Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-17, 20:52   #961
asia1905
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Chilli a czemu boisz sie truskawek?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 20:54   #962
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Samantha ja po odciaganiu tej laktozy nie widzialam.roznicy u mlodego.
Wlasnie mi sie tak zachlysnal slina ze az mi slabo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Asia bo bardzo alergenne sa i nie chce zeby mlodego wysypalo als i tak sie skusze znajac siebie 😉

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 21:15   #963
calineczka3
Zadomowienie

Hej,
u nas dziś całkiem fajny dzień.
Oby w nocy młody też był łaskawy

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Tez zaczynam dawac espumisan. O 5 męczył ja strasznie gazy. Przez sen stekala i wierzgala. Ile kropelka przed każdym karmieniem podajecie?

Ja tez chyba kupię ten espumisan...
Można go dawać tak bez konsultacji z lekarzem?

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
My po wczorajszym szaleństwie dziś spoko dzień. Byliśmy na mieście i zalatwilam tyle rzeczy że aż podziwiam moje dzieci. Kupiłam sukienkę sobie na chrzciny. Dka małego ubranko ale musze oddać bo wygląda okropnie 😉 potem hurtownia po kilka rzeczy potem galeria a na koniec sklep spożywczy 😊 a i jeszcze pożegnaliśmy pielgrzymkę na jasna gore😊 miałam mane ze sobą ale i tak dzieci były dzielne od 8 rano prawie do 13😊 śpią oboje jak zabici os 20😊 ja padam na twarz.
Ale już mam prawie wszystko na chrzciny. Czekam na projekt zaproszeń i musze dokończyć podziękowania dla gości. A no i to ubranko wymienić musze.
Jutro dzień przetworów. .. buraczki i papryka

Pokaż sukienkę

My myślimy o chrzcinach w październiku. Na wrzesień się już raczej nie wyrobimy.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 21:57   #964
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Cashmere - 3mam kciuki za rehabilitacje Przemka i zeby dalsze badania były prawidłowe!
Morelle - super, ze na usg bioder wszystko w porządku
Samantha - wlasnie dzisiaj wyszłyśmy z Klaudią pierwszy raz w chuście
Ćwiczyłam tez wczoraj i dzisiaj mięsień poprzeczny - napina sie sam mięsień bez żadnych dodatkowych ruchów, wiec myśle ze i u ciebie nie powinno byc przeciwwskazań. W ogole to ja wczoraj nic nie czułam czy napinam, w ogole miałam budyń pod pępkiem. Dzisiaj juz czułam wyraźnie jak mięsień sie napina.
Tutaj masz ćwiczenie:
https://m.youtube.com/watch?v=l0z0acPSY2U
Mała! Jak Klaudia sie budzi to stęka, robi rożne dziubki ustami, dopiero po jakimś czasie zaczyna sie irytować co moze skończyć sie płaczem. Tez czasami nie mogę podejść od razu.
Minini - poszukaj na yt z instruktażem wiązania kieszonki (mi instruktorka wysłała film z domowa.tv).

ogladalam na yt wiązanie... mam tez obrazkowa instrukcje dodawana do chusty. wiem jak powinno to wygladac, ale nie umiem tego osiagnąć.. chyba pojde na te warsztay chustowe w przyszlym tygodniu jakaś otępiała jestem po tej ciąży

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Siedzę w ogródku, piję kawę i jem ciastka, a dwójka dzieci śpi. Zjadłam ciepły obiad bez pośpiechu. Zaświeciło słońce w moim sercu :P haha Jak jeszcze uda mi się umyć włosy będzie cudnie :P

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Ja zazwyczaj daję 10 kropli espumisanu jesli już podaję. Mam ten mocniejszy.

MALA brawo za przyrost wagi
no to pełnia szczęścia!! oby więcej takich dni!

u nas dzis jakiś wieczorny krzyk. a po kupie momentalna cisza!

chili ja jem truskawki co kilka dni.. zreszta jem wszystko od poczatku.

samanta - dzieki za info o tej chuście, ale jakaś taka ogromna mi sie wydaje, masz ją? czy dopiero zamierzasz kupic?

pojechalam dzis sama do lidla. mlody nakarmiony, czysty, wytrzyma z tatą. po pół godzinie juz dzwonili za ile wracam... ehh..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 22:28   #965
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Samantha ja po odciaganiu tej laktozy nie widzialam.roznicy u mlodego.
Wlasnie mi sie tak zachlysnal slina ze az mi slabo

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Asia bo bardzo alergenne sa i nie chce zeby mlodego wysypalo als i tak sie skusze znajac siebie 😉

A u mnie właśnie na odwrót . Dziś rano i popołudniu mi się nie chciało odciągać i wczoraj tez nie i był dramat . Teraz odciagnelam 50ml z tego większego cycka i spokój.

Nie wiem czy o laktozę chodzi czy o to ze mu za mocno leci.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ogladalam na yt wiązanie... mam tez obrazkowa instrukcje dodawana do chusty. wiem jak powinno to wygladac, ale nie umiem tego osiagnąć.. chyba pojde na te warsztay chustowe w przyszlym tygodniu jakaś otępiała jestem po tej ciąży

no to pełnia szczęścia!! oby więcej takich dni!

u nas dzis jakiś wieczorny krzyk. a po kupie momentalna cisza!

chili ja jem truskawki co kilka dni.. zreszta jem wszystko od poczatku.

samanta - dzieki za info o tej chuście, ale jakaś taka ogromna mi sie wydaje, masz ją? czy dopiero zamierzasz kupic?

pojechalam dzis sama do lidla. mlody nakarmiony, czysty, wytrzyma z tatą. po pół godzinie juz dzwonili za ile wracam... ehh..
Mam już kupiłam ja. Moim zdaniem jest wręcz za mała może się wydawać taka duża bo się ona mocno rozciąga.

Ja chyba tez przestane dawać probiotyki małemu. Myśle ze ta wodnista kupa to była od probio wczoraj bo zaraz po podaniu walna kupę taka jakby biegunkową .

Ja ze starszakiem tez jadłam wszystko nawet brokuły czy fasole etc. A teraz jak mały ma takie akcje to się boje . Napewno nabiału nie jem i nie będę bo on wpływa na mleko .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-17, 23:45   #966
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
KAROLINUSIA super że bioderka zdrowe.

Ja jem wszystko, warzywa i owoce też.

Załatwiliśmy dziś catering na chrzciny i zamówiłam tort. Tym sposobem mamy już wszystko z grubsza ogarnięte. Kamień z serca
I dziś pierwszy raz się chustowalismy Przemek usnął jeszcze w trakcie motania obojgu nam się spodobało
Super, brawa za chrzest i chustowanie
Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
U nas dziś miesiąc Jasiek waży 3990g w 6 dni 240g położna obejrzała też moją ranę i wszystko z nią ok. Te kilka kropli krwi to za dużo chodziłam.

Ja jem wszystko, owoce, warzywa, kapustę, smażone. Nie wierzę w dietę przy kp, bo niby jak to ma wpłynąć na moje mleko.
Oiekna waga i dobrze, że z ta rana jest ok!
Cytat:
My po wczorajszym szaleństwie dziś spoko dzień. Byliśmy na mieście i zalatwilam tyle rzeczy że aż podziwiam moje dzieci. Kupiłam sukienkę sobie na chrzciny. Dka małego ubranko ale musze oddać bo wygląda okropnie 😉 potem hurtownia po kilka rzeczy potem galeria a na koniec sklep spożywczy 😊 a i jeszcze pożegnaliśmy pielgrzymkę na jasna gore😊 miałam mane ze sobą ale i tak dzieci były dzielne od 8 rano prawie do 13😊 śpią oboje jak zabici os 20😊 ja padam na twarz.
Ale już mam prawie wszystko na chrzciny. Czekam na projekt zaproszeń i musze dokończyć podziękowania dla gości. A no i to ubranko wymienić musze.
Jutro dzień przetworów. .. buraczki i papryka

Uuu zazdroszczę, co to za aniołki ?
Brawo że tyle ogarniasz
Cytat:
Hej mamusie.
Karo brawo za bioderka.
Mala ale pysznosci musze jutro tez jaglanke ugotowac widze ze truskawki jesz😉ja sie boje.l troche

Etusia to żes dala czadu dziś super ze sie tyle udalo zrobic 😆

Ja dziś bylam z kolezanka se sr na spacerze znowu rano 3h po poludniu 2h😃karmilysmy zmowu dzieciaki w parku i wytrzymaly za to ja mam zakwasy od wcxoraj i odcisk bo nowe sandaly zalozylam stare sie rozpadly po 2 mscach a takie ladne byly 😕 kupilam ten sab simplex i daje mlodemu chyba jest lepiej bo wieczor spokojny teraz pojadl z dwoch cycow a nie pamietam kiedy tak bylo.Ide sie ogarnąc do spania bo nogi mi w dupe wlazą tyle km dzis zrobilysmy.SKoda ze sie stad wyprowadzila ale przyjezdza b.czesto bo ma tu mieszkanie i core 19 letnia wiec bedziemy smigac nadal psychicznie mega relax po takim spacerze i rozmowach bo przeciez ona mnie teraz najlepiej rozumie bo cora 2 tyg starsza od Wicka.dobranoc

Już się poranka doczekać nie mogę
Ps:-chilli wprowadzaj wszystko powoli

U nas 1 kp skończone ide transfeować do łóżeczka trzymajcie kciuki

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-18, 02:43   #967
darietta
Zakorzenienie

Mała ja po 1 zaczełam karmić kilka transferów do łóżeczka i nie wyszło mamy już prawie 4 kolejna noc nie przespana. Normalnie gagatek mi sie trafił.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-18, 02:46   #968
taedio
MerDer 4ever

U nas drugie karmienie

Stary 2017-08-18, 03:46   #969
pestycyda
Zakorzenienie

Karola, brawo za usg.

Asia, zacna waga. Zaraz przekroczy 4kg

A u nas dramat dziś. Pisałam że odstawiliśmy delicol i dałam bobotic w zastępstwie sab simplex i bo będę miała w poniedziałek. Mały miał ewidentnie gazy wczoraj i ciężką noc. Dziś w.dzien aniołek a o 20 histeria. Nie mógł zrobić kupy ( które po delicolu trzaskał aż miło) i nic nie pomagało. Przed 23 się poddaliśmy i próbowaliśmy rurki ale nic nie dało. Potem czopek i posLa zielona kupa bądź tu mądry... Wolę nie dawać i delicolu i symetykonu bo wydaje mi się że nie ma co fasZerowac dziecko. Potem jak padł to wstał po 5h i teraz je a kupy nie było żadnej

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-18, 04:19   #970
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Pestycyda nie ma co zamęczać siebie i dziecko ja też tak myślałam teraz mam sab simplex i widze że młody spokojniejszy w nocy nie dalam bo zasnal i teraz juz byla pobudka z bolem i masaz i podkurxzanie nozek dalam krople i maly je i puszcza baczki az milo.Prawie wszystkie dzieci to przechodza i to nie trwa wiecznie a to co dajesz nie wchlania sie enzym laktaza pomaga trawic laktoze symetykon mozna brac w ciazy przy kp itp.Przeciez wiecznie nie bedziemy tego dawać🙂

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

Mi bratowa zasugerowala zebym przez kilka dni nie jadla nabialu w ogole i nie wiem moze sprawdze chociaz ciezko mi kawe bez mleka wypic i na sniadanie jem musli z jogurtem i ciezko mi cos innego przelknac a przy odstawieniu nawet masla nie mozna😝

Stary 2017-08-18, 04:35   #971
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Kurde ja nie pomogę przy diecie,mozesz sprawdzic, ale ja.hym.nic nie.eliminowała...bo.wlas nie.tak jeszcze bardziej.mozna.uwrazliwić malca na.dany.produkt.
Ale rozumiem że chcesz wszystkiego spróbować żeby.mu.było.lżej.
Ja jestem.z tych co.jedzą wszystko

U nas 3 karmienie,kupa i.dalej cyc... jest 5:33

---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

Chilli
Kurde ja nie pomogę przy diecie,mozesz sprawdzic, ale ja.hym.nic nie.eliminowała...bo.wlas nie.tak jeszcze bardziej.mozna.uwrazliwić malca na.dany.produkt.

Darietta
To do łóżka trzeba było ją zabrać biedne jestescie.

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-18 o 06:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-18, 05:50   #972
asia1905
Zakorzenienie

Pestycyda ale delicol i sab simplex to dwa różne zastosowania. Jeżeli macie problem z laktozą to sab simplex nie pomoże. Zresztą delicol to enzym, który organizm sam produkuje, więc jakie faszerowanie dziecka. W większość przypadków po kilku tygodniach organizm malca sam zaczyna produkować enzym w wystarczającej ilości.

Chilli jeżeli chodzi o truskawki to fakt silny alergen, ale jak Ty albo dziecko (później przy rozszerzeniu diety) nie zjecie truskawki to nigdy nie będziesz wiedziała czy ma alergię.
Co do ograniczania nabiału to pamiętajcie, że czymś innym jest nietolerancja laktozy a czymś innym alergia na białko mleka krowiego. Przy problemach z laktoza nie ważne co jecie ilość laktozy w mleko jest taka sama (potwierdziła mi to wczoraj lekarka). Przy alegii na bmk trzeba zrezygnować na 3-4 tygodnie ze wszystkiego co ma bmk nawet śladowe ilości i wtedy ewentualnie można stwierdzić czy to bylo problemem. Tylko nie zaleca sie drakonskich diet bez konsultancji z alergologiem, który pomoże stwierdzić czy dziecko ma alergię.
Może uznacie, że się madruje, ale właśnie Jasiek ma problem z laktoza i duzona ten temat czytalam i rozmawialam z lekarzem.
Stary 2017-08-18, 06:15   #973
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie.
Karo brawo za bioderka.
Mala ale pysznosci musze jutro tez jaglanke ugotowac widze ze truskawki jesz😉ja sie boje.l troche

Etusia to żes dala czadu dziś super ze sie tyle udalo zrobic 😆

Ja dziś bylam z kolezanka se sr na spacerze znowu rano 3h po poludniu 2h😃karmilysmy zmowu dzieciaki w parku i wytrzymaly za to ja mam zakwasy od wcxoraj i odcisk bo nowe sandaly zalozylam stare sie rozpadly po 2 mscach a takie ladne byly 😕 kupilam ten sab simplex i daje mlodemu chyba jest lepiej bo wieczor spokojny teraz pojadl z dwoch cycow a nie pamietam kiedy tak bylo.Ide sie ogarnąc do spania bo nogi mi w dupe wlazą tyle km dzis zrobilysmy.SKoda ze sie stad wyprowadzila ale przyjezdza b.czesto bo ma tu mieszkanie i core 19 letnia wiec bedziemy smigac nadal psychicznie mega relax po takim spacerze i rozmowach bo przeciez ona mnie teraz najlepiej rozumie bo cora 2 tyg starsza od Wicka.dobranoc

Piękny spacer my w niedziele tez takie długie mieliśmy 2 spacery.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Super, brawa za chrzest i chustowanie

Oiekna waga i dobrze, że z ta rana jest ok!

Uuu zazdroszczę, co to za aniołki ?
Brawo że tyle ogarniasz

Już się poranka doczekać nie mogę
Ps:-chilli wprowadzaj wszystko powoli

U nas 1 kp skończone ide transfeować do łóżeczka trzymajcie kciuki

Nie aniołki żadne jeżeli chodzi o podziękowania to będą pudełka w środku 2 sztuki rafaello i karteczka x tekstem😊

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Karola, brawo za usg.

Asia, zacna waga. Zaraz przekroczy 4kg

A u nas dramat dziś. Pisałam że odstawiliśmy delicol i dałam bobotic w zastępstwie sab simplex i bo będę miała w poniedziałek. Mały miał ewidentnie gazy wczoraj i ciężką noc. Dziś w.dzien aniołek a o 20 histeria. Nie mógł zrobić kupy ( które po delicolu trzaskał aż miło) i nic nie pomagało. Przed 23 się poddaliśmy i próbowaliśmy rurki ale nic nie dało. Potem czopek i posLa zielona kupa bądź tu mądry... Wolę nie dawać i delicolu i symetykonu bo wydaje mi się że nie ma co fasZerowac dziecko. Potem jak padł to wstał po 5h i teraz je a kupy nie było żadnej

Współczuję u nas przed wczoraj gazy wstrzymał po raz pierwszy i była masakra całe popołudnie płakał😕

A ja jem wszytko przy corce się pilnowala a teraz nie😉

Zaraz pokaże Wam sukienkę i podziękowania 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-18, 06:22   #974
etusiaaa
Wtajemniczenie

Tekst będzie wydrukowany na takich ozdobnych karteczkach. To jest wersja robocza.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1503033992982.jpg (51,4 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1503033998212.jpg (42,1 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1503034003112.jpg (46,5 KB, 70 załadowań)

Stary 2017-08-18, 06:32   #975
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Asia a jak u Was sie objawia ten problem z laktozą?

Etusia piekna sukienka i pieknie wygladasz w niej w ogole nie widac ze bylas w ciazy i super ten prezent duzo osob na chrzcinach bedzie?
Gdzie ta sukienke kupilas?

Stary 2017-08-18, 06:50   #976
asia1905
Zakorzenienie

Chilli u nas był problem z kupkami. Zaraz nastąpi osób, osoby wrażliwe niech nie czytają kupek było dużo były wodniste bardziej niż wcześniej, był sluz, ale nie nitki tylko takie jakby kawałki galaretki, były żółto-zielone, pieniące się i strzelające. Po podaniu delicolu wróciły do normy.
Stary 2017-08-18, 06:50   #977
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, zadzwonię dziś do położnej i się zapytam co tu robić. Bronie się przed odstawieniem nabiału ale też już mi to przez myśl przeszło. Póki co nie chce wykonywać stu działań na raz bo nie dowiem się co pomogło. Nie chciałam podawać symetykonu i delicolu razem bo pediatra mi powiedział żeby nie przesadzac:/ ale te, myślę że.to zupełnie dwie różne rzeczy...

Etusia, super kiecka ale jak w niej nakarmisz?

Stary 2017-08-18, 06:56   #978
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia a jak u Was sie objawia ten problem z laktozą?

Etusia piekna sukienka i pieknie wygladasz w niej w ogole nie widac ze bylas w ciazy i super ten prezent duzo osob na chrzcinach bedzie?
Gdzie ta sukienke kupilas?

Dziekuje😙 kupiłam na bazarku 😉 u nas 13 osób na chrzcinych plus 3 dzieci.
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Chilli, zadzwonię dziś do położnej i się zapytam co tu robić. Bronie się przed odstawieniem nabiału ale też już mi to przez myśl przeszło. Póki co nie chce wykonywać stu działań na raz bo nie dowiem się co pomogło. Nie chciałam podawać symetykonu i delicolu razem bo pediatra mi powiedział żeby nie przesadzac:/ ale te, myślę że.to zupełnie dwie różne rzeczy...

Etusia, super kiecka ale jak w niej nakarmisz?

Dziękuję ciężko coś kupić wygodnego do karmienia. Będę ściągać jedno ramię i tyle. Na chrzciny córki tez tak robilam

Stary 2017-08-18, 07:04   #979
Mała!
Zakorzenienie

Etusiaa
Pięknie wyglądasz tez muszę pomyśleć o kiecce.
Śliczny wierszyk. Może nawet ukradnę.
My w podziękowaniu robimy zdjęcie Hugo z chrztu.

My kończymy się karmić i wychodzimy na spacer.

To karmienie o 5 mnie wykonczyło bo.nie mogłam zasnąć :/

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-18 o 08:00
Stary 2017-08-18, 07:05   #980
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Asia a probowalas sciagac ten pierswszy pokarm?moj tez kupki robi raczej rzadkie ehhh ale jak walnął u pediatry to mówiła ze spoko za tydzień mamy wizyte i szczepienia to sobie zapisze pytania itp bobzwariowac mozna.

Pestycyda zapytaj chetnie sie dowiem co położna na to🙂

Stary 2017-08-18, 07:07   #981
vadi
*sportaddict*

Etusia - bardzo Ci ładnie

Zaraz się zbieramy pokazać chirurgowi tę szyjkę :| i przy okazji biodra. Trzymajcie kciuki plz...
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-18, 07:15   #982
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Chilli

---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

Chilli

Darietta
To do łóżka trzeba było ją zabrać biedne jestescie.

Mała o 4:30 się poddałam i spała ba mnie do 7:30 jestem połamana. Jak się obudziła położyłam ją obok mnie i dostała cyca ucze się karmić w łóżku ale bałabym się zasnąć gdyby lezała obok mnie że ja zgniote albo kołdrą przykryje.
Stary 2017-08-18, 07:18   #983
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Pestycyda nie ma co zamęczać siebie i dziecko ja też tak myślałam teraz mam sab simplex i widze że młody spokojniejszy w nocy nie dalam bo zasnal i teraz juz byla pobudka z bolem i masaz i podkurxzanie nozek dalam krople i maly je i puszcza baczki az milo.Prawie wszystkie dzieci to przechodza i to nie trwa wiecznie a to co dajesz nie wchlania sie enzym laktaza pomaga trawic laktoze symetykon mozna brac w ciazy przy kp itp.Przeciez wiecznie nie bedziemy tego dawać🙂

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

Mi bratowa zasugerowala zebym przez kilka dni nie jadla nabialu w ogole i nie wiem moze sprawdze chociaz ciezko mi kawe bez mleka wypic i na sniadanie jem musli z jogurtem i ciezko mi cos innego przelknac a przy odstawieniu nawet masla nie mozna😝

Spróbuj . Jak się je mięso jest bardzo łatwo zrezygnować z nabiału.
Mój starszak miał alergie na mleko krowie , na jego białko. Objawiało się to tak ze po podaniu mm miał twarz jakby go wrzątkiem ktoś polał cała była w czerwone plamy . Na nóżkach miał zaognione plamy tez czerwone , takie mega suche placki.
Miał eczema okropna. Cuda robiliśmy . Dopiero jak skończyłam kp i mały przeszedł na mleko sojowe to mu powoli znikało wszystko.
Przy rozszerzaniu diety każde podanie jakiegoś nabiału kończyło się masakra i powrotem eczema. Nawet masło które ma najmniej białka robiło masakrę. Jemu to minęło przed 3r.z jakoś.

Masło możesz sobie składować na patelni i wtedy pozbędziesz się tego alergenu białka.

Cytat:
Tekst będzie wydrukowany na takich ozdobnych karteczkach. To jest wersja robocza.

Ładna sukienka
A co będzie w tych pudełeczkach?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-18, 07:18   #984
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Super sukienka i swietnie wyglądasz.

Mi jeszcze brzuszek został ale powoli się zmniejsza natomiast waga stoi. Ale to zwalam na Wiki bo ciężko ją na spacer wyciągnąć.
Stary 2017-08-18, 07:19   #985
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Etusia - bardzo Ci ładnie

Zaraz się zbieramy pokazać chirurgowi tę szyjkę :| i przy okazji biodra. Trzymajcie kciuki plz...
Kciuki ✊🏻

Stary 2017-08-18, 07:20   #986
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi, odmelduj się po wizycie.

Darietta, nie bój się karmienia w łóżku. Przecież Wiki powieką ruszy a Ty to usłyszysz bo na czują się śpi wtedy.
Ja też po karmieniu o 5 zasnęłam z młodym na sobie bo jeszcze go brzuszek męczy. Aż się boję dzisiejszego dnia. Kupy brak konkretnej tylko wyleciał czopek a z nim rzadkie takie coś...póki co jest spokojny to chyba też na spacer wczesny pójdziemy jak zje

Stary 2017-08-18, 07:22   #987
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Etusiaa
Pięknie wyglądasz tez muszę pomyśleć o kiecce.
Śliczny wierszyk. Może nawet ukradnę.
My w podziękowaniu robimy zdjęcie Hugo z chrztu.

My kończymy się karmić i wychodzimy na spacer.

To karmienie o 5 mnie znaczyło bo.nie mogłam zasnąć :/

Już spacer zazdroszczę. Wpadnij do mnie może moją Wiki też mi tak unormujesz. Ja tu maze zeby zasneła i sie umyje i coś zjem. I fajnie by było później wyjść bo mąż wraca a w lodowce nie wiele. I musze szybki obiad zrobić.
Stary 2017-08-18, 07:30   #988
Samantha7
Zakorzenienie

Ja miałam bardzo ciężko dzień. Myslam ze padnę na ryj zwyczajnie .
Latałam od jednego królewicza do drugiego księcia.
Miałam ochotę piznac drzwiami i wyjść.

Przed 21 nastąpiła cisza wiec pobiegłam pod prysznic szybko. Jest 1:20 już po pierwszym kp. Nie mogę zasnąć z wrażenia po dniu.

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Pestycyda - jak Mały ma Twój kolki to żadne specyfiki nie pomogą. Czy on tak ma o stałych porach?
Moja szwagierka mi mówiła ze jak jej mała miała kolki to płakała od
16 do 21 dzień w dzień przez Ok.3mce 😭🔫

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

A i przyszły mi swadlers , Nobla temu kto je wymyślił 🙏🏻
Mały został zawinięty od razu w jeden i był odlot.

Stary 2017-08-18, 08:16   #989
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzien dobry
U nas wczoraj byla polozna. Mala wazy juz 4260 ,w 8 dni przybrala 360g , dobowo wychodzi 45g czyli bardzo ladnie u nas tylko kp a teraz juz przyjechala po mnie mama i jade na caly dzien do nich bo.w miescie mamy na 10:20 bioderka a Bartulek na 11 fryzjera. I buciki musze mu kupic jakies trampki czy cos

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-18, 08:17   #990
pestycyda
Zakorzenienie

Samantha, różnie bywa z tymi porami. Równie dobrze zdarza się rano.

Dzwoniłam do położnej. Kazała zwiększyć dawkę Biboticu tak.zeby wyszlo jak w sab simplex. Kupami zielonymi kazała się nie martwić bo na piersi różnie bywa. Mamy obserwować czy krew się nie pojawia. Delicol mamy dawać dwa razy dziennie ale ona nie jest przekonana czy to pomaga-.-

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości