|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 12!
Aneta da się, ale obiad mam z wczoraj (ugotowałam gar pomidorowej), więc mam chwilę dla siebie. Odpukać odkąd podajemy ten delicol od laktozy to Jasiek jest spokojny. Chyba, że nagle stwierdzi, ze jest tak glodny, ze jak w 5 sekund nie dostanie jeść to umrze. To wtedy krzyczy na pół wsi
|
|
|
|
#4892 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
O matko. Nie dosc ze wypiłam druga kawę i to z mlekiem!, zjadłam kupne ciastko to na obiad mam zupę z sokiem z kapusty. Rano zjadłam czekoladę. Ojojoj! No straszne!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Asia dajesz nadzieje ze z dzieckiem tez się da
![]() Magic ![]() Sq bawcie się dobrze! Pytanie bumerang: przepis na leczo ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Oj tam oj tam, to nieważne szczegóły Ja czytam teraz "po prostu piersia" żeby konkretnymi argumentami odpierać ewentualne ataki o dietę przy kp
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Anetka twoje dziecko twoja sprawa. To ty będziesz walczyła z kolka po schabowym a nie ciocia/babcia/sąsiadka. Może to uciszy doradców.
Albo miałaś swoje i karmilas jak chcialas. Teraz ja karmię swoje. Niestetu argumenty nie trafiają bo kiedyś to....bo jak ja urodziłam....co tam w tym internecie Piszą jak to jest tak.... Asia pomidorowa z miesiecznym dzieckiem???? Mi pediatra powiedziała, ze po 6tyg mogę spróbować z pomidorem. Spróbowałam ale na oddziale położniczym zaraz po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Żona byłam lepsza
5 dni po porodzie zjadłam tort z orzechami i popijalam go herbatą z cytryną w szpitalu u mnie normalnie dawali pomidory, krupnik, serek do smarowania z czosnkiem. Miałam bardzo normalny szpital pod tym względem.A u mnie zero komentarzy o diecie. Raz teściowa się zapytała czy wszystko jem i tyle. Moja mama mi.nawet młodą kapustę przywiozła i golabki wiec nikt mi nie doradza co mogę a czego nie mogę jeść. |
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wyjsciu zjadlam zupę z octem u mamy. A mąż nasmażyl nam ryby, zrobił frytki i surówkę z kiszonej kapusty.
Smażone u mnie wygrywalo bo i smaczne i szybko mogłam zrobić. Do szpitala woził mi pierogi z owocami, sok pomarańczowy, owoce. Nie pamiętam czy kawę mi dowiózl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie problem jest taki ze mało mam w otoczeniu mam które karmiły piersia. I obawiam się ze jak się pojawi jakiś problem to będzie "daj mm, nie mecz się". Zobaczymy ale "nasze dziecko, nasza sprawa"
Raczej nie spodziewam się większego komentowania tego co jem, chociaż mogę się mylić. Dzisiaj wysłałam moja Mamę na urlop od poniedziałku. Zawsze chodziła na urlop w pierwsze 2-3 tyg lipca, w tym roku czekała na Szymka. Jej koleżanki już dawno po urlopie, ona umęczona, powiedziałam jej ze to bez sensu, bo i tak od początku wiadomo ze Kamil z nami będzie miesiąc i nie ma potrzeby by cały urlop i ona u nas była, a 2-3 dni jak będzie chciała pobyć to i po urlopie jej się uda wyrwać. Nie trafiało aż do dzisiaj kiedy cos zaskoczyło. Mam tylko nadzieje ze dotarło również to ze całego urlopu z nasza trójka nie spędzi
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najlepsze jest to ze pozniej mialam rozkmine na temat pomaranczy czy moge bo cytrusy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4900 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem jak to u mnie będzie, czy babcia i siostra teściowej będą często przychodzić.
Mam zamiar i tak olewać świetne rady. Wczoraj się tak nasłuchałam tego kp, dopajania glukozą, dawania herbatki "bo była od pierwszego dnia". Dowiedziałam się że tym co mają wielkie piersi rzadziej udaje się karmić. A te z małymi mają dużo mleka. Nasłuchałam się jak to ssanie boli, że przy ściąganiu było mleko z krwią. Że mm szybko się robi bo woda w termosie, wiadomo ile dziecko zje. Siostra teściowej przeszła na mm po 3 miesiącach bo "nigdy jeszcze nie widziała tak przezroczystego i mało wartościowego mleka". No nie wiedziałam już jak co komentować, tylko przytakiwałam bo jak powiedziałam że przy kp nie ma diety tylko na niektóre rzeczy trzeba obserwować to wyszłam pewnie na kosmitkę ![]() Ja do tematu kp podchodzę naturalnie, po prostu wszystkie ssaki tak robią to i ja ![]() I nie wiem po co mówić ciężarnej kobiecie jak to sutki bolą i jak krew z nich leci, i jakie to karmienie jest drogą przez mękę.. |
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rodzina tz pytała, czy mogę ogorkowa zupę, to ty mozesz kawę, wolno ci jeść kebaby??
Ja się cieszyłam ze wreszcie śledzia czy tatara zjem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Ogródkowa mam w planach w poniedziałek
Zapomniałam, że mam ochotę na tatara od połowy ciąży. Ja się spodziewam jakiś dziwnych uwag od moich ciotek, ale tyle co przez miesiąc przeczytałam o kp to one pewnie przez całe życie tyle na ten tamat nie wyczytały, więc będę je zasypywac wiedzą. Na pytanie czy karmię będę odpowiadać, że nie, glodze. Schmett szkoda, że masz takie osoby w swoim otoczeniu |
|
|
|
#4904 |
|
... choć nie Westwood
|
Sutki mnie bolą, jak Was czytam
![]() A ja zaczynam urlop!!!!!
|
|
#4905 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wczoraj to raczej nie było "przewiozę cię na swoją stronę" tylko dzielenie się własnym doświadczeniem. Najbardziej się boję gadania że teraz to takie nowoczesne, wyczytane z neta, wydziwianie.. No ale może nie będzie tak źle ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() A to nie jedziecie w końcu nigdzie? |
||
|
|
|
#4906 |
|
... choć nie Westwood
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76400926]Ja się tym gadaniem za bardzo nie przejmuję, wiem że to się bierze z niewiedzy. Gorzej jak ktoś za wszelką cenę będzie się starał udowodnić swoje racje.
Ale wczoraj to raczej nie było "przewiozę cię na swoją stronę" tylko dzielenie się własnym doświadczeniem. Najbardziej się boję gadania że teraz to takie nowoczesne, wyczytane z neta, wydziwianie.. No ale może nie będzie tak źle ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Niech koleżanki karmiące się wypowiedzą, ja na razie z teorii wiem że karmienie piersią nie boli jak dziecko jest dobrze dostawione ![]() A to nie jedziecie w końcu nigdzie?[/QUOTE] Dopiero dostalam urlop, świeża sprawa, nie wiem czy uda mi sie cos fajnego zaklepac z dnia na dzien ![]() A za granicę planujemy jakos na jesień, ale to już od mojego TZ zalezy w niedzielę jedzie dwa auta obejrzec, w przyzwoitej cenie, to moze coś z tego będzie
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Schm raz ze to wynika z niewiedzy u starszego pokolenia (co mnie nie dziwi), dziwi mnie niewiedza młodszego pokolenia albo inaczej: brak chęci dowiedzenia się czy po prostu uznania ze skądś wzięłam taka czy inna opinie i to ze jest inna od ich opinii nie znaczy ze jest zła, dwa ze nie tylko będzie gadanie o kp, inne rzeczy tez potrafią dziwić.
Ja kilka dni temu usłyszałam od mojej cioci pytanie czy mamy już wózek i lozeczko. Kilka(naście) dni do tp a ciocia zdziwiona się mnie pyta czy mamy tak podstawowe rzeczy. Wydaje mi się ze to np wynika z tego ze X Lat temu to wozek czy lozeczko kupowało się po urodzeniu dziecka. Ja np pierwsza noc w domu spałam na dwóch złączonych fotelach
|
|
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mi jest szkoda młodych mam wierzących w dietę kp, w to, że mają za mało pokarmu albo że pokarm jest za mało tresciwy. |
||
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Może to trzeba metodą mojego męża- niech sobie pogadają a my i tak zrobimy jak chcemy.
Ja nie dyskutowalam z jego babcią. Uznałam, ze szkoda sił. Wychowała kilkoro dzieci, karmiła piersią co 3h, nie jadła wszystkiego. Posluchalam, pokiwalam głową i miałam spokój. Widzę kobietę raz na pół roku, ona wie swoje, ja wiem swoje i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po tym upadku lezalam z dziewczyną lat 20, druga ciąża była w szoku, że nia ma diety kp i twierdziła, że co ja wiem w końcu dziecka nie mam. Jak urodze zjem schabowego albo kapustę i dziecko będzie płakać to wtedy zobaczę, że ona ma rację. Cóż jak widać nie ma. Szkoda tylko, że nie zajrzy do internetu i nie poczyta, argumentów dlaczego dieta to mit i się katuje dieta.
|
|
|
|
#4912 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinię. Chyba kupię jednen jakis nieprzemakalny a drugi normalny i zobaczymy
Nie żale sie na codzień, ale powiem Wam ze jestem tak styrana ze ledwo chodzę... Do tego w nocy spac nie moge i taka jestem wypoczęte... Sprzatam mieszkanie, i od dziś śpimy u siebie
|
#4914 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
super!!
gratulacje! i piąteczka! też już dzisiaj śpimy u siebie
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, Lips gratuluję i cudownej nocy życzę
|
|
|
|
#4917 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Lips, mamy druga czesc łóżka 😂 z wrazenia zapomniałam kuriera opieprzyc
z drugiej strony, wyniósł mi do pokoju, więc co sie złościć oby tylko bylo kompletne
|
#4919 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() to się jutro wymienimy wrażeniami
|
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Składane będzie dopiero jutro
a wytrzymałość moge sprawdzić za 9 tygodni
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

04.07.2015