❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-17, 16:00   #2731
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja nie lubię ale właśnie dla przypomnienia przeczytam

Ja lubię sobie wrócić do czegoś ale po roku lub dłużej nie czytam dwa razy pod rząd ,żeby nie było z Grejem i innymi zboczuszkami tak mialam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 16:00   #2732
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Załącznik 7196341 ciepło u nas dzisiaj

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale to chyba w sloncu co? ☺

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 16:03   #2733
Petit_Papillon
luckygirl

Moja przyjaciółka ma 6 miesięcznego szkraba i miała juz z 5 zapaleń piersi. Mówiła, ze to straszny bol, ale ze Mały jej pomaga, bo wyciąga wszystko.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 16:04   #2734
LoveMessages
Zakorzenienie

U nas pochmurno, lato takie sobie było. Oby do września pogoda się utrzymała bo jade nad jezioro.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 16:12   #2735
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Ale to chyba w sloncu co? ☺

W słońcu, gdyby było w cieniu to chyba bym zeszła z tego świata. Jeszcze jutro ma tak być ale też niestety burze. A od niedzieli ochłodzenie.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 16:18   #2736
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Widziałam właśnie ze w niedziele ma być brzydko i chłodno a my w niedziele mamy pierwsza rocznice ślubu i chcieliśmy gdzieś skoczyć bez młodego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 17:00   #2737
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz dwie córki tak??

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Ja tez nie planuje karmic dluzej niz rok. Z reszta po macierzynskim wracam do pracy i nie bedzie jak. Tego powrotu sie chyba najbardziej boje bo nie wiem co zrobie z dzieckiem. Pracuje po 12h tez na nocki a przeciez zlobki nie sa tak dlugo otwarte. No ale nie bede sie stresowala na zas. Cos sie wymysli.

da się karmić po powrocie do pracy, przy młodszej wracałam jak miała 5,5 miesiąca, więc była jeszcze w 100% kp, choć nie powiem, że różne są dzieci i przypadki i bywa trudno. Ja np. nie współpracuję z laktatorem, no za cholerę mi to nie idzie, więc ściągnięcie mleka dla małej to była katorga... a do tego młoda nie piła z butli

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Moze i ja tak bede robiła, kto wie. Ale jeżeli moje dziecko odziedziczy po mnie skaze białkowa, to nie bedzie innego wyboru niż mn a ja skaze białkowa odziedziczyłam po tacie, także wszystko przed nami. Modlę sie tylko po cichu, zeby nasze maleństwo nie odziedziczyło po nas obojgu alergii, a po mnie astmy.
2 tygodnie temu przestałam karmić 1,5 roczną córkę, starszą trochę ponad 2l, obie ze skazą białkową. Obecne zalecenie są takie, żeby karmić, ale trzeba sobie znaleźć inteligentnego lekarza, żeby umiał poprowadzić a nie kazał przejść na ryż z marchewką....

Cytat:
Mi się mega podoba książka. Zaraz kończę i mąż mi obiecał ze tez przeczyta a potem jeszcze raz machnę

Co do karmienia naszych matek i babć to nie ma co się sugerować, kiedyś uważano że jak dziecko ccce często jeść to ma mało pokarmu albo za chude mleko albo praktykowano dietę marki karmiącej. A to wszystko mity
Mam lekkiego świra na pkt kp i czytam sobie czasem broszurki itp z lat 70 czy 80. No ciekawe były wtedy zalecenia Tylko niestety sporo z nich przetrwało do lat obecnych, tzn. wiadomo już, że są nieprawdziwe, ale bywają nadal często powtarzane przez babcie, ciotki i o zgrozo służbę zdrowia....
Mnie samą położna zjechała w 3h po porodzie, że mąż mi przyniósł sok pomarańczowy i jabłkowy. O zgrozo pomarańczowy jabłkowy jak rozcieńczę, to bedzie ok

Natomiast nic nie pobije mojej ówczesnej współlokatorki. Mąż jej przyniósł z banany i jabłka. Zjechała go z góry na dół, że jabłko pestkowe a banan to cytrus. Na co on do niej skąd to wie, więc od siostry i mamy (obie nie karmiły), więc ten do niej, że może się mnie zapyta skoro mam doświadczenie, a ta:
- Ona wszystko je, ale to nie takie proste. Jak dziecko dostanie gorączki, to skąd będę wiedziała po czym?

Swoją drogą dziś się dowiedziałam, że ciężarna nie może iść na koncert... bo o zgrozo decybele...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 17:06   #2738
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

2 tygodnie temu przestałam karmić 1,5 roczną córkę, starszą trochę ponad 2l, obie ze skazą białkową. Obecne zalecenie są takie, żeby karmić, ale trzeba sobie znaleźć inteligentnego lekarza, żeby umiał poprowadzić a nie kazał przejść na ryż z marchewką...
Czyli duzo sie zmieniło oręż ten czas. Nie wiem moze miałam cos jeszcze, bo w chwili obecnej nie moge laktozy. Mam od razu rewolucje, jestem senna i złe sie czuje.
Mimo wszystko i tak chciałabym karmić jak najkrócej. Zobaczymy jak bede. Nie bede gdybala teraz na ten temat, bi to daleka droga jeszcze

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 17:11   #2739
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

da się karmić po powrocie do pracy, przy młodszej wracałam jak miała 5,5 miesiąca, więc była jeszcze w 100% kp, choć nie powiem, że różne są dzieci i przypadki i bywa trudno. Ja np. nie współpracuję z laktatorem, no za cholerę mi to nie idzie, więc ściągnięcie mleka dla małej to była katorga... a do tego młoda nie piła z butli

2 tygodnie temu przestałam karmić 1,5 roczną córkę, starszą trochę ponad 2l, obie ze skazą białkową. Obecne zalecenie są takie, żeby karmić, ale trzeba sobie znaleźć inteligentnego lekarza, żeby umiał poprowadzić a nie kazał przejść na ryż z marchewką....

Mam lekkiego świra na pkt kp i czytam sobie czasem broszurki itp z lat 70 czy 80. No ciekawe były wtedy zalecenia Tylko niestety sporo z nich przetrwało do lat obecnych, tzn. wiadomo już, że są nieprawdziwe, ale bywają nadal często powtarzane przez babcie, ciotki i o zgrozo służbę zdrowia....

Mnie samą położna zjechała w 3h po porodzie, że mąż mi przyniósł sok pomarańczowy i jabłkowy. O zgrozo pomarańczowy jabłkowy jak rozcieńczę, to bedzie ok

Natomiast nic nie pobije mojej ówczesnej współlokatorki. Mąż jej przyniósł z banany i jabłka. Zjechała go z góry na dół, że jabłko pestkowe a banan to cytrus. Na co on do niej skąd to wie, więc od siostry i mamy (obie nie karmiły), więc ten do niej, że może się mnie zapyta skoro mam doświadczenie, a ta:

- Ona wszystko je, ale to nie takie proste. Jak dziecko dostanie gorączki, to skąd będę wiedziała po czym?

Swoją drogą dziś się dowiedziałam, że ciężarna nie może iść na koncert... bo o zgrozo decybele...

Ooo super mieć na wątku taka dobrą duszę Kp! Mi się z córka nie udało i bardzo nad tym ubolewam i zrobię wszystko żeby teraz się udało
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 17:12   #2740
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli duzo sie zmieniło oręż ten czas. Nie wiem moze miałam cos jeszcze, bo w chwili obecnej nie moge laktozy. Mam od razu rewolucje, jestem senna i złe sie czuje.
Mimo wszystko i tak chciałabym karmić jak najkrócej. Zobaczymy jak bede. Nie bede gdybala teraz na ten temat, bi to daleka droga jeszcze
Od czasów naszych matek jest to o 180 stopni Natomiast w kwestii alergii jest nawet trochę różnic pomiędzy tym co mi zalecano 8l temu a teraz, choć tu różnice są już subtelne.
Stary 2017-08-17, 17:15   #2741
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Od czasów naszych matek jest to o 180 stopni Natomiast w kwestii alergii jest nawet trochę różnic pomiędzy tym co mi zalecano 8l temu a teraz, choć tu różnice są już subtelne.
To to napewno i bardzo dobrze, bo wszystko musi isc do przodu ja jestem jeszcze laikiem, jeżeli chodzi o te sprawy, ale chętnie sie podszkole - tym bardziej jak ktoś ma pojęcie

Ta alergia to tez mi zmywa sen z powiek. Boje sie, ze maleństwo odziedziczy je po nas

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 17:30   #2742
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
To to napewno i bardzo dobrze, bo wszystko musi isc do przodu ja jestem jeszcze laikiem, jeżeli chodzi o te sprawy, ale chętnie sie podszkole - tym bardziej jak ktoś ma pojęcie

Ta alergia to tez mi zmywa sen z powiek. Boje sie, ze maleństwo odziedziczy je po nas
To jestesmy 2 jezeli chodzi o alergie. Ja co prawda nie mam niczego zdiagnozowanego tylko czasami jakiejs wysypki dostane. Z moim mezem zas jest problem bo ma potworna alergie na wszystko i astme. Tez sie boje

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 17:31   #2743
alloffkowa
Zakorzenienie

Mój mąż ma alergie na wszystkie możliwe pyłki i córka nie odziedziczyła
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-17, 17:59   #2744
zVenus
Zakorzenienie

Figa a jaka jest roznica wieku m corkami???

Stary 2017-08-17, 18:01   #2745
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
To jestesmy 2 jezeli chodzi o alergie. Ja co prawda nie mam niczego zdiagnozowanego tylko czasami jakiejs wysypki dostane. Z moim mezem zas jest problem bo ma potworna alergie na wszystko i astme. Tez sie boje

Ja mam zdiagnozowane + mam astmę. Mój Mąż nie ma, ale ma katar, kaszel, pieczenie oczu itp niemalże w tym samym czasie, wiec cos jest na rzeczy.

Cytat:
Mój mąż ma alergie na wszystkie możliwe pyłki i córka nie odziedziczyła
Oooo czyli jest nadzieja! Byłoby bosko!

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 18:19   #2746
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Figa a jaka jest roznica wieku m corkami???

7 lat

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Ja mam zdiagnozowane + mam astmę. Mój Mąż nie ma, ale ma katar, kaszel, pieczenie oczu itp niemalże w tym samym czasie, wiec cos jest na rzeczy.

Oooo czyli jest nadzieja! Byłoby bosko!
2 rodziców to i tak większa szansa, na to że dziecko nie będzie miało alergii niż 2 dorosłych i dwoje rodzeństwa z alergią, a i tak mam nadzieję
Stary 2017-08-17, 18:23   #2747
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:

2 rodziców to i tak większa szansa, na to że dziecko nie będzie miało alergii niż 2 dorosłych i dwoje rodzeństwa z alergią, a i tak mam nadzieję
O to jeszcze lepiej. To trzymam kciuki, zeby żadne wątkowy dziecie nie miało alergii

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 19:15   #2748
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
7 lat

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

To ladnie. A mlodsza ile teraz ma? Starsza.pomaga w opiece? Teraz juz wiesz kto w brzuchu mieszka? A moze za 3 razem niespodzianka?? ☺

Stary 2017-08-17, 19:53   #2749
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja idę do gina 22 i zobaczymy co powie. Najgorzej, ze nie bede jeszcze miała wyników testu pappa

Karska mysle, ze to normalne odczucie - ja tez sie boje o moje ciało. Jestem bardzo aktywna - chodzę na silownie, duzo jeździliśmy na rowerach - teraz sie nieco boimy, duzo spacerujemy, pływamy. Nawet teraz sobie kupiłam płytę z ćwiczeniami dla ciezarnych, zeby nie przedobrzyć, a jednak, zeby wciąż byc w ruchu
W moim otoczeniu to normalne, ze kobiety są aktywne. I wg mnie normalnym jest, ze kobieta sie boi o swoje ciało.
Jakie ćwiczenia wykonujesz na siłowni? Ja przez ostatnie dwa miesiące przerzuciłam się na jogę, pilates, piłki i stretching dla ciężarnych, ale chciałabym wrócić na siłownię.
Wiem tylko, że prostych brzucha nie można ćwiczyć, coś jeszcze?

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Ja jak mówiłam porodu się jeszcze nie boje. Chciałabym SN jedynie nad czym się zastanawiam to czy brać znieczulenie czy nie. Czy mogę w trakcie poprosić jak nie będę dawała rady czy to już za późno?

Opieki nad niemowlakiem też się nie boje bo również nie wiem co mnie czeka. Mąż będzie miał urlop to razem jakoś musimy to przetrwać! Pierwszy rok będzie ciężki to wiem.

Ja się najbardziej obawiam kp. Nie wiem czy chce to robić. Zawsze byłam na nie. Obiecałam sobie spróbować dla dobra dziecka. Jedno jest pewne nie chce karmić dłużej niż rok. Ale jak będzie zobaczymy.

Ja planuję max pół roku kp, ale też wszystko wyjdzie w praniu

Widzę, że mój Maluch należy do mało wstydliwych, że tak szybko pokazał co ma mąż oczywiście twierdzi, że od razu widać że chłopak bo miał po kim odziedziczyć przyrodzenie

Zwariowana zmienisz mi tp na 21 luty i dopiszesz chłopczyk
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 20:00   #2750
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Jakie ćwiczenia wykonujesz na siłowni? Ja przez ostatnie dwa miesiące przerzuciłam się na jogę, pilates, piłki i stretching dla ciężarnych, ale chciałabym wrócić na siłownię.

Staram sie nie ćwiczyć na maszynach. Wole nie dźwigać niż Nam zaszkodzić a tak mi brakuje ale spoko, po ciąży - w jakims tam odstępie czasu - nadrobię.
Głównie bieżnia, orbitrek, rowerek. Rozciąganie na matach. U mnie nie ma zajęć dla ciężarnych niestety, ale moze przejdę sie na jogę albo pilates.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 20:11   #2751
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Staram sie nie ćwiczyć na maszynach. Wole nie dźwigać niż Nam zaszkodzić a tak mi brakuje ale spoko, po ciąży - w jakims tam odstępie czasu - nadrobię.
Głównie bieżnia, orbitrek, rowerek. Rozciąganie na matach. U mnie nie ma zajęć dla ciężarnych niestety, ale moze przejdę sie na jogę albo pilates.
Mi lekarz mówił, że bieganie, rower, jazda konną odpada i trzeba kontrolować tętno aby nie skończyło, wiec raczej aeroby nie są wskazane.
Ja właśnie chcę wrócić chociaż do lekkich hantli i poćwiczyć ręce/barki i nogi na maszynach (przywodziciele i odwodziciele). Boję się tylko że dobiorę za duże obciążenie.

Stary 2017-08-17, 20:15   #2752
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja planuję max pół roku kp, ale też wszystko wyjdzie w praniu

Widzę, że mój Maluch należy do mało wstydliwych, że tak szybko pokazał co ma mąż oczywiście twierdzi, że od razu widać że chłopak bo miał po kim odziedziczyć przyrodzenie

Zwariowana zmienisz mi tp na 21 luty i dopiszesz chłopczyk

Jak i mój choć 90% pewności mnie nie satysfakcjonuje. Czekam na 100%

Mam dziś jakiś dobry dzień, ogółem jakiś taki czas pozytywnych zmian mam udało nam się odsmoczkować córkę, dziś minął piąty dzień bez dydka, dziś zaczęliśmy przechodzenie na jedna drzemkę i padła jak kawka, jest 20.15 a ja już wykapana leżę w łóżku a dom lśni czystością
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-17, 20:17   #2753
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Mi lekarz mówił, że bieganie, rower, jazda konną odpada i trzeba kontrolować tętno aby nie skończyło, wiec raczej aeroby nie są wskazane.
Ja właśnie chcę wrócić chociaż do lekkich hantli i poćwiczyć ręce/barki i nogi na maszynach (przywodziciele i odwodziciele). Boję się tylko że dobiorę za duże obciążenie.

Mi lekarz pozwolił. Z tym, ze zaznaczył, ze łby nie przesadzać. Nie biegać od razu 10 km tylko wszystko z głowa. A na rowerze jeździmy z Mężem przynajmniej raz w tygodniu. Tylko, ze juz nie tak jak przed ciąża. Nie forsuje sie, z reszta mój Mąż bardzo tego pilnuje

Ja właśnie bardzo tęsknie za przyrodzeniem i dowodzeniem nóg, ale boje sie, ze wezmę właśnie za duży ciężar

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 20:18   #2754
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz pozwolił. Z tym, ze zaznaczył, ze łby nie przesadzać. Nie biegać od razu 10 km tylko wszystko z głowa. A na rowerze jeździmy z Mężem przynajmniej raz w tygodniu. Tylko, ze juz nie tak jak przed ciąża. Nie forsuje sie, z reszta mój Mąż bardzo tego pilnuje

Ja właśnie bardzo tęsknie za przyrodzeniem i dowodzeniem nóg, ale boje sie, ze wezmę właśnie za duży ciężar

Rower jest ok, niebezpieczny jedynie dlatego że można się przewrócić wiec warto wybierać lekkie trasy
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-17, 20:21   #2755
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Rower jest ok, niebezpieczny jedynie dlatego że można się przewrócić wiec warto wybierać lekkie trasy

Tak, tak - dlatego sie nie forsuje i jak sie gdzies wybieramy to glowkujemy, zeby było lekko i fajnie .) mój Mąż sie martwi, ze np wytrzymałościowo nie dam rady - pewnie bym dała w ta i tamta, ale byłabym mega zmęczona, wiec nie udajemy sie na dalekie wycieczki i powolutku, zebym sie nie wywaliła

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 20:46   #2756
karska
Wtajemniczenie

Właśnie chyba chodzi o środek cIężkości, który zmienia się i łatwiej o upadki. W sumie na stacjonarnym na siłowni to nie grozi

Stary 2017-08-17, 20:48   #2757
Petit_Papillon
luckygirl

Na stacjonarnym to nie to samo jak idę na siłowni na rower to baaaardzo nie chętnie

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-08-17, 20:56   #2758
Shelby_a
Zadomowienie

Tylko ja taka leniwa kierda, ze trenuje trase do kuchni po cos slodkiego

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 20:58   #2759
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Na stacjonarnym to nie to samo jak idę na siłowni na rower to baaaardzo nie chętnie
Ja zawsze chodziłam na bieżnie, teraz zastępuję to codziennymi spacerami, sumując 2-3 godziny dziennie. Od września skuszę się na trochę siłowych

Stary 2017-08-18, 05:08   #2760
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Tylko ja taka leniwa kierda, ze trenuje trase do kuchni po cos slodkiego

Hehe ja wczoraj tez opitolilam dwie reeses także luzik

Cytat:
Ja zawsze chodziłam na bieżnie, teraz zastępuję to codziennymi spacerami, sumując 2-3 godziny dziennie. Od września skuszę się na trochę siłowych

Spacery tez są super my z Mężem duzo spacerujemy, a ze mamy psiaka to są jeszcze dodatkowe spacery, bo musi sie wybiegać .)

14.07.2014
16.07.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości