Psychiatra - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-20, 04:57   #4231
kiniaczeq
Zakorzenienie

Dot.: Psychiatra

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Kiniaczku,i jak się teraz czujesz?
później miałam znowu atak trzęsawki i łubudanie serca leżałam i całe łóżko się trzęsło aż.. . teraz juz mi przeszło, to zdecydowanie po zolofcie.
Stary 2008-05-20, 12:26   #4232
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA
Post Dot.: Psychiatra

Witam!

Ja zostałam skierowana do psychiatry przez lekarzy. Lecze sie na Zespół Jelita Drażliwego, nie jest to przyjemna choroba i 80% lezy w naszej psychice. Nie da sie jej wyleczyć ale jedynie zaleczyć. Próbowałam już wszystkiego, udawałam sie od jednego specjalisty do drugiego i tak w kółko, aż w końcu postanowiłam umówić sie do psychiatry. Też mam wielkie obawy, ale jesli to miałoby mi pomóc to musze spróbować.

Cała moja choroba zaczeła sie od momentu kiedy coś ważnego (złego) stało sie w moim życiu, potem już tylko zaczeły sie nerwy,obojetność no i coraz gorsze dolegliwości żołądkowe. Nie mam depresji, kontroluje swoje życie i generalnie nie moge narzekać na swoje ówczesne życie, jednakże, bywa,ze z małych problemów robie wielkie, a jedyne czym naprawde sie stresuje to praca - wymagam sama od siebie zbyt wiele. I obojetnie jakaby to była praca, cały czas sie denerwuje, przez co na samą myśl o pracy zaczynam sie stresować.

W sobote mam pierwsza wizyte - napisze Wam jak było.

Pozdrawiam:
HAMALIELKA
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 08:21   #4233
kiniaczeq
Zakorzenienie

nie wiem co to za choroba, mam malusieńką wiedzę jeśli chodzi o choroby żołądkowe, ale napisz jak było, powodzenia na pewno nie będzie źle
Stary 2008-05-21, 14:04   #4234
Brook
Zakorzenienie

nie wiem od czegoto ale dzis spalak choelrnie dlugo od 1.30 do 14!!!
Hamalielka witam

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 15:57   #4235
kiniaczeq
Zakorzenienie

może przez pogodę?
Stary 2008-05-21, 17:54   #4236
Brook
Zakorzenienie

mozliwe ale szok:/ ciamno w pokoju cisza to spie nawet nie budzilam sie w nocy

Stary 2008-05-21, 18:00   #4237
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

lecze sie Zalastą 5mg rano, 10mg na noc) a jako dorazny dostalam Afobam, tylko ze wychodzi ze biore go nieraz kilka dni z rzezdu, jak gdzies wychodze, spodziewwam sie wizyty, lub poprostu mam barzo duzo lękow siedzac w domu, to wtedy biore Afobam.
~refleksyjna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 18:13   #4238
wyemancypowana panna
Raczkowanie

uważaj z Afobamem, cholernie uzależnia. Bierz kiedy naprawde musisz bo potem będziesz miała dodatkowy problem - uzaleznienie.
wyemancypowana panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 18:31   #4239
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

ale uzaleznia fizycznie czy psychicznie?
Stary 2008-05-21, 18:37   #4240
wyemancypowana panna
Raczkowanie

najbardziej to psychicznie. To sa benzodiazepiny najgorsze gówno jakie istnieje. Działają tak jak narkotyki. Ja po Afobamie byłam ''przyćpana'', ale brałam w skrajnych przypadkach. Znam osoby, które teraz siedza na odwyku, bo zostali lekomanami... uzaleznia psychicznie a co za tym idzie i fizycznie.
Stary 2008-05-21, 19:00   #4241
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

zszokowałas mnie ale ja nie czuje sie po afobamie jak nacpana, i mijaja mi po nim wszelkie lęki, czuje sie prawie zdrowa! jest jakis zdrowszy zamiennik?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 19:09   #4242
wyemancypowana panna
Raczkowanie

Nie wiem, nie jestem lekarzem więc nie mogę się na ten temat wypowiedzieć. Może spróbuj psychoterapii i próbuj zmniejszać dawkę. Dziwne, że psychiatra nie poinformował Cie o ryzyku brania benzodiazepin.
Stary 2008-05-21, 20:19   #4243
Brook
Zakorzenienie

refleksyjna zgadzam sie z dziewczynami- benzo sa jak narkotyki silne i uzalezniajace

Stary 2008-05-21, 21:45   #4244
sandi250
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
no ja zaczęłam się zastanawiać,czy dobrze zrobiłam,ze zdecydowałam się nie brać tych tabletek (Asentra)....
Hej co do tabletek asentra moge coś poradzić ja je biorę juz od jakiegoś roku i mi bardzo pomogły co prawda nie zaczęły działać zaraz po pierwszym dniu ale po kilku tyg poczułam ulgę,jeśli lekarz ci zapisał spróbuj ja nie miałam zadnych skutków ubocznych.pozdrawiam
sandi250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 21:58   #4245
sandi250
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez HAMALIELKA Pokaż wiadomość
Witam!

Ja zostałam skierowana do psychiatry przez lekarzy. Lecze sie na Zespół Jelita Drażliwego, nie jest to przyjemna choroba i 80% lezy w naszej psychice. Nie da sie jej wyleczyć ale jedynie zaleczyć. Próbowałam już wszystkiego, udawałam sie od jednego specjalisty do drugiego i tak w kółko, aż w końcu postanowiłam umówić sie do psychiatry. Też mam wielkie obawy, ale jesli to miałoby mi pomóc to musze spróbować.

Cała moja choroba zaczeła sie od momentu kiedy coś ważnego (złego) stało sie w moim życiu, potem już tylko zaczeły sie nerwy,obojetność no i coraz gorsze dolegliwości żołądkowe. Nie mam depresji, kontroluje swoje życie i generalnie nie moge narzekać na swoje ówczesne życie, jednakże, bywa,ze z małych problemów robie wielkie, a jedyne czym naprawde sie stresuje to praca - wymagam sama od siebie zbyt wiele. I obojetnie jakaby to była praca, cały czas sie denerwuje, przez co na samą myśl o pracy zaczynam sie stresować.

W sobote mam pierwsza wizyte - napisze Wam jak było.

Pozdrawiam:
HAMALIELKA
Hej wiesz dolega mi to samo właśnie lekarz to stwierdził a męczę sie od dobrych 2 lat.Leczę się w sumie na depresje ale nie wiedziałam ze w tym moze tez pomóc psychiatra.
Stary 2008-05-21, 22:30   #4246
mysza007
Zakorzenienie

Jejku dziewuszki, współczuję Wam, że tak się męczycie! Ze mną też nie jest dobrze, ale chyba nie jest też tak źle! W październiku zeszłego roku stwierdzono u mnie nerwicę! Byłam u neurologa, dostałam lek uspokajający, lekarz powiedział, żebym brała go tylko wtedy kiedy muszę, bo mogę się uzależnić! Uspokoiłam się, a leku nie wzięłam ani razu! Tu jestem z siebie bardzo dumna. Jednak psychicznie coś jest ze mną nie tak, ale jakoś z tym walczę! I Wam życzę w tej walce powodzenia!
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:43   #4247
Brook
Zakorzenienie

hmm ciekawi mnie jaki lek dostalas od neurologa.. chyb anie zaden benzo?

Stary 2008-05-22, 00:17   #4248
Lena_20
Zakorzenienie

Ja w ogole nie kumam jak lekarz moze wypisac uzalezniajacy lek... przeciez jest tyle nowych lekow nowej generacji,nie uzalezniajacych to oni faszeruja ludzi tym gownem. Po prostu nie moge zrozumiec. I zauwazylam tez,ze lekarze do ktorych idzie sie na fundusz to za przeproszeniem maja pacjenta gdzies i przepisuja mu pierwszy lepszy szajs,zero kompetencji. dlatego jak chodzic to prywatnie. takie jest moje zdanie,choc zdarzaja sie wyjatki.. czasem mozna trafic na normalnego lekarza,nie prywaciarza.

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 12:49   #4249
sandi250
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
no ja zaczęłam się zastanawiać,czy dobrze zrobiłam,ze zdecydowałam się nie brać tych tabletek (Asentra)....
ja na twoim miejscu bym nie czekała i spróbowała ja miałam takie lenki ze szok nie mogłam spać i wogóle myślałam ze zwarjuje teraz jest ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-22, 13:24   #4250
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
hmm ciekawi mnie jaki lek dostalas od neurologa.. chyb anie zaden benzo?
Dostałam Hydroksyzyne...całe szczęście, że nie musiałam jej ani razu brać, choć miewam jeszcze lekkie nawroty nerwicy, ale biorę się w garść i wszystko ustępuje! Boje się tylko, żeby nie było solidnego nawrotu, nie mam zamiaru znowu nie spać przez 3 miesiące!
Stary 2008-05-22, 18:07   #4251
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
Ja w ogole nie kumam jak lekarz moze wypisac uzalezniajacy lek... przeciez jest tyle nowych lekow nowej generacji,nie uzalezniajacych to oni faszeruja ludzi tym gownem. Po prostu nie moge zrozumiec. I zauwazylam tez,ze lekarze do ktorych idzie sie na fundusz to za przeproszeniem maja pacjenta gdzies i przepisuja mu pierwszy lepszy szajs,zero kompetencji. dlatego jak chodzic to prywatnie. takie jest moje zdanie,choc zdarzaja sie wyjatki.. czasem mozna trafic na normalnego lekarza,nie prywaciarza.
Kiedy pierwszy raz w ogóle byłam u psychiatry na NFZ,to oprócz antydepresanta przepisał oczywiście benzo,a jakże. Za to lekarka,do której teraz chodzę otwarcie przyznała,że benzo to szajs.
Prawda,że jest wiele nowych leków,ale jak na razie żaden nie działa tak skutecznie jak benzo,tyle że na dłuższą metę się nie kwalifikuje.

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:40   #4252
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy pierwszy raz w ogóle byłam u psychiatry na NFZ,to oprócz antydepresanta przepisał oczywiście benzo,a jakże. Za to lekarka,do której teraz chodzę otwarcie przyznała,że benzo to szajs.
Prawda,że jest wiele nowych leków,ale jak na razie żaden nie działa tak skutecznie jak benzo,tyle że na dłuższą metę się nie kwalifikuje.
Kiedy ja pierwszy raz poszlam na nfz tez wypisala mi jakis syf,juz nawet nie pamietam co to bylo ale dlugo nie bralam,moze raz czy 2.. Krotki beznajdziejnie bezsensowny wywiad zrobila i tyle.. Tacy "specjalisci" to mogli by zrobic przysluge dla spoleczenstwa i nie pracowac w zawodzie. przynajmniej ludziom nie zaszkodza.. A po tym szajsie co mi przepisala to inny koles przez okno wyskoczyl..

Stary 2008-05-22, 20:16   #4253
Brook
Zakorzenienie

myszka- Hydroksyzyn emozes zmykac to lek bardzo delikatniuski i nie zauezniajacy- ja tam jego nie czuje nawet jak łykne- to nawet dzieciom malym sie daje

Stary 2008-05-22, 20:26   #4254
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
myszka- Hydroksyzyn emozes zmykac to lek bardzo delikatniuski i nie zauezniajacy- ja tam jego nie czuje nawet jak łykne- to nawet dzieciom malym sie daje
Brook ale nie łykam tego! Jeszcze jakoś sobie radzę! Poza tym mój organizm niezbyt dobrze reaguje na leki! Zresztą uważam, że faszerowanie się takim dziadostwem problemów nie rozwiąże!
Stary 2008-05-22, 20:39   #4255
Brook
Zakorzenienie

ale ja nie mowie zeby slykala jak nie potrzebujesz ,tylko jak potrzebujesz to zebys nie bała sie wiadomo ze lepiej nic nie lykac,tylko czasem trzeba cos wziac a przychodiz strach a "jesli to silny lek co wtedy"

Stary 2008-05-22, 22:03   #4256
Nemezja
Zakorzenienie

Nie mam już zdrowia czytać książek,słuchać muzyki i grzebać w sieci
Od jakiegoś czasu nachodzą mnie myśli,żeby iść sie gdzieś pobawić,wyjechać,zaznać innego życia.Tylko jak zawsze na planach się skończy.

Niedawno na przystanku,gdzie wysiadam na uczelnię zagadał mnie facet,którego często widuje,chyba studiuje czy pracuje gdzieś przy mojej uczelni. Najpierw ciągle się gapił,a później zagadał,że ładna pogoda i jak mi dzień mija. Byłam wtedy zła jak osa,nie chciałam żeby ktokolwiek do mnie podchodził i wdawał się w jakiekolwiek dyskusje,więc zmierzyłam go nienawistnym wzrokiem i odburknęłam "tak jak widzisz". Od tamtej pory jeszcze się gapi,ale nic już nie zagaduje. Ja jak go widzę,to się odkręcam w drugą stronę.Rezolutny chłopina, wiedział kiedy przystopować i z jaką sympatyczną osobą ma do czynienia.

Stary 2008-05-22, 22:07   #4257
Brook
Zakorzenienie

hehe to sie nagadaliscie namezja jak chcesz wyjechac zapraszam do mnie pojde z checia gdzies z toba na balety czy gdzies

Stary 2008-05-22, 22:26   #4258
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
hehe to sie nagadaliscie namezja jak chcesz wyjechac zapraszam do mnie pojde z checia gdzies z toba na balety czy gdzies
Dzięki
Myślałam o wyjeździe gdzieś daleeeko,do ciepłych krajów. Może na emeryturze,jak dożyję

Stary 2008-05-22, 22:30   #4259
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam już zdrowia czytać książek,słuchać muzyki i grzebać w sieci
Od jakiegoś czasu nachodzą mnie myśli,żeby iść sie gdzieś pobawić,wyjechać,zaznać innego życia.Tylko jak zawsze na planach się skończy.

Niedawno na przystanku,gdzie wysiadam na uczelnię zagadał mnie facet,którego często widuje,chyba studiuje czy pracuje gdzieś przy mojej uczelni. Najpierw ciągle się gapił,a później zagadał,że ładna pogoda i jak mi dzień mija. Byłam wtedy zła jak osa,nie chciałam żeby ktokolwiek do mnie podchodził i wdawał się w jakiekolwiek dyskusje,więc zmierzyłam go nienawistnym wzrokiem i odburknęłam "tak jak widzisz". Od tamtej pory jeszcze się gapi,ale nic już nie zagaduje. Ja jak go widzę,to się odkręcam w drugą stronę.Rezolutny chłopina, wiedział kiedy przystopować i z jaką sympatyczną osobą ma do czynienia.
e... no daj chłopu szanse... widac mu sie podobasz..

Stary 2008-05-22, 22:36   #4260
Nemezja
Zakorzenienie

Chyba już za późno Zobaczył z kim ma do czynienia i dał spokój. Wszystko przez to,że wtedy tak źle się czułam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości