|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Ja założyłam dzisiaj konto na ali...i niestety, 20 funtów wydane
|
|
#1382 |
|
Konto usunięte
|
Tylko? Mi dziś przyszło chyba z 6 paczek ale wszystkie super! I kupiłam dwie kurtki zimowe dla małej za 23 $😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię Was, bo mi ciągle o alli przypominacie a ja cały czas walczę żeby nic nie zamawiać ![]() Stokrotka - gratulacje dla męża za zdane prawko
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego tak niewiele...
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Bonjourbelle super wiesci po wizycie
Lipa z mieszkaniem :/ moze jeszcze się uda je zobaczyć.. Domi to co napisalas jest okropne. Podziwiam ludzi ktorzy sa w stanie walczyc w obliczu chorob, zwlaszcza dzieci.. To tak boli.. Liven kciuki za kolejny cykl â Ja bylam dzis zlozyc rezygnację z przedszkola. Stwierdzilam ze bez sensu dawac mloda teraz. Damy ja za rok we wrześniu. Okazalo się że za rok nie ma rekrutacji do gr 3latkow! Tyle chetnych. Dopiero wrzesien 2019 maz powiedzial- albo to przedszkole, albo zadne. Nie chce ryzykowac, ze bede miala jakas oferte pracy, a nie pójdę bo miejsca w przedszkolu nie ma
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-08-16 o 21:18 |
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więcej problemu niż pożytku....---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
to miłe, że tak solidnie dbasz o mój stan konta jak prawdziwa koleżanka, hahah
|
||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Feliska z dobrym prywatnym owszem... Kiedys sie smialam jak na filmach z Hameryki ludzie chodzili na rozmowy kwalifikacyjne do przedszkola.. My w lutym tez byliśmy
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
Mój jeszcze nie wie że coś przyszło i coś zamówiłam więc cichooooo😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Ale super sukienka mi przyszla Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Bonjourbelle cora do przedszkola a mlody do babci. Nie chce zwalac babciom dwojki dzieci na raz.. Żłobek odpada.. Nie maja z reguły dotacji a 1tys zl szkoda mi po prostu... Zlobek+przedszkole i ewentualnie wyzywienie i bysmy placili za dwojke dzieci 1600 zl
to juz lepiej bym nie pracowala, jesli mialabym isc do pracy i całą pensje dac na placowki to bez sensu :/ Choc nie wiem jak to bedzie, nie wiem gdzie pójdę do pracy i czy w ogóle.. Lelova jakby cora moja byla w wieku twojej, to tez bym siedziala z dwójką
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się nie znam na dzieciach, bo doświadczenie mam zerowe, ale nie wiem czy taki rozwój psychospołeczny dobrze się ma kiedy dziecko jest w domu z mamą? |
|
|
|
|
#1394 |
|
Konto usunięte
|
A co do bety to wiem że będzie negatywna ale jutro zamierzam dzwonić do gina żeby mi dał coś na @. Bo już 36 DC brzuch boli już kilka dni a @brak
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zlobek to dla mnie ostatecznosc no i bezsensu dawac jak i tak bede z jednym w domu. Przeciez pozniej jest przedszkole wiec czemu ma miec problemy. Pozatym bedzie miec siostre/brata no i dzieciaki na podworku/ u znajomych.
|
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to wygląda u dzieci, jak one się adaptują do otoczenia i tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie to tylko formalność a i tak gin pewnie najpierw by kazał zrobić betę a później do niego a tak się trochę wycfanilam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Feliska to nie tak do konca z dziecmi
wazny jest charakter dziecka i wychowanie. Mozna popychac dziecko w swiat a ono i tak bedzie sie chowac za mamusia. Mozna miec dziecko ktore by poszlo gdzies z obcym-dorosłym i robic kazania w domu, a ono i tak pójdzie (mowie o 3-4 latkach na przyklad). Sa dzieci które byly z mama do 5 r.z a potem do przedszkola idą i czują się jak ryba w wodzie.. Bez placzu itp.. A sa takie, ktore miesiac będą plakac choc na placu zabaw z mamą są żywe i lgna do dzieci.. Tu dużo odgrywa charakter, a dopiero pozniej to czy dziecko 'cyckujemy na synusia/coreczke mamusi' , czy staramy się uczyc je otwartosci na swiat
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Naamarelle niezle z tym przedszkolem... A co was tak w nim ujelo ze nie bierzecie pod uwage innego?
Co do rozwoju psychospolecznego to ja nie chodzilam do przedszkola, dopiero do zerowki poszlam i nie uwazam zeby cos ze mna bylo nie tak Bonjourbelle mam nadzieje, ze jeszcze sie odezwa od tego mieszkania Ja sie staram za duzo nie klikac na ali, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi ![]() Sent from my LG-H340n using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sie dowiesz ;-)---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Wlasnie od razu do zerowki, ani troche nie narzekam
|
|||
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe w jak dużym stopniu dzieci dziedzicza po rodzicach kwestie otwartości ;-) Cytat:
||
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się zaczyna pojawiać śluz płodny o.O nie jest to dużo, ale jest taki ciągnący jestem w szoku..
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Bonjourbelle ja nie uwazam ze zlobek jest zly, sama w takim pracowalam.. Pod warunkiem, że zna się opinie itp
ale dziecka mimo wszystko zawsze matce bedzie szkoda ![]() Stokrotka przede wszystkim lokalizacja (na zad.upiu miasta, w cichej okolicy, daleko od glownych dróg). Piekne sale, doskonale wyposażone, wszystko nowe, tablice interaktywne, do tego w zaleznosci od zainteresowan dzieci zajecia sportowe, rytmika, tance, nauka spiewu, zabawy konstrukcyjne z klockami Lego (ale to decyduje rodzic, na co i czy w ogóle poslac dziecko). Plac zabaw Wszystko, po prostu wszystko na plus. No i kadra bo znam dyrekcję i wiem że byle kogo nie ma ![]() Feliska ja bylam nieśmiała. Maz raczej tez w pierwszych latach życia. Cora zywiol.. Moge ja normalnie zostawic w przedszkolu i isc na zakupy bo ona jest otwarta i śmiała. (Bylam na rozmowie w przedszkolu u dyrekcji a ona sama sobie wyszla i poszla do sali). Ale staram się, by byla otwarta do ludzi. Chce coś, to niech sama stara się poprosic, ja jestem obok ale swoje interesy zalatwia sama. Dzis sama kulila żelki wiadomo ze jest mala, ale ja przez nieśmiałość wiele stracilam. Nie chcę by ona też a teraz sa najważniejsze lata, by najwiecej jej wpoic ![]() Blanka
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-08-16 o 23:01 |
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
Heeej
Blanka to działać 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczcie, ze ostatnio troche mnoe tu malo, ale moj przelozony ma urlop i ja pracuje za dwoje teraz i jestem wykonczona Sent from my LG-H340n using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, jadę do fryzjera. Wstawanie o 5 to masakra
![]() Tematy przedszkolne to nie mój klimat zupełnie. Sama chodziłam i nie było z tym problemu ale już moja siostra darła się jakby ją ze skóry obdzierali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi się dziś ciężko wstawało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja tez lubilam chodzic do przedszkola kolezanka jak byla w ciazy z drugim dzieckiem, a byla juz na L4 i siedziala w domu, bez problemu oddawala starsze dziecko do przedszkola, tylko nie na caly dzien a na 4 godziny, zeby mogl ze swoimi rowiesnikami pobawic sie U mnie jakos chlodno i pochmurno, idzie jesien:P Na urlopie planuje pojsc do fryzjera i troche kusi mnie zrobienie ombre, sombre czy jak to sie zwie:P tylko nie wiem czy warto na ciemnym blondzie robic.. Pewnie skknczy sie podcieciem koncowek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

a ja cały czas walczę żeby nic nie zamawiać
więcej problemu niż pożytku....

Zlobek to dla mnie ostatecznosc no i bezsensu dawac jak i tak bede z jednym w domu. Przeciez pozniej jest przedszkole wiec czemu ma miec problemy. Pozatym bedzie miec siostre/brata no i dzieciaki na podworku/ u znajomych.