|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 40
Czy to możliwe, że nie czuję plomby?
![]() Dziś (wczoraj) miałam zakładaną drugą w życiu plombę. Tą pierwszą wyczuwam bez problemu językiem. Natomiast tego dzisiaj plombowanego zęba po zejściu znieczulenia memłam i nic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do osób farbujacych włosy na dość odmienny kolor niż naturalny: jak często to robicie? Mam naturalnie brązowe włosy. Farbuję od pewnie ze 3 lat. Tylko do tej pory zawsze też na jakiś odcień brązu. Odrosty nie były aż tak widoczne. Farbowalam z raz na pół roku, ostatnio nawet znacznie dłuższą przerwę miałam i też nadal to jakoś wyglądało. A teraz zmieniłam kolor na blond po chyba 2 latach zastanawiania się i czuję się w tych włosach tak dobrze jak nigdy. Tylko tu już nie mam co liczyć, że z odrostem będzie to wyglądać w miarę dobrze. I nie wiem, na jak częste wizyty u fryzjera się nastawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Meravigliosa creatura
|
Pozaglądaj sobie w paszczę lusterkiem. Jeśli nie da się jednym, to kombinuj dwoma. Dobrze zrobiona plomba nawet nie powinna być wyczuwalna, tylko gładko "zlewać" z zębem. No i gdyby plomba wypadła, to pewnie czułabyś pod językiem dziurę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak kiedyś farbowałam na blond to niestety prosty trzeba było raz w miesiącu zafarbować... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
Gdyby ci wypadła to byś czuła dziurę wielkości krateru pod językiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2735 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Ja tez plombe czułam chyba tydzień bo byłam przyzwyczajona do wielkiej dziury. Potem przestałam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2740 | |
cat lady
|
Cytat:
Naturalny ciemny blond, jak farbowalam na czarno to raz na miesiąc było konieczne, bo wyglądało jakbym lysiala. Ciemny brąz teraz mam, ale farbuje odrosty na sredni i generalnie chodzę po 2 mies, bo się bardzo w oczy nie rzuca. Jak jest duża różnica kolorów i nie podoba co się efekt odrostu to co miesiąc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Polka Ogarniaczka
|
potrzebuję Waszej porady - mam dość dużo siwych włosów, w zasadzie w każdym miejscu na głowie... mam 26 lat i nie czuję się komfortowo z tym, że muszę często chodzić do fryzjera i farbować odrosty (że o cenach w Wawie nie wspomnę
![]() Mam już dosyć tej sytuacji i szukam rozwiązania - brązowych włosów mam jeszcze dość dużo, więc nie wiem jak to będzie wyglądać, gdybym porzuciła farbowanie. Z drugiej strony nie ważne, czy nosiłam ciemny/średni blond czy jakiś odcień zbliżony do naturalnego, to bardzo szybko widać te siwe ![]() najchętniej bym je ścięła na bardzo krótko i już ich nie farbowała, ale nie wiem jak to będzie wylądać, tym bardziej że pracuję w biurze i chcę wyglądać jak staruszka. Znacie jakieś dobre farby, które bym mogła jeszcze stosować, lub doradzicie mi czy warto je obciąć i dać sobie siana? ![]()
#2742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie jest odpowiedz na Twoje pytanie ale może Cie zainteresuje, widziałam w sklepach spraye chyba z loreala do maskowania odrostu, nie wiem na ile to fajne rozwiązanie ale może jakoś by pomogło? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Tak, tata kupił dx2 i guzik robi niestety.
![]() |
#2743 | |
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]() wiem o tych sprayach, ale efekt pewnie utrzymuje się do pierwszego mycia, czyli syzyfowa praca
![]() |
#2744 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czy syzyfowa praca mozna nazwac nalozenie sprayu, ktore trwa tyle, ile nalozenie lakieru na wlosy. To trwa kilka sekund. Widzialam na youtube i efekt faktycznie zadziwiajacy. Mysle, ze spokojnie moze to wydluzyc czas miedzy farbowaniami o dwa tygodnie (jesli nie nosisz wlosow spietych np w kucyk).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Polka Ogarniaczka
|
w takim razie spróbuję, boję się tylko czy uda mi się dobrać kolor do bazowego, który mam obecnie na głowie
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Leczenie kanałowe, grrr...
