|
|
#991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
A ja pierogi tylko z owocami lubię ☺☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat z miesem nie lubie. Podobnie krokietow z miesem nie rusze. Z serem czy z kapusta i grzybami owszem ale ruskie najlepsiejsze. Sprobuj kiedys, moze zasmakuja
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam ruskie i z kapusta i grzybami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#995 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Te które wymieniłaś to też i moje ulubione
![]() A ruskie też zjadłam pierwszy raz jak miałam naście lat. Jakoś mama zawsze robiła z mięsem tylko, bo tata nie lubi innych. Kiedyś ją naszło, że zrobiła ruskich i u mnie była miłość od pierwszego kęsa Mój TŻ zawsze twierdzi, że nie lubi pierogów, a ruskich to już w ogóle. Kiedyś jego mama zrobiła to do tej pory wszyscy mówią, że nawet pies nie chciał ruszyć. Ale jak ja zrobiłam pierwszy raz po ślubie bo ja miałam chęć, to nie nadążałam gotować - zjadł ze 12 sztuk! ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Moja teściowa robi ruskie i z kapustą i grzybami.
Ja tam wole pierogi z kapustą i grzybami ruskie to.mój mąż uwielbia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Idziemy z mała na plac zabaw, ale mi się nie chcę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lubię z kaszą i serem
za ruskie mój mąż da się pokroić
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1001 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz nie mam zamiaru lepić. Chyba by mi nogi odpadły. Podrzemałam Szprot, niestety, się odezwał po spaniu, więc przykryłam go ogórkami kiszonymi Ryby po grecku nie mogłam w ogóle doprawić. Robię na zamówienie męża. Widocznie nie jest dziś jej dzień, smaki nie te. Zobaczymy, co wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() Popatrz też w Piotrze i Pawle. Oni mają sporo akcesoriów kuchennych. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
A ja szklaneczką wycinam
|
|||
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
Parapet nie wiem, co autorka miała na myśli dodając te zioła, ale przekombinowała. Ja wtedy kupiłam sporo tych pierogów, bo przecież nie zamówię 10 sztuk i byłam zmuszona je wyrzucić...
Ja też mam problem z dosmaczeniem teraz. Kilka razy zdarzyło mi się przesolić - dosalam po szczypcie a tu nagle myk! Za słone ![]() Odnośnie tej formy do pierogów to nie będę opisywać jak się w niej robi bo ciężko by mi było zobrazować słowami, ale naprawdę szybko i sprawnie. Jak jeszcze ma się mikser czy robot co zagniecie ciasto to już w ogóle żadna robota
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Ja raz w życiu robiłam pierogi. Na długi czas mi wystarczy
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
ooo widzę że forum przechodzi transformacje z ciążowego na kulinarne
Ja dziś zjadłam łososia z kopą frytek, mąż pojechał potem do pracy a ja mu napisałam że jest wyrodnym ojcem bo tak swoje dziecko karmi (te pierońskie frytki to oczywiście jego pomysł!!), Ale takie było dobre... Kiedyś się odżywiałam tak zdrowo, sport na porządku dziennym a teraz jak mam o kogo dbać to ja się napakuje frytek ociekających olejem śmierdzącym. No muszę sie ustawić do pionu bo tak być nie może. A tak w ogóle to zrobiłam dziś pasztet z cukini, o matko cudowny jest. Jeszcze tak się ślicznie upiekł i taka sie skorupka zrobiła, czekam tylko na czas kolacji teraz to nawet w kierunku kuchni nie patrzę bo bym pół zeżarła bez niczego. Do tego domowy chlebuś, wczoraj piekłam mój pierwszy prawdziwy chleb żytni na zakwasie.Tyle frajdy mi sprawia zrobienie czegoś takiego, heh, też tak macie? |
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiej jak podsylasz to nie widzialam nigdzie w sklepach stacjonarnych. A no i takich bzdecikow nie lubie kupowac przez neta bo przesyłka jest drozsza niz towar ![]() Nie zjadlam obiadu dzis, zyje na sucharkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój pierwszy rosół ma sesję zdjęciową
(Kiedyś twierdziłam, że nigdy nie ugotuję, bo nie wiem jak, a wyszedł przepyszny)
|
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie dziś jadłam pierogi ruskie okraszone słoninką - oczywiście mało tłuszczu, a dużo skwarków
chyba jednak mam smaki, bo przypomniało mi się że TŻ był zdziwiony jak o 21 jadłam tosty i to z keczupem i majonezem :P Dziewczyny a powiedzcie mi, na prenatalne też robicie krew? bo mi ginekolog kazał zrobić sobie usg, o krwi nie mówił, dał mi normalne skierowanie na morfologię i cośtam, już na NFZ
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze robię pierogi przed świętami, ale wtedy lepimy razem z mamą wiec szybko idzie. Poza tym robimy większą ilość, wiec mam motywację. Kilka sztuk by mi się nie chciało
Najbardziej lubię z mięsem, potem z kapustą i grzybami ![]() Ruskich nie przełknę, bo kiedyś się zatrułam. |
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze robię na święta i co roku obiecuję sobie, że w tym roku nie
A później obie rodziny chcą je na stole to siedzimy z Mężem i produkujemy Z kapustą i grzybami
|
|
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
No tak, musisz z krwi zrobić pappa. Właśnie dziś byłam je zrobić. Najbardziej mnie martwiło, że te wyniki przyjdzie mi samej odebrać przed usg- będę je oglądała spanikowana czy wszystko jest ok. Babka w laboratorium wyprowadziła mnie z błędu- lekarz sam odbiera wyniki i omawia je na wizycie z usg
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Koma, generalnie nie musi. Można zdecydować się na samo usg i nie robić żadnych testów z krwi.
Jolinko, polecam frytki domowe. Kroisz ziemniaczki, dajesz na blachę do pieczenia, trochę obsmarowujesz olejem i pieczesz w wysokiej temperaturze 230-250 st. około 20 min. Kartofelki są zdrowe ![]() Mi łosoś nie wchodzi. Ryby też dziś w końcu nie zjadłam, ale barszcz wyszedł mi pierwsza klasa
|
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
o jak bym zjadła taki czerwony barszczyk z ziemniaczkiem
![]() chyba jakiś żarłok się ze mnie robi. To chyba jedyny objaw mojej ciąży. Miłość do jedzenia. |
|
|
|
#1013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za mną barszcz z uszkami chodził praktycznie od początku ciąży. Wczoraj wreszcie zjadłam i chyba nie szybko to się powtórzy 😝 |
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
O mamuniu jakie mi dobre wyszły te żeberka
Wciąż czekam na Męża, dopiero skończył jakąś rozmowę z zagranicą, która miała być godzinę wcześniej
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Parapet, masz rację. Nie musi, ale wykupujac te badania są te z krwi w cenie. Poza tym, traktuje się je jako uzupełnienie do usg.
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o pierogi ostatnio robiłam pierwszy raz i to był chyba mój najgorszy dzien ciąży myslalam ze przy nich zemdleje naprawde a wyszly mimo wszystko takie ładne
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się w nowym wątku po urlopie
![]() A tu mowa o pierogach... Ruskie uuuuwielbiam!!! <3
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyjechałam dzisiaj do rodziców po pracy a tu... pierogi ruskie mojej mamy
|
|
|
#1019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Jestem z tych lubiacych i kluski i rozne bliny, kolduny, pyzy
Ech tylko smaka robie 

Ja uwielbiam ruskie i z kapusta i grzybami

13.03.2008