|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
no tak zareagowała, jak jej powiedziałam o tych bólach jak na okres.. leżeć nie będę, ale na pewno skończę z długimi spacerami, wycieczkami i sprzataniem.
Cytat:
No właśnie. Bez przesady. Do tego ochraniacz z wzorkami jest super atrakcją dla bobasa, Szczególnie jak leży na brzuszku i ogląda sobie wzorki i ćwiczy mięśnie. To już baldachimy są bardziej niebezpieczne, chociaż miałam długo ten wycofany z ikei i syn nigdy go nawet nie dotknął. Blond, mnie też razi nierozebrane dziecko w sklepie w zimie. Matka zdejmuje czapkę i szalik, a dziecko musi się kisić przez pół godziny. Nawet kretynka nie rozepnie kombinezonu. Straszne ![]() Widok dziecka w nosidełku przodem do świata, w tych wisiadłach, też mnie załamuje. Tyle się o tym mówi, że tak już nie wolno.
|
|
#2222 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Chociaż z drugiej strony mam też dosyć fanatyczek, dla których tylko kp jest dobre i to najlepiej przez całe życie dziecka Ważne, żeby wszystko sobie wypośrodkować, chociaż czasami jest ciężko. Teraz jest natłok informacji i przedmiotów i ciężko wybrać to co dla naszego dziecka będzie najlepsze, bo to że u kogoś coś się sprawdziło, to nie znaczy że u nas też się sprawdzi. Tak jak z tym ochraniaczem, jak będę widziała jakąś niepokojącą sytuacją to pewnie go zdejmę i tyle
|
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6?? No dostatek.. Mloda przesypiala po skończonych 3mies. Chlopcu daje fory..6mies i spac ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Zabawek chyba nie da się uniknąć w dziecięcym pokoju chociaż czuję, że mnie też będą wkurzały chyba kupię jakieś wielkie pudła czy skrzynie, żeby to tam wrzucić ![]() Co do naklejek to mi się podobają wszędzie gwiazdki, ale u Ciebie postawiłabym chyba na jakieś autka/samoloty/balony coś takiego http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...815413128.html tylko fajnie by wyglądało w tym limonkowym kolorze
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ochraniacz miałam przy Mai od samego początku. Był dość długo. Nic złego w nim nie widziałam. Teraz jednak nie zamieszczam. Kolor nie ten, a nowego już nie chce kupować.
Mnie jeszcze wkurzały złote rady: za zimno jej, za gorąco.... Itp. Masakra. Przy pierwszym dziecku to człowiek jeszcze był zielony. Ale teraz nie dam sobie takich rad wcisnąć. Sama już będę wiedziała co jest dobre dla malego. Ja od jakiegoś czasu mam codziennie sny: albo ze rodzę i nie jestem gotowa. Albo że mąż mnie zdradza. Masakra. Codziennie się budzę przez to wkurzona. Do tego się wczoraj z mężem pocielam i się do niego nie odzywam. I mam dzień : bez kija nie podchodz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka zapomniałam : śliczny pokoik. To i ja pokażę, jak Mai zrobiliśmy. Tę kolorową ścianę mąż wymyślił. Tam gdzie słońce to cenzura Mai 🤗IMG_20170815_211149.jpgIMG_20170815_211207.jpg
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1502953479240.jpg1502953510405.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia mamy tę samą szafę
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lilka - rozkminiłam miejsce dla projektora - ale to dam gio tam jak będę pewna że w ogóle sie sprawdza ja nie jestem naklejkowa, nie doradzę
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#2231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka - o co poszło z mężem? Oby nastrój się poprawił
Mój nauczył się rzucać czekoladą we mnie z daleka jak zaczynam warczeć.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodziło o ten artykuł: https://www.hafija.pl/2017/08/karmie...nym-weglu.html Bo jak dla mnie piętnuje kobiety, które natrafiając na trudności w karmieniu z niego zrezygnowały. Jeśli walka o pokarm i karmienie miała spowodować depresję i poczucie matki, że jest beznadziejna no to sorry... Jak dla mnie matka ze zrytym beretem karmiąca piersią może wyrządzić dziecku więcej krzywdy niż taka, która stwierdziła że to nie na jej siły i karmi mm. Fajne macie te pokoiki dla dzieci, ja muszę jakiś remoncik dziewczynkom urządzić, bo kurczę ściany obdrapane, bo literki z imionami pospadały itd. Aż mnie zmotywowałyście do tego. Ciągle tylko małym się myśli co tu jeszcze przygotować, a tu trzeba coś babeczkom może zmienić...
