Panny Młode 2009 cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-22, 16:19   #781
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

u mnie rano jest w pokoju słońce i mimo, że mam zasłonięte rolety to budzą mnie te promyki nawet o 6:00()

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 16:20   #782
annfas
Zakorzenienie

23 ma też jeszcze jeden plus, jak jest za dużo słoca zawsze można zaciagnąć rolety, a jak go nie będzie to lamp z solarium nie przyniose...

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 17:00   #783
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze widzę?? Podgląda nas Misiaczek Rybulki! No ładnie.. jaki szpieg hehehe
No proszę, a tyle razy go prosiłam, żeby nas nie czytał!

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj niestety nie pojechaliśmy ja znów się starsznie źle czuje....brzucho boli.... juz sama nie wiem co ze mną jest
Zdrówka życzę kochana, a jeśli to rzeczywiście odzywa się nadżerka, to nie zwlekaj z wizytą u lekarza
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:05   #784
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u mnie rano jest w pokoju słońce i mimo, że mam zasłonięte rolety to budzą mnie te promyki nawet o 6:00()
To zależy jakie rolety, ja mam ciemne niebieskie i słońce nie przebija. A jak jest zimno w domu a za oknem świeci słoneczko to podnoszę rolety i od razu robi się cieplej
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:23   #785
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy jakie rolety, ja mam ciemne niebieskie i słońce nie przebija. A jak jest zimno w domu a za oknem świeci słoneczko to podnoszę rolety i od razu robi się cieplej
W moim bardzo słonecznym pokoju rolety w tym kolorze też się sprawdzają. zdecydowanie nie nadają się do takiego pomieszczenia rolety w jasnym kolorze, bo słońce przebija i jest bardzo gorąco
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:27   #786
jaga_2001
Zakorzenienie

Ech, dziewczyny... Luby dzwonil wczoraj o 18, ze przyjedzie wieczorej i wiecie o ktorej przyjechal?.. 24.30. Ni spal i budzika, ktorego natawil na 21 nie slyszal... Jeszcze zeby sam sobie drzwi otworzyl... Nie, musial mnie obudzic...

Ja sama padlam o 22... I spalam do 11 Kurcze, niezle zmeczona bylam... Uzcelnia mnie wykonczy...
Cytat:
No też mi się wydaje, że nie będzie tak źle hehe. Ostatnio TŻ powiedział do mnie "tylko nie ubieraj się wyzywająco" Wkurzyłam się, bo po pierwsze to od kiedy ja się tak ubieram, po drugie to czy ja kiedyś pojechałam do jego rodziny ubrana jakoś nieodpowiednio i czy on się wstydzi i obawia, że się mogę źle ubrać?? Zaczął się tłumaczyć, że jego babcia taka jest, że mogła by mi zwrócić uwagę jakbym miała za krótką spódnicę. Aż się wystraszyłam Później zaczęłam się z nim przedrzeźniac, że pojadę w golfie nawet jak będzie bardzo ciepło
On nie uwaza, zebys sie ubierala wyzywajaco. ie chce aby, ktorys koles ciebie poderwal i mu ciebie zabral. Mialam to samo.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
o fuck.. ja oprocz wstepu i zakonczenia musze napisac o awansie zawodowym nauczyciela i moja koncepcje szkoly na 3 strony minimum (mam sie w poklucic z wczesniejszymi koncepcjami - antypedagogika pedagogika tradycyjna, montensori, freineta itd... ) i jak o tym mysle dostaje bialej goraczki...
Kurcze, ja juz sie boje przyszlego roku, kiedy to ja bee pisac prace mgr i sie bronic.

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
My sie własniezastanawiamy, które mieszkanie z dwóch wybrać, żeby było dobre nasłonecznienie, 22 czy 23... powiedzcie mi w którey słonce będzie p[o południu???
Cytat:
no mi też tak sie wydawało... no i tak myślę, że po co mi słonce rano w sypialni??? Chyba tylko po to, zeby mnie drażniło od samego rana jak będę chciała sobie dłużej polepiuchować...
Gdybym to ja miala wybierac to bralabym mieszkanie 22. Sama mam mieszkanie, gdzie salon jest od poludniowego-zachodu a mj pokoj jest od polnocnego wschodu i musze powiedziec, ze nie ma lepszego mieszkania. Rano budzi mnie slonko (mam mocny sen i slonce samo z siebie nie moze mnie obudzic, nawet budzika czasem nie slysze, do tego lubie wstac rano i po odslonieciu zaluzji przeciagnac sie przy blasku porannego slonca ), tak wiec rano jest super. Do tego slonce rano jest intensuwniejsze niz po poludniu przez co nagrzewa pokoj na caly dzien. Po poludniu slonce pojawia sie w salonie, przez co przez caly dzien jest bardzo slonecznie.

Z rozkladu mieszkania wnioskuje, ze mieszkanie 22 bedzie cieplejsze niz 23. Do tego w 22 slonce do poludnia bedzie oswietlalo aneks kuchenny a wieczorem bedzie caly czas padac na czesc dzienna salonu. Odwrotnie bedzie to wygladalo w przypadku mieszkania nr 23. Czyli przed poludniem slonce w salonie a po poludniu w kuchni.

Po poludniu ciemniej bedzie w sypalniach w mieszkaniu 22 (lepiej, gdy pojawia sie dzieci). Minusem jest to, ze taki pokoj wieczorem jest chlodniejszy niz w 23. Ale lekarze mowia, ze nie powinno sie spac w mocno nagrzanym pokoju.

Kierunek strzalki dokladnie pokazuje, w jakim kierunku bedzie swiecilo slonce o godzinie 12.00 Gdybysmy ja przesuwali zgodnie z kierunkiem wskazuwek zegara (od 12.00 do 15.00) to tak jakbysmy przesuwali slonce od 12 do wieczora.

No i juz widze, ze w 23 ta mala sypialnia przy kaziece to bylby najzimniejszy pokoj. W przeciwienstwie do tego samego pokoju z mieszkania 22.

Cytat:
annfas.. ale pamietaj ze okna na zachod tez maja minus - po 16 musisz miec zasloniete bbo tv nieobejrzysz.. (ja mam takie ..) mam wogole mieszkanie na poludniowy zachod (czyli tak jak twoje 23) i jest ciemno i zimno - slonce dopiero na 14... wiec to niejest plus.. sasiadka ma twojw 22 i ma ciagle widno jasno cieplo (kosztu ogrzewania i swiatla sa mniejsze..)

ja bym brala 22 czyli poludnie i wschod - bedziesz miala slonce od rana do 15 napewno... jak nie dluzej... po drugiej stronie bedzie dopiero od 14.. pomyslcie nad tym... aa iu nietety inny minus mojego mieszkania to to ze przez to ze mam pozno i mmalointensywne slonce czesto pojawia mi sie w rogu grzyb - bo sciany po deszczu sa wilgotne i niedoschna z powodu malego slona - musimy sami ja osuszac...
Zgadzam sie z toba martucha.

Cytat:
akurat jeśli chodzi o telewizor to nie ma różnicy bo w boydwu mieszkaniach jest tak samo, tylko walsnie czy okna z sypialni na wschód czy na zahcód...
Wybor nalezy do Ciebie i TZ.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 18:27   #787
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
23 ma też jeszcze jeden plus, jak jest za dużo słoca zawsze można zaciagnąć rolety, a jak go nie będzie to lamp z solarium nie przyniose...
dokladnie i bedzie ciemno...

