![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
chyba mi się wody sączą... nie wiem co robić
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Wtajemniczenie
|
Marta jedz!Który tydzień u Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Magda ;)
|
O kurde! Podobno w aptece można kupić jakieś paski sprawdzające czy to wody? Ale jak bezwonne to wody. Szpital i powodzenia 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zadomowienie
|
Marta jedz na ip, jakieś skurcze masz?
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezwonne, bez koloru, sama woda, jak stoje/chodzę to leci, jak siedzę to nic się nie dzieje. Jedziemy do domu po torby i psa zawieźć do mamy. Boję się że to wody się sączą, a ja będę e tym szpitalh na zbawienie czekać dlatego nie chcę za szybko jechać, psychicznie bym tam nir wytrzymała
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Wtajemniczenie
|
Lepiej sprawdzić.Może to fałszywy alarm to wrócisz do domku.Ale dużo tego jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w 35+6 waga 2600g, przepływy w normie, szyjka 3,3cm, porodu ani widu ani słychu. To mało, dużo?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez poli230 Czas edycji: 2017-08-18 o 13:47 Powód: W sensie waga małego. 2600 to dużo czy mało? :) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak, w aucie zostawiłam mokrą plamę, a wchodząc po schodach ciekło mi po nogach. Jak to nie to, to sikam nieświadomie
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Ale dzisiaj złożyliśmy wniosek o kredyt, takze jedynie nie zjadłam zupy przed i nie dałam zdjęć do wywołabia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
Są jeszcze te papierki lakmusowe, to się chyba kupuje w sklepach z farbami itp. Ale to już chyba nie czas na szukanie, jedzcie do szpitala i dawaj nam znać 😘 Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zadomowienie
|
Marta daj znać jak sytuacja. u ciebie w sumie może być już niedługo poród..
Chyba zaczynam się cieszyć, że wagę małego miałam podaną ostatni raz w 30 tc, przynajmniej nie ma rozkmin czy jest w porządku, tak pewnie bym jak wy porównywała, zastanawiała się i martwiła. Pochwalę się, że wygrałam 100 zł do Auchana na dział zabawki. ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Marta lista prawie cała zrealizowana, możesz spokojnie rodzić. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Wtajemniczenie
|
Marta skoro aż tyle to wody pewnie.Powodzenia.Zobaczy sz w końcu Zosie😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Marta odwagi i powodzenia!!
![]() ![]() ![]() Blond, chyba zapomnialas, ze w najblizszym czasie bedziesz wypychac miseczki wkladkami laktacyjnymi ![]() Blękitna Ty szczesciaro! A co to za konkurs? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2383 | |
Magda ;)
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Wtajemniczenie
|
Marta! Odwagi i powodzenia!!!
![]() ![]() Gratulacje ![]()
#2385 |
Zakorzenienie
|
Blonde no właśnie we wszystkich tych nieusztywnianych mi sutki się odznaczały. Ale będą wkładki
![]() Marta mocno? Może to tylko śluz rozcieńczony. Ja tak miałam. Zadzwoń do lekarza lub położnej. Poli ciekawe ile będzie u mnie w poniedziałek. Ale oni wagowo podobnie. Więc pewnie z 2700g obstawiam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Wtajemniczenie
|
Haha ale podekscytowanie😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki kochana! Dasz rade!!! Ale jestem podekscytowana! Jak tak będe przezywać wszystkie wasze porody to do swojego sie wykończę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Konto usunięte
|
Marta powodzenia!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Kasia hehe
![]() Ja właśnie dotarłam do domu. Odebrałam kocyk, załatwiliśmy półkę do szafy i sprężynki do łóżeczka. Teraz tylko trzeba zamontować. Potem park. Całe szczęście tam cien. Mnie Za To od rana męczą przepowiadacze. Brzuch twardnieje i w szyjce czuję jakby na okres. Ale pewnie, jak pójdę do lekarza, to ona nadal będzie twarda, zamknięta i na 4 cm długa. Zobaczycie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zadomowienie
|
Marta, powodzenia! Ale fajnie
![]() Przejechałam właśnie jakieś 12-13 km rowerem, i muszę odpocząć. Nie zdarzało mi się to wcześniej, pewnie teraz będzie coraz gorzej. Plan na dziś dokończyć łóżeczko i zrobić naleśniki ze szpinakiem. Kupiłam też mały wosk do drewna, może zawoskuje jak już pomaluje. Mąż cierpliwie znosi moje pomysły... |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od wczoraj od trzech osób usłyszałam, że brzuch mi się obniżył. W nocy mam coraz mocniejsze bóle. Mała od wczoraj mniej ruchliwa, a ponoć tak się dzieje przed samym porodem. W panice w końcu spakowałam torbę do szpitala. Wózek gotowy. Muszę jeszcze wyprać skarpeteczki i czapeczki. Strach ogarnia mnie coraz bardziej. Koleżanka się śmieje, że jeszcze sobie wykraczę, że po fryzjerze mogę rodzić i nie doczekam do 5 września. Zostało 18 dni. ![]() Dzwoniła babka z Abry, że narożnik jest do odebrania. ![]() Marta! Ja też myślę, że to wody. Czekamy na dobre wieści. Podekscytowanie oczywiście ogromne! ![]() A to pojazd Hanuli! ![]()
![]() |
#2392 | |||||
Raczkowanie
|
Ależ Wy się tutaj rozszalałyście
![]() Nadrabiam i nadrabiam, a wciąż nadrobić nie mogę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pępka mi nie wywaliło, linię (mimo, że u mnie też chłopiec ![]() ![]() Co do kosmetyków to ja do kąpieli mam płyn z Hippa Sensitive, na szkole rodzenia dostałam kilka próbek Emolium, ale prowadząca sugerowała stosowanie go tylko w przypadku przesuszonej skóry, a nie do codziennej pielęgnacji ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My mamy ochraniacz - rozmiar na połowę łóżeczka ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, lecę ogarnąć obiad dla męża, bo zaraz powinien wrócić z pracy, a potem znów będę nadrabiać to, co naskrobałyście ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak czytam ile Ty robisz dziennie rzeczy to słabo mi... podziwiam! Ja robie totalne minimum - czyli jem sniadanie, wstawiam pranie, dzisiaj starłam kurze, wieszam pranie, leżę,leze,leze i coś jem i koniec... nawet z mężem do sklepu nie jade po zakupy,.. tylko fakt faktem jak chwile dużej postoje to odrazu boli mnie brzuch okresowo albo twardnieje wiec dlatego pewnie tyle leżę .... a najchętniej to bym sie rzuciła do mycia wszystkiego ... bo nawet jak przychodzi taka Pani co czasem sprzata u nas to i tak mam ochotę wszystko po swojemu poprawić... ale to chyba mi die etap wicia gniazda załączył bo wcześniej nie miałam takich objawów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Kurczę... tez mi sie jakoś łatwiej oddycha... moze "Pani z warzywniaczka " miała racje ?? Idę pakować torbę..... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Maluchna ładny pojazd. Super, że narożnik już jest, zdążył przed porodem
![]() Wy tak piszecie o tych torbach, a mi kurcze jeszcze wszystkie rzeczy zamówione nie przyszły. Jeszcze nie wszystko kupione. Nasza torba jest u rodziców. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Rozeznanie
|
Dołączam do ekscytujących się
![]() ![]()
#2396 |
Magda ;)
|
Podekscytowanie na wątku 😁 Marta czekamy na wieści 😘
Ja też przeżywam jakby to mój poród był 😁 Dzisiaj mam lenia totalnego, byłam na zakupach, pozamiatalam w domu i wstawiłam pranie. Na nic więcej nie mam siły i też tylko leżę 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zadomowienie
|
Myk widzę, że nas podglądasz. Co u Ciebie kochana??? Czasem też AjakAsia do nas zerka, ale i tak częściej spotykamy się na żywo. Pozdrawiam dziewczyny!!!
#2398 |
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie nie wiem czy mi się lepiej oddycha.Źle mi się oddychało zawsze jak siedziałam a że teraz nie siedzę to nie wiem.Ale zgaga pali mnie dalej więc chyba jeszcze się nie obniżył.Zresztą mama mówi że nie.Za to strasznie chce mi się pić.I głodna jestem coraz.Moja córa chyba bardzo urosła bo bolą mnie mocno jej ruchy.Kurde szok już niedługo i będziemy miały kolejne dzieciątko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Haha, Kasia, wreszcie się ruszysz z łóżka
![]() Ja dzis pojechałam z synkiem na dzien otwartych koszar do Dęblina na pokaz akrobacji iskier i takie tam. Matko boska.. ostatni raz! Idioci nie wpuszczali na teren jednostki i trzeba było parkować w miescie i dalej na piechotę 1,5 km... a my bez wózka..zrobilismy łacznie chyba 4 km, co na taką pogodę dla 3 latka i zaawansowanej ciąży to wyczyn! Fajnie było, ale mogli wcześniej uprzedzac, ze nie ma parkingu. Tak to nie mozna dziecku odmowic, jak juz się jest na miejscu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podglądam i kibicuję po cichu ![]() ![]() ![]() Szczęśliwego rozwiązania Wam wszystkim życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.