Miałam rozwalone dwie dolne szóstki, jedyne moje zeby leczone w życiu. (obie były plombowane ok 3-4 lata temu, z jednej wypadła plomba niedawno ale poza tym wydawało się że nic tam więcej się nie dzieje; druga mi się ukruszyła, potem jeszcze złamała, była próchnica, wyglądała paskudnie i myślałam że już koniec z nią). Poszłam do dentysty, u którego robiłam te plomby wcześniej, na nfz. Powiedział że ta w gorszym stanie jest do kanałowego leczenia, które będzie kosztowało 500 zł, albo mogę oczywiście wyrwać go na nfz. Co do drugiego zeba to oczyścił go, dał tam tlenek cynku bo jest tam głęboka próchnica, ale że on bedzie do zaplombowania. Na tej pierwszej wizycie zatruł mi tego zęba do kanałowego. Ja wtedy nie wiedziałam nic zupelnie o leczeniu kanałowym bo nigdy wcześniej go nie miałam, że są różne metody, mikroskop itp jeszcze mama mnie objechała że 500 zł to strasznie dużo :/ Ząb zatruty przestał mnie boleć, a zaczął ten z tlenkiem cynku, który nie bolał mnie wcześniej. :/ w miedzyczasie poczytałam trochę o leczeniu kanałowym, wychodzi na to że dentysta robi to "po staremu". na drugiej wizycie mówiłam że ten ząb co miał być tylko do plombowania mnie boli,stiwerdził że tak mogło się zdarzyć i ze on tez prawdopodobnie bedzie do kanałowego. ;/ no ok pogodziłąm się z tym, ale tego nie będę już robić u tego dentysty (to nie jest u mnie w mieście, dojazdy zajmują mi za dużo czasu a po trzech wizytach tej drugiej szóstki-kanałowej nie mam nadal skończonej, więc dzięki), tylko u mnie w mieście, więc to już pomijam. pytanie mam o tego zeba którego już lecze kanałowo (zapłaciłam juz 300 zł z 500 więc chce go skonczyc u tego dentysty...bo na kolejnego juz mnie nie stać zwłaszcza w obliczu wizji kanałówki drugiego zęba), do tej pory miałam 3 wizyty: 1. zatrucie, 2. założenie *czegoś* dezynfekującego. 3. na której miało być to kończone (ale miedzy 2 i 3 wizytą były prawie dwa tygodnie przerwy bo dentysta miał urlop) ponowne założenie jakiegos dezynfekującego cuda "dla bezpieczeństwa" bo była długa przerwa. ide teraz w srode i mam konczyc tego zęba. jednak jak czytam o leczeniu kanałowym to trwa ono podobno kilka godzin a ja na tych trzech wizytach nie byłam łącznie godziny. :/ do tej pory nie miałam zrobionego rtg, upominałam się o nie dwa razy, dentysta skrzywił się jakbym oczekiwała cudów od niego i mnie zbył, że oczywiście bedzie robił zdjęcie. tylko kiedy? gorsza kwestia jest taka, że po drugiej wizycie i założeniu czegoś deyzjfekującego pierwszy raz ząb mnie nie bolał i myslalam ze wszystko jest na dobrej drodze, po tej trzeciej wizycie niestety czuję dziwny ból tego zęba kiedy się gwałtownie pochylam, jakby mi tam coś napływało ![]() przepraszam że tak długo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na pierwszej wizycie mialam robione RTG. Na tej podstawie dentysta widzial, ktore zeby sa do leczenia. Z dolnej czworki odpadla mi plomba i tez mnie nie bolal, poprosilam, zebysmy zaczely od tego zeba, krotko powiercila i stwierdzila, ze zab jest do leczenia kanalowego. 1. Wizyta: znieczulenie, wiercenie w zebie, czyszczenie kanalikow takimi dlugimi iglami, ale bez maszyny, w reku. Nalozenie leku na zeba, zalozenie prowizorycznej plomby (fleczer zdaje sie). Jak przyszlam do domu to bardzo bolalo przez jeden dzien. 2. Wizyta: znieczulenie, sciagniecie fleczera, czyszczenie kanalikow iglami, nalozenie leku, zalozenie prowizorycznej plomby. 3. Wizyta. To samo co na drugiej PLUS wiercenie taka maszyna z iglami w kanalikach, RTG tylko tego jednego zeba. Jak zdjecie z RTG przyszlo to zalozyla plombe na kanaliki. Na to znowu prowizoryczna plomba na zab. Caly czas pyta sie mnie, czy zab jest spokojny, czy nie bolalo itd. 2 tygodnie po trzeciej wizycie bylam znowu u dentysty ale ona stwierdzila, ze to jeszcze za wczesnie na zalozenie plomby, ze jeszcze poczekamy. Ja sie akurat ciesze, ze tak jest to rozlozone w czasie, bo przynajmniej bede miala 100% pewnosci, ze wszystko jest ok i ze po kilku miesiacach nie trzeba bedzie znowu zeba otwierac. Teraz jest na urlopie i 24 mam kolejna wizyte, mam nadzieje, ze wtedy dostane juz plombe na zab. Czy brzmi to podobnie do twojego doswiadczenia? Wydaje mi sie, ze RTG przed zaplombowaniem kanalikow jest konieczne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Konto usunięte
|
aż takich przygód nie miałam, ale też swoje z sadystami na nfz przeszłam. nigdy więcej. tylko prywatny, sprawdzony, dobry dentysta. na zębach nie ma co oszczędzać, bo później trzeba wywalić x razy tyle, o bólu nie mówiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Polka Ogarniaczka
|
nie no, jak idę to odrosty i resztę, ale u nasady głowy spłukuje się bardzo szybko i tam widać te siwe włosy
#2752 | |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7642355 6]aż takich przygód nie miałam, ale też swoje z sadystami na nfz przeszłam. nigdy więcej. tylko prywatny, sprawdzony, dobry dentysta. na zębach nie ma co oszczędzać, bo później trzeba wywalić x razy tyle, o bólu nie mówiąc.[/QUOTE]
No właśnie jak to jest tak właściwie... Mój mąż ma bardzo zniszczone zęby, był chyba u wszystkich dentystów w naszym mieście gdzie zostawił swego czasu majątek. Ostatecznie skończył właśnie u tego dentysty co teraz byłam i on mu jakoś uratował zęba, który był wg innych do usunięcia... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
czy miałam czyszczone kanały cieżko mi własnie powiedziec bo nic takiego nie czułam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Konto usunięte
|
Jak zrozumiec H-Index, ktory jest przedstawiony tutaj: http://www.scimagojr.com/journalsear...156418&tip=sid ?
Jestem przyzwyczajona do rankingow, w ktorych czasopisma naukowe oznaczane sa od A do F, wlasciwie licza sie tylko te, ktore oznaczone sa jako A, B i ewentualnie C. Ale tego czasopisma, ktore zawarlam w linku, nie ma w zadnym z tych rankingow, znalazlam tylko wlasnie ten H-Index. Czy mozna to jakos przeliczyc? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a opinie na znanym lekarzu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepszym wyjściem będzie dla Ciebie nauczenie się samodzielnego farbowania - chodzi o odrosty, więc to niewielka filozofia. Ja nie mam jakichś mega zdolności manualnych (np. nie umiem sobie robić za bardzo fryzur, nie umiem narysować kreski eyelinerem w pędzelku), ale od tych paru lat sama farbuję włosy. Nie wyobrażam sobie zostawiać co 3-4 tygodnie ponad 100 zł u fryzjera. Poza tym z tego co piszesz, to słabą farbą Cię farbuje, skoro się wypłukuje (może to jakiś Colorans czy inne zmywalne po 25 myciach cudo?). Polecam farby Loreala, te farby farby - Excellence, Preference. Odkąd nimi farbuję, nie mam splątanych włosów (zdarzało się jak farbowałam Garnierem, ale może to przypadek), ludzie chwalą jakie są lśniące i grube. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;7642547 6]Jestem niewiele starsza od Ciebie i mam siwe włosy chyba od 20. roku życia. Nie wyobrażam sobie nie farbować - ok, są takie alternatywne dziewczyny, natura i te sprawy, ale ja jak widzę młodą buzię i siwe pasma, to mam myśl, że ta siwizna jednak trochę urody odbiera i czemu po prostu się nie pofarbować (wiem, nie każdy musi, wiem).
Najlepszym wyjściem będzie dla Ciebie nauczenie się samodzielnego farbowania - chodzi o odrosty, więc to niewielka filozofia. Ja nie mam jakichś mega zdolności manualnych (np. nie umiem sobie robić za bardzo fryzur, nie umiem narysować kreski eyelinerem w pędzelku), ale od tych paru lat sama farbuję włosy. Nie wyobrażam sobie zostawiać co 3-4 tygodnie ponad 100 zł u fryzjera. Poza tym z tego co piszesz, to słabą farbą Cię farbuje, skoro się wypłukuje (może to jakiś Colorans czy inne zmywalne po 25 myciach cudo?). Polecam farby Loreala, te farby farby - Excellence, Preference. Odkąd nimi farbuję, nie mam splątanych włosów (zdarzało się jak farbowałam Garnierem, ale może to przypadek), ludzie chwalą jakie są lśniące i grube.[/QUOTE] albo poproszenie koleżanki o pomoc, mi też "szkoda" wydawać tyle za farbowanie u fryzjera więc maluje mi Tż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Polka Ogarniaczka
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;7642547 6]
Najlepszym wyjściem będzie dla Ciebie nauczenie się samodzielnego farbowania - chodzi o odrosty, więc to niewielka filozofia. Ja nie mam jakichś mega zdolności manualnych (np. nie umiem sobie robić za bardzo fryzur, nie umiem narysować kreski eyelinerem w pędzelku), ale od tych paru lat sama farbuję włosy. Nie wyobrażam sobie zostawiać co 3-4 tygodnie ponad 100 zł u fryzjera. Poza tym z tego co piszesz, to słabą farbą Cię farbuje, skoro się wypłukuje (może to jakiś Colorans czy inne zmywalne po 25 myciach cudo?). Polecam farby Loreala, te farby farby - Excellence, Preference. Odkąd nimi farbuję, nie mam splątanych włosów (zdarzało się jak farbowałam Garnierem, ale może to przypadek), ludzie chwalą jakie są lśniące i grube.[/QUOTE] dzięki ![]()
Edytowane przez antonina_bielska Czas edycji: 2017-08-19 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu wmasowuję farbę wszędzie od skóry głowy, trzymam zalecany czas i działa. Tył głowy tak naprawdę widać tylko w kucyku i do praktycznie tę dolną linię. Słyszałam, że od tyłu powinno się zaczynać nakładanie farby, ale ja zawsze jadę od skroni i przedziałka, bo w tych miejscach najbardziej widzę siwe włosy. Czasem mamę prosiłam o farbowanie. Siostra parę razy mnie farbowała, ale nie miała cierpliwości i chyba przez to robiła tak zamaszyste ruchy, że potem miałam powyjeżdżane farbą na czole itp. A farbuję na bardzo ciemny kolor. Ex TŻ to już w ogóle zdolności takich nie miał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.