Cytat:
dokladnie, bo ja mam slonce dopiero po poludniu i wiecznie w pokoju siedze w kocu..
i pomysl nad ta wilgocia.. im mniej slonca albo slonce pozniej tym sciany wolniej schna po deszczu...
teraz moze tone bedzie problemem ale za 10 lat?
Stary 2008-05-22, 20:16   #788
Rybulka
Zakorzenienie

My tu gadu gadu, a ja się właśnie zaczęłam zastanawiać czemu Śliweńka zamilkła... Część z Was pewnie jej nawet nie zna...
Stary 2008-05-22, 20:23   #789
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
My tu gadu gadu, a ja się właśnie zaczęłam zastanawiać czemu Śliweńka zamilkła... Część z Was pewnie jej nawet nie zna...

nooo ja np nie znam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 20:49   #790
mala2241
Raczkowanie

boze dziewczyny wy to chyba nawet jak spicie to na wizazu piszecie raptem mnie jeden dzien nie bylo a tu 4 strony!!! szok

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Nie żartuję! Czyżby jakaś telepatia? Popatrzyłam na Twój suwaczek i wyskoczyło 402 dni jak u mnie! Matko to w piątek będzie równe 4 seteczki!. A godzinę już macie ustalona? - bo jeszcze sie okaże, że znowu ta sama!
no na to wyglada ze telepatia ale bedziemy razem odliczac dni ja w kosciele mam na 17.30

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no kochanie my tez mamy problemy...ja ciagle szukam odpowiedniej pracy...ehh i tez mamy problemy..
oj ale wiesz ze jak sie czlowiek boi to zawsze ma ponure mysli. Niestety

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Podaj namiary na PW to i ja Cię zaproszę

Muszę się pochwalić, że dziś przyszła na świat najmłodsza członkini naszej rodziny, a moja kuzynka Ładna między nami różnica wieku jest, prawie 22 lata
no to gratuluje

Cytat:
My sie własniezastanawiamy, które mieszkanie z dwóch wybrać, żeby było dobre nasłonecznienie, 22 czy 23... powiedzcie mi w którey słonce będzie p[o południu???
kochanie ja to ni w zab nie rozumiem tych planow zreszta zawsze mialam 3 z geografii ale po tym jak dziewczynki napisaly to ja bym brala ten 22 bo ja ogolnie zmarzluch jestem i lubie jak w domku jest cieplo
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:16   #791
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Zdrówka życzę kochana, a jeśli to rzeczywiście odzywa się nadżerka, to nie zwlekaj z wizytą u lekarza
ech...ale teraz to ja juz boje sie isc.... mój Krzysztof kazał mi jutro iść i koniec dyskusji....
Trzymajcie kciuki żeby się okazało, że to jednak nie to co myśle...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 21:28   #792
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, wieki jej tu nie było, zabciaa też umilkła ostatnio

Cytat:
ech...ale teraz to ja juz boje sie isc.... mój Krzysztof kazał mi jutro iść i koniec dyskusji....
No dobrze, że cię przypilnuje z tym lekarzem. Trzymam kciuki, żeby Twoje obawy się nie sprawdziły

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
no to gratuluje
Dziękuje
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 23:01   #793
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Idż kochana, idź! Trzymam kciuki Nic się nie bój! Nie martw się na zapas

A co do Śliweńki, wysłałam do niej wiadomość na priv, więc może nas odwiedzi
No, a Żabcia też co cichutko...
Stary 2008-05-22, 23:20   #794
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
oj niestety nie pojechaliśmy ja znów się starsznie źle czuje....brzucho boli.... juz sama nie wiem co ze mną jest
innym razem a teraz sie kuruj

Cytat:

no ba jasne ze dalam
no wiadomo kiedy kolejny raz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiem co czujesz tez tak mam ;/

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość

oj ale wiesz ze jak sie czlowiek boi to zawsze ma ponure mysli. Niestety
no to co to za dolowanie mi sie...ty w koncu wpadnij do mnie na kawe pogadac a nieeee !!!
Stary 2008-05-23, 00:01   #795
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam.. ale ja zauwazylam ze niema od dawna MAGiALENY... ie wiem co z nia... az sie martwie.. chyba klo mojego egiptu byla tu ostatni raz...

