Olejek rycynowy do włosów - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 08:15   #1831
__Ania__
Raczkowanie

GG do __Ania__
Dot.: Olejek rycynowy

Czy trzymanie olejku tylko na samych końcówkach, ewentualnie na całej długości włosów bez skóry głowy daje jakieś efekty?
__Ania__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 08:42   #1832
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Ania__ Pokaż wiadomość
Czy trzymanie olejku tylko na samych końcówkach, ewentualnie na całej długości włosów bez skóry głowy daje jakieś efekty?
Wpływa korzystnie na kondycję samych włosów.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 23:09   #1833
Pysia pl
Raczkowanie

Zastosowanie

Ogólnie znane jest działanie przeczyszczajace oleju rycynowego. Tą cechę wykorzystywali bardzo skutecznie ok. 100 lat temu poszukiwacze diamentów na pustyni w Namibi, w osiedlu Pomona. Pracownicy, którzy chcieli osiedle opuścić musieli wypić solidną porcję oleju rycynowego. Ewentualnie połknięte diamenty powracały dosyć szybko na swiatło dzienne.
Olej rycynowy używany jest także zewnętrznie. Działa pozytywnie na skórę i tkankę podskorną. Różnego rodzaju brodawki, wypryski i plamy na skórze mają zniknąć jeżeli się będzie je nacierało rano i wieczorem olejem rycynowym.
Olej rycynowy pielegnuje włosy, brwi i rzęsy.
Olej rycynowy jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym, dlatego jest głownym składnikiem szminek i błyszczyków.
Mydło z olejem rycynowym w składzie bardzo dobrze się pieni.
Olej rycynowy w kremie nadaje mu śnieżnobiały kolor.

Recepty na piękne włosy

Intensywna kuracja na zniszczone końcówki włosów
  • 1 żółtko
  • 1 łżka oleju rycynowego
  • 1 łżka oleju z oliwek
Obydwa oleje zmieszać, lekko podgrzać, dodawać po trochu żółtka stale mieszając. Otrzymaną masę nanieść na końcówki włosów, założyć plastikowy czepek i owinąć ręcznikiem. Czas działania dowolny, im dłużej, tym lepiej (nawet całą noc). Następnie włosy umyć i spłukać. Do ostatniego płukania użyć wody zakwaszonej sokiem z cytryny lub octem jabłkowym.
Kuracja zapobiegająca wypadaniu włosów
  • 25 ml oleju rycynowego
Olej rycynowy wylać na spodeczek i opuszkami palców energicznie wmasowac w skórę głowy. Założyć czepek foliowy i pozostawić przez noc. Rano porządnie umyć. Stosować przynajmniej raz w tygodniu, a najlepiej dwa razy.
Błyszczące jasne włosy
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 10 g oleju rycynowego
Wszystkie składniki wymieszać, dolać wody do jednego litra. Dobrze wstrząsnąć. Płyn naniesc na umyte i wilgotne włosy. Po 15 minutach spłukać czystą wodą. Włosom pozwolić wyschnąć na powietrzu najlepiej w ciepłym pokoju.
Wosk do włosów
  • 2,5 g masła kakowego
  • 0,5 g wosku pszczelego
  • 1,5 g oleju rycynowego
  • 1 g masła karité
  • 1 kropla olejku eterycznego z drzewka różanego lub innego
Wszystko trzeba roztopić, wymieszać i przelać do pojemniczka.
Balsam do pielęgnacji końcówek włosów
  • 10 g oleju rycynowego
  • 10 g oleju z krokosza
  • 10 g tłuszczu kokosowego
  • 5 g masła karité
  • 5 g wosku pszczelego
  • 5 kropli olejku eterycznego melisowego lub innego
Płyn do pielęgnacji suchych końcówek włosów
  • 10 ml oleju jojoba
  • 5 ml oleju z zarodków pszenicy
  • 5 ml oleju rycynowego
  • 2 ml pantenolu
  • kilka kropli witaminy H
  • 20 ml wody
Wszystko wymieszać i przelać do butelki z rozpylaczem. Wstrząsać przed użyciem.
Recepty na lśniące usta

Miodowy balsam do ust
  • 2 łyżki stołowe oleju jojoba
  • 2 łyżki stołowe oleju rycynowego
  • 1 łyżka stołowa wosku pszczelego
  • 1 łyżka stołowa miodu
Balsam do ust
  • 3 g masła kakowego
  • 2 g oleju rycynowego
  • 2 g wosku pszczelego
  • 1 g masła karité
  • 1 g oliwy z oliwek
  • 1 g miodu
Płynny błyszczyk do ust
  • 5 ml oleju migdałowego
  • 5 ml oleju rycynowego
Wszystko trzeba zmieszać i przelać do pojemniczka na błyszczyk z kulką.
Balsam do ust 2
  • 3 g oleju rycynowego
  • 5 g wosku pszczelego
  • 5 g masła karité
  • 7 g oleju migdałowego
  • miód do smaku
Płynny błyszczyk do ust 2
  • 1 ml witaminy E
  • 9 ml oleju rycynowego
Wszystko trzeba zmieszać i przelać do pojemniczka na błyszczyk z kulką.
Inne recepty

Pomoc dla zbolałych stóp

Uczucie "zmeczonych stop" zniknie przez noc jeżeli natrze się stopy olejem rycynowym Dodatkowo skóra stóp będzie miękka i aksamitna.
Olejek do ciała
  • 20 ml oleju z pestek winogron
  • 20 ml oleju rycynowego
  • 2 krople olejku eterycznego pomarańczowego
  • 2 krople olejku eterycznego jałowcowego
  • 2 krople olejku eterycznego cyprysowego
Wszystkie oleje i olejki wzmieszać.
Olejek do mycia twarzy

Dla cery suchej:
  • 75% oliwka z oliwek
  • 25% olej rycynowy
Dla cery tłustej:
  • 25% oliwa z oliwek
  • 75% olej rycynowy
Oleje wymieszać i wlać do buteleczki. Olej rycynowy ma działanie myjące, natomiast oliwa z oliwek pełni funkcję nawilżającą.
Krem do rąk

Faza tłuszczowa
  • 2,5 g tegomuls
  • 2,5 g olej rycynowy
  • 2,5 g olej awokado
  • 2 g masła karité
  • 1 g alkoholu cetylowego
Faza wodna
  • 40 ml wody destylowanej
  • 4 g gliceryny
Konserwant
  • 2,5 ml (1 łyżeczka do herbaty)spirytusu
Wykonanie jak każdego innego kremu: faye tłuszczową rozpuścić, fazę wodną podgrzać i dolać do fazy tłuszczowej ciągle mieszając. Jak krem ostygnie to dolać spirytus.
Balsam do pielęgnacji rzęs
  • 2 g masła kakowego
  • 2 g oleju rycynowego
  • 1 g wosku pszczelego
  • 2 g masła karité
  • 3 g oej migdałowy
Wszystko trzeba roztopić, wymieszać i przelać do pojemniczka. Na rzęsy najlepiej nakładać spiralką do rzęs.
Żródła: www.beautykosmos.de
Pysia pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 21:49   #1834
lusia9090
Raczkowanie

Pysia pl fajnie ze tylko odrazu sie dowiedzialam - na pewno sproboje pare przepisow
lusia9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 08:57   #1835
__Ania__
Raczkowanie

GG do __Ania__

Czy stosowałyście OR jako wymieszany z szamponem? Daje jakieś efekty? Niestety nie mam czasu na całą babraninę ze smarowaniem skóry ;( .
Stary 2008-04-24, 10:25   #1836
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Czy stosowałyście OR jako wymieszany z szamponem? Daje jakieś efekty? Niestety nie mam czasu na całą babraninę ze smarowaniem skóry ;( .
Skorzystaj z wyszukiwarki, było już o tym pisane.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 09:34   #1837
stafur
Raczkowanie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

a ja jestem zaskoczona działaniem tego olejku na mnie - wczoraj uzyłam go poraz pierwszy. Wtarłam go m.in. w zakola,gdzie włoski mam, z tym, że bardzo jasne, które sprawiają wrażenie, jakby ich nie było. Poszłam spać z turbanem na glowie, jest godzina 8.00, budze się, a włoski na zakolach mają kolor! szok!
stafur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:12   #1838
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Ja również jestem zachwycona działaniem olejku, szkoda że wcześniej go nie kupiłam . Stosuje go od paru tygodni i jestem zachwycona, włosy gładkie, dobrze się układają i mniej wypadają końcówki mniej przesuszone i jakby mniej porozdwajane zapach troche nie bardzo ale co się nie robi żeby mieć ładne włoski olejek wcieram również w paznokcie i są o wiele ładniejsze oraz w brwi bo troszke mi wypadały, jeszcze zastanawiam się nad rzęsami pewnie też spróbuje Za taką cene to cudo w dodatku bez żadnej chemii.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:59   #1839
lusia9090
Raczkowanie

Cytat:

myśle ze to nic nie da poniewaz olejek musi wsiaknal w strukture wlosa
Stary 2008-05-08, 21:54   #1840
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

o ja juz dawno nie nakladałam olejku!
Jutro musze koniecznie kupic OR, i nalozyc na włoski
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 23:24   #1841
ati77
Raczkowanie

dziewczyny, z tym szkodzeniem włosom przy zbyt częstym stosowaniu olejku to niestety prawda . Jak pierwszy raz dodałam olejku do odżywki, później spłukałam - była zachwycona! Włosy były lśniące, miękkie i pięknie się układały..Zaczęłam więc stosować częściej . stosowałam olejek przy kazdym myciu lub co drugie mycie i teraz nie mogę z nimi dojść do ładu. Są sztywne, jakby przesuszone. Nie wiem co się stało tzn podejrzewam, że przeholowałam z tym olejkiem...Daję sobie spokój na jakiś czas a później zastosuje go nie częściej niż raz w miesiącu
ati77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:26   #1842
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez ati77 Pokaż wiadomość
dziewczyny, z tym szkodzeniem włosom przy zbyt częstym stosowaniu olejku to niestety prawda . Jak pierwszy raz dodałam olejku do odżywki, później spłukałam - była zachwycona! Włosy były lśniące, miękkie i pięknie się układały..Zaczęłam więc stosować częściej . stosowałam olejek przy kazdym myciu lub co drugie mycie i teraz nie mogę z nimi dojść do ładu. Są sztywne, jakby przesuszone. Nie wiem co się stało tzn podejrzewam, że przeholowałam z tym olejkiem...Daję sobie spokój na jakiś czas a później zastosuje go nie częściej niż raz w miesiącu
Dlatego lepiej stosowac go 2-3 razy w tygodniu Moze dalas go za duzo lub to wina szamponu

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 14:20   #1843
rudeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ati77 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - dodajesz olejku do odżywki a potem nie zmywasz szamponem tylko spłukujesz?

Bo jeśli tak to na pewno z nim przesadziłaś - przecież to bardzo gęsty i lepki olej, wymaga zmycia szamponem (ja myję ziołowym, z sles 2 razy a i tak czasem są tłustawe). Zdecydowanie lepiej nałożyć go przed takim myciem na jakieś 30 min do godziny, tak właśnie 2 -3 razy w tygodniu.
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 21:54   #1844
azyla
Raczkowanie

wszystko zalezy od wlosow. ja wlewam lyzeczke olejku do 250 ml odzywki i nakladam ja po kazdym myciu....nie splukujac - i mam super miekkie, nablyszczone fale(z natury wlosy maja tendencje do puszenia sie)
azyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 23:44   #1845
figa23
Przyczajenie

Smile Dot.: Olejek rycynowy do włosów

Ja stosuje olejek rycynowy od tygodnia. Za pierwszym razem zmieszałam go z nafta i nałożyłam na suche włosy, nosiłam około godziny i umyłam głowę(później jeszcze nałożyłam zwykłą maskę i spłukałam). Włosy jakby ładniej się kręciły i błyszczały (mam kręcone, farbowane na jasny blond włosy, bardzo suche i łamiące się). Przed następnym myciem nałożyłam samą naftę, nosiłam ok 20min, umyłam szamponem, nałożyłam zwykłą odżywkę z elgonu regenerującą i zmyłam. Efekt był taki że skóra głowy mnie potwornie swędziała (chyba ta nafta naprawdę wysusza). Dziś zrobiłam inaczej. Umyłam głowę szamponem( l'oreal professionnel liss extreme), nałożyłam maseczkę z 1 żółtka, pół butelki tej duzej olejku rycynowego i około 1 łyżeczki soku z cytryny i trzymałam 2 godziny. Umyłam głowę i nałożyłam maskę z jedwabiem. Spłukałam. KIedy włosy były jeszcze trochę wilgotne rozsmarowałam odrobinę olejku w rękach i wtarłam we włosy. Efekt są takie: włosy dosyć ładnie się kręcą bez modelowania pianką itp, loki są zaznaczone fajnie. Jedyny minus to to,że są troche obciązone. Jeśli robię coś nie tak to proszę o jakieś podpowiedzi Mam nadzieję,ze olejek pomoże moim włosom bo są ostatnio w bardzo złym stanie. Zastanawiam sie nad kupnem tego cementu termicznego z kerastase ale gdyby olejek był naprawdę dobry to wolałabym nie wydawać tyle na maskę. Zastanawia mnie tez czy ten olejek trwale poprawia stan włosów czy tylko do któregoś mycia one są lepsze a później wracają do poprzedniego stanu?
figa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 00:08   #1846
rudeee
Raczkowanie

A więc tak: raczej nie polecam wsmarowywania olejku po wszystkim, bez spłukiwania - jest gęsty, tępy i może obciążać. Nie ma też potrzeby po takiej masce z olejku nakładania jeszcze innej maski (pisałaś o jakiejś z jedwabiem) - część dziewczyn po umyciu nie nakłada nawet odżywki, ja stosuję taką zwykłą, lekką i jak po olejku umyję włosy 2 razy to nie są obciążone.

Efekty używania olejku są długotrwałe (ja takie u siebie zaobserwowałam) ale to wymaga cierpliwości i systematycznośći - na pewno w tydzień cudów nie zdziała.

Powodzenia w używaniu
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 00:19   #1847
figa23
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź Może przesadziłam teraz z tymi maskami, ale to dlatego ze chciałam dać włosom taka mocną porcję nawilżenia, w przyszłości nie będę tak przesadzać. Postaram się systematycznie nakładać olejek i zobaczymy
Stary 2008-05-14, 08:56   #1848
__Ania__
Raczkowanie

GG do __Ania__

Ja niestety nie mogę używać oleju na skórę głowy bo moje włosy są oklapnięte i po 2 godzinach tłuste. Przerzucam się na same końcówki.
Stary 2008-05-14, 14:06   #1849
Narek
Zakorzenienie

Figa, sporo tego olejku dajesz do tej maski. Ja daję jedną łyżeczkę(!) na moje średnio grube włosy do łopatek + żółtko, miód i w zupełności to wystarcza, żeby widzieć efekty
I nie nakładałabym olejku rycynowego tak bez spłukiwania. Lepiej sprawdza się w tej roli olej kokosowy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 23:44   #1850
figa23
Przyczajenie

Poważnie? A gdzie można kupić ten olej kokosowy? W spożywczym czy w aptece? Jaka jest cena tego? Kurcze no ja nie wiem jak to jest z tą ilością olejku do maski. Daję tyle, bo wtedy pokrywa całe włosy. Gdybym dawała mniej musiałabym chyba więcej żółtek dać. Mam tak suche włosy, że im nie zaszkodzi to chyba. A jeśli chodzi o tą cytrynę, t czy to prawda,ze ona blokuje wchłanianie składników odżywczych? coś takiego przeczytałam...

A o co chodzi z tymi sylikonami?? Mam maskę z Elgonu sylikonami chyba... Czy to źle?

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-05-15 o 12:19 Powód: post pod postem - proszę korzystać z edycji
Stary 2008-05-15, 12:24   #1851
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa23 Pokaż wiadomość
Poważnie? A gdzie można kupić ten olej kokosowy? W spożywczym czy w aptece? Jaka jest cena tego? Kurcze no ja nie wiem jak to jest z tą ilością olejku do maski. Daję tyle, bo wtedy pokrywa całe włosy. Gdybym dawała mniej musiałabym chyba więcej żółtek dać. Mam tak suche włosy, że im nie zaszkodzi to chyba. A jeśli chodzi o tą cytrynę, t czy to prawda,ze ona blokuje wchłanianie składników odżywczych? coś takiego przeczytałam...

A o co chodzi z tymi sylikonami?? Mam maskę z Elgonu sylikonami chyba... Czy to źle?
Olej kokosowy do kupienia glównie w sklepach zielarskich lub ze zdrową żywnością (cena różna - do 12(?) zł. Więcej o tym oleju znajdziesz przeszukując to podforum.

Co do silikonów to skorzystaj z wyszukiwarki - jest oddzielny wątek o tych właśnie substancjach - podział, zmywalnoścć etc. Powinnaś znaleść tam interesujące Cię informacje
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:51   #1852
lilly_rose
Raczkowanie

olej kokosowy jest również dostępny na allegro. sama zastaniawiam sie nad kupnem.
lilly_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:45   #1853
lusia9090
Raczkowanie

wiesz ja nakladam sam podgrzany oleje na glowe na jakies 6 -8 godzin , owijam w foli i recznik i powiem Ci ze sa swietne , miekkie , blyszczace i takze poprawia skret lokow ja jesze po umyci glowy po olejku uzwywam odrzywke w sprey polysk jedwabiu i uwazam ze sam ojejek daje rade na zniszczone i suche wlosy pozdrawiam
Stary 2008-05-21, 22:45   #1854
lusia9090
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez figa23 Pokaż wiadomość
Ja stosuje olejek rycynowy od tygodnia. Za pierwszym razem zmieszałam go z nafta i nałożyłam na suche włosy, nosiłam około godziny i umyłam głowę(później jeszcze nałożyłam zwykłą maskę i spłukałam). Włosy jakby ładniej się kręciły i błyszczały (mam kręcone, farbowane na jasny blond włosy, bardzo suche i łamiące się). Przed następnym myciem nałożyłam samą naftę, nosiłam ok 20min, umyłam szamponem, nałożyłam zwykłą odżywkę z elgonu regenerującą i zmyłam. Efekt był taki że skóra głowy mnie potwornie swędziała (chyba ta nafta naprawdę wysusza). Dziś zrobiłam inaczej. Umyłam głowę szamponem( l'oreal professionnel liss extreme), nałożyłam maseczkę z 1 żółtka, pół butelki tej duzej olejku rycynowego i około 1 łyżeczki soku z cytryny i trzymałam 2 godziny. Umyłam głowę i nałożyłam maskę z jedwabiem. Spłukałam. KIedy włosy były jeszcze trochę wilgotne rozsmarowałam odrobinę olejku w rękach i wtarłam we włosy. Efekt są takie: włosy dosyć ładnie się kręcą bez modelowania pianką itp, loki są zaznaczone fajnie. Jedyny minus to to,że są troche obciązone. Jeśli robię coś nie tak to proszę o jakieś podpowiedzi Mam nadzieję,ze olejek pomoże moim włosom bo są ostatnio w bardzo złym stanie. Zastanawiam sie nad kupnem tego cementu termicznego z kerastase ale gdyby olejek był naprawdę dobry to wolałabym nie wydawać tyle na maskę. Zastanawia mnie tez czy ten olejek trwale poprawia stan włosów czy tylko do któregoś mycia one są lepsze a później wracają do poprzedniego stanu?

wiesz ja nakladam sam podgrzany olejek na glowe na jakies 6 -8 godzin , owijam w folie i recznik i powiem Ci ze sa swietne , miekkie , blyszczace i takze poprawia skret lokow ja jeszcze po umyci glowy po olejku uzwywam odrzywki w spreyu polysk jedwabiu i uwazam ze sam ojejek daje rade na zniszczone i suche wlosy pozdrawiam
Stary 2008-05-22, 00:27   #1855
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
ja mam dziwne uczucie że mimo iż bym wzieła troche tego olejku to moje włosy nie są w całosci pokryte. Musze brać 30g żeby rozsmarować na całej długosci
ILE ?! Mi wystarcza łyżka i to aż nadto . Napieram trochę rozgrzaniego olejku na same palce i masuję skórę głowy miejsce po miejscu. Potem rozczesuję włosy plastikową gęstą szczotką - po paru ruchach są całe ładnie pokryte olejkiem .

Wrócę do mojego ukochanego OR gdy tylko skończy mi się Wax (- dla mnie paskudztwo, wogóle mi nie służy...)
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 10:37   #1856
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
ILE ?! Mi wystarcza łyżka i to aż nadto . Napieram trochę rozgrzaniego olejku na same palce i masuję skórę głowy miejsce po miejscu. Potem rozczesuję włosy plastikową gęstą szczotką - po paru ruchach są całe ładnie pokryte olejkiem .

Wrócę do mojego ukochanego OR gdy tylko skończy mi się Wax (- dla mnie paskudztwo, wogóle mi nie służy...)
A ktory WAX masz? "Moc Natury"? Jesli nie, tzn ze masz zagraniczna wersje, ona raczej pobudza cebulki niz wplywa na odrost wlosa. "Moc natury" z czystym sumieniem polecam

Jesli chodzi o moje przygody z olejkiem rycynowym - rowniez bardzo go sobie cenie za nadawanie pieknego polysku wlosom. Jestem wlascicielka lokow, a te najtrudniej zmusic do "lsnienia" - mimo solidnej pielegnacji. Olejek rycynowy daje w tym zakresie najlepsze efekty. Ja stosowalam rozrzedzony zielona herbata i z dodatka miodu - bardzo mi taka maseczka odpowiadala. Ale chetnie przetestuje solo
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 16:51   #1857
nuvi
Raczkowanie

tulipanna. Co daje zielona herbata w Twojej masce? Mam poklady zielonej w domu i moze wykorzystam ja takze "zewnetrznie"
nuvi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-22, 17:04   #1858
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
A ktory WAX masz? "Moc Natury"? Jesli nie, tzn ze masz zagraniczna wersje, ona raczej pobudza cebulki niz wplywa na odrost wlosa. "Moc natury" z czystym sumieniem polecam
Ten zagraniczny . Kiedyś stosowałam i byłam zachwycona, ale teraz jest fatalnie... jak go przemęczę to wypróbuje ten "Moc Natury", bo ten zagraniczny mam wrażenie że podrażnia mi skórę głowy i wysusza włosy, więc mam efekt dokładnie przeciwny do oczekiwanego .

Cytat:
Ja stosowalam rozrzedzony zielona herbata i z dodatka miodu - bardzo mi taka maseczka odpowiadala. Ale chetnie przetestuje solo
Niezły pomysł . Też wypróbuję taką maseczkę, bo jak dotąd używałam tylko solo albo z naftą.
Stary 2008-05-22, 17:23   #1859
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuvi Pokaż wiadomość
tulipanna. Co daje zielona herbata w Twojej masce? Mam poklady zielonej w domu i moze wykorzystam ja takze "zewnetrznie"
Zielona herbata wzmacnia wlosy, nadaje im polysk i posiada wlasciwosci przeciwzapalne

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Ten zagraniczny . Kiedyś stosowałam i byłam zachwycona, ale teraz jest fatalnie... jak go przemęczę to wypróbuje ten "Moc Natury", bo ten zagraniczny mam wrażenie że podrażnia mi skórę głowy i wysusza włosy, więc mam efekt dokładnie przeciwny do oczekiwanego .

Niezły pomysł . Też wypróbuję taką maseczkę, bo jak dotąd używałam tylko solo albo z naftą.
Oj...Tak myslalam. Zagraniczny po pewnym czasie trzeba odstawic, bo wlosy maja go zwyczajnie dosc i moze nastapic efekt odwrotny do oczekiwanego. Natomiast Moc Natury mozesz kupic bez wyrzutow sumienia, bo to swietna odzywcza maska Wlosy nie beda narzekac. Nie "przemeczaj", bo bardziej sobie zaszkodzisz niez pomozesz!

Ta maseczke nalezy wrzucic na glowe na godzine. Oczywiscie nic sie nie stanie jesli potrzymasz dluzej, poza trudnosciami z wyplukaniem
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:09   #1860
201705042038
Konto usunięte

Cytat:

Oj...Tak myslalam. Zagraniczny po pewnym czasie trzeba odstawic, bo wlosy maja go zwyczajnie dosc i moze nastapic efekt odwrotny do oczekiwanego. Natomiast Moc Natury mozesz kupic bez wyrzutow sumienia, bo to swietna odzywcza maska Wlosy nie beda narzekac. Nie "przemeczaj", bo bardziej sobie zaszkodzisz niez pomozesz!
Chyba masz rację, męczę go bo mi żal wydanych pieniędzy . Włosy pół biedy - i tak planuje obciąć, ale skóry głowy szkoda .
Jutro kupię sobie rycynę albo ten "Moc Natury", zobaczę jeszcze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości