|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 40
Może tutaj ktoś odpowie:
Włosy farbuję henna Khadi, jednak kolor nie do końca mi odpowiada, trochę za mało rudy. Wcześniejsze farbowania już są ścięte, na głowie jest tylko henna na naturalnych. Tak sobie pomyślałam o zrobieniu pasemek coś na zasadzie ombre, niewiele ich i nie od samej skóry i wtedy raz jeszcze henna. Chodzi mi o kasztan z rudymi pasemkami. Czy to ma sens? Nie wyjdą zielone pasemka? |
|
|
|
#2672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Co rozumiesz pod słowem "henna"? Bo ludzie nagminnie nazywają tak każdą farbę do włosów zrobioną z roślinnego proszku, a nie każdy taki proszek to sama henna. Jeśli w twojej farbie w składzie jest tylko lawsonia inermis, to nie ma żadnych szans na zielony kolor. Jeśli jest Indigofera tinctoria, to owszem, może wyjść dziwny kolor, bo masz na włosach niebieski barwnik. |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukaj jakichś półbutów itp.
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacytowałaś mnie, a ja wcale tego nie pisałam pomyliłaś użytkowniczki Wysłane z iPhone
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;76391426]1. Jest od tego osobny wątek.
2. Co rozumiesz pod słowem "henna"? Bo ludzie nagminnie nazywają tak każdą farbę do włosów zrobioną z roślinnego proszku, a nie każdy taki proszek to sama henna. Jeśli w twojej farbie w składzie jest tylko lawsonia inermis, to nie ma żadnych szans na zielony kolor. Jeśli jest Indigofera tinctoria, to owszem, może wyjść dziwny kolor, bo masz na włosach niebieski barwnik.[/QUOTE] 1. pisałam, brak odpowiedzi 2. jest to naturalna czerwona khadi, skład: 100% czysta henna Lawsonia Inermis, znaczy się mogę próbować? i odbarwi farbowane henną pasemka i poźniej henna mi je bez problemu pokryje? |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w pepco znajdę zaparzacze do herbaty? Mój z aliexpress już jest tak zaherbacony, że się nie chce domyć, chyba kres jego żywota
|
|
|
|
#2677 |
|
Holy Crap!
|
Widziałam na pewno takie silikonowe, ale czy metalowe to nie pamiętam.
|
|
#2678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki, zobaczę je ale potrzebuję też takich do balerin.
|
|
#2679 |
|
Konto usunięte
|
Możesz spróbować pamiętając jednak o tym, że barwnik z henny jest połączony na stałe z keratyną i nawet jeśli rozjaśniasz włosy, to usuwasz z nich swój naturalny kolor, a barwnik z henny zostaje. W rezultacie dostajesz jaśniejszy rudy kolor i jak potem będziesz to dalej farbować henną, to on i tak zostanie jaśniejszy.
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Do balerin najlepiej sprawdzały mi się z Pepco - szare z materiału "skarpetkowego" nie takiego cienkiego. Przede wszystkim nie spadały mi ze stopy. Ale nie są idealne - po kilku godzinach (5-6) zaczynają się wrzynać w stopę (tzn zaczynam to czuć, skarpety nie są mocno obcisłe, ale po tylu godzinach gumka się "odbija" na skórze)
|
|
|
|
#2681 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zanim dojdziemy do faktycznego robienia czegoś, to będziemy musieć przebrnąć przez całą masę czystej teorii wtedy nawet można nie mieć na sobie fartucha. rozpinane sweterki akurat lubię w każdym razie dziękuję za wszystkie odpowiedzi - koszule chyba najbardziej do mnie przemawiają. widzę, że największy problem będę mieć z butami i to od nich muszę zacząć odświeżanie garderoby. |
|
|
|
|
#2682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może takie galowe kolory- biały,czarny, granat? Gładkie bluzki, koszule... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- O, widzę że o koszulach już było. Może dodatkowo starannie spięte włosy? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Moje muszą wytrzymać cały dzień. Nawet mam takie jedne, nigdzie nie upijają i po 10 h tylko nijak nie pamiętam skąd je mam te z hm też nie są najgorsze.
|
|
#2683 |
|
histoire abracadabrante
|
Czy w Leroy Merlin znajdę gliniane doniczki?
|
|
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;76393961]Możesz spróbować pamiętając jednak o tym, że barwnik z henny jest połączony na stałe z keratyną i nawet jeśli rozjaśniasz włosy, to usuwasz z nich swój naturalny kolor, a barwnik z henny zostaje. W rezultacie dostajesz jaśniejszy rudy kolor i jak potem będziesz to dalej farbować henną, to on i tak zostanie jaśniejszy.[/QUOTE]
dzięki w sumie właśnie o taki efekt mi chodzi
|
|
|
|
#2685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cos w ten desen:
|
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie polecam noszenia prześwitujących bluzek, średnio to wygląda, definitywnie nie "profesorsko". U mnie doktorantka prowadząca zajęcia ubierała się w stylu smart casual, biżuteria i dodatki raczej skromnie, zawsze marynarka lub podobne ☠☠☠otko. Koszule albo bluzki, cygaretki, garniturówki, spódnice jedynie co najmniej do kolana. Była od nas starsza może z 5 lat, nie więcej, wyglądała raczej młodo i dziewczęco, głos taki przeciętny. Pokaz siły na starcie i później miała już z górki Najważniejsze, to nie dać sobie wejść na głowę, bądź miła, ale nie nawiązuj z nimi nici przyjaźni, bo zaczną robić co chcą. Chyba, że trafi ci się kulturalna grupa, ale lepiej na to nie licz
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze w liceum czasem się coś odwalało, ale szczerze mówiąc trudno mi sobie wyobrazić grupę studentów, która rozwala zajęcia.W każdym razie smart casual to moim zdaniem najlepsza opcja, tak po prostu. Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2017-08-18 o 13:43 |
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Czy da się czasowo zablokować w telefonie aplikację Facebook, Whatsapp i odbieranie połączeń bez wyłączania internetu lub włączania trybu samolotowego? Potrzebny mi będzie internet w telefonie, ale bez żadnych "przeszkadzaczy" i możliwości kontaktu ze mną.
|
#2689 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2690 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;76401511]Treść usunięta[/QUOTE] Dziękuję
|
|
#2692 |
|
Zasiedzenie
|
Jak długo galaretka owocowa zastyga w lodówce?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy mają jeszcze tryb nocny ale nie wiem co on dokładnie robi.
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7639916 1]o masz, gdzie wyście studiowały, że taka dzicz to nic dziwnego i trzeba się szykować jak na wojnę
Jeszcze w liceum czasem się coś odwalało, ale szczerze mówiąc trudno mi sobie wyobrazić grupę studentów, która rozwala zajęcia.W każdym razie smart casual to moim zdaniem najlepsza opcja, tak po prostu.[/QUOTE] Tak samo uważam. Strasznie mnie dziwi takie coś. Ja akurat jestem dość młoda i wszyscy wykładowcy są starsi ode mnie, ale razem ze mną studiuje mnóstwo osób starszych od wykładców i w ogóle w życiu mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby taki prowadzący zajęcia nie zdobył posłuchu wśród studentów. Przecież nikt ich nie zmusza do studiowania i uczęszczania na Twoje zajęcia.
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2698 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7639916 1]o masz, gdzie wyście studiowały, że taka dzicz to nic dziwnego i trzeba się szykować jak na wojnę Jeszcze w liceum czasem się coś odwalało, ale szczerze mówiąc trudno mi sobie wyobrazić grupę studentów, która rozwala zajęcia.W każdym razie smart casual to moim zdaniem najlepsza opcja, tak po prostu.[/QUOTE] dawno skończyłaś studia? bo mam wrażenie, że mówimy albo o innych zachowaniach albo o innych czasach ![]() czasy kiedy ludzie szli na studia, bo chcieli się czegoś nauczyć, raczej się skończyły, a przynajmniej to już nie jest to tak duży odsetek. teraz studia to dla wielu osób jest przedłużenie dzieciństwa, ucieczka od rodziców i okres szalonej zabawy, a nie nauki. mówimy też o pierwszym roku, gdzie ludzie są dopiero co po liceum, nie znają realiów jak to faktycznie wygląda studiowanie, dopiero się dowiadują czy wybrany kierunek ich interesuje. dodatkowo dla części z nich nie będzie to pierwszy wybór, więc będzie to okres przemęczenia się zanim uda im się przenieśćna inny kierunek. zajęcia będą w piątki bardzo wcześnie, więc po tzw studenckich czwartkach sporo z nich będzie nieprzytomnych. a laboratoria (i generalnie ćwiczenia) to zajęcia obowiązkowe, gdzie regulamin studiów określa wyraźnie ilość możliwych nieobecności. nie wiem czy mylicie wykłady z ćwiczeniami, czy u was na uczelniach można było na wszystko chodzić w kratkę, ale na mojej uczelni wszystkie ćwiczenia, a już w szczególności laboratoria są obowiązkowe. dodam jeszcze że przedmioty chemiczne są średnio ciekawe, zwłaszcza gdy przez pierwszy semestr trzeba dopracować wiedzę z liceum, żeby sobie potem, już przy praktyce umieć dobrze stężenia policzyć. a mimo że mamy i ludzi po biol-chemach, to teoria sprawia wiele problemów. już widzę jak w piątki rano studenci pierwszego roku chętnie rozwiązują reakcje, które uważają za totalnie nieprzydatne do niczego. |
|
|
|
|
#2699 |
|
Konto usunięte
|
Ja miewałam i wykłady, na których była lista.
I w piątki rano miałam chyba scs (staro-cerkiewno-słowiański), więc coś super ekstra przydatnego w życiu ![]() Cała reszta wyglądała dość podobnie, jak opisujesz, dla większości pierwsze studia, zderzenie z rzeczywistością itd. Plus kierunek niezbyt przyszłościowy. A jednak mimo to nie było opisywanego przez Ciebie problemu. Ale ja jestem ostatni rocznik bez gimnazjum, może te gimnazja tak rozpuściły młodzież ![]()
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak mnie też taki potencjalny brak kultury i rozwalanie zajęć przez studentów dziwi. Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek w czasie zajęć zachowywał się niestosownie. Jeśli to były wykłady, to ludzie nawet będąc znudzeni, siedzieli po prostu cicho, ewentualnie zajmowali się jakimiś swoimi sprawami, nie przeszkadzając nikomu. Ćwiczenia czy laboratoria - no tam nawet przy nieciekawych przedmiotach było zawsze co robić. Albo po prostu się notowało/wykonywało wyliczenia/zadania itp., albo była jakaś aparatura, którą trzeba było podłączać, ustawiać, pilnować, spisywać wyniki itp. Co innego już co taki student sobie o konkretnym prowadzącym myśli i jakie opinie wyraża. Tylko to już raczej zależy od poziomu wiedzy, zachowania i podejścia do innych. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

widzę, że nie bardzo mi wierzycie, ale wiem co widziałam i co usłyszałam samych prowadzących.
bo buty muszą być całkiem zakryte
poszukaj jakichś półbutów itp.

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 

wtedy nawet można nie mieć na sobie fartucha. 

Jeszcze w liceum czasem się coś odwalało, ale szczerze mówiąc trudno mi sobie wyobrazić grupę studentów, która rozwala zajęcia.