Cytat:
A co do Śliweńki, wysłałam do niej wiadomość na priv, więc może nas odwiedzi
No, a Żabcia też co cichutko...
oo i zabci tez niebylo...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no wiadomo kiedy kolejny raz
nie wiem narazie sie boje.. ale moze w wkacje o tym pomysle jak bede miala troche oddechu
Stary 2008-05-23, 00:03   #796
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
nie wiem narazie sie boje.. ale moze w wkacje o tym pomysle jak bede miala troche oddechu
kochaaana pomysl sobie jaka kondycje bedziesz miala w sam raz na wesele
Stary 2008-05-23, 00:08   #797
martucha84
Zakorzenienie

tak to fakt.. ale jakos wizja bolu ud mnie przeraza obiecuje ze sprobuje w wakacje a to jakos te nogi trzeba tk specjalnie trzymac zeby niebolaly czy jak bo mnie bolalo tylko prawe udo az niemoglam na noge stanac a lewe nie...
Stary 2008-05-23, 00:20   #798
Rybulka
Zakorzenienie

Hmmm... Właśnie sprawdziłam- MAGiALENA ostatnio logowała się na wizażu 4 maja... Może nie ma dostępu do netu, albo gdzieś wyjechała, albo zwyczajnie nie ma czasu...
Stary 2008-05-23, 09:22   #799
Rybulka
Zakorzenienie

Noooo! Dzień dobry Panny Młode!
Nie wiedziałam, że doczekam chwili, że wejdę tu rano jako pierwsza Jestem śpiochem totalnym... Dziś wstałam tylko po to, żeby zamówić przez internetksiążki do biblioteki i żeby nikt z roku mnie w tym nie uprzedził- prawdziwy wyścig po książki
A normalnie w takie dni, gdy mam wolne wstaję ok. 10.20, żeby sobie obejrzeć stare odcinki "Beverly Hills 90210"
Stary 2008-05-23, 10:11   #800
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc kochane

Cytat:
idz idz nic sie nie martw dobrze bedzie Trzeba sprawdzic co to Cie boli, a nie czekac niewiadomo na co Trzymam kciuki

Cytat:
Hmmm... Właśnie sprawdziłam- MAGiALENA ostatnio logowała się na wizażu 4 maja... Może nie ma dostępu do netu, albo gdzieś wyjechała, albo zwyczajnie nie ma czasu...
heheh jakie sledztwo

Dziewczynki a ja mam takie pytanie Jak idziecie na wesele do np jakis znajomych Tż (ktorych same nie znacie) albo do rodziny Tż, ktorej tez nie znacie (z rodzicami Tż idziecie) to skladacie sie jakos na prezent? Czy Wasz Tż, albo jego rodzice daja kase i nie biora juz kasy od Was? albo z kolei jak Wy jestescie zaproszone, gdzies z osoba towarzyszaca to chcecie wtedy zeby Tż dolozyl sie do prezentu? Troche to zagmatwane, ale mam nadzieje ze rozumiecie o co chodzi Szczegolnie interesowalaby mnie sytuacja, gdy nie mieszkacie razem, czyli kasa nie jest wspolna i np on zarabia a ty nie (oczywiscie w sytuacji, gdy idziecie do niego na wesele, bo wiadomo ze jak sie idzie do siebie na wesele to to czy pracujesz czy nie pracujesz to nie ma wiekszego znaczenia, bo przynajmniej ja bym sie zastanawiala czy wziac kase od mojego tz, a na pewno wiekszosc bym chciala pokryc sama bo w koncu to moi znajomi, czy rodzina a nie jego ) Bede wdzieczna za odp
Stary 2008-05-23, 10:23   #801
eseska
Zakorzenienie

Witajcie wszystkie Panny Młode 2009

Samba! ja byłam ostatnio na weselu z rodziny Tz - nawet młodych poznałam i u nas było tak Tż dał kasę a ja kupiłam kwiatki. W tamtym roku gdy szliśmy do mojej koleżanki a ja nie pracowałam to mój Tż uparł sie ze musi sie chociaż trochę dorzucić. Ale to musicie sami sobie ustalić.

