|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mój od przyjścia caly czas na (.), co odłożę to ryk
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki słodki pomocnik! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, śliczna dziewczyna
![]() Vadi, brawa za wagę ![]() Jon, może mu się coś śni;p mój też czasem coś zakrzyknie szczególnie jak kupą idzie i śpi dalej ![]() Taedio, mi za każdym razem położna mówi żeby dopajać a ja mówię "tak tak" i po swojemu ![]() Darietta, ja myślę że u Ciebie to tylko chusta da radę... Minini, nie lubię mikserów z misa... Zawsze mam z nimi jakiś problem np niendomiksowywuja mi gdzieś na dnie:/ Minini, to musiał być super widok jak starszak buja młodego:p zasnął chociaż? Jeśli te z Lidla są grube to jakie są cieńsze? :Ehem: Poprostu, czas szybko płynie ![]() Mój robal ma lepsze popołudnie. Śpi grzecznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
MerDer 4ever
|
Jon stwierdziła, że w takie upały trzeba.
Pestycyda ja tez pokiwałam głowa i to by było na tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Ktos pytał o zamówienie z Hm to wrzucam w załączniku.
Jak myślę o tych wkładkach laktacyjny u to chyba zainwestuje w wielorazowe. U mnie idą przynajmniej dwie pary dziennie. Mały zakwili a ja mam moje cyce. Raz próbowałam bez stanika spać to koszulka do prania. A znalazłam fajny sklep u mnie w mieście z eko rzeczami. Sklep jest internetowy ale ma odbiór osobisty blok obok mojego! Są tez chusty i można przyjść pomacać jakby trzeba było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |||
Zadomowienie
|
Tez się z nim zgadzam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
NUK ma w miarę cienkie. I też mam nadzieję, że Hugens nie da.mi popalić w nocy. Marzę by zaczął spać po 4 h. Taedio I dobrze ![]() Mnie o to dopajanie ciągle mama pyta i teściowa. I śliczna ta koszula ![]() Cześć Wojtek - piateczka ![]() My już po kąpieli, jemy i usypiamy. Oby zjadł porządnie i pospał. Sama bym coś zjadła apetyt mam.spory... tylko waga na mnie krzyczy... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1059 |
Zakorzenienie
|
Tak teraz myślę nad tymi ciuchami z hmu że wzięłam rozmiar jak zwykle. Ciekawe czy się w cyckach dopne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez poklikalam w hm. Mng. Zarze Ale ja ciągle coś klikam
![]() U mnie spacer się udał. Natomiast Pestka wymiotowała tak, że się odwodnila. Zapadło się ciemiaczko na głowie. Wpychalam w nią herbaty i wodę. Nie chciała jeść. Zastój kupy. Czopek i masaz. Poszło. Mega gęsta. Potem spała 9h. O 5 pojechaliśmy do wro. Mama i ciocia pomogły znieść wózek z 4p. I dobrze bo spadłam ze schodów. Wyglądałam pęknie w drodze do lekarza. Moje nogi były w kolorze spódnicy -bordowe. Urwaly mi się sznurki w szpilkach. Dobrze ze wiązane za kostkę bo nie wiem jak bym szła. U pediatry : kazała dopajać wodą i herbatą. Ciemiaczko wróciło. Jak się odwodni to szpital. Elektrolitow nie podaje się tak małym dzieciom. Także dobrze ze ją dopajam. Szczepionka pękła. Leci ropa. Octanisept. We wt usg brzucha. Jak wymioty nie ustapią za tydz kontrola. Może będziemy zagęszczac mleko. Dicoflor 2 razy. KolzymU juz nie dajemy. Reszty też nie. Po za tym dziecko zdrowe. Skończone 7 tyg 4825g i 58 cm Waga 50 centyli. Wzrost 90 centyli ![]() Przechodzimy drugi skok. Pierś na tapecie. W nocy zalewa mi pizame. Więc mleko jest. Moja wizyta u gin była bolesna jak nigdy. Wszystko ok. Czekać rok na drugie dziecko. Nulka pytałaś o wkładki. Mi gin polecił nie hormonalna ze względu na zmiany w piersi. W pn mam usg. Jeśli onkolog stwierdzi ze moje przyjmować hormony to mogę wkładkę hormonalną. Na tą chwilę jednak rekomendacja pierwszej. Jest niestety droższa. 600-700 zł. Na 5 lat. Także tabletki u mnie i plastry też odpadają. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
![]()
#1062 |
Zakorzenienie
|
Morelle
Oby ta wasza pestka w.końcu wróciła do.normalności, maleństwo takie ![]() Fajnie, że masz pokarm dawaj.go.jak.najwięcej! To dla niej powinno.być najlepsze. Dobrze, ze upadek nie groźny, Ty i te Twoje szpilki ![]() Dobrze, że ogólnie u was obu.ok! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-18 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
Morelle a mogę spytać czemu dajecie mm jak masz pokarm?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1066 |
Wtajemniczenie
|
Morelle Pestka jak zawsze urocza
![]() Biedna, współczuję Wam tych dolegliwości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1067 |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda no nareszcie śliczny Wojtuś😍
Anna ale słodka niunia😍 Minini mam ten mikser i daje rade ale marze o robocie kuchennym😜 Poszlam z kolezanka na spacer o 17 musialam wejsc do biedry oczywiscie po 3 minutach alarm pod tyt.jestem w sklepie trzeba wyć no i ide do kasy a tam kolejka a kasjerka Pani podejdzie tu z nim no to ide a ta juz nas kojarzy i sie smieje ze zq kazdym razem wymusza ale stwierdzila ze da sobie rade w zyciu haha oczywiscie kp na spacerze musiao byc a jak wracalysmy musialam go wyjac z wozka i cala droge taszczyc na rekach i pchac wozek z zakupami za to wszystkie babcie na osiedlu sie zatrzymywaly jak szlam i nas zaczepialy o jaki sliczny ale ma oczka duze ale sie rozglada a ja upocona jak knur i jak tylko go odkladalam to wył jak poparzony ale glodny juz byl🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Poprostu no to dobre wiesci ,chyba juz troche psychicznie doszlas do siebie ?mam takie wrazenie i nadzieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Morelle masakra ale macie jazdy bardzo mi Was szkoda 😔mam nadzieje ze sie wszystko unormuje szybko.I uwazaj w tych szpilach na schodach 😨 A Pestka ma jakaś wysypke na skorze sugerujaco skaze? Ps.Mała Jak zwykle super 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1068 |
Zakorzenienie
|
Morelle,.Pestka jak zwykle cudo. Oby przestała wymiotować i się nie odwodniona więcej. I uważaj kobieto bo się zabijesz
![]() Chilli,nto miałaś.spqcer:p U nas trochę młody niespokojny. Rzuca się trochę i krzyczy ale kupy idą. Oby udało się go uśpić normalnie :modli: już mi się strasznie spać chce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
*sportaddict*
|
Morelle o matko, współczuję :/
A co do pakietu to mam z pracy Tz więc chyba nie mam możliwości zmiany. Co się dzieje z Emmos? |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
MerDer 4ever
|
Morelle współczuje tych przejść, oby Pestka szybko doszła do całkowitego zdrowia
![]() Ślicznotka jak zawsze ![]() My dopiero kąpaliśmy bo młody w końcu zasnął na dłużej niż 20 min. Teraz karmienie i mam nadzieje, że juz zaśnie na noc. Ciekawe jak to bedzie bo juz miał rytm, że karmienie 20:30/21 i pierwsza pobudka 23:30/24. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
MORELLE współczuję upadku i problemów z Pestką. A co lekarz podejrzewa że skierował Was na USG brzucha? Bo u nas przerost oddzwiernika, z powodu chlustajacego ulewania. My idziemy w poniedziałek.
#1072 |
Zakorzenienie
|
Mój krzykacz śpi mam nadzieję że troszkę t potrwa bo padam zaraz też zasne.
Mam pytanie co do wizyty po porodzie sn u ginekologa mocno boli bo na samą myśl już mi słabo. A ide w poniedziałek i biore Wiki ze sobą mama sie urwie z pracy i będzie z nią pod przychodnią spacerować. Powinnam jeszcze dentyste zaliczyć bo w ciąży bylam tylko raz wiecej nie zdążyłam ale z Wiki ja sobie tego nie wyobrażam. Właśnie na fb dziewczyna pisała ze jej dziecko też w wózku tak plakalo i nawet spacerówka nie pomogła. Inna zeby w foteliku wozić no tego to sobie nie wyobrazam żeby kilka godzin z nią tak spacerować |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat! 🎉 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki poczytam sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby Pestce coś w końcu pomogło ![]() 😍 Cytat:
No chyba żeby mnie w nocy przyjął ![]() Przez takie coś właśnie zepsuły mi się zęby ze starszakiem . Pewnie teraz będzie to samo 🙄😤 Pestycyda nie zacytowalo mi Śliczny Wojtus 😍 U mnie jest *ujni ciąg dalszy Mam ochotę się położyć i gapić się w sufit Ja tez sobie zamówiłam ubrania , przyszły mi Wszystko czarne i wzielam rozmiar xl i wyglądam jak we worku na kartofle w każdej bluzce 😪 Xzora ile czasu ćwiczysz ten mięsień? Można ile się chce? Apropo diastasis to wczoraj właśnie doświadczyłam tego czego nie chciałam nigdy zobaczyć . Widziałam jak nagle któryś z moich narządów wypchną się przy pępku i poczułam takie ruchy flaków jakbym miała aliena w środku w sobie. Dotknęłam do brzucha i było to coś twarde . Zrobiło mi się niedobrze aż i miałam ochotę na te myśl zwymiotować ale kp małego na łóżku wiec musiałam opanować emocje .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki nie zdaze Was nadrobic przed weekendem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
MerDer 4ever
|
KociaMatka współczuje
![]() ![]() U nas pierwsze karmienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Samantha, współczuję tej przepukliny:/ pbrzmi strasznie!
KociaMatka, próbowałaś karmić przez kapturki albo ściągać pokarm? Biedna... My znowu noc mamy pod górkę. Kolega budzi się co pół godzinh- godzinę z krzykiem. Mąż już się zaczął denerwować a to zazwyczaj on z tych bardziej opanowanych. Chciał znowu dać mu czopek ale młody robi kupy więc bez sensu. Chyba go gazy męczą teraz. Rano muszę wstać o 7 i się z nim ogarnąć żeby wyskoczyć na badania. Ciemno to widze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie starszak poszedł z rykiem spać brudny i głodny
![]() Mały wisi mi na cyckach non stop. Cycki mam jak flaki już i dobrze ale on już przesadza bo se potrafi mnie coumksc i jestem smoczkiem a tak żyć się nie da bo muszę tez się zająć starszakiem Zaczynam się frustrować i się wydzieram na wszystkich. Mam dość kp nienawiść do tego wzrasta i nie jest lepiej Mały nie chce poleżeć na mnie czy się przytulić on chce mieć cycek w buzi , a tak się nie da. Czy mam cycki twarde czy miękkie to mały jak ciągnie to się wierci spina i denerwuje. Podnoszę go do odbicia to ryczy bo cycek zabrany Jak się zaczyna wkurzać na piersi to odpycha mnie i wyrywa sutek Jak wyrywa to się wścieka ze wypadł. Chyba czas dać se spokój i przejść na butelkę bo ja tego inaczej nie widzę. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Pestycyda oby się udało rano ogarnąć ✊🏻
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy do tego chustowania to koniecznie trzeba isc na jakiś kurs czy można jakoś z yt się nauczyć?
Bo ja nie mam pojęcia gdzie bym u mnie mogła pójść i tez średnio mam ochotę. Czy taka chusta się nada? Nie stać mnie na jakieś fancy shmancy po $200 . https://www.target.com/p/boba-wrap-c...ph1|17275094|0 Która lepsza taka gładka czy we wzorki? Pójdę chyba z torbami z tej desperacji 😪
#1079 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma wysypki. Tylko potówki. Czytalam jednak ze samo ulewanie może być objawem alergii. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że szybko się u was to unormuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja je łapczywie i właśnie się zastanawiam czy to nie przez to ulewa. ---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- Cytat:
![]() Bo mam za mało.
![]() |
#1080 |
MerDer 4ever
|
U nas drugie karmienie. Pierwsze trwało 5 min, zasnął przy piersi i spał do teraz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.