|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Chilli a czemu boisz sie truskawek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
|
Samantha ja po odciaganiu tej laktozy nie widzialam.roznicy u mlodego.
Wlasnie mi sie tak zachlysnal slina ze az mi slabo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Asia bo bardzo alergenne sa i nie chce zeby mlodego wysypalo als i tak sie skusze znajac siebie 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#963 | ||
Zadomowienie
|
Hej,
u nas dziś całkiem fajny dzień. Oby w nocy młody też był łaskawy ![]() Cytat:
Można go dawać tak bez konsultacji z lekarzem? Cytat:
![]() My myślimy o chrzcinach w październiku. Na wrzesień się już raczej nie wyrobimy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas dzis jakiś wieczorny krzyk. a po kupie momentalna cisza! chili ja jem truskawki co kilka dni.. zreszta jem wszystko od poczatku. samanta - dzieki za info o tej chuście, ale jakaś taka ogromna mi sie wydaje, masz ją? czy dopiero zamierzasz kupic? pojechalam dzis sama do lidla. mlody nakarmiony, czysty, wytrzyma z tatą. po pół godzinie juz dzwonili za ile wracam... ehh..
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy o laktozę chodzi czy o to ze mu za mocno leci. Cytat:
![]() Ja chyba tez przestane dawać probiotyki małemu. Myśle ze ta wodnista kupa to była od probio wczoraj bo zaraz po podaniu walna kupę taka jakby biegunkową . Ja ze starszakiem tez jadłam wszystko nawet brokuły czy fasole etc. A teraz jak mały ma takie akcje to się boje . Napewno nabiału nie jem i nie będę bo on wpływa na mleko .
![]() |
#966 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo że tyle ogarniasz ![]() Cytat:
![]() Ps:-chilli wprowadzaj wszystko powoli ![]() U nas 1 kp skończone ide transfeować do łóżeczka trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Mała ja po 1 zaczełam karmić kilka transferów do łóżeczka i nie wyszło mamy już prawie 4 kolejna noc nie przespana. Normalnie gagatek mi sie trafił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
MerDer 4ever
|
U nas drugie karmienie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Karola, brawo za usg.
Asia, zacna waga. Zaraz przekroczy 4kg ![]() A u nas dramat dziś. Pisałam że odstawiliśmy delicol i dałam bobotic w zastępstwie sab simplex i bo będę miała w poniedziałek. Mały miał ewidentnie gazy wczoraj i ciężką noc. Dziś w.dzien aniołek a o 20 histeria. Nie mógł zrobić kupy ( które po delicolu trzaskał aż miło) i nic nie pomagało. Przed 23 się poddaliśmy i próbowaliśmy rurki ale nic nie dało. Potem czopek i posLa zielona kupa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda nie ma co zamęczać siebie i dziecko ja też tak myślałam teraz mam sab simplex i widze że młody spokojniejszy w nocy nie dalam bo zasnal i teraz juz byla pobudka z bolem i masaz i podkurxzanie nozek dalam krople i maly je i puszcza baczki az milo.Prawie wszystkie dzieci to przechodza i to nie trwa wiecznie a to co dajesz nie wchlania sie enzym laktaza pomaga trawic laktoze symetykon mozna brac w ciazy przy kp itp.Przeciez wiecznie nie bedziemy tego dawać🙂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Mi bratowa zasugerowala zebym przez kilka dni nie jadla nabialu w ogole i nie wiem moze sprawdze chociaz ciezko mi kawe bez mleka wypic i na sniadanie jem musli z jogurtem i ciezko mi cos innego przelknac a przy odstawieniu nawet masla nie mozna😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#971 |
Zakorzenienie
|
Chilli
Kurde ja nie pomogę przy diecie,mozesz sprawdzic, ale ja.hym.nic nie.eliminowała...bo.wlas nie.tak jeszcze bardziej.mozna.uwrazliwić malca na.dany.produkt. Ale rozumiem że chcesz wszystkiego spróbować żeby.mu.było.lżej. Ja jestem.z tych co.jedzą wszystko ![]() U nas 3 karmienie,kupa i.dalej cyc... jest 5:33 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ---------- Chilli Kurde ja nie pomogę przy diecie,mozesz sprawdzic, ale ja.hym.nic nie.eliminowała...bo.wlas nie.tak jeszcze bardziej.mozna.uwrazliwić malca na.dany.produkt. Ale rozumiem że chcesz wszystkiego spróbować żeby.mu.było.lżej. Ja jestem.z tych co.jedzą wszystko ![]() Darietta To do łóżka trzeba było ją zabrać ![]() U nas 3 karmienie,kupa i.dalej cyc... jest 5:33 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-18 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda ale delicol i sab simplex to dwa różne zastosowania. Jeżeli macie problem z laktozą to sab simplex nie pomoże. Zresztą delicol to enzym, który organizm sam produkuje, więc jakie faszerowanie dziecka. W większość przypadków po kilku tygodniach organizm malca sam zaczyna produkować enzym w wystarczającej ilości.
Chilli jeżeli chodzi o truskawki to fakt silny alergen, ale jak Ty albo dziecko (później przy rozszerzeniu diety) nie zjecie truskawki to nigdy nie będziesz wiedziała czy ma alergię. Co do ograniczania nabiału to pamiętajcie, że czymś innym jest nietolerancja laktozy a czymś innym alergia na białko mleka krowiego. Przy problemach z laktoza nie ważne co jecie ilość laktozy w mleko jest taka sama (potwierdziła mi to wczoraj lekarka). Przy alegii na bmk trzeba zrezygnować na 3-4 tygodnie ze wszystkiego co ma bmk nawet śladowe ilości i wtedy ewentualnie można stwierdzić czy to bylo problemem. Tylko nie zaleca sie drakonskich diet bez konsultancji z alergologiem, który pomoże stwierdzić czy dziecko ma alergię. Może uznacie, że się madruje, ale właśnie Jasiek ma problem z laktoza i duzona ten temat czytalam i rozmawialam z lekarzem. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja jem wszytko przy corce się pilnowala a teraz nie😉 Zaraz pokaże Wam sukienkę i podziękowania 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
Tekst będzie wydrukowany na takich ozdobnych karteczkach. To jest wersja robocza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#975 |
Wtajemniczenie
|
Asia a jak u Was sie objawia ten problem z laktozą?
Etusia piekna sukienka i pieknie wygladasz w niej w ogole nie widac ze bylas w ciazy i super ten prezent duzo osob na chrzcinach bedzie? Gdzie ta sukienke kupilas? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#976 |
Zakorzenienie
|
Chilli u nas był problem z kupkami. Zaraz nastąpi osób, osoby wrażliwe niech nie czytają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Chilli, zadzwonię dziś do położnej i się zapytam co tu robić. Bronie się przed odstawieniem nabiału ale też już mi to przez myśl przeszło. Póki co nie chce wykonywać stu działań na raz bo nie dowiem się co pomogło. Nie chciałam podawać symetykonu i delicolu razem bo pediatra mi powiedział żeby nie przesadzac:/ ale te, myślę że.to zupełnie dwie różne rzeczy...
Etusia, super kiecka ale jak w niej nakarmisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Etusiaa
Pięknie wyglądasz ![]() Śliczny wierszyk. Może nawet ukradnę. My w podziękowaniu robimy zdjęcie Hugo z chrztu. My kończymy się karmić i wychodzimy na spacer. To karmienie o 5 mnie wykonczyło bo.nie mogłam zasnąć :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-18 o 08:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Asia a probowalas sciagac ten pierswszy pokarm?moj tez kupki robi raczej rzadkie ehhh ale jak walnął u pediatry to mówiła ze spoko za tydzień mamy wizyte i szczepienia to sobie zapisze pytania itp bobzwariowac mozna.
Pestycyda zapytaj chetnie sie dowiem co położna na to🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#981 |
*sportaddict*
|
Etusia - bardzo Ci ładnie
![]() Zaraz się zbieramy pokazać chirurgowi tę szyjkę :| i przy okazji biodra. Trzymajcie kciuki plz... |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój starszak miał alergie na mleko krowie , na jego białko. Objawiało się to tak ze po podaniu mm miał twarz jakby go wrzątkiem ktoś polał cała była w czerwone plamy . Na nóżkach miał zaognione plamy tez czerwone , takie mega suche placki. Miał eczema okropna. Cuda robiliśmy . Dopiero jak skończyłam kp i mały przeszedł na mleko sojowe to mu powoli znikało wszystko. Przy rozszerzaniu diety każde podanie jakiegoś nabiału kończyło się masakra i powrotem eczema. Nawet masło które ma najmniej białka robiło masakrę. Jemu to minęło przed 3r.z jakoś. Masło możesz sobie składować na patelni i wtedy pozbędziesz się tego alergenu białka. Cytat:
![]() A co będzie w tych pudełeczkach?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jeszcze brzuszek został ale powoli się zmniejsza natomiast waga stoi. Ale to zwalam na Wiki bo ciężko ją na spacer wyciągnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Kciuki ✊🏻
#986 |
Zakorzenienie
|
Vadi,
![]() Darietta, nie bój się karmienia w łóżku. Przecież Wiki powieką ruszy a Ty to usłyszysz bo na czują się śpi wtedy. Ja też po karmieniu o 5 zasnęłam z młodym na sobie bo jeszcze go brzuszek męczy. Aż się boję dzisiejszego dnia. Kupy brak konkretnej tylko wyleciał czopek a z nim rzadkie takie coś...póki co jest spokojny to chyba też na spacer wczesny pójdziemy jak zje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam bardzo ciężko dzień. Myslam ze padnę na ryj zwyczajnie .
Latałam od jednego królewicza do drugiego księcia. Miałam ochotę piznac drzwiami i wyjść. Przed 21 nastąpiła cisza wiec pobiegłam pod prysznic szybko. Jest 1:20 już po pierwszym kp. Nie mogę zasnąć z wrażenia po dniu. ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Pestycyda - jak Mały ma Twój kolki to żadne specyfiki nie pomogą. Czy on tak ma o stałych porach? Moja szwagierka mi mówiła ze jak jej mała miała kolki to płakała od 16 do 21 dzień w dzień przez Ok.3mce 😭🔫 ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- A i przyszły mi swadlers , Nobla temu kto je wymyślił 🙏🏻 Mały został zawinięty od razu w jeden i był odlot.
#989 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() U nas wczoraj byla polozna. Mala wazy juz 4260 ,w 8 dni przybrala 360g , dobowo wychodzi 45g czyli bardzo ladnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Samantha, różnie bywa z tymi porami. Równie dobrze zdarza się rano.
Dzwoniłam do położnej. Kazała zwiększyć dawkę Biboticu tak.zeby wyszlo jak w sab simplex. Kupami zielonymi kazała się nie martwić bo na piersi różnie bywa. Mamy obserwować czy krew się nie pojawia. Delicol mamy dawać dwa razy dziennie ale ona nie jest przekonana czy to pomaga-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.