|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Wiosenko- to jest nienormalne i wiem o tym. Wydaje mi się, że jeśli przestali tyle mówić, że jestem chuda to odrazu tak nie jest. A oni wszyscy poprostu się już przyzwyczaili.. Kompulsy ? raczej to nie są. Ja poprostu jestem głodna (a to ostatnio bardzo często..) i jem. Ostatnio jem dużo, naprawdę sobie nie żałuję tego czy tamtego i dlatego tak przesadzam i się boję przytycia. Może rzeczywiście wydaje mi się, że nie znam umiaru? Zaczęłam jeść to na co mam ochotę i kiedy i naprawdę było lepiej, dopóki nie zaczęłam znów tak się przejmować.
Hypnotic- w przypadku rodziców to bardzo możliwe. Ostatnio rozmawiałam z mamą mówiąc jej, że 'może przytyłam' ale ona zaprzeczyła. Co do tycia to obawiam się, że narazie nie tyję a jak sobie za bardzo na to wszystko pozwolę to 'się zacznie'.No cóż, Wiosenka ma chyba rację- przesadzam. Dziękuję za miłe słowa, uspokoiły mnie one.
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a trener...? stary? ja mam 17,5 on 23 Cytat:
o to chodzi. wydaje mi się, że to nie żadne kompulsy i o nich nie myśl. znalazłam Twoje wpisy na ncj stare i tam pisałaś, że przed dietą jadłaś dziennie 3000-4000 kcal, więc spoko
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ponownie Dziewczyny
u mnie jakis okres dola nastapil, dalej jestem ciagle glodna i pojawily sie leki, ze przytyje itp. poza tym czuje sie taka samotna, chcialabym zeby mnie ktos przytulil, a nikogo takiego tu nie ma. w dodatku zakochalam sie w chlopaku,ktory ma dziewczyne, no i w ogole tak nieciekawie jest. w sobote lece do Polski, ale przez te 10 dni to sie bardziej zmecze niz odpoczne. mam juz dosc bycia tutaj, bylam silna,ale do czasu, jak to przy Ed bywa. a teraz znowu mysle sobie, ze jestem beznadziejna, bo za duzo jem. a chcialabym jeszcze 2 kg schudnac, glupie 2 kg i wejsc na utrzymanie... Asilos
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Może napisz nam tutaj Ewelko ile jesz i ocenimy, co ? Jeśli nie chcesz na NCJ wrzucaj tu lub na PW. Jestem pewna, że jesz tyle ile dziewczyna w twoim wieku powinna i nie potrzebnie się tym wszystkim przejmujesz
Wiosenko nie mówię, że stary, tylko starszy od ciebie, ale uważam, że to nie jest duża różnica wieku, więc jak coś to zagadaj do niego
|
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
Hypnotic- no cóż, mogę napisać, ale dziś sporo podjadałam, szczególnie ta Granola tak mną zakręciła
![]() śn: 7Zbóż Bakoma śliwkowy 300g, jabłko, kawałeczek waniliowca. podjadanie; 3 kawałki waniliowca, granola czekoladowa (nie odmierzałam jej, więc nie wiem ile było, ale około 3 garści? )o: mała noga z kurczaka z piekarnika i szyjka, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty. trochę granulowanej cytrynowej herbaty do tego. na spacerze: rożek Koral cytrynowy później: trochę granoli czekoladowej Na kolację zapewne zjem wieśniaka z granolą.
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Boże. kolejny raz rzucam się z mostu. jem cztery razy więcej kur...czę no. śmiać się czy płakać?...
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli rzeczywiście przesadzam..kochane, ale to w porównaniu do tego, ile jadłam przedtem to dużo. Więc dlatego się tak przejmuję?
Czasem zdarzają się dni, że zjem o wiele więcej. Hm, zapomniałam o kanapce z miodem przed obiadem (z razowego chlebka). A teraz jeszcze piję słabą kawę z cukrem.