MisQa!
- idz do lekarza, nie zwlekaj! Z tymi sprawami nie ma żartów!

Dziewczynydo mojego ślubu zostało równo 400 dni - czy powinnam kupić sobie 4 metry krawieckie i odcinać po centymetrze tak jak żołnierze w wojsku ;-)

A Mała - to ja mężatka zostane 1,5 godziny przed Tobą.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 10:30   #802
iwi_83
Zadomowienie

wy w domu odpoczywacie a ja musze w robocie siedziec :P
Stary 2008-05-23, 10:31   #803
mala2241
Raczkowanie

czesc dziewczynki!!!

ja ci powiem tak raz z bratem szlismy na wesele mojej kuzynki i on pracowal ja nie i skladalismy sie na prezent( oczywiscie mi dawala mama kase) a w zeszlym roku bylam z moim tz do dawalismy kase ale sami z nikim sie nie skladalismy
Jezeli nie macie kasy to nie dawajcie kasy tylko prezent bo teraz te wszystkie rzeczy co sie daje na wesele sa tanie np. garnki albo czajnik ale to tez zalezy ile bedeziecie sie skladac z rodzicami jak was na to samo wyjdzie to kupcie sami cos
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:15   #804
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie wszystkie Panny Młode 2009

Samba! ja byłam ostatnio na weselu z rodziny Tz - nawet młodych poznałam i u nas było tak Tż dał kasę a ja kupiłam kwiatki. W tamtym roku gdy szliśmy do mojej koleżanki a ja nie pracowałam to mój Tż uparł sie ze musi sie chociaż trochę dorzucić. Ale to musicie sami sobie ustalić.

MisQa!
- idz do lekarza, nie zwlekaj! Z tymi sprawami nie ma żartów!

Dziewczynydo mojego ślubu zostało równo 400 dni - czy powinnam kupić sobie 4 metry krawieckie i odcinać po centymetrze tak jak żołnierze w wojsku ;-)

A Mała - to ja mężatka zostane 1,5 godziny przed Tobą.
heheh nooo dobry pomysl z tym metrem ja chyba musze kupic troche wiecej

No wlasnie tak mnie wzielo wczoraj na przemyslenia o tym prezencie slubnym, bo troche sie wkurzylam podejsciem mojego Tż Jakies 3 lata temu bylam na weselu mojej przyjaciolki i wtedy bylam na nim jeszcze z innym chlopakiem, w sumie to mozna powiedziec, ze bylismy para, ale nie z jakims strasznie dlugim stazem i on nie znal tej przyjaciolki przed weselem On niby chcial sie dolozyc do prezentu, ale mu powiedzialam, ze glupio bym sie czula i ze on ma tylko isc ze mna i sie dobrze bawic. W sumie z Tż jestem juz dlugo i on zna wiekszosc moich znajomych, ale dzis zachowalabym sie tak samo Ale... w zeszlym roku bylismy na weselu jego przyjaciela, ktorego pierwszy raz w zyciu widzialam dzien przed weselem jak pomagalismy im stroic dom i ja sie spytalam mojego Tż ile kasy im dajemy i czy sie skladamy czy jak to powiedzial ze to jego przyjaciel i chce dac 500 zl i zebym ja dala 200 zl a on da 300 zl wtedy nie protestowalam, bo jakos tak glupio mi bylo, poza tym pracowalam, wprawdzie nie zarabialam zbyt duzo ale tez bylo inaczej no ale w praktyce to wyszlo na to ze ja jeszcze oprocz tych 200 zl musialam se kupic bukiet wiec w sumie to on dal niewiele wiecej niz ja No a teraz idziemy na wesele do jego kuzynki z jego rodzicami. Ja teraz nie pracuje bo jestem na studiach dziennych i koncze je wlasnie wiec mialam pisanie pracy mgr na glowie i trudno by mi bylo laczyc studia dzienne + prace + prace mgr (na 4 roku pracowalam i przez pol roku nie napisalam ani jednego zdania bo pracowalam od 9 do 18 caly dzien przed kompem i potem to juz nie mialam na nic sily ) no wiec zdecydowalam ze nie bede pracowac bo musze napisac tego magistra ;/ no ale co za tym idzie nie mam tez za bardzo kasy. I wczoraj pytam mojego Tż jak z prezentem, bo ja za bardzo nie mam pieniedzy i musialabym wiedziec wczesniej zeby jakos je zorganizowac (specjalnie mu tak powiedzialam bo po rozmowie z moja kolezanka, ktorej Tż nie chce slyszec zeby chociaz ciastko w barze mu kupila, bo ona nie pracuje , stwierdzilam ze moj zwiazek jest jakis dziwny bo moj Tż by sie chcial zlozyc na glupia cole za 3 zl - no ale to juz inna rozmowa). No i pytam sie wczoraj mojego tz co z prezentem bo ja za bardzo kasy nie mam i musialabym sie zastanowic skad ja wziac, wiec chce wiedziec wczesniej. A on mi na to: "no myslalem zeby sie zlozyc z tata i siostra i mysle, ze jak kazdy da 200 zl to bedzie ok" Takze nic mu nie powiedzialam, bo nie chce sie klocic o kase, ale troche mnie to zdenerwowalo. Specjalnie mu powiedzialam ze nie mam kasy, bo chcialam zobaczyc czy w ogole jakos na to zareaguje tak ludzko, ze powiedzmy nie musialabym dawac pieniedzy, bo w sumie kuzynki nawet na oczy nie widzialam, ani ona mnie Pewnie i tak bym chciala sie dolozyc (jakas tam kase mam odlozona na moja suknie slubna), ale chcialam poprostu zbadac jego reakcje A teraz wyszlo na to ze mam dac tyle kasy co jego tata, ktory zarabia 3500 zl i jeszcze do tego kupic sobie bukiet pewnie No nie myslcie sobie ze jestem jakas blachara, co leci na kase i nie wiadomo co, ale poprostu wydaje mi sie ze to nie jest normalne, ale nie wiem jak mam o tym z Tż porozmawiac, zeby to glupio nie wyszlo?? Bo to chodzi tez o takie codzienne sytuacje, ze idziemy do jego znajomych (jego znajomi zawsze jak do niego przychodzili to cos przynosili) to ja mu mowie ze moze kupimy jakies wino (sam by na to nie wpadl) i oczywiscie kto musial za nie zaplacic, niezarabiajaca ja, bo on nie ma drobnych to niech rozmieni grube do cholery Ja musialam rozmienic 50 zl zeby zaplacic za to wino, bo on nie mogl rozmienic 100 zl. Nie wiem dreczy mnie strasznie ta sytuacja, nie zebym chciala, zeby to on za wszystko placil, bo to na prawde nie o to chodzi. Tylko uwazam ze to co sie dzieje jest troszke nienormalne, a nie wiem jak z nim o tym porozmawiac
Stary 2008-05-23, 11:17   #805
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

śle tylko całuski dla wszytskich nie mam czasu czytac. ech lece na miasto

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:36   #806
ewurka
Wtajemniczenie

Samba!
Cięzka sytuacja, ale byłam kiedyś w podobnej i tak jak Ty nie poruszałam tego tematu bo po prostu myślałam że to normalne!!!! A tak nie jest...teraz chodzi o prezenty weselne, bukiety, wino... a co będzie w Waszym wspólnym życiu? To mężczyzna powinien dbać o prezenty itp rzeczy. Ty pytasz, bo jest to dla Ciebie oczywiste, ale oczekujesz odpowiedzi, że nie, nie musisz i taka powinna być ta odpowiedz- zwłaszcza w przypadku ludzi których na oczy nie widziałas. Ja pamiętam, że z biegiem czasu dostawałam coraz mniej, a dawałam coraz więcej...nie pozwól na to!!! Porozmawiaj z TŻ otwarcie i zobacz jak zareaguje to da Ci odpowiedz na wszystkie nurtujące Cie pytania

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:56   #807
eseska
Zakorzenienie

Samba! No nie ciekawie to wygląda. Może za miękko postawiłaś sprawę - "to ja postaram sie jakoś zorganizować". On może sobie pomyśleć - nie jest jeszcze tak źle, coś tam przyoszczędzić, kosmetyka sobie nie kupi i będzie miała kasą. może lepiej trochę ostrzej - nie mam kasy bo nie pracuje a mam za to obronę, która trochę kosztuje (przynajmniej u mnie tak było - sama praca + prezent dla promotora+kwiatki dla komisji+jakieś tam opłaty+ubrać sie w coś muszę). Ale o podziale kasy tu musicie sie zacząć dogadywać już przed ślubem bo potem co Ty będziesz robić opłaty, zakupy i wszystko a on nie bo co cały czas grube będzie miał. Uważam, że trzeba sie w tej kwestii dogadać. A jeśli on w rozmowie na łapie to może daj mu tego doświadczyć - przestań nosić ze sobą pieniądze (drobne i grube) - po prostu nie masz i już. A najlepiej to nie zastanawiaj sie jak skombinować kasę na prezent na wesele tylko zapytaj czy on Ci nie może pożyczyć - może to mu oczy otworzy , że skoro nie pracujesz to nie masz!!!! Może to ostro brzmi -sorki! Pozdrawiam.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 11:56   #808
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Samba!
Cięzka sytuacja, ale byłam kiedyś w podobnej i tak jak Ty nie poruszałam tego tematu bo po prostu myślałam że to normalne!!!! A tak nie jest...teraz chodzi o prezenty weselne, bukiety, wino... a co będzie w Waszym wspólnym życiu? To mężczyzna powinien dbać o prezenty itp rzeczy. Ty pytasz, bo jest to dla Ciebie oczywiste, ale oczekujesz odpowiedzi, że nie, nie musisz i taka powinna być ta odpowiedz- zwłaszcza w przypadku ludzi których na oczy nie widziałas. Ja pamiętam, że z biegiem czasu dostawałam coraz mniej, a dawałam coraz więcej...nie pozwól na to!!! Porozmawiaj z TŻ otwarcie i zobacz jak zareaguje to da Ci odpowiedz na wszystkie nurtujące Cie pytania
no i jak to sie skonczylo? Wyjasniliscie sobie to w koncu czy teraz jestes z kims innym? No ja bym chciala z nim o tym porozmawiac, ale za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac ja tez mam swoja dume czy jak to tam nazwac, nie chcialabym zeby on myslal, ze traktuje go jako sponsora, zreszta nie szukalam sponsora. Na poczatku jak jeszcze spotykalismy sie jako znajomi no to ja nigdy nie chcialam zeby cos mi stawial (zreszta on tez nigdy sie nie upieral), ale teraz to dla mnie to jest troche glupie ze idziemy na pizze i skladamy sie po 15 zl. No czasem moj Tż ma przeblyski i sam za cos zaplaci, czasem zaplace ja. W zasadzie jedyne na co sie nie skladamy (bo ja nigdy o to nie zapytalam czy mam sie dorzucic ) to paliwo do jego samochodu jak gdzies jedziemy. Ale jak juz np jechalismy kiedys na weekend z jego znajomymi 1 samochodem jego kolegi i skladalismy sie na paliwo to juz musialam zaplacic swoja czesc paliwa, czym moja mama byla bardzo oburzona i pytala czy jak jedziemy gdzies razem to czy tez sie skladam. No ale mamy o kase na wesele nie poprosze, bo sama ma mase wydatkow na dom itd, poza tym ona mysli ze skoro to rodzina Tż to on daje im prezent a ja najwyzej kupie kwiatki czy cos. Zreszta jak szlismy na wesele do jego znajomych to tez jest przekonana ze tak bylo. No chcialabym z nim porozmawiac, ale nie wiem co mam mu powiedziec i jak sie do tego zabrac Kiedys nie wiem od czego to wyszlo, ale sie poklocilismy i wtedy mu wygarnelam ze pewnie jak bedziemy malzenstwem i bedziemy chcieli isc na pizze to tez kazdy da 15 zl ze swojej wyplaty, to wtedy mi powiedzial ze on chce zebysmy mieli wspolna kase no ale tak czy siak nic sie nie zmienilo. To jest trudny temat, wiem ze powinnam pogadac, ale nie wiem jak zaczac?
Stary 2008-05-23, 12:25   #809
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 12:33   #810
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba! No nie ciekawie to wygląda. Może za miękko postawiłaś sprawę - "to ja postaram sie jakoś zorganizować". On może sobie pomyśleć - nie jest jeszcze tak źle, coś tam przyoszczędzić, kosmetyka sobie nie kupi i będzie miała kasą. może lepiej trochę ostrzej - nie mam kasy bo nie pracuje a mam za to obronę, która trochę kosztuje (przynajmniej u mnie tak było - sama praca + prezent dla promotora+kwiatki dla komisji+jakieś tam opłaty+ubrać sie w coś muszę). Ale o podziale kasy tu musicie sie zacząć dogadywać już przed ślubem bo potem co Ty będziesz robić opłaty, zakupy i wszystko a on nie bo co cały czas grube będzie miał. Uważam, że trzeba sie w tej kwestii dogadać. A jeśli on w rozmowie na łapie to może daj mu tego doświadczyć - przestań nosić ze sobą pieniądze (drobne i grube) - po prostu nie masz i już. A najlepiej to nie zastanawiaj sie jak skombinować kasę na prezent na wesele tylko zapytaj czy on Ci nie może pożyczyć - może to mu oczy otworzy , że skoro nie pracujesz to nie masz!!!! Może to ostro brzmi -sorki! Pozdrawiam.
no moze faktycznie masz racje z tym "ze postaram sie zorganizowac kase", napisalam tak dlatego, ze tak w glebi siebie to i tak bym chciala cos dolozyc, a nie isc z pustymi rekoma tylko poprostu chcialam mu przekazac, tym komunikatem ze nie mam kasy i zobaczyc jak zareaguje no ale widac faceci nie rozumieja takich aluzji pewnie i tak bym chciala cos dolozyc, ale zastanawialam sie czy takie cos, ze moglabym na cos sie nie skladac w ogole przejdzie mu przez mysl i gardlo I troche mnie to zabolalo ze mam dac dokladnie tyle co jego tato, a nawet wiecej bo przeciez jego tato nie bedzie kupowal bukietu, a to zadna moja rodzina. Nie jest moze, az tak zle, bo mam tam jakas kase odlozona na ta moja suknie slubna, ale uwazam ze Tż powinien sobie zdawac sprawe z tego, ze skoro nie zarabiam to nie mam kasy, a ze utrzymuje mnie tylko mama to tez nie jest rozowo i ona kasy tez zbyt wiele nie ma. No a poza tym to znamy sie juz jakis czas i on wie (a przynajmniej powinien), ze ja nie kupuje ani drogich ciuchow ani kosmetykow

edit: pytanie czy by mi nie pozyczyl kasy na prezent, z kolei mi by nie przeszlo przez gardlo chyba Ale od wczoraj zastanawiam sie czy mu nie powiedziec, ze nie pojde na to wesele bo nie mam kasy na prezent. 200 zl to wprawdzie nie jest jakis wielki majatek, ale przy mojej obecnej sytuacji, kiedy nie za bardzo mam kase i jestem wykonczona tym pisaniem pracy, obrona itd to wolalabym za ta kase kupic sobie cos ladnego lub gdzies wyjechac, chocby na weekend, a tak to ani nie pojade ani sobie nic nie kupie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości