|
|
#1471 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
|
|
|
|
#1472 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W Twoim jadłospisie nie wiem czy uzbiera sie 1000 kcal. Napewno dotychczas wiecej jadłaś i teraz liczysz na szybkie efekty. Pij ten koktail, jesli bardzo lubisz, ale nie poleca sie go na R, bo same owoce sa mało pożywne, mają wyskokie IG i cukier tez nie bardzo, z tym, że fakrycznie w wielu dietach takie koktaile górują, ale cóż. Edytowane przez 201705250937 Czas edycji: 2008-05-22 o 18:08 |
|
|
|
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
Oj chyba nie jest tak źle z tymi kaloriami.Nie liczę na szybki efekt,bo poprostu jem ile mogę, nie wpycham w siebie,nic na siłę. Staram się jeść regularnie. Niestety od owoców jestem uzależniona i w moim dniu muszą znaleźć się co namniej 2 razy ;d
|
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny ja w temacie swojego niechudnięcia..14 dni na R i nic waga w dół, ba..brzuch mi przytył, serio. Myślę sobie ze może powinnam wyeliminować w pewnym stopniu białko? Bo nigdy go tak dużo nie jadłam w sensie tych twarogów, kefirów, serków homo. Wydaje mis ei że gdybym przez ost 14 dni mniej jadła zrezygnowała ze słodyczy i pieczywa, postawiła na owoce, jogurty to bym schudła. Tak zawsze było. ![]() Co robić?
|
|
#1475 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Mi się zdaje ze wcześniej jadłam mniej. Przede wszystkim do 4 posiłków. Jadłam więcej owoców, mniej białka niż teraz. NNKT raczej jadałam okazjonalnie. O i serów sporo jadłam.
|
|
#1477 |
|
BAN stały
|
odchudzalas sie jedzac slodycze i pieczywo?
co do nabialu to moze masz grupe krwi 0 i musisz jesc go malo aby schudnac |
|
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis
:Śniadanie: - 2 jajka na miękko, - szklanka surowych warzyw, - 15 g orzechów laskowych/włoskich (po połowie )II śniadanie: - kromka (duża) pełnoziarnistego chleba z masłem i polędwicą z kurczaka, - szklanka warzyw z łyżeczką oliwy z oliwek Obiad: - 150 g tuńczyka w sosie własnym, - szklanka warzyw + 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, - 330 ml soku marchewkowego ("Kubuś") Przekąska: - serek wiejski, - 10 migdałów, - łyżeczka ziaren słonecznika, - łyżeczka siemienia lnianego, - szklanka warzyw Kolacja (19.00): - 150 g piersi z kurczaka na parze, - 1/2 woreczka ryżu brązowego, - ok. 20-30 g ketchupu, - pół grejpfruta Do tego 3 litry niegazowanej wody mineralnej ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie:
I: kasza jaglana na wodzie (60 g), mleczko z nasion (dwie łyżki pestek dni i łyżka słonecznika, woda) słodzone kilkoma suszonymi morelkami, starte jabłko. II: bułka żytnia - pół z masłem orzechowym i miodem, pół posmarowane oliwą z oliwek, musztardą rosyjską i obłożone plastrami ogórka małosolnego. III: kotlet z pęczaku i ryżu brązowego, faszerowany zieloną soczewicą, panierowany w otrębach orkiszowych i smażony na oleju z pestek winogron, kilka gotowanych młodych ziemniaczków polanych oliwą z oliwek i posypanych świeżym koperkiem, parę różyczek gotowanego brokuła, surówka (papryka, pomidor, cebula, natka pietruszki, oliwa). IV: spory kawałek miodownika (bez cukru) z masą owsianą z bakaliami. V: trzy kromki ziarnistego razowca, w tym jedna z masłem orzechowym i miodem, druga z oliwą z oliwek, pomidorem i ogórkiem małosolnym, trzecia z plastrem domowego tofu, oliwą z oliwek i pomidorem oprószonym natką pietruszki. W międzyczasie do picia pokrzywa i melisa.
|
#1480 |
|
Raczkowanie
|
Wcześniej jadłam więcej i nie uważałam na to co jem. Tosty z ketchupem, makaron na kolacje itp. Ale dzisiaj zaszalałam
Do sałatki zjadłam małą bułeczkę z masłem czosnkowym,a potem 3 gałki lodów w rożku cukrowym. Tak szybko nie umrę z głodu
|
|
|
|
#1481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tzn odchudzajac sie "po swojemu" jadłam pieczywo ciemne zamiennie z wasa, nie jadłam słodyczy, ale jadłam sery, mniej biłka niż teraz i chudłam.. Tak mam grupę krwi 0 rh+. nigdy nie myślałam nad dostosowywaniem diety do grupy. To działa? Macie może jakieś linki ciekawe?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
Dziś takie oto P.
Śniadanie: Grahamka - połówka z masłem, polędwicą i pomidorem, połówka z bryndza i pomidorem Serek wiejski z ananasem Piątnicy Banan II śniadanie: Sałatka z tuńczyka, jajek, kukurydzy, groszku, kiszonego ogórka, majonezu Kromka chleba Homo naturalny z Cheeriosami, miodem i orzechami Jabłko III śniadanie: Belriso waniliowy Obiad: Zupa cebulowa z grzanką i serkiem Dwa kawałki pieczonego schabu Cztery umaślone ziemniaki Dużo mizerii Deser: Miseczka budyniu czekoladowego Kawa z mlekiem Podwieczorek: Dwa tosty obtoczone w mleku i jajku, potem na oleju podsmażone i posmarowane twarożkiem wymieszanym z dżemem Grejpfrut Kolacja: dopiero będzie: szparagi zapiekane z szynką i serem Na pewno jeszcze potem coś wpadnie, żarłoczek ze mię straszny ostatnio.
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
Planuje dopiero przejscie na R, ustalam jadłospisy żeby wiedziec co kupić
Bardzo prosze o ocene, czy nie za mało kalorii?I jako to moj debiut na dietetyce - Dzień Dobry ![]() R 1. 3 kromki pumpernikla z pomidorem, ogórkiem i zielona cebulka, 1 jajko na twardo, szklanka maślanki brzoskwiniowej, 2 plasterki chudej wędliny 2. serek homo danio truskawowy, jabłko 3. pól paczki warzyw na patelnie podduszone na oliwie, 150g piersi z kurczaka 4. kefir danone mały, jedna parówka (sokołów, fitness), kalarepa, ziarna słonecznika 5. serek wiejski z cebulka i rzodkiewka czy moge wsadzic gdzies wedzona makrele?
|
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Luźne R:
1. placki: 150g homo naturalnego, łyżeczka rodzynek, 1/4 jabłka, 2 łyżki mąki żytniej 1,5 łyżki otrąb, proszek do pieczenia, jajko; polane sosem toffi, nektarynka, kawa zbozowa z mlekiem 2. kubek truskawek, 180g kefiru 1,5%, garść płatków zdrowy błonnik, 2 jaśki kokosowe :P, kawa zbożowa z mlekiem 3. 5 łyżeczk kaszy gryczanej, surówka z białej rzodkwi, cebuli, marchewki z odrobiną jogurtu, 150g udźca z indyka z piekarnika (swoją droga dość tłusty był, ale chyba wszystko co miało to sie wytopiło :P), kawa zbożowa z mlekiem 4. kawałek makreli wędzonej, surówka z sałaty lodowej, pomidora, 2 rzodkiewek, 1/4 papryki, łyżeczka sezamu, łyżeczka ziaren słonecznika 5. 65g twarogu chudego, plasterek polędwicy sopockiej, surówka jak na obiad
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A makrelkę to do podwieczorku
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje bardzo
to zamienie brzoskwiniowa maslanke na zwykła, danio na serek homo naturalny (nigdy takiego w sklepie nie widziałam, przegladne watek o serkach ) i w takim razie orzeszki ![]() Na obiad moze zrobie te warzywa na teflonie i dodam brazowy ryz. Z podwieczorku wywalam kefir na rzecz makreli, zamiast parówki wedlinka (a dlaczego parówka nie?taka mała fitness sokołow? z ciekawosci pytam bo nie wiem. ) Wtedy bedzie ok? |
|
|
|
#1487 |
|
Zadomowienie
|
P: dzisiaj jadłam co chciałam i wiem że niezbyt zdrowo
![]() Sn. 5 naleśników z mąki graham, 100g homo nat, łyżka linessy wiśniowej, garść BF, garść musli z jaśkami, łyżka otrębów owsianych, jabłko, 70g truskawek, 11czereśni 2Śn. 200g jogurtu naturalnego, fitella kokosowo-czekoladowa,jabłko Ob. ciecierzyca po pendżabsku z pomidorami i cebuli i kawałeczkami tofu (porcja blya 300g a zjadlam 3/4 z tego) ![]() D: (iza wróciły lody ) 3 pyszne gałki lodów, smaki mango, jabłko i piernikoweP: obwarzanek krakowski, mcflurry z chrunch i sosem truskawkowym K: homo jabłkowo-cynamonowy, 50g homo naturalnego, łyżka twarogu, garsc musli, 100g truskawek, 15 czereśni, kromka razowego, łyżeczka masła orzechowego, 2jablka ![]() podliczyłam wieczorem i wyszło:2850
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie , pięknie
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wraca P kiedyś, czy nie?Cytat:
przytyłaś coś? ile masz kg w planach?Cytat:
! bardzo gratuluję! ja też dziś szalałam ![]() I: buła żytnia (duża) z szynką drobiową i warzywami, serek homo brzoskwiniowy II: dwie kromki orkiszowego z twarożkiem domowym, keczupem i pomidorem, kinder bueno III: pomidorowa zabielana z ok. 20 g ryżu brązowego, 80g (reszta woreczka) brązowego z kurczakiem w sosie curry i sałatką deserek: pół marsa delight, ciastko z wiórkami kokosowymi podwieczorek: u babci: kokosanki sztuk trzy, dwa ciacha dla diabetyków K: dwa precelki, dwa jabłka, dwie wielkie kromki żytnio-razowego z twarogiem białym półtłustym i pomidorem & ogórkiem kiszonym pękammmmmmmmmmmm, masakra ![]() podwieczorek mnie tak 'zamulił', że... ;P ale kolację i tak zjadłam, hehehe i te jabłka dorzuciłam. powiem teraz cytujac Ajjji "zaraz coś urodzę" powiem szczerze, że miałam wyrzuty sumienia (nie lubię czuć się przejedzona :/), ale teraz popatrzyłam na te Wasze cudne P i się podniosłam na duchu inna sprawa, że moje to u
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Nie, na takie prawdziwe przytycie nie wrócę, bo i tak tyję na moim utrzymaniu
. Powoli, bez wyrzutów, zdrowo i nie przesadzając w żadną stronę. Tak jak lubię.
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że nie bardzo lubię (i potrafię) liczyć kcal, powiesz mi, ile jesz dziennie ![]() ![]() ??
|
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
![]() Udało mi się przytyć ok. 2 kg z planowanych 5, ale niestety straciłam je przez moje stresogenne studia tudzież lekko nadczynną tarczycę. W oczekiwaniu na wizytę u endokrynologa szaleję sobie z jedzonkiem, a i tak wychodzi mi z tego U na razie.Iza, Ty pewnie masz super przemianę materii, nie ma co wyrzucać sumienia. Dobrze jest sobie poszaleć tak pysznie.
|
#1493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chudne mimo ze staram sie jesc bialko w kazdym posilku dwa lata temu jadlam warzya owoce jogurty wase/ciemne pieczywo i ladnie sschudlam ;/ a teraz waga idzie wolno i straszne sa przestoje to wina grupy krwi i bialka??/ |
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty jadasz tak pysznie, że... normalnie, jesteś moim wzorem ja bym na to patrzyła z przymrużeniem oka. myślę, że kwestia jakichś błędów. z drugiej strony każdy organizm jest inny.
|
|
|
#1495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz po 2 jabłkach to mnie tak brzuch zaczai bolec ze pomyślałam ze przesadziłam![]() ![]() a twoje sliczne U ![]()
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam o orzeszkach w ramach kolacji
|
|
|
#1497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() taki maly ot
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem :/ one jakoś kiepsko działają na mój przewód pokarmowy. co innego włoskie
(ale nie ze sklepu tylko od mojej babci )
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie masz orzechów, pestek itp. to może być oliwa np. do sałatki A może chociaż ryby jadasz? tez mają NNKT. Są też chyba w awokado. A jak tak koniecznie chcesz brac jakies tabletki to sa i takie z NNKT.
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U: (znów mało, bo jak zwykle spałam do późna, zawsze prawie tak robię jak mam wolne
)Śniadanie: 2 kromki żytniego z soją, wiejski lekki (cały) i 2 łyżeczki dżemu. Obiad O: Duuuuży naleśnik (po złożeniu był wielkości talerza, takiego jak na kanapki) z twarogiem, orzechami włoskimi, na wierzch wiśnie we frużelinie Podwieczorek: 185 g ciasta snickers + kawa pół na pół z mlekiem sojowym Kolacja: Sałatka z sałaty, jajka, kukurydzy i fasoli polana octem balsamicznym i oliwą z oliwek + duży grilowany kalmar. (nie te małe krążki, tylko taki jeden duży )Kurczę, przydałoby się upchnąć gdzieś jakieś kcal. Może będę po obiedzie jadła deser? Dzisiaj chciałam, ale byłam najedzona, a nie lubię na siłę nic wpychać. Kupiłam sobie citropepsin Może mi coś pomoże.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

:
)

pięknie , pięknie 
inna sprawa, że moje to u
a że nie bardzo lubię (i potrafię) liczyć kcal, powiesz mi, ile jesz dziennie