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelka naprawde nie jesz duzo
Ja bedac na redukcji ostatnio, jadlam po 1700-1800 kcal srednio i schudlam pare kg...chyba przez aktywny tryb zycia. a teraz panikuje jak mi wyjdzie srednia 2000...ale chyba nie powinnam na tym przytyc paranoja taka,wiem
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezapominajka- CHYBA ? skoro chudłaś na 1800 to nie przytyjesz od 2000. To przecież tylko 200 kcal różnicy.
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
no niby tak jest, ale z 2 strony jak ostatnio wyszla mi srednia 2300 przez jeden tydzien, to waga podskoczyla o 2 kg
co prawda bylam przed okresem, ale mi raczej waga nie wzrasta z tego powodu
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież od tych 2300 kcal nie mogłaś przytyć, a tymbardziej o 2 kg
to zapewne wahania, do tego jak mówisz- byłaś przed okresem, a zatem nie zapewne, ale napewno wahania.
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
no niby tak sobie tez tlumaczylam, ale mimo wszystko Ed goruje w mysleniu...mam za duzo zlych doswiadczen z tyciem i dlatego sie boje...zreszta wiecie jak to jest, najpierw sie jest zadowolona, a nagle bach i juz zalamka...a ja codziennie licze kalorie, od kilku lat w zasadzie. i moim celem jest odzwyczajenie sie od liczenia, ale to jak juz schudne ile chce.
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Doskonale cię rozumiem, sama boję się przytyć, więc wiem jak to jest. Ja gdy zwiększałam kcal wmawiałam sobie, że nie przytyję od tego czy tamtego, a gdy miałam wyrzuty mówiłam sobie, że nie ma takiego czegoś jak wyrzuty sumienia po jedzeniu, że nie znajduję podłoża u którego się one 'wykształciły', a więc i nie mogę dopuścic, aby one mnie dopadły
i choć dopadały i nawet dalej dopadają nie daję się im.
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przerazaja mnie wspomnienia z zeszlego roku,kiedy przytylam 12 kg w 4 miesiace , wszytsko przez tabletki na depresje,ktore dzialaly na mnie nie tak jak powinny i od tamtej pory caly czas probuje wrocic do tej wagi,przy ktorej dobrze sie czulam...zaluje,ze w ogole doprowadzilam sie do takiego stanu kiedys,moglam normalnie jesc,jak juz udalo mi sie schudnac,ale tak sie balam przytycia o chociazby 1 kg,ze caly czas jadlam do 1500 kcal i wten sposob zepsulam swoj metabolizm...
|
|
|
|
#1816 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mogłam sobię znaleźć dziś miejsca, wzięłam więc tabletkę (właściwie to 2) uspokajającą i spałam do tej pory. Jestem sama w domu. Brat pojechał ze znajomymi na kręgle, więc muszę znaleźć sobię zajęcie żeby nie zwariować. Chciałabym być teraz w domu. Nawet na pogrzebie mnie nie będzie. Jeszcze dwa lata temu nie chodziłam na cmentarz, bo nie miałam do kogo. Teraz jest już tam 5 moich kolegów...
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w zeszlym roku powiesil sie chlopak, z ktorym chodzilam do klasy przez 10 lat...nie bylismy jakimis tam przyjaciolmi, ale mimo wszystko, jak sie kogos zna tyle lat, to jest wstrzasajace...a mi zmarla prababcia kilka dni temu i wczoraj byl pogrzeb, a mnie nie bylo zle sie z tym czuje, ale nie mialam nawet jak sie wyrwac stad,lece do Polski w sobote, a nie mialam jak zorganizowac powrotu szybciej...
|
|
|
|
#1818 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :cmo k chociaż mam nadzieje że tak nie będzie)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie dzień był REWELACYJNY! Na prawde po raz pierwszy od... od bardzo dawna. Byłam w Krakowie (super!) byliśmy z rodzicami w indyjskiej knajpie a później na lodach na Sławkowskiej i były pyszne . Cały dzień byłam uśmiechnięta od uch do ucha(no prawie oprócz płaczu rano przez pewien incydent) . Aż kurcze chce mi się tańczyć ze szczęścia![]() Chodziliśmy dużo p Krakowie, byliśmy na Wawelu na rynku, na pobocznych uliczkach i ...
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, powiedzcie ze jeszcze komus na tym swiecie na mnie zalezy
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, ze mam chociaz, a raczej az was, jestescie kochane, ze jestescie przy mnie. Ze jestesmy razem. Nie wiem co bym bez was zrobila, dzisiaj skopany dzien.
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia to super, że fajnie się bawiłaś
A jak z jedzonkiem ?Plameczko na pewno jesteś bardzo wartościową osóbką i nie wolno Ci myśleć, że nikomu na tobie nie zależy ! A co się stało? |
|
|
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze się czułam z wagą 55 kg, chcę do niej wrócić, ale jeśli przy przechodzeniu na U znowu mam przybrać to jaki jest tego sens? Dla mojej mamy porządne jedzenie to pół bochenka chleba na kolację, grubo posmarowane masłem, z boczkiem. A ja się głodzę, bo nie jem masła, majonezu, śmietany, smażę na suchej patelni. A całą paprykę zjadam wg niej nie dlatego, że lubię, tylko dlatego, że upadłam na głowę, bo kiedyś była to czekolada ![]() Ale jutro idę na imprezę, więc nie zamierzam się zbytnio przejmowac kaloriami
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak z psychologiem, Byłaś już może??
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
Poklocilam sie z kolezanka, ktora ma ciagle do mnie pretensje, o wszystko. Taka nasza pierwsza taka powazna klotnia. Naskoczyla na mnie, to ja sie wkurzylam, bo zasze jestem taka ustapliwa, a dzisiaj powiedzialam jej co mysle o tym wszystkim, a raczej nie zdazylam wszystkiego powiedziec, bo poszla po jakims czasie. Fakt, popelniam wiele bledow i przyznalam sie do tego, ale ona tez popelnia duzo, a mysli, ze jest taka idealna i nie chciala mnie wysluchac do konca. Szczerze mysle, ze nasza znajomosc jest taka.. na sile. Ona wie jakie mam problemy, wie o wizycie u psychologa (ide za tydzien), ale nie rozumie, ze ja mam lek, zeby isc na impreze, ze mam lek gadac z ludzmi. No dobra, nie mam pretensji, ze nie rozumie, ale czemu nie moze byc kompromisu, tylko ciagle musi byc tak, jak ona chce. Egocentryczne podejscie do zycia. A oprocz niej nie mam nikogo, stare kolezanki znikly juz daaawno, po skonczeniu gimnazjum, bo juz nie musza spisywac prac domowych, bo chodzimy do innych szkol srednich. I w ogole boli mnie reka, bo sie pocielam i zaluje, bo boje sie ze zostana blizny i ktos zauwazy. ogole znowu caly dzien na zmiane spalam i plakalam, wstyd mi przed rodzina, ze sie tak zachowuje. Kazdy uwaza mnie za egoistke a ja naprawde nie robie nic specjalnie. I tak ukrywam duzo, zeby im nie truc, moze nie jestem taka super zamknieta w sobie jak inni, moze za duzo jednak gadam o swoich problemach, ale nie daje juz rady. Dzisiaj rano sie obudzilam i bylam przerazona, bo nie mialam nic do roboty, nie mialam kompletnie co ze soba zrobic. Taki bezsens, z reszta jak codzien. I jadlam, z nudow, na pocieszenie, sama nie wiem. Probowalam zwymiotowac, ale balam sie, ze ktos uslyszy. I z mojej diety sie nici zrobily. Ale od jutra dalej moje 1500 kcal, ale nie bede sie glodzila. Bo ostatnio robilam tak, ze do godziny 15 jadlam 1500 kcal i pozniej nic. Pewnie dlatego zle robilam i byla ciagle zla. Teraz lepiej to rozplanuje, zeby nie miec nagonki na jedzenie. Tylko ciagle mysle o tym glupim jedzeniu. O to taki chaotyczny splot dnia. Teraz mialam isc pojezdzic z tata autem bo za 2 tygodnie egzamin, ale nie dam rady chyba.
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko
wiem jak Ci ciężko , dla Twojej przyjaciółki to niezrozumiałe, dla każdego z zewnątrz kto nie miał styczności z ED nasze obawy wydają sie dziwne i nienormalne, dlatego czasem bliscy odsuwają się od nas bo nie wiedzą jak nam pomóc , a my zamykając się w Sobie tak na prawdę im tego nie ułatwiamy. Myślę ze dobrze zrobiłaś stawiając na Swoim , nie możesz zawsze być uległa i na wszystko sie zgadzać , czasem lepiej jest powiedzieć co sie myśli i czuje głośno niż dusić to w Sobie. Dobrze też że chodzisz do psychologa, niestety początki są najgorsze, ale już nie długo wszystko zacznie się układać tylko musisz w to mocno wierzyć i nie załamywać się , pamiętaj że jesteśmy z Tobą i zawsze możesz na nas liczyć.
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to pogrubione - tez tak robilam kiedys...rano zawsze bylam glodna i prawie caly przydzial kalorii zjadalam po wstaniu z lozka,a potem prawie nic nie jadlam caly dzien...i czekalam do rana,zeby sie moc najesc takie bledne kolo.
|
|
|
|
#1828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz boli mnie brzuszek ale to przez jabłka 2 duże Cytat:
A co do jedzenia do 15 1500kcal to xle rozłożone posiłki ale mam nadzieje ze poprawisz to jesli dasz rade atw. to ja kiedyś do 16 nie jadłam ni a później 600-700 kcal
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie rozumiem, dlaczego - przecież każdy nowy dzień może być lepszy mimo że czasem 'życie nas nie rozpieszcza'...Cytat:
następnym razem idź na starowiślną na lody (przestanek miodowa na kazimierzu) - tam dopiero są lody Plameczko, wiem, że Ci ciężko, zamykanie się jest najgorszym wyjściem, musisz mówić o swoich problemach. ciesz się, że masz tą koleżankę, że została i nie myśl o jedzeniu, ok? i nie pisz, że Ci wstyd przed rodziną, oni na pewno się wszyscy martwią i nie wiedzą jak Ci pomóc, otwórz się przed nimi, może? Funky, Hypnotic, co u Was?
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie dni spędzam na walce ze sama sobą,walczę by nie stracić tego co mam, by dobrze czuć się w Swoim ciele, ale różnie to bywa....
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

a jak sobie za bardzo na to wszystko pozwolę to 'się zacznie'.

? Nie no żartuje, to nie fair, że wszyscy trenerzy są zawsze tacy ładni, gdyby tylko byli młodsi
Właśnie jem sobie ciacho :P Może wieczorkiem wrzucę na NCJ coś jak dam radę 

co prawda bylam przed okresem, ale mi raczej waga nie wzrasta z tego powodu 

Nie wiem co Ci napisac
), choć nadal nie akceptuje siebie do końca, to nie jest źle. Ogólnie czekam już tylko na okres. Od wakacji kończą mi się wizyty u psychologa, choć w sumie teraz i tak jestem u niego raz na dwa tygodnie i tylko kontrolnie.
. Cały dzień byłam uśmiechnięta od uch do ucha(no prawie oprócz płaczu rano przez pewien incydent) . Aż kurcze chce mi się tańczyć ze szczęścia
Chodziliśmy dużo p Krakowie, byliśmy na Wawelu na rynku, na pobocznych uliczkach i ...