simplex bo z tego co opisywałam jego zachowanie to jej to na gazy wygląda. Tylko że po delicolu mi się kupy unormowały. Bądź tu mądry...

W ogóle koleżanka mnie trochę wnerwila swoimi "złotymi radami". Mama się nie wtrąca, teściowa się nie wtrąca a ta wielkie zdziwienie że skoro młody ma brzuszkowe problemy to ja nie daje rumianku?! No nie daje. Nie dopajam. Oczywiście mój TŻ podsłuchał i już mi wierci dziurę w brzuchu żeby spróbować. Ale ja się nie dam uparta jestem.

W ogóle muszę posłodzić mojemu mężowi. Jest taki kochany z szok. Wiecie jak to jest jak się zna kogoś 10 lat a tu nagle odkrywa się go zupełnie w nowej roli? ♥♥♥ Wszystko mi zrobi przy małym. Wszystko zrobi w domu o co go poprosze bez jąkniecia. Dziś zabawiał młodego a ja mogłam poplotkowac i wypić kawę spokojnie. Bardzo się cieszę że nie chciałam żeby ktokolwiek nam pomagał na początku bo teraz on umie wszystko zrobić, nie boi się i wie jak mi jest czasem ciężko przy małym. Ale esej... Musiałam się wygadać:p

To brawa dla męża mój też mi we wszystkim pomaga, w sumie to nawet bylam w szoku że tak wszystko w domu zrobi i małym się zajmuje jak tylko poproszę

Cashmere trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszli z tej asymetrii!

U nas kazdy wieczór inny. Dzisiaj kąpiel była przed 19 a o 20 i 21 pobudka na mleczko. Teraz mały śpi od 21 z Tż a ja się kładę na 2-3h zanim nie obudzi sie na kolejne karmienie mam komara w sypialni nie mogę go zlokalizować

Stary 2017-08-16, 22:07   #869
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny które były na warsztarach z chustonoszenia czy idzie się na nich nauczyc motac. Bo u mnie cos sie pojawilo w grupie jest 10 osob i sie zastanawiam czy warto czy osoba szkolaca bedzie miala czas podejsc do każdego i poprawiac pomagać. Jak takie szkolenie wygladało u was?
Stary 2017-08-16, 22:23   #870
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dziewczyny sorry ale jak czytam ,że te Wasze idealne dzieci aniołki(do tej pory) zaczynają płakać nie chcieć spać ami sie odlozyć to mi jakoś tak lżej na sercu 😜 bo ja zawsze marudze ze Wicek to i tamto a Wasze pieknie spaly ,nir plakaly jadły normalnie.Nie gniewajcie się na mnie zycze jak najlepiej ale tak po ludzku czuje ze w takim badz razie moj wcale nie jest wyjatkiem 😉

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości