|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
|
|
|
|
#2912 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
No i leżaczek tiny love, także tego ![]() A co do pogrubionego to nie wierzę w zabobony, ale sama czekałam do tego 12 tygodnia Jak z dzidzią wszystko dobrze to szalej, bo tak na raz to kilka tysi się pewnie zbierze, a znowu takie zakupy zimą też mogą być niewygodne. Mam nadzieję, że we wrześniu się dowiem jaka płeć, to poszaleję z ubrankami
Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-08-19 o 14:31 |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała już powoli kupować, ale nie wiem co bo nie wiem co mam czy chłopca czy dziewczynkę. Myśle że po wakacjach we wrześniu ogarniemy pokoik. Będzie miętowy, tylko później dodatki lawendowe albo granatowe.
Dużo fajnych pomysłów jest na Printerest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
Witam również nowe mamusie😊,
U nas pogoda się zepsuła jest 19 stopni i niedawno się rozpadło.. podobno już się jesie zbliża na całego.. brr😕. Ale ma też to swoje plusy bo coraz bliżej do lutego.. 😉. Ja już mam ogarnięte mieszkanie, pozmywane podłogi, musiałam to wykorzystać bo dziś wybitnie dobrze się czuje..a zazwyczaj sobote mam wyjęta z życiorysu.. Jeśli chodzi o libido to też już kiedyś pisałam że u mnie w ciazy poszło w górę, jest lepiej niż przed 😉zobaczymy czy tak do końca będzie. Mnie też już kusi kupic jakieś ciuszki. Ostatnio w smyku widziałam takie mega przeceny ale opanowałam się bo po pierwsze nie znamy płci.. A po drugie postanowiłam poczekać do usg polowkowego czyli gdzieś tak około końca wrzesnia się wezmę za wyprawke😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
analizowałam nawet składy mokrych chusteczek... Ale przyznaję się do tego tylko anonimowo, jak mnie ktoś z rodziny pyta czy wiem co będę kupować to mówię ''nieee jeszcze tyle czasu...'' ![]() A ostatnio Teściowa mi mówiła że po co kupować wózek teraz, zawsze się kupowało dopiero jak już się dziecko urodziło... Tak, ale chyba 50 lat temu... Jak ludzie wierzyli w dziwne zabobony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez whtvrwhtvr Czas edycji: 2017-08-19 o 15:12 |
|
|
|
|
#2916 |
|
Przyczajenie
|
Mam tak samo !!! Chociaz zaczynam nabierac dystansu do EKOwychowania... Przepraszam jesli kogos uraze ale ... Pampersy wielorazowe, pranie w stylu eko - kasztany? , chusta zamiast wozka, brak chemi tylko maczka, podmywanie wylacznie w zlewie ... itd itd Absolutnie nie dla mnie ...
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to normalne trzeba ten szał przeżyć to jedyne niepowtarzalne uczucie! Też analizowalam wszelkie składy teraz co nieco pamiętam i tego się trzymam ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2918 |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Natalqmm tez mam takie podejście żeby nie przesadzać w tym temacie. Chusteczki dla małego używałam pampersa nic mu nie było. Wiem ze nie ma najlepszego składu ale wypróbuje na dzidzi a jak się nie sprawdza to kupię delikatniejsze. Prac zamierzam w normalnym "dorosłym" proszku razem z naszymi ubraniami tak jak przy młodym i płukać w lenorze sensitive. Prasowałam ubranka tylko na pierwszy raz, po co aż tak ograniczać bakterie które i tak są dookoła na kurtkach, podłodze, nie da się przed tym uciec, ale szanuje odmienne zdania i to ze ktoś lubi mieć wszystko eko i sterylne
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-08-19 o 15:25 |
|
|
|
#2919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I zawsze mi żal syna ale myślałam ze może się odpieluchuje to nie kupiłam na ten rok i szkoda, bo jednak nie odpueluchowal się. A maka ziemniaczana jest dużo lepsza na tyłek od sztucznych zasypek ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- moj syn od początku na jakichś chusteczkach z biedry, dla drugiego chce coś lepszego do tylka |
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w deszczowy dzień
coraz więcej nasJesteśmy z mężem u mojej mamy, padam bo wypralam i wyprasowalam wszystkie firany, a mąż umył okna od rana zbierało się na deszcz i właśnie luneło.Za mIesiąc przeprowadzamy się do nowego domu więc już w przyszlym tygodniu ruszamy z zakupami budowlanymi a później dekoracje ![]() Ja jakoś nie mam ciśnienia na wyprawkę dla synka, zacznę w październiku. Jakoś teraz wydaje mi się za wcześnie. Czy wydam tą kasę teraz czy później to bez różnicy, chociaż będę pewniejsza wyborów ![]() Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2921 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Przyczajenie
|
kazda mama ma wlasny swiatopoglad ... Ja, osobiscie jakos nie kupuje tego. Chociaz tez zaczyna mi sie zapalac lampka co jest rzecziwiscie dobre ( jak np sudocrem - w moim swiatku) a co z chemii, kosmtyki to tylko pompowane produkty. W De na kazdym kroku pompuja np kosmetyki Weleda. Sa one drogie - w stylu 12Euro za 30g tubke kremu. Kupilam na probe i co ... zel zostawia zolty osad w lazience - brodzik szorowalismy 3 dni chlorem zeby domyc. JAkosciowo tez, bez Reweli.....
|
|
|
|
#2923 |
|
luckygirl
|
Lepszy od sudocremu jest ponoć bephantem czy jak to sie tam pisze.
A my nie pojechaliśmy na zakupy. Tylko jesteśmy na sorze... spokojnie ze mna nic nie jest, ale z kimś nam bliskim. Nie chce nic pisać na ten temat. Powiem tylko, ze służba zdrowia ssie! |
|
|
|
#2924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciagle się kłócę z mężem to i godzić się trzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sudocrem jest bardzo kiepski... Jak nie ma odparzeń to zielony linomag jest super, na jakieś grubsze sprawy to bepanten właśnie Dziewczyny ja już to kiedyś pisałam i się powtórzę. Nie róbcie zapasów kosmetyków/ chusteczek/ pampersow z jednej firmy. Może się okazać że np Waszemu dziecku nie służy coś i potem trzeba wyrzucać. U nas np nie sprawdziły się pampersy premium care i chyba 4 opakowania musiałam rozdać. Tak samo czytajcie składy. Wiecie że chusteczki mokre z pampersa mają w składzie kwasek cytrynowy? ja bym nie chciała mieć tylka kwaskiem wycieranego. Dobry skład maja chusteczki rosmanowe (ale tylko Calendula i Extra Sensitive)
|
||||
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
Ja też czekam jeszcze z zakupowym szałem dla Maluszka ☺ teraz przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania, więc inne zakupy robimy 😄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2926 |
|
luckygirl
|
Alloffkowa my ostatnio wydaliśmy tyle w ikei, ale kupiliśmy rzeczy, ktore były bardzo potrzebne, jak noże, zmiany pościeli itp
ale bolał Właśnie, to ze sudocrem jest kiepski tez słyszałam. Trzeba bedzie testować
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syfocrem ma ogółem kiepski skład i słyszałam że np dziewczynkom zakleja wejście do pochwy i są problemy ☹️ ja mieć to mam, ale użyłam może ze 2 razy... My chcemy kupić już łóżko nowe dla córeczki, komodę dla noworodka i tak się zebrało... |
|
|
|
|
#2928 |
|
Przyczajenie
|
Ikea tez jest na mojej liscie popularnym punktem
wanienka,reczniki, otulacze, poscielowe sprawy no i oczywiscie ramki, komody itd itd Moze y cos jeszcze must have z Ikea macie?
|
|
|
|
#2929 |
|
gotowa do działania
|
A które maja w składzie kwasek? Bo kupiłam te białe sensitive
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo muszę ręczniki dorzucić do listy?? Mają super te dla dzieci z kapturkiem
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Przyczajenie
|
nooo ta nowa seria z pudrowym kapturkiem petarda
|
|
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
Ja przeczytałam wszystkie analizy na blogu srokao i w zasadzie to - z małymi wyjątkami, w ciemno można brać babydream rossmannowe i HIPP, mam nadzieję że to nadal aktualne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My stosujemy kosmetyków hipa od początku- oprócz kremu na odparzenia i jesteśmy zadowoleni No i chusteczki to z babydream albo calendula albo extra sensitive bo hippa sporo droższe są
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Konto usunięte
|
Ja staram się żyć zdrowo od jakiegoś czasu to i dla dziecka chcę kupować bardziej świadomie niż poprzednio, im mniej syfu tym lepiej, mamy go wystarczająco w powietrzu i jedzeniu
|
|
|
|
#2935 |
|
luckygirl
|
W rezultacie kupiliśmy dywan do salonu, a raczej dywanik i słoiki na makarony w agatameble
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja Wam dziewczyny zazdroszcze wlasnych mieszkan
My mieszkamy z tesciowa. Mamy jeden pokoj w mieszkaniu. Generalnie jest spoko, ale jednak zyjemy na jej zasadach. Ciekawe jak to bedzie po porodzie. No i najbardziej jestem ciekawa czy wyprawi urodziny pod koniec lutego jak zawsze. Jakos sobie nie wyobrazam zeby wszyscy mi zagladali do dziecka zaraz po porodzie a o swoim samopoczuciu to nie wspomne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2937 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ojoj! Z moja tesciowa bysmy sie chyba pozabijaly. MAm masakrycznego pecha. Przepraszam ze tak brzydko ale BABSKO przyjedzie do nas na 4 dni raz, na 2 lata i tak nas pokloci ze szkoda gadac. Teraz byla wiosna i brala sie za wychowywanie naszego psa ( w jej rozumieniu wychowanie - to strzal na dupsko za posikiwanie u Yorki). Zdaje sobie sprawe ze nie jestem perfekcyjna Pania domu jak Rozenek. Nasz dom jest nieidealny ... ale to nasz dom. W rzeczywistosci Moj mowi ze jestem o wiele bardziej ogarnieta od jego Matki mimo, iz ona zawodowo nigdy nie pracowala. Ja niestety w normlanym rytmie jak kazdy czlowiek pracuje po 40 a czasem i wiecej godzin tygodniowo.... Coz ... juz slyszalam te wszystkie madrosci o wychowaniu dziecka typu strzal na tylek to nie przemoc itd itd. MASAKRA!!!!!! A u Was jak to sie w rytmie codziennym sprawdza? Mocno wam MAmuska dokazuje? ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() Ale Hip brzmi spoko |
||
|
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
Natalqmm ciekawe czy jej mąż tez strzelał w tyłek jak go nie słuchała.
Ja nadal czekam na pozwolenie na budowę. Od marca. W tygodniu mamy niby już dostać... |
|
|
|
#2939 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wlasnie w tym problem , ze dla niej to norma. Mojego bila jako dziecko i to tak konkretnie ![]() ![]() ![]() No to lada chwila ruszacie z domkiem z kopyta? |
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moją mame też średnio co dwa lata widze i ona chyba jest by polar albo coś w tym stylu bo zdrowy człowiek nie odstawia takich szopek. Nawet nie chce aby do dziecka przyjechała bo będzie sajgon. Już przez Skype się wymądrza. Jest przeciwniczką chust i taki mi wywiad dała jak powiedziałam że mi się podobają że szkoda gadać albo do imion nam się wtrąca . Mojego męża chyba nie lubi chociaż nigdy tego wprost nie powiedziała. Zawsze jednak mu dogryza. Za to moja teściowa super jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

w ktorym mam dokladna liste co kupuje z dzialami typu apteka , kapiel, meble itd itd. Szaleje