Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-17, 12:07   #721
alleyezonme
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Jedyna opcja to szpital bo na nfz się czeka tydzien a prywatnie na razie nie mam pieniążków
No to uderzaj do szpitala, po co się zamartwiać

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 12:15   #722
kasia6713
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj jest 10+6 (wg usg, wg 2 dni później).
Mdłości mam, ale trwają chwilę i to zazwyczaj po zjedzeniu śniadania. Przeszła mi chęć na to, żeby co chwilę coś jeść. Piersi same z siebie nie ciągną ani nie bolą, ale bolą przy mocniejszym dotknięciu, przypadkowym uderzeniu, przy złym ułożeniu się podczas spania. Cały czas mam uplawy i jest ich trochę więcej niż na początku. Przestaję być zmęczona i spać w ciągu dnia, ale nie wiem czy to nie jest kwestia urlopu ale za to zaczynam mieć zadyszkę podczas np. Wchodzenia pod górkę. No i zaczęłam normalnie spać w nocy
Ogólnie, zmiany na plus

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
a jak będą ruchy to będziemy się martwić, jak będą dni, że ich prawie w ogóle nie będzie itp. nie dogodzisz kobiecie w ciąży

to podziwiam, ja chyba też nie dałabym rady z drugiej strony pewnie też tak nie panikują jak my... ja sama treraz zaczęłam się martwić, rozpoczęłam 12 tc (11+0), objawy mi zelżały, piersi mnie tylko bolą i mam zaparcia, ale mdłości zniknęły no i martwię sięczy wszystko ok, a wizyta za 2 tygodnie...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

ojej to sporo już za Tobą, ja miałam póki co 2 usg, ale już myślałam, czy by nie iść gdzieś do gin w przyszłym tyg podejrzeć fasolki bo się martwię
Dokładnie

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dziewczyny, a dlaczego nie wolno dotykać brzucha w ciąży? Ja to mam taki głupi nawyk glaskania brzucha albo trzymania rąk na nim np. Jak siedzę albo leżę.

Stary 2017-08-17, 12:17   #723
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Wiecie może jakie krople do nosa można brać w ciąży?
ostatnio wieczorami przez zatkany nos nie moge zasypiac :/
Chyba tylko te z sola morską. To chyba jakaś ogólna przypadłość, bo ja też to mam. Mama dała mi jakiś olejek i kazała robić z tego inhalacje. Nie może być na bazie alkoholu

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Chyba tylko te z sola morską. To chyba jakaś ogólna przypadłość, bo ja też to mam. Mama dała mi jakiś olejek i kazała robić z tego inhalacje. Nie może być na bazie alkoholu

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 12:18   #724
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Nie mają wyjścia bidule i czekają.
No moga robic jeszcze prenatalne za dodatkowa oplata, dla mnie to bylo oczywiste, ze robimy, do 19 tygodnia bym nie wyrobila.

W pierwszej ciazy zrobilam w 9 tygodniu prywatnie dodatkowe USG, ale nawet wtedy w rejestracji pytali o wskazania, bo bez wskazan nie chcieli mnie zapisac. Ale mialam wymowke, bo bylam niedlugo po ostawieniu pigulek i mialam bardzo nieregularne cykle
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 12:18   #725
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a dlaczego nie wolno dotykać brzucha w ciąży? Ja to mam taki głupi nawyk glaskania brzucha albo trzymania rąk na nim np. Jak siedzę albo leżę.
Można można, wszystko jest ładnie schowane pod mięśniami i zabezpieczone wodami Piguła Seliny miała beznadziejny dzień

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 12:24   #726
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja wczoraj posprzątałam łazienkę
A zabierałam się do tego 1,5 tygodnia ...

Może próbuj po jednym pokoju dziennie ?
Ja do posprzątania lodówki się zbierałam z 1,5 tygodnia
U mnie bałagan robi się niestety z codziennego funkcjonowania np. zrobię pranie ale nie mam już siły żeby uprasować i leży. Zrobię obiad ale nie mam siły żeby pozmywać
Dziś przyszedł furminator i jest akcja czesania uszatego więc odkurzanie będzie już koniecznością
Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Zacytowalam to sobie żeby mi nie zniknęło i żeby mężowi przeczytać
On jest uzalezniony od dosłownie kilku lat
Ja też. I nie mam pojęcia, jak to się stało, że nie potrzebuję teraz. Dodam tylko, że mój problem jest naprawdę poważny, jest zakwalifikowana do operacji - dokładnie za rok. I choć czekam na tą operację cztery lata () to z wiadomych względów się jej nie poddam.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Można można, wszystko jest ładnie schowane pod mięśniami i zabezpieczone wodami Piguła Seliny miała beznadziejny dzień
Dokładnie! Na ostatniej wizycie lekarz nie robił mi usg tylko miałam zwykłe badanie ginekologiczne i nawet lekko naciskał mi na brzuch (nic nie bolało). Chyba, że tej pielęgniarce chodziło o to, że jak powiedziała Selina coś tam się odkleja (kosmówka?)
Stary 2017-08-17, 12:27   #727
parapet
Zadomowienie

Torrence, furminator to świetna sprawa. Masakra ile tego futra wyłazi przy czesaniu.
Scarlett, kończę 11 tydzień.
Mecassie, daj znać, jak będziecie po.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 12:36   #728
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Torrence, furminator to świetna sprawa. Masakra ile tego futra wyłazi przy czesaniu.
No właśnie stwierdziłam, że zainwestuję. Tylko żeby uszaty chciał cierpliwie siedzieć
Stary 2017-08-17, 12:37   #729
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Scarlett, kończę 11 tydzień.
Mecassie, daj znać, jak będziecie po.
widzę że mamy podobny tp, więc na podobnym etapie jesteśmy... wiadomo, że w pewnym momencie dolegliwości powinny zelżeć, a niektóre jak mdłości pójśc w niepamięć

dziś robiłam tsh, ft4, ft3, witaminę D3 i na własną rekę wirusa CMV, lekarz nie zlecił, ale naczytałam się to już zrobiłam.

Edytowane przez ScarlettO
Czas edycji: 2017-08-17 o 12:38
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 12:50   #730
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Ja wczoraj posprzątałam łazienkę
A zabierałam się do tego 1,5 tygodnia ...

Może próbuj po jednym pokoju dziennie ?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

WOW, czemu miałaś już aż tyle USG?
Zgaduję że pewnie na NFZ + prywatnie?
Trochę się nazbieralo - wszystkie luxmed

Pierwsze miałam w 5+1 bodajze i nie było jeszcze zarodka, kazali przyjść za 2 tygodnie.
Potem kolejne - pojawiło się serduszko, było wszystko ok ale dostałam skierowanie na usg do lekarza, który zajmuje się tylko takimi badaniami usg dla potwierdzenia wyników (jest wyposażony w lepszy sprzęt niż gabinety lekarzy). To było 3 usg
Potem tydzień przed wyjazdem nad morze pojawiły się bóle podbrzusza, moja gin akurat nie miała terminu wiec poszłam skontrolować to do innego lekarza, żeby wypowiedział się czy mogę jechać 600 km. Ale okazało się że wszystko dobrze. Tez zrobił usg wiec to było 4.
No i dzisiaj mam standardowa wizyte u mojej ginekolog Ale myślę, że teraz ta częstotliwość spadnie. Na razie mam mieć wizyty u ginekologa co 4 tygodnie

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 13:04   #731
parapet
Zadomowienie

Juana, też miałam 4 czy 5. Na dwóch nic ciekawego nie było widać

Coś tam poszukałam o tych objawach. Moja apka mówi zresztą, że od końca 10 tyg. można odczuć poprawę.
A teraz informacja dla czarodziejki Piszą w necie, że od 14 tyg. mdłości mogą się nasilić
Wychodzi na to, że co by nie było, to jest możliwe Jak ja lubię takie "konkrety"
Stary 2017-08-17, 13:08   #732
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Juana, też miałam 4 czy 5. Na dwóch nic ciekawego nie było widać

Coś tam poszukałam o tych objawach. Moja apka mówi zresztą, że od końca 10 tyg. można odczuć poprawę.
A teraz informacja dla czarodziejki Piszą w necie, że od 14 tyg. mdłości mogą się nasilić
Wychodzi na to, że co by nie było, to jest możliwe Jak ja lubię takie "konkrety"
Weeeeeeź mnie nie załamuj. Dzisiaj to już naprawdę mam dość, bleeeeeeehhh.
Co do USG ja też juz miałam 4, ale na pierwszym był tylko pęcherzyk.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 13:10   #733
alleyezonme
Zakorzenienie

A ja nie czytam tych pierdół żeby się nie nakręcać. W tym i w tym tygodniu objawy mogą ustąpić a u mnie nie ustąpiły - czy wszystko jest ok? W tym i w tym mogą się nasilić, a u mnie bez zmian - czy wszystko jest ok? i tak w kółko Każda jest inna i każda inaczej to odczuwa.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 13:29   #734
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dużo drobnostek się na to składa... całkiem inaczej się czuje totalnie normalnie, biust nie boli ale to już dlugo z tym ze sutki mi zmalaly taka sina obwoluta zaniknela i te guzki ciążowe też. Cera mi się zaczęła pogarszac jakieś dwa tyg temu a teraz znów jest taka jak przed ciąża. Zmeczenia nie ma, mdłości to już nie pamiętam co to. Jem normalnie. Mam mega smaka na kawę na która nie mogłam patrzec. No ale podsumowujac najwiekszy stres przynosi mi biust

Mecassie jak ma Cie to męczyć i masz się stresować to podjedz do szpitala i podejrzyj fasolke lepsze to niż niepotrzebny stres

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Dzięki za odp odnośnie kropli, podejdę dziś do apteki i zobaczymy co zaproponują bo jednak jest to męczące a sama sól fizjologiczna mało mi daje
No i innym dziewczynom też dziękuję za odp

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 13:39   #735
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jak ciąża jest zagrożona to nie można dotykać brzucha bo to ponoć powoduje skurcze. Nie wiem ile w tym prawdy ale już nie raz o tym słyszałam. Jeżeli z ciążą wszystko jest ok to można macać Ja też dotykam, ale najczęściej jak coś zakłuje.

Zrobiłam dziś badania, wyszły mi lekko podwyższone leukocyty w krwi. Podejrzewam że to nic strasznego, piszą wszędzie że w ciąży może tak być.
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 13:40   #736
Nicole`_
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje! jeju no żebym jeszcze dobrze się czuła... byłoby cudownie, a tu taka kicha

Córa śpi a ja zdycham w salonie i nie wiem co ze sobą zrobić.
Stary 2017-08-17, 13:44   #737
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje! jeju no żebym jeszcze dobrze się czuła... byłoby cudownie, a tu taka kicha

Córa śpi a ja zdycham w salonie i nie wiem co ze sobą zrobić.
Ciesz się ciszą 😁
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 13:48   #738
punamama
Rozeznanie

Omg a mi się dzisiaj dzień organizacyjny właczył. Sprzatanie i pakowanie. Za 2 tyg się wyprowadzam...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-08-17, 13:51   #739
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za odp odnośnie kropli, podejdę dziś do apteki i zobaczymy co zaproponują bo jednak jest to męczące a sama sól fizjologiczna mało mi daje
No i innym dziewczynom też dziękuję za odp

To ja jeszcze dodam, ze w ciazy bezpieczny jest tez sinupret, mi na zatoki pomaga, gdyby bylo bardzo zle to bym sprobowala

Oczywiscie w ulotce bedzie, ze trzeba konsultowac z lekarzem, ale to chyba w Polsce jest wymog, nie moga po prostu napisac, ze mozna bezpiecznie stosowac. W szwedzkiej ulotce pisza jasno, ze bezpieczny w ciazy, ale nie mozna stosowac w czasie karmienia.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 13:57   #740
asiula1306
Zakorzenienie

a zwykła woda morska nie pomoże? Bo taką na pewno można stosować. Ewentualnie inhalacje
Stary 2017-08-17, 14:03   #741
parapet
Zadomowienie

Asiula, jeśli się nie mylę, to dla ciężarnych jest inna norma na leukocyty.

Alley, masz rację lepiej nie czytać, ale wtedy musiałabym was opuścić

Z zatokami też to mam. Na początku ciąży schodziło z nich takie gęste, teraz jestem przytkana. Czekam na dalszy rozwój zdarzeń W końcu jesień idzie, zrobi się całkiem wesoło.
Stary 2017-08-17, 14:06   #742
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Prenalen jest fajny, mi bardzo szybko pomogl no i wode morska mozna
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 14:07   #743
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula, jeśli się nie mylę, to dla ciężarnych jest inna norma na leukocyty.

Alley, masz rację lepiej nie czytać, ale wtedy musiałabym was opuścić

Z zatokami też to mam. Na początku ciąży schodziło z nich takie gęste, teraz jestem przytkana. Czekam na dalszy rozwój zdarzeń W końcu jesień idzie, zrobi się całkiem wesoło.
A to nie wiedziałam. W moim labie norma jest do 9,0 a ja mam 9,2 ( przy czym widzę że jak robiłam w zeszłym roku tam badania to norma była do 10 więc chyba dramatu nie ma )
Stary 2017-08-17, 14:09   #744
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie czytam tych pierdół żeby się nie nakręcać. W tym i w tym tygodniu objawy mogą ustąpić a u mnie nie ustąpiły - czy wszystko jest ok? W tym i w tym mogą się nasilić, a u mnie bez zmian - czy wszystko jest ok? i tak w kółko Każda jest inna i każda inaczej to odczuwa.
A to prawda
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 14:12   #745
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
A to nie wiedziałam. W moim labie norma jest do 9,0 a ja mam 9,2 ( przy czym widzę że jak robiłam w zeszłym roku tam badania to norma była do 10 więc chyba dramatu nie ma )

Tak, tylko to sa podane normy te zwykłe, a nie dla ciężarnych ja tez miałam niewielkie odchylenia od normy w morfologii ale lekarz mi powiedział ze wszystko super
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 14:12   #746
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
To ja jeszcze dodam, ze w ciazy bezpieczny jest tez sinupret, mi na zatoki pomaga, gdyby bylo bardzo zle to bym sprobowala

Oczywiscie w ulotce bedzie, ze trzeba konsultowac z lekarzem, ale to chyba w Polsce jest wymog, nie moga po prostu napisac, ze mozna bezpiecznie stosowac. W szwedzkiej ulotce pisza jasno, ze bezpieczny w ciazy, ale nie mozna stosowac w czasie karmienia.
Dzięki, poszukam
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
a zwykła woda morska nie pomoże? Bo taką na pewno można stosować. Ewentualnie inhalacje
No właśnie woda morska niezbyt mi pomaga
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Prenalen jest fajny, mi bardzo szybko pomogl no i wode morska mozna
Dzięki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 14:14   #747
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Tak, tylko to sa podane normy te zwykłe, a nie dla ciężarnych ja tez miałam niewielkie odchylenia od normy w morfologii ale lekarz mi powiedział ze wszystko super
Właśnie wiem dlatego się nie przejmuję. Zresztą odchył jest malutki
Stary 2017-08-17, 14:44   #748
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Czekam już pod gabinetem. Oby wszystko było ok

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 14:50   #749
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Dawaj znać i trzymamy kciuki Na pewno wszystko ok
Stary 2017-08-17, 14:51   #750
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Kciuki! 😊
Ja też siedzę pod gabinetem, ale tylko po l4 😉

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości