|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
A my właśnie dzisiaj taki mieliśmy 😍 jadłam dwa razy 😁 więc testowałam wersję tradycyjną i krem. Obie rewelacyjne 😍 w ogóle weszłam w fazę zup 😁
|
#1022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierogi ruskie to nasz motyw dnia
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 szkl. cukini startej na dużych oczkach (lekko zasalam i jak puści wodę odciskam); 1,5 szkl. bułki tartej (ja zastępuję zmielonymi płatkami owsianymi); 0,5 szkl oleju; garsć naci pietruszki; 3 marchewki (należy je podgotować a później również zetrzeć na tarce); 3 cebule pokrojone w drobną kostkę; 20 dkg żółtego sera; dziś dodatkowo dałam paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę; 4 jajka, przyprawy (sól - łyżeczkę spokojnie, pieprz, papryka ostra i słodka wędzona). wszystkie składniki mieszam dokładnie w dużej misce, ale białka należy ubić na pianę i dodać dopiero na końcu. Foremkę, taką keksówkę, potraktować olejem i wysypać bułką tartą i piec ok 1h w 180C. Naprawdę polecam, bo jest pyszny, a najlepiej smakuje na chrupiącym chlebusiu i z grubym plastrem pomidora
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj mama mi rosół ugotowała także będzie na jutro a w niedzielę pomidorowa
dzisiaj strasznie źle się odzywialam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
hahahah, jeżeli o zupy chodzi to ostatnio zrobiłam pomidorową z lanym ciastem, i chyba zjadłam litr
myślałam że pęknę, ale jeszcze podchodziłam z łyżką do garczka
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny odebrałam wyniki i mam liczne bakterie w moczu i ciała ketonowe. Mam się martwic? Wizytę mam we wtorek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale gdzie dostac teraz uszka?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i tez sie tragicznie odzywiam, nie wchodzi mi nic co zdrowe. Na mysl o swiezych salatkach mnie odrzuca, kasze absolutnie odpadaja. Mam ochote na tluste i niezdrowe- frytki, pizza, makarony... i chyba zaczyna mnie odrzucac od mięsa. Tzn dzisiaj odrzuca mnie od wszystkiego, nawet glodu nie czuję pachnie mi swieza buleczka ale jak pomysle o jej zjedzeniu to juz nie jest tak fajnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie tu smaki przepyszne
|
|
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciała ketonowe w moczu też miałam. To było jedyne odchylenie od normy w moich badaniach. Lekarz powiedział, że tak może być na początku ciąży i niestety nic więcej. Sama doczytałam, że ciała ketonowe wskazują np. na niedożywienie więc może słaby apetyt i wymioty mają na to wpływ? Ja nie wymiotowałam co prawda no ale też wyszły i się nie martwiłam. W środę oddałam znowu mocz do badania bo w poniedziałek wizyta. Zobaczymy co tym razem będzie.
|
|
|
#1030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg mnie te najlepsze. |
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam cukinię i nie wiem co z nią zrobić ?
|
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leczo? Nadziewane (szkoda że moja mama na wyjeździe bo bym Ci podesłała fajny przepis...)? Placuszki? (w diecie miałam takie z fetą i sosikiem czosnkowym - były pycha jak coś mogę podesłać przepis) Nawet ciasto można zrobić
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-08-18 o 20:12 |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bakterie tez mam i ostatnio tez mialam i to tez nie byl powod do zmartwienia ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Pierwsze rzyganko za mną... I przyznam ze jest mi lepiej Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-08-18 o 20:35 |
||
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała już spi. Wieczór dla mnie. Mąż w pracy do 22
|
|
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a lubimy ich smak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
Ooo ja uwielbiam cukinię. Na pewno skorzystam z przepisu na pasztet.
Lubię też robić ristotto z cukinia. Przepis jest chyba na kwestii smaku Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubiłam cukinie pokrojoną w plastry i usmazoną jak kotlety, ale teraz bym nie zjadła.
W sumie obecnie na niewiele rzeczy mam smak
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to ja lubię sałatkę cukiniową - używam do tego obieraczki żeby zrobić długie paski, dodaję czosnku (może być w proszku Ale można kombinować z innymi warzywami
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mecassie Czas edycji: 2017-08-18 o 21:06 |
|
|
|
|
#1043 |
|
limonka84
|
Byłam dziś zrobić HCV RNA bo w poprzednim badaniu wyszły mi dodatnie przeciwciała anty-HCV. Wyniki dopiero za 2-3 tygodnie. Jeszcze mi tylko WZW typu C brakuje do szczęścia
mam nadzieję, że nie będę musiała umawiać się do lekarza od chorób zakaźnych.Mecassie - też mam podwyższoną glukozę, ale jeszcze w granicach normy. Mam powtórzyć badanie za kilka dni. Co do pasztetu z cukinii to spróbuje zrobić, przepis wygląda super ![]() a pierogi uwielbiam w każdej postaci, najbardziej na słodko. |
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam ten ból, bo mnie też wyszedł dodatni, ale HCV RNA wykluczyło zarażenie. Prawdopodobnie mogłam być kiedyś zarażona i mój organizm sam zwalczył, co się zdarza bardzo rzadko, albo nie wiadomo czemu wynik wychodzi fałszywie dodatni. Mój mąż też dostał skierowanie od mojego gina żeby zrobić przeciwciała HCV. Wyszły mu ujemne. |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
ale macie ciekawe smaczki
ja z pierogów to najbardziej ruskie! Ale odkąd jestem w ciąży nie mogę jeść już smażonej cebulki itp wiec pierogi to tylko leciutko podsmażam bo inaczej to by mi się odbijało do nocy i bekam jak świnia ![]() Tak samo nie mogę ani pizzy ani frytek bo to samo mam.... przynajmniej nie jem syfów ;D ja wczoraj upiekłam łopatke z sosem pieczarkowym i nie mogłam się nad nią nadziwić jaka była dobra, jeszcze slaśkich klusek narobiłam i obiad marzenie ale i tak najlepszym hitem mojej ciąży jest bułka z masłem i żółtym serem - zawsze to jem jak jestem chora ;D a tak ogólnie to unikałam białego pieczywa przed ciąża. Ale teraz sobie nie żałuje nigdy tez nie tknęłabym płatków kukurydzianych tych popularnych - ich sklad i dodany cukier zabija mnie juz jak czytam skład ale tak mam na nie chcice od miesiaca ze kupilam jakies bez substancji ulepszających w eko sklepie i tez mnie zadowoliły
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
Nie no, nie moge was dzisiaj czytac, pierogi, barszcz z uszkami... my tutaj takich rzeczy za czesto nie jemy, moj maz nie jest fanem typowo polskiej kuchni, a to glownie on gotuje, zwlaszcza teraz kiedy mnie od wszystkiego mdli
![]() Drugi dzien z rzedu mam zgage wieczorem, mam nadzieje, ze to tylko chwilowe, w pierwszej ciazy to chyba dopiero w trzecim trymestrze mnie dopadla i nie odpuszczala az do konca |
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruskie robię obowiązkowo ze smażonym boczkiem. No i jak robię to zazwyczaj tyle, że mam potem pół zamrażarki załadowane pierogami. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, moja teściowa już wszystkim rozgadała! Wszystkim! Łącznie z dziećmi w rodzinie! Nawet nie zapytała czy komuś nie chcemy powiedzieć sami! Jestem zła o ile nie wściekła! I tak oto nie widzieliśmy nawet jak babcia TZ zareagowała na wieść o pierwszym przyszlym prawnuku!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

dzisiaj strasznie źle się odzywialam
ale gdzie dostac teraz uszka?
pachnie mi swieza buleczka ale jak pomysle o jej zjedzeniu to juz nie jest tak fajnie 

13.03.2008
mam nadzieję, że nie będę musiała umawiać się do lekarza od chorób zakaźnych.
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...