|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
Oj matma ...
U mnie do poprawy matmę miało bodajże 5 osób. Jednej już wstawiła kosę na koniec (cały rok pyskowała i myślała, że jej to ujdzie płazem,a w dodatku już raz nie zdała), dwie osoby poprawiły,a dwie nie i będą jeszcze raz podchodzić ... Ale z tego co ich znam to nie poprawią. Oj coś czuję, że się przerzedzi w klasie w tym roku
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni test napisalam na 2
Ciesze sie
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje oceny to 3 gole paly i dwoja.. W srode pisze kolejny test z algorytmow- to co sie uczylam na korkach. Choc ten co ostatnio zaliczylam tez to byly algorytmy
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któraś z Was była zainteresowana materiałami, książkami, repetytoriami z historii, wosu i polskiego, to mi jeszcze sporo zostało, nie traktujcie tego jako reklamę, po prostu mówię, że mam zbędne i chętnie się tego pozbędę (
)Dziewczyny, nie przejmujcie się tak ocenami, z doświadczenia wiem, że druga klasa jest najgorsza, pod względem nauki, przynajmniej ja miałam pełno pierdołów typu WOK, PO, w ogóle większość przedmiotów, które zniknęły w klasie trzeciej Neszikaa ja też zrobię wszystko, żeby za rok dostać się na medycynę Wszystko, wszystko
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Nija - uda sie nam, napewno
Dla mnie druga klasa jest o wiele łatwiejsza od pierwszej Jakby... ucze sie mniej, a oceny lepsze ![]() Ilonko - gratulacje
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie również druga klasa jest łatwiejsza
![]() Chociaż w pierwszej klasie uczyłam sie w innym liceum,niby poziom ten sam,ale tutaj czuję taki luz,wystarczy odrobina chęci. A w tamtym lo, nawet wykuta na 100% bałam się, że dostanę kosę Ale to raczej wina n-elów, którzy potrafili nawet za porządny referat postawić kosę, chyba się minęli z powołaniem ![]() Wszystkim życzę udanego weekendu (chociaż wiem, że nie wszyscy piątek mają wolny) i naładowania akumulatorów bo na następne długie wolne trzeba chyba poczekać do wakacji
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ilona, gratuluję Ruszyło do przodu Oby tylko tak dalej ![]() U mnie też lepiej jest w tej klasie, może nie mniej nauki, ale mam lepszy podział godzin No i o jedną godzinę mniej w tygodniu Niestety w tym roku kończymy aż 7 przedmiotów i trzeba się mocno starać o dobre oceny na koniec roku
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
ksh - aż 7! woooow, u mnie tylko 5 ;(
Dziewczyny mogłybyscie polecic jakiesdobre vademecum do biologii? Zstanawiałam sie nad vademecum Ewy Pyłka-Gutowskiej (Oświata), może któraś z was miała z nim styczność?
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez by sie to vademecum przydało, bo to moje z grega jest dobre ale na podstawe
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Z grega mam repetytoria do chemii, fizyki i średnio mi sie podobaja. Dlatego do biologii chciałabym coś innego
Czytałam tez ze Biologia - Ville jest dobra (cały material wjedenj ksiazce) ale 145 złotych to troche przesada...
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Co do repetytorium to ja Wam niestety nic nie poradzę , moja przygoda z biologią jest już prawie ze skończona
![]() Rzeczywiście dużo kosztuje A moze uda Ci się znaleźć w internecie jakieś używane wydanie?
|
#643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i rok temu WOK mi odpadł niektórych przedmiotów będę miała mniej godzin w tygodniu, ale więcej godzin przedmiotów z rozszerzenia, także w zasadzie w szkole będę i tak dużo siedzieć. bolesne to, nie powiem. zwłaszcza jak w innych liceach w mieście odpadają ludziom przedmioty zbędne. no ale siatka godzin w mojej szkole jest beznadziejna. nie rozumiem np. dlaczego w ciągu 4 lat mamy w sumie 4h fizyki, a rozszerzenia z niej nie mamy, a klasa humanistyczna ma tylko 3.![]() z tym że fakt, że większość nauczycieli w drugim semestrze 3 klasy całkiem odpuszcza i przepisuje ocenę z semestru Cytat:
![]() może mi któraś polecić jakiś dobry tusz do rzęs?
|
|||
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
A ta biologia Ville to nie jest to samo, co oferują na allegro za ok. 25 zł?
Pytam bo sama nie wiem, a wydaje mi się, że byłoby dobre uzupełnienie książek Operonu - bo na takie się zdecydowałam ![]() Linki do Ville: http://allegro.pl/item365630572_villee_biologia.html http://allegro.pl/item366435171_clau..._biologia.html http://allegro.pl/item366617960_biol..._a_villee.html http://allegro.pl/item369791332_vill...rda_lodz_.html
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
145 zł??
O w cholere.Sydunia Ja mam Maybelline Volume Express Curved Brush i jestem z niego bardzo zadowolona Nija Też mam książki z operonu I jak historia mi idzie kiepsko i wogole nic sie z tego nie naucze tak z biologi odwrotnie
|
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Nija - chyba tak, ale spojż na datę wydania: lata 70... Część informacji może być trochę nieaktulna teraz, prawda? Nowa, uaktualniona wersja wygląda tak:
http://www.booknet.com.pl/ksiazka.php?id=16318&biologia http://www.nokaut.pl/szukaj/biologia-ville.html sydunia - ostatnio miałam tusz do rzęs z Avonu - color trend czy coś takiego, tzn. moja mama miała, ale bardzo go sobie chwalę
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam vademecum maturalne 2008 z biologii wyd. Operon (E.Holak, L.Hoppe, W.Lewiński, I.Lipka, B.Ruda-Groborz) i baaaardzo sobie chwalę. Większe działy są oddzielone kolorami, praktycznie wszystko jest w tabelach, są rysunki itp. Wszystko ładnie 'widać' jak to się mówi
To vademecum poleciła mi moja nauczycielka z biologii mówiąc że inni nauczyciele też z tego korzystają (tak jak i ona co zauważyłam). W księgarniach dość trudno je dostać (bynajmniej u mnie, pytałam w 4 księgarniach i nic). Kosztuje coś ok. 55 zł, ale ja zamawiałam na allegro i zapłaciłam coś ok. 47 zł ![]() Sydunia ja używałam ostatnio Oriflame wonder lash, teraz używam Maybelline great lash mascara. W gruncie rzeczy ta ostatnia nie jest taka zła, ale już jej raczej nie kupię..muszę nadal szukać ideału
Studentka Fizjoterapii. Świeżynka. Edytowane przez effectt Czas edycji: 2008-05-23 o 11:31 Powód: dopisek |
|
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może dlatego że już sie przyzwyczaiłam ze w liceum jest dużo wiecej nauki niż w gimnazjum .. u mnie tylko 3 dziewczyny zamierzacie sie uczyć w wakacje ;|? bo mi sie nie bardzo chce .
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Angelka, ooo tak ... Zamierzam wykorzystać wakacje jak najlepiej
Żeby nie dać się całkowicie pochłonąć słówkom czy gramatyce ![]() A na studiach to podobno jeszcze mniej nauki niż w liceum Mi mama zawsze powtarza, że człowiek jest najmądrzejszy w liceum, bo wtedy ma wiedzę z wielu dziedzin, a nie tylko wyspecjalizowaną jak na studiach ![]() Właśnie właśnie Szykujecie coś dla mam na ich święto?
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
POlecam superShocka z Avonu Nie skleja i daje dlugie i grube rzesy. A mam naprawde marne
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku kończę tylko 3 przedmioty
Ale zawsze lepsze to niż nic ![]() Na wakacjach planuje powtórzyć gramatykę, słówka z angielskiego, przeczytać zaległe lektury, których nie chciało mi się przeczytać w roku szkolnym Trzeba wakacje wykorzystać Trochę na zabawie, ale też trochę na nauce ![]() Eh kompletnie nie mam pomysłu co dać mamie- kwiatki oklepane, kartki też Może coś do poniedziałku wymyślę ![]() Dziewczyny jak u was jest z tym strajkiem nauczycieli we wtorek? Bo my nie idziemy do szkoły, a szkoła będzie zamknięta mimo że nauczyciele będą w niej siedzieć Z jednej strony nie jestem za tym strajkiem, ale dodatkowym wolnym dniem nie pogardze
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtorek wolny ![]() Nauczyciele mowili sami ze zaluja ze strajk tylko 1 dzien trwa ![]()
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
u mnie niestety nigdy nie strajkowali i we wtorek też nie zamierzają
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja sie przylaczam, matura za rok
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
witamyy
Masz już jakies konkretne plany co do matury? I tego co potem
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Neszikaa szlam do LO z zamiarem studiow medycznych, teraz jednak coraz czesciej mysle o psychologii, albo o roli nauczyciela (bo duzo wolnego maja)
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
U nas we wtorek strajkują także wolne się zapowiada
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas niestety nie
![]() A tak serio, to boje sie tej matury, bo kompletnie nie wiem co mam zadawac! I na jakie studia isc! Nic nie wiem.. Ojoj.. Kurcze.. spac mi sie chce
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Plameczka
Czy mi się dobrze zdaje, że ja Cię pamiętam z wątku o diecie MŻ-WR?
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

Jakby... ucze sie mniej, a oceny lepsze

A moze uda Ci się znaleźć w internecie jakieś używane wydanie?
no i rok temu WOK mi odpadł