|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudia tez lubi spac na boku.
Vadi - 3mam kciuki za wizytę u chirurga. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
SteveS, nie wiedziałam że są trenerzy snu... Bądź tu mądry jak każdy co innego mówi. W szpitalu układali na boku zawsze.
Emilia, dobrze że się meldujesz ![]() Karolina, wszystkiego najlepszego! Robiliście prezenty sobie? My mamy pierwsza rocznicę i nie wiem co mojemu sprawić. Minini, brzmi jak poranek idealny♥😍 brawo dla TŻ! Ja nie otulam dziecka bo mi się tak poci że masakra... Chyba gołego bym go musiała w otulacz... Jak wy ubieracie na noc dzieci? U mnie jak gorąco to same body krótki rękaw jak chłodniej to pajac. Przykrywam bambusowa pieluszka. Dzisiaj otuliłam muslinową i mi się obudził normalnie mokry:/ Vadi, pediatrze chodziło może o przykurcz mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego ( czyli kręcz szyi). A zauważyłaś żeby trzymał głowę w tą stronę co na to zgrubienie? Przy kreczu powinno być to ewidentnie widać. Może to być tylko przerost tego mięśnia i wtedy samo powinno zniknąć. Nie martw się a kręcz rehabilitacją raz dwa się wyprowadzi![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#844 |
|
MerDer 4ever
|
Vadi oby to nic poważnego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Była u nas położna. Młody przekroczył 4kg. Przytul w 8 dni 400g! Dołączam do klubu śmietany w cyckach. Wiedziałam że to ulewanie to on się przeżera...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy już nie było ale teraz pasuje do nas jak ulałFB_IMG_1502898829664.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też śpi na boku i bardzo to lubi na wznak się denerwuje. Kurcze można juz oszaleć z tych rad jaks pozycja dobra
![]() U nas była big kupa a ja nie ostrożnie zdjęłam pampka i wsadził w to stope i zaczął sikać na siebie i ścianę został wyczyszczony i znowu zrobił kupe :P później myślałam że sie fajnie tulimy bo tak mi się na ramieniu zwinal i zostałam obrzygana |
|
|
|
#848 | ||||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#849 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zostało do wagi sprzed ciąży 4 kg, ale jeszcze sporo ponad to. W ciuchy górą się nie mieszczę przez biust (jak mi taki zostanie to umrę) a na dole noszę kilka spódnic, które są ok. Trochę sukienek jest ok. Spodni jeszcze nie próbowałam przez problemy z blizną, nie chcę jej dodatkowo podrażniać. Cytat:
Co do chust to jasne, cena jest rzeczą względną Elastyka też nie planowałam, bo to na moment, ale pożyczoną mogę wypróbować. Womar jest jednostronny, ale kosztował mnie grosze i zauroczył, jak jeszcze nie byłam w ciąży nawet jeśli miałaby być tylko na wypróbowanie, nie będzie mi szkoda,Cytat:
![]() Cytat:
zostaje laktator, ale nie poddaję się Cytat:
Cytat:
Vadi kciuki! Emmos jak tam? My się dzisiaj spotkaliśmy z dziewczynami, z którymi leżałam w szpitalu. Jeremi kruszynka Oprócz tego dzień marudy, chyba kupa go męczy, bo dzisiaj nie było. Dałam już Dicoflor i zaraz idę po Debridat, bo zapomniałam recepty wcześniej
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W upaly zabralismy jej otulacz i mala wybudzała sie fikajacymi girkami. |
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Karola
Wszystkiego najlepszego dla Was ![]() Minini Tak.normalnie juz teraz ma przedszkole, lipiec tylko.był wolny. Oby jutro też się udało ![]() Pestycyda Cały pakiet My byliśmy u znajomych na kawce i ciastku zobaczyli Hugo, pospał na cioci i gra Teraz je, mycie.i spanie chyba... mam nadzieję. Ja już jestem śpiąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta odnośnie szczepień https://www.szczepienia.pl/kalendarz...ram-na-szostke
|
#853 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co za agent!Cytat:
Vadi kciuki żeby się okazało że to nic strasznego Dzisiaj był u nas pediatra i mówił że bioderka wygladają dobrze ale i tak trzeba usg zrobić. Po żółtaczce nie widać śladu. Pytałam o te męczące gazy to powiedział że na razie nic nie podawać, bo na kolki to za wcześnie jest a na razie masować brzuszek i uspokajać. Oczywiście zapomnialam spytać o wysypkę, bo mnie zaskoczył wizytą a ja spałam akurat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Karolinusia wszystkiego dobrego dla Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Trochę się nie odzywałam. Tęsknił ktoś? :P Jakoś byłam przybita problemami zdrowotnymi Przema. Byliśmy u fizjoterapeuty prywatnie. Ma wrodzoną asymetrię Zaczęliśmy terapię. Narazie będziemy chodzić 2xtygodniu. Państwowo mamy termin na 16stycznia, paranoja :/ Do tego te ropiejące oczko, za dużo się naczytałam o tym w necie, eh. No i ciągle czekam na USG brzucha. Pod koniec miesiąca robimy chrzciny, więc z tym tez sporo zamieszania. No i moja dwójką nie daje mi się nudzić, oj nie :P do tego Przemo zaczął kiepsko spać w dzień w łóżeczku. Odłożony budzi się po 5-10 minutach :/ dobrze jest jak się go wozi w wózku, albo leży przy mnie/na mnie.
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Minini a to już jest skończone wiązanie u Ciebie? Dupowpadka powinna być większa, miednica podwinięta, kolanka wyżej niż pupa, no i nóżki wyciągnięte, to pod nimi i pod pupa maja być te ogony przełożone, a u Ciebie sa schowane? Ma być dociągnięte najmocniej jak potafisz - często pierwsze wiązania się luzują łatwo, ta znajoma u której byłam mówiła ze schylając się takie małe dziecko powinno być do ciebie przyklejone IMG_1502907595.880257.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nonie_ Czas edycji: 2017-08-16 o 20:20 |
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Znalezione w internecie
Kto ty jesteś? Maluszek 👶 Jaki znak twój? Cycuszek😀 Kto ci go daje? Mamusia 👩 Jaki kształt jego? Podusia Co z niego masz? Mam mleczko🍼 Dobre jest? Jak ciasteczko 🍪 Jak często pijesz? Codziennie Dawno już? Od narodzin niezmiennie 🙌 Jak się z tym czujesz? Wspaniale Kiedy go pragniesz? Wciąż! Stale! Jak je wypijasz? Litrami Kiedy najlepsze? Nocami 🌃 Czemu je kochasz? Bo zdrowe Świeże i zawsze gotowe! A mamę kochasz? PYTANIE!! To dzięki niej je dostaje!!! To ona szczęście mi daje!!! Wypijam zdrowia kropelki Więc jestem silny i wielki!!! 💪 To ona się dla mnie poświęca I swoim uśmiechem zachęca Karmiąc mnie wciąż się wygina Najlepiej jak umie mnie trzyma Mleczko mam na żądanie W kawiarni, na ławce, tapczanie Nigdy mi nie odmawia Choć czasem ból piersi to sprawia Kocham ją oraz dziękuję I mleczko to wszystkim promuję |
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Morelle a u Ciebie Pestka przybiera dalej okej? Jeśli tak i i nic nie wyjdzie na usg to pewnie taki jej urok
przejdzie jak zacznie siadać...Cashmere może Ty tez powinnaś spróbować z chusta? U nas tez było ze spaniem super, przez pierwsze dwa i pół tygodnia, potem się Miłosz zrobił nieodkladalny. W wózku dużo płacze co jest dla mnie nowością bo Marcelina zasypiała w minutę jak się ja woziło.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny! U nas usg bioder ok.
Kontrola za 6 tyg. Laska w luxmed pomyliła terminy usg brzucha i mamy za tydzień dopiero ;/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy dziewczyny za życzenia 😘 byliśmy na kolacji w restauracji z Ala. Było fajnie, mała dala nam spokojnie zjeść ale potem już jej się nudziło i trzeba było trochę ruszać wózkiem, ale wieczór udany w trójeczke 😉 wykąpaliśmy ja i śpi, a my mamy wieczór dla siebie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-08-16 o 21:19 |
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko wysiadamateusz dal.mi popalić dziś. ... Nie spał prawie wogole teraz śpi na rączkach normalnie masakra 😢 a jutro miałam jechać szukać sukienki na chrzcie ale hak tak będzie całą noc to nigdzie nie pojadę 😕
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Wykąpałam małego ok.19 a on jeszcze porządnie nie usnął. Ciągle coś. Pospi kilka minut i się wybudza. Trzeci raz go cyckiem usypiam i raz TZ go ululal. Mam dość :/ NONIE jak sobie radzisz z dwójką jak Miłosz tez nieodkladalny?
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere, dobrze że się odzywasz. Nie martw się asymetria często znika sama do 3 miesiąca a jeszcze wspomagana terapia na pewno szybko się wyrówna
![]() Darietta, słodki wierszyk😍 Morelle, super że bioderka ok. Szkoda że USG brzucha później bo byłoby wiadomo coś... My mieliśmy gości to młody aniołek oczywiście. Koleżanki mi wykupiły pół Lidla w prezencie teraz kąpiel, cyc i śpi jak suseł. W w dzień była walka jak nie wiem.Położna zaleciła mi wrócić do sab simplex bo z tego co opisywałam jego zachowanie to jej to na gazy wygląda. Tylko że po delicolu mi się kupy unormowały. Bądź tu mądry... W ogóle koleżanka mnie trochę wnerwila swoimi "złotymi radami". Mama się nie wtrąca, teściowa się nie wtrąca a ta wielkie zdziwienie że skoro młody ma brzuszkowe problemy to ja nie daje rumianku?! No nie daje. Nie dopajam. Oczywiście mój TŻ podsłuchał i już mi wierci dziurę w brzuchu żeby spróbować. Ale ja się nie dam uparta jestem. W ogóle muszę posłodzić mojemu mężowi. Jest taki kochany z szok. Wiecie jak to jest jak się zna kogoś 10 lat a tu nagle odkrywa się go zupełnie w nowej roli? ♥♥♥ Wszystko mi zrobi przy małym. Wszystko zrobi w domu o co go poprosze bez jąkniecia. Dziś zabawiał młodego a ja mogłam poplotkowac i wypić kawę spokojnie. Bardzo się cieszę że nie chciałam żeby ktokolwiek nam pomagał na początku bo teraz on umie wszystko zrobić, nie boi się i wie jak mi jest czasem ciężko przy małym. Ale esej... Musiałam się wygadać:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi
Mam.nadzieję, ze co.by nie wyszło, to szybko się tego kłopotu pozbędziecie z Timim ![]() Jon Mam nadzieję że pomoże Ci coś. Pediatra? Fajnie. A Czemu pediatra Was odwiedza? Cashmere Ja np. Teskniłam ![]() Mam.nadzieję, że szybko pozbędziecie sie tej.asymetrii. Jak to sie u was dokładnie objawia? Ty to zauważyłaś? Ema wyniki na pewno będą ok nie martw się Condo czasu przy dwójce to ja tu zagladam.na spacerze i.jak karmię dłużej inaczej czasu brak...Minini Brawa dla męża... mojemu.to.ja szykuję :/ ![]() Darietta Słodkie Morelle A coś jadła?? U nas zaburzony.rytm wieczorny obaj dopiero zasypiają ... jutro.kolejny poranek, ciekawe czy też wszystko wyjdzie ok.? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-16 o 21:34 |
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś nam się psują dzieciaki.---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- PESTYCYDA fajne takie ploty, a jeszcze jak mąż przejął małą Naprawdę bywa że wrodzona asymetria mija sama? To może faktycznie ja za bardzo przeżywam, a skoro zaczynamy terapię to będzie dobrze. Chciałam Cię jeszcze podpytać, ile z Twojego doświadczenia takie terapie trwają? Wiem że na pewno ciężko ogólnie powiedzieć, ale tak pi razy oko
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Ja też jestem nie ugieta z dopajaniem. Super ze tż tak pomaga, super tata Karola Fajny wieczór, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere, to na prawdę bardzo różnie trwa. Zalezy jak nasilona jest asymetria i jak wcześnie się zacznie terapię. Wy zaczynacie bardzo wcześnie więc rokowania są bardzo dobre myślę. Wielu pediatrów nie wysyła nawet na reha do 3m. Osobiście się z tym nie zgadzam bo można szybko zaradzić samą pielęgnacją. Fizjoterapeuta powinien Wam podpowiedzieć jak układać dziecko, gdzie układać zabawki, jak podnosić itp. Byliście już na jakiejś wizycie? Terapia jakaś konkretna metoda? Jak dostaniecie jakieś ćwiczenia do domu to robić i nie patrzeć że dziecko wyje w niebo głosy nawet
jemu się krzywda nie dzieje . Wtedy powinno w miarę szybko pójść (np w 3 miesiące), potem wracasz tylko na kontrolę żeby mieć oko na sprawe.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#868 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a badał tak ogólnieCytat:
mój też mi we wszystkim pomaga, w sumie to nawet bylam w szoku że tak wszystko w domu zrobi i małym się zajmuje jak tylko poproszę ![]() Cashmere trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszli z tej asymetrii! U nas kazdy wieczór inny. Dzisiaj kąpiel była przed 19 a o 20 i 21 pobudka na mleczko. Teraz mały śpi od 21 z Tż a ja się kładę na 2-3h zanim nie obudzi sie na kolejne karmienie mam komara w sypialni nie mogę go zlokalizowaćWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które były na warsztarach z chustonoszenia czy idzie się na nich nauczyc motac. Bo u mnie cos sie pojawilo w grupie jest 10 osob i sie zastanawiam czy warto czy osoba szkolaca bedzie miala czas podejsc do każdego i poprawiac pomagać. Jak takie szkolenie wygladało u was?
|
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny sorry ale jak czytam ,że te Wasze idealne dzieci aniołki(do tej pory) zaczynają płakać nie chcieć spać ami sie odlozyć to mi jakoś tak lżej na sercu 😜 bo ja zawsze marudze ze Wicek to i tamto a Wasze pieknie spaly ,nir plakaly jadły normalnie.Nie gniewajcie się na mnie zycze jak najlepiej ale tak po ludzku czuje ze w takim badz razie moj wcale nie jest wyjatkiem 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

a kręcz rehabilitacją raz dwa się wyprowadzi

Oprócz tego dzień marudy, chyba kupa go męczy, bo dzisiaj nie było. Dałam już Dicoflor i zaraz idę po Debridat, bo zapomniałam recepty wcześniej 

przejdzie jak zacznie siadać...
a badał tak ogólnie