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-08-17 o 09:23 |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Marta mój się nie domyśli o czekoladę. 😟
Ech poszło o wszystko. Wczoraj się szykowaliśmy do parku. Mamy tam ok 40 min szybkim marszem. Potem mieliśmy zajść do obi zamówić półkę do szafy. Już byliśmy gotowi a tu telefon, że samochód z naprawy jest do odebrania. Oczywiście mógł odebrać go dziś rano, ale nie. Wszystko rzucił i się umówił, że go od razu odbierze. A przecież mu nie był potrzebny. Przez co do parku szłam sama z Mają, do obi juz nie poszliśmy. Po 1,5 godzinie przyjechał do nas, ale już miałam focha i wróciłam z Mają na piechotę. Do tego wczoraj mąż przywiózł prezent od teściowej dla Mai - bluzkę. Wkurzyłam się, że ją przyniósł a nie że ją najpierw upral i że alergeny mi wniósł do domu. Maja od razu ją zobaczyła, a ja niepotrzebnie ją z torebki wyjęłam aby jej pokazać. Oczywiście dziecko od razu alergii dostali. Usta jej spuchły jak u kaczki i wysypka. Musiała dostać syrop. Mi się oberwało, że wyjąłem ją z torebki. Mąż wrzucił ją do kosza na pranie. I za nic miał, że przecież trzeba ją uprać. W konsekwencji wczoraj po 22 prałam ją jeszcze ręcznie, aż mnie kręgosłup rozbolał. Wrrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Blond te balony sa fajne
Też jak widac planowałam pochować wszystko do pudeł, ale już wyłażą :P Wcześniej w poprzednim mieszkaniu był większy bajzel i zabawki na wierzchu, naklejki ogromne i dziecko nie chciało tam zasypiać, bo było za dużo bodźców.. Teraz wreszcie syn jest szczęśliwy i spokojnie zasypia w swoim pokoju. Madzialenka ale pięknie! Ta sciana w kwadraty to w ogóle łał! ślicznie jest!Czbasia na aliexpress zamawiałas naklejki? Oglądałam je i napaliłam się na mapę, ale ta Eurasia mnie zniechęciła. Ta szafa to lepsza niż tv, tyle tam do oglądania
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia dziękuję. 😘
Lilka mąż tworzył tę ścianę. Mieszał kolory itp. Jego wizja . Ale na żywo fajnie to wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mlody podrosnie to tez remonty powazne musimy zrobic. Planowalismy 1dziecko i z 2 pokoi zrobilismy salon z jadalnia. Oprocz tego jest sypialnia i pokoj corki. I teraz zas trzeba bedzie te pokoje rozdzielic zeby syn tez mial swoj pokoik. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
rojku - w pełni się zgadzam co do kp
![]() madzialenka - mój też się nie domyślił, moja siostra mu sprzedała ten trik ![]() Też byłabym zła na Twoim miejscu, ja bym z góry zabroniła jechać po samochód i kazała przełożyć to u mechanika. No a z koszulką to słabo, Mai przeszło?
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Hahaha. Ojj tak wszystko tam naklejamy bo będzie najlatwiej zdjac. Zreszta szafa taka"dorosla" wiec trzeba bylo zdziecinnic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2241 | |||||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lilka_vanilka z limonkowymi kropkami wyglądałyby super ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() Z Mają już lepiej? Mój też mnie wkurza, miał mi zrobić te półki w szafie i codziennie jedzie to załatwić już mu powiedziałam, że sam będzie te ciuchy układał, bo wcześniej jak miałam siłę i chęci to on miał to gdzieś, a teraz to ja już nie mam siły na takie rzeczy
|
|||||
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka to jakiś kosmos z tymi alergenami.. bardzo współczuję ;/ ale czy jak teściowa kupi bluzkę w sklepie bez dotykania jej, tylko np. ekspedientka zapakuje i teściowa nie zaniesie jej do domu, tylko przekaże męzowi/wysle pocztą to tych alergenow by nie było? Dlaczego tak nie może zrobić?
ta hafija to jakas nawiedzona kretynka. Po co jej nabijacie wejscia na stronę?
|
#2243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczny pokój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Marta tez mu kazałam przełożyć, ale widzisz.... Jeszcze rozumiem jakby ten samochód był wczoraj potrzebny. Ale nie.... Dopiero dziś na 15 ma do pracy. Ech
.. Mai na szczęście przeszło. Ale się wystraszyłam. Czbasia choć przyzna ci rację. U mnie nie. Foch od wczoraj. Dziś chodzę jak tykającą bomba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2245 |
|
Rozeznanie
|
Ślubuję, że już więcej nie będę!!
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Blond dzięki 😘
Lilka oczywiście, że tak może zrobić. Na urodziny tak z prezentem zrobiła. A tu bluzka leżala u niej prawie miesiąc o czym się dopiero wczoraj dowiedziałam. Kasia 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2247 |
|
Magda ;)
|
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Blond pokaż kurtkę.
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzialenka też bym miała focha giganta.. i to normalne, ze Ty masz. Ale stanę trochę w obronie Twojego męża, który doznał jakiegoś zaćmienia mózgu Może dla niego ta wiadomość o samochodzie do odbioru to tak jak dla nas np. wiadomość o dostawie paczki z kosmetykami, ciuchami, z gemini
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się zgadzam co do karmienia piersią. Nie ulega wątpliwości, że jest to najlepsze dla dziecka. Ale kurcze są różne sytuacje w życiu! I niekoniecznie kobieta, która nie karmi piersią, robi to z wygody!
Moja przyjaciółka stoczyła ciężką batalię o kp. Dwukrotnie. I dwukrotnie przegrała. Doprowadziło ją to niemal do depresji ("no bo jest złą matką"... ). Terror laktacyjny odbił się na niej niewiarygodnie. A już argument z "wygodą" obalała kiedy tylko się dało - sama stwierdziła, że wygodą to byłoby dla niej wyjęcie piersi i przystawienie dziecka praktycznie o każdej porze, w każdym miejscu kiedy to tylko potrzebne. A nie zabawa w wyparzanie butelek, mieszanie mleka, totalne rozbudzanie się w nocy, żeby to mleko przyrządzić, sprawdzanie, czy nie za gorące, nie za zimne itd. Ale fajnie, że tutaj w naszym gronie wszystkie jesteśmy takie "normalne" i z tego co widzę mamy wypośrodkowane podejście do macierzyństwa A nawet jak któraś ma odmienne zdanie, to nie stara się "nawracać" reszty Miłego dnia dziewczyny, ja spadam do prasowania
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

jakos tak wyszło, ze uzbierałam 4 koszulki na ramiączkach z dekoldem kopertowym i spie w nich od dawna. Teraz dokupiłam te z mitexu z odpinanymi miseczkami. Ale ja jestem uzalezniona od piżam i ciapów(jak na matkę domatorkę przystało)

ślicznie jest!

już mu powiedziałam, że sam będzie te ciuchy układał, bo wcześniej jak miałam siłę i chęci to on miał to gdzieś, a teraz to ja już nie mam siły na takie rzeczy