Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-19, 09:22   #2491
marttb
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

wody się sączą, ale w porównaniu do wcziraj to spokój Nikt mnie od wczoraj nie badał, nic rozwarcia nie sprawdzają co do tego do kiedy muszę urodzić, nie chcą nic powiedzieć, bo to różnie bywa. A nie badają mnie bo bez sensu skoro nie ma regularnych skurczy mnie tam męczyć

blond- powodzenia z planem

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

My planowaliśmy w październiku, no ale może padnie na wrzesień

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 09:28   #2492
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde Maję chrzciłam jak miała 4 miesiące. Teraz nie wiem, bo jakoś w zimę nie chce. Myślałam aby poczekać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 09:40   #2493
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
wody się sączą, ale w porównaniu do wcziraj to spokój Nikt mnie od wczoraj nie badał, nic rozwarcia nie sprawdzają co do tego do kiedy muszę urodzić, nie chcą nic powiedzieć, bo to różnie bywa. A nie badają mnie bo bez sensu skoro nie ma regularnych skurczy mnie tam męczyć

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

kurczę nie lubię takiej niewiedzy
a mała się rusza mocno czy mniej niż zwykle?
mój ostatnio pod ktg dostał szału
o to szybko chcecie, właśnie zima mnie przeraża pod względem ubrań, jakieś specjalne rożki czy kombinezony to tak średnio kupować. A duże chrzciny robicie?
U nas wyjdzie 12 osób z nami i nie wiem czy bym to ogarnęła miesiąc po porodzie
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blonde Maję chrzciłam jak miała 4 miesiące. Teraz nie wiem, bo jakoś w zimę nie chce. Myślałam aby poczekać.

no właśnie 4 miesiące to taki fajny wiek, tylko ta zima
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 09:51   #2494
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość

Marta to w jakim szpitalu jestes, ze tak Cię zbywają? Straszne. Rozumiem tłok, ale bez przesady. Na pewno nie badają, dlatego zeby nie męczyc. Mają to gdzies najwidoczniej. Jesli druga kroplowka nie zadziala, to juz pewnie cesarka. Ktos Cię musi kolo poludnia obejrzec, nie odpuszczaj! Mąż najwyzej niech ich pogoni.

Blond, niestety wydatki na chrzciny są spore. Moze kupisz uzywany zestaw na jesien/zime. My nie chrzcimy. Kościoł to zło, banda złodzei i hedonistów. Ale jestem wierząca

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 09:56   #2495
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Blond, niestety wydatki na chrzciny są spore. Moze kupisz uzywany zestaw na jesien/zime. My nie chrzcimy. Kościoł to zło, banda złodzei i hedonistów. Ale jestem wierząca

Nie mam jakiegoś super zdania o kościele, ale jestem wierząca i dziecko na pewno chcemy ochrzcić
Na imprezie mi nie zależy, chciałam zrobić w domu, ale 12 osób nie zmieszczę, a tyle mi wychodzi z nami, rodzicami, chrzestnymi plus ich osoby towarzyszące i babcia męża.
Zaproszę ich na obiad i ciacho i tyle
Stary 2017-08-19, 10:00   #2496
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas temat chrzcin to temat na ostrzu noża. Bo jak zaprosić teściów? Maja przez głupią bluzkę jakiej alergii dostała. Nie wiem w ogóle co robić.

Stary 2017-08-19, 10:09   #2497
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny u nas temat chrzcin to temat na ostrzu noża. Bo jak zaprosić teściów? Maja przez głupią bluzkę jakiej alergii dostała. Nie wiem w ogóle co robić.

Ja bym ich nawet nie zapraszała. Chrzciny są dla dziecka.

My nawet probowalismy i poprosilismy o chrzest u znajomego księdza. Ale nie chciał, bo nasze dziecko jest bękartem w oczach boga.. i ewentualnie się zgodzi, jesli podpiszemy zobowiazanie do slubu koscielnego (mamy cywilny). Temat wtedy umarł na dobre. Do tego pracowalam w kosciele, w placowce, ktora do niego nalezy, szefem byl ksiadz. Niestety po macierzynskim nie chcieli mnie juz w pracy, bo dziecko na pewno bedzie chorowac, ja będę na zwolnieniach, a już na pewno zazdądam przerw na karmienie.. taka to prorodzinna instytucja niestety.

Stary 2017-08-19, 10:13   #2498
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka o matko, to faktycznie piękne podejście księży. Ja też nie mam dobrych wspomnień. Mój brat był chrzestnym, ale dwa lata wstecz nie oddał karteczki do spowiedzi. Nie wiem czy u was też jest ta chora akcja. Potem przy kolędzie cie ksiądz rozlicza. Masakra. I przez to że nie oddał, to ksiądz nie dał mu zaświadczenia aby był chrzestnym. Prosiłam, a on że mam sobie znaleźć lepszego chrzestnego. Maja była chrzczona w innej parafii gdzie na szczęście zgodzili się bez zaświadczenia brata.

Stary 2017-08-19, 10:14   #2499
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

Faktycznie ciężka sprawa, najłatwiej nie zaprosić. A jakie podejście ma do tego Twój mąż?
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja bym ich nawet nie zapraszała. Chrzciny są dla dziecka.

My nawet probowalismy i poprosilismy o chrzest u znajomego księdza. Ale nie chciał, bo nasze dziecko jest bękartem w oczach boga.. i ewentualnie się zgodzi, jesli podpiszemy zobowiazanie do slubu koscielnego (mamy cywilny). Temat wtedy umarł na dobre. Do tego pracowalam w kosciele, w placowce, ktora do niego nalezy, szefem byl ksiadz. Niestety po macierzynskim nie chcieli mnie juz w pracy, bo dziecko na pewno bedzie chorowac, ja będę na zwolnieniach, a już na pewno zazdądam przerw na karmienie.. taka to prorodzinna instytucja niestety.

Serio? My też jesteśmy po cywilnym, a w dzisiejszych czasach przynajmniej z 50% moich znajomych ma dzieci bez jakiegokolwiek ślubu i dzieci są ochrzczone
ja bym próbowała w innym kościele, bez przesady. Pewnie też wystarczy dać odpowiedniej wielkości kopertę ehhh

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Lilka o matko, to faktycznie piękne podejście księży. Ja też nie mam dobrych wspomnień. Mój brat był chrzestnym, ale dwa lata wstecz nie oddał karteczki do spowiedzi. Nie wiem czy u was też jest ta chora akcja. Potem przy kolędzie cie ksiądz rozlicza. Masakra. I przez to że nie oddał, to ksiądz nie dał mu zaświadczenia aby był chrzestnym. Prosiłam, a on że mam sobie znaleźć lepszego chrzestnego. Maja była chrzczona w innej parafii gdzie na szczęście zgodzili się bez zaświadczenia brata.

U mnie nie ma czegoś takiego
Stary 2017-08-19, 10:15   #2500
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond dla męża to mega ciężki temat. Na razie jest opcja, że ich nie zapraszamy. Ale staram się w ogóle nie poruszać tematu. Jak Mały się urodzi, to wtedy.

Stary 2017-08-19, 10:20   #2501
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Blond, ja o tym wiem. Wiem nawet gdzie bez zadnego ślubu chrzczą i za darmo. Koperta nie wchodzila w grę. Po prostu tak nas to obrzydziło, ze zdecydowalismy, ze nie chcemy, aby nasze dzieci nalezały do kręgu takich ludzi. Sami bysmy sobie nie mogli w oczy spojrzec, gdybysmy po tych doswiadczeniach na siłe tam pchali dziecko.

Stary 2017-08-19, 10:20   #2502
_kornelia
Rozeznanie

Marta, ale zaskoczenie Oby szybko akcja się rozwijała i sala zwolniła

Madzialenka piękne zdjęcia
Też bym coś wstawiła, ale nie chcę tak publicznie

U mnie już po ostatniej wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala na 4 września. Wyprawka jeszcze w rozsypce. Mógłby czas troszkę zwolnić

Cytat:
Napisane przez pawie Pokaż wiadomość
Mnie bardzo brakuje roweru... jeździłam w sumie dopóki brzuch nie zaczął mi przeszkadzać i nie ukrywam, że z zazdrością zerkam teraz na rowerzystów, choć przy tych upałach i tak bym się pewnie nie zdecydowała
Całkiem sporo za to chodzę, generalnie cały czas jestem w ruchu (pewnie dlatego tak dużo domowych spraw zostało nam jeszcze do ogarnięcia ), ale postanowiliśmy z mężem, że od tego weekendu zwalniam i skupię się na wyprawce, zbliżającym porodzie itd. - zobaczymy czy mi się uda

Tak z ciekawości - prowadzicie auta? Bo coraz częściej wyłapuję dziwne spojrzenia, a dziś teściowa zwróciła mi uwagę, że już powinnam przestać...

Marta powodzenia!
Dałaś mi trochę do myślenia...
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Marta..dzieje sie.. Zaciskam kciuki zeby sprawnie i szybko poszlo..

Ja po wizycie. Zamkniete wszysko, morfologia super hb13.8.. Tylko mocz fatalnie. Nie znam sie nigdy ZUM nie mialam teraz tez nie piecze ani nic. Ale leukocyty 10-15 i liczne bakterie. I tu pytanie bo az w szoku jestem. . mam brac furaginum 3x2tabl + urosept 3x1tabl. Mozna w ciąży furaginum. Niby wzielam juz na noc teraz...ale strasznie duza dawka mi sie wydaje.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Tak na 100% pewnosci nie mam. Niby sie jakos woda podmylam. Mocz byl z pierwszego strumienia bo balam sie ze malo bedzie bo wczesniej 3godz przed pobraniem robilam. No i dopiero w pon powtorze badanie. Jak nie wezme lekow i sobie zaszkodze.. Zastanawia mnie czy jak leki zaczne brac to nie zafauszuje kolejnego wyniku. Kur..mam brac ta furagine...6sztuk na dobe.. Duzo strasznie.. Oszaleje w tej ciąży. Wujek google tradycyjnie roznie pisze..od tego ze bezpieczne do ze w 3trymestrze niewskazane..

Ja mam zamiar prowadzić aż do końca inaczej byłabym uziemiona cały dzień. Jeżdżę nawet do pobliskich sklepów, bo po małym spacerku już mi brzuch twardnieje.

Na moczu się nie znam, ale powtórzyłabym badanie bez brania leków. Mama ginekolog fajny ma wpis, jak pobierać mocz. Ale z drugiej strony wydaję mi się, że lekarz wie co robi i nie przepisał Ci leków, które mogą zaszkodzić. Tylko może faktycznie wynik być przekłamany i nie ma potrzeby ich brać.

Zazdroszczę morfologii. Bierzesz jakieś żelazo? U mnie coraz gorszy wynik. Teraz miałam 10,4 a norma od 12,3.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:22   #2503
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kornelia dzięki. Wrzuć, wrzuć. Też miałam opory
Ooo piękna data. Moi rodzice 4 września mają 35 rocznicę ślubu. Też bym chciała tego dnia rodzić.

Stary 2017-08-19, 10:29   #2504
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
Marta, ale zaskoczenie Oby szybko akcja się rozwijała i sala zwolniła

Madzialenka piękne zdjęcia
Też bym coś wstawiła, ale nie chcę tak publicznie

U mnie już po ostatniej wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala na 4 września. Wyprawka jeszcze w rozsypce. Mógłby czas troszkę zwolnić

Ja mam zamiar prowadzić aż do końca inaczej byłabym uziemiona cały dzień. Jeżdżę nawet do pobliskich sklepów, bo po małym spacerku już mi brzuch twardnieje.

Na moczu się nie znam, ale powtórzyłabym badanie bez brania leków. Mama ginekolog fajny ma wpis, jak pobierać mocz. Ale z drugiej strony wydaję mi się, że lekarz wie co robi i nie przepisał Ci leków, które mogą zaszkodzić. Tylko może faktycznie wynik być przekłamany i nie ma potrzeby ich brać.

Zazdroszczę morfologii. Bierzesz jakieś żelazo? U mnie coraz gorszy wynik. Teraz miałam 10,4 a norma od 12,3.

Martab jestem z Wami.. Dzis spotkacie sie z coreczka😍😍

Sama jestem zdziwiona ta morfo.. Nic nie biore poza pregna plys od 2trymestru. O diete jakos specjalnie nie dbam. Zastanawiam sie bo dzien przed bad sok warzywny wypilam z burakiem(taki z biedry) ale nie sadze zeby jakos bardzi na wyniki wpłynęło

Kurcze czytam ze nast nieleczonego ZUM niska masa ur i przedwczesny porod. I maly jest maly. W 34+2 wazyl tylko 1900g biore tu furagine..trudno.. W koncu lekarz zalecil a nie sama bede dec. No i to bad robilam 10sierpnia i tez obawa ze moze cos wiecej sie rozwinelo..czekac dalej di poniedzialku pozniej wynik.. Ehhh...z tego co czyt kobiety w ciazy często biora.
W srode ide na gbs i mam skierowanie na mocz tez to powtorze i zobaczymy czy wytluczone.

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:32   #2505
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Czbasia waga niska. Faktycznie, może weź.

Właśnie sobie sprawdziłam, to w poprzedniej ciazy czop zaczął mi odchodzić na 18 dni przed porodem ciekawe jak będzie teraz.

Stary 2017-08-19, 10:41   #2506
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta kciuki żeby się rozkręciło.Czasami zdarza się że skurczy nie ma a rozwarcie się robi więc może niech lepiej zajrzą..

Co do chrzcin chciałabym w październiku.Moim zdaniem im dziecko mniejsze tym lepiej bo sobie śpi.Myśleliśmy o Bożym Narodzeniu bo to nasza 7 rocznica ale chyba chciałabym normalne Święta.U nas wyjdzie ponad 20 osób.W domu pomieścimy ale chcemy zrobić w takiej fajnej restauracji.Jakoś nie wyobrażam sobie latać wokół gości.A tam pójdziemy zapłacimy i wrócimy do czystego domku bez sterty talerzy.My wierzący jesteśmy bardzo.Ale udało nam sie znaleźć Kościół i księży gdzie kasa nie jest najważniejsza.Ślub też nam dawał ksiądz z powołania wiec gdzieś tam jeszcze wśród tych niby księży są prawdziwi z powołania.

Madzialenka nie wiem co bym zrobiła na Waszym miejscu.Ale skoro dla teściów pies jest ważniejszy niż wnuczka to trudno..W takim razie i wnuka nie zobaczą.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:44   #2507
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Mamy wózek!!! <3
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:57   #2508
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Juka dokładnie.

Schmetterling pokaż pojazd

Stary 2017-08-19, 11:02   #2509
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Faktycznie ciężka sprawa, najłatwiej nie zaprosić. A jakie podejście ma do tego Twój mąż?

Serio? My też jesteśmy po cywilnym, a w dzisiejszych czasach przynajmniej z 50% moich znajomych ma dzieci bez jakiegokolwiek ślubu i dzieci są ochrzczone
ja bym próbowała w innym kościele, bez przesady. Pewnie też wystarczy dać odpowiedniej wielkości kopertę ehhh

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

U mnie nie ma czegoś takiego
No właśnie, po prostu rodzice nie mogą przystąpić do komunii, ale moim zdaniem ksiądz powinien ochrzcić dziecko.
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76420646]Mamy wózek!!! <3[/QUOTE]
Super

My chrzciny planujemy jakoś w listopadzie.

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:16   #2510
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
chyba tak słodycze już zjadłam na śniadanie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Dziewczyny po jakim czasie planujecie chrzciny?
Wolałabym, żeby było cieplej, ale chyba nie chcę z tym aż tyle zwlekać
Marta była chrzczona jak miała ok. 2 miesiące. Cała mszę i chrzest przespała i mieliśmy looz w kościele. Teraz zobaczymy.
Cytat:

U nas były kartki do spowiedzi, ale po pierwsze od kilku lat wycofali, a po drugie to zależało od księdza czy to sprawdzał czy nie. Współczuję sytuacji. Dobrze, że udało się to ominąć.
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76420646]Mamy wózek!!! <3[/QUOTE]
Jaki jaki?

Marta, cały czas kciuki za szybki i w miarę bezbolesny poród

Juka, a co bierzesz na te skurcze zamiast no-spy? Scopolan? Ja mam właśnie to co 12 godz. plus luteine dowcipnie. Jak w ciągu dnia czuję bolesne spinanie, to doraźnie biorę no-spe.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:19   #2511
maluchna30
Zadomowienie

Melduję się z porodówki 😃. O 1.30 w nocy odeszły mi wody. Hanula bardzo chciała już przyjść na świat. Urodziła się o 10.20. Waga 2800g, 51 cm. Według usg jest z 36 Tc, więc wczesniaczek. Leży w inkubatorze przez dwie godziny, bo tak tu robią z wszystkimi wczesniakami.😉
Marta trzymam kciuki. Za Was kochane również. Całuję i pozdrawiam. Zaskoczona mamuśka "wrześniowa".😉
Stary 2017-08-19, 11:20   #2512
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U mnie upał, a ja właśnie odkurzylam całe mieszkanie. Teraz się rozpuszczam.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Maluchna wow..... Ale szybko poszło. Gratulacje 😃

Stary 2017-08-19, 11:25   #2513
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Melduję się z porodówki 😃. O 1.30 w nocy odeszły mi wody. Hanula bardzo chciała już przyjść na świat. Urodziła się o 10.20. Waga 2800g, 51 cm. Według usg jest z 36 Tc, więc wczesniaczek. Leży w inkubatorze przez dwie godziny, bo tak tu robią z wszystkimi wczesniakami.😉
Marta trzymam kciuki. Za Was kochane również. Całuję i pozdrawiam. Zaskoczona mamuśka "wrześniowa".😉
o kurczę ale niespodzianka
gratuluję jak się czujecie? Z małą wszystko w porządku?
Stary 2017-08-19, 11:35   #2514
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Maluchna!! Gratulacje! Niech zdrowo rośnie Hania

Stary 2017-08-19, 11:37   #2515
poli230
Zadomowienie

Cytat:
To mnie zaskoczyłaś ładna waga, dużo zdrówka dla Was

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:37   #2516
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Anex sport granatowy
Ale zdjęcia nie mam bo to moi dziadkowie kupili i będę miała u siebie jak przyjadą w odwiedziny do prawnuczka
Cytat:
Melduję się z porodówki . O 1.30 w nocy odeszły mi wody. Hanula bardzo chciała już przyjść na świat. Urodziła się o 10.20. Waga 2800g, 51 cm. Według usg jest z 36 Tc, więc wczesniaczek. Leży w inkubatorze przez dwie godziny, bo tak tu robią z wszystkimi wczesniakami.
Marta trzymam kciuki. Za Was kochane również. Całuję i pozdrawiam. Zaskoczona mamuśka "wrześniowa".
Aaaaa gratulacje!!

Chyba wyprzedziłaś Martę
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:40   #2517
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maluchna jak oceniasz drugi poród w porównaniu z pierwszym?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-19, 11:42   #2518
ania_mala
Zadomowienie

Maluchna gratulacje!odpoczywajcie teraz i cieszcie się sobą

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:42   #2519
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tak patrzę, że to dziewczynki tak się garną do wyjścia przed terminem.

Stary 2017-08-19, 11:46   #2520
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Maluchna a czemu 36tc? Termin miałaś na 10.09 więc mi wychodzi zaczęty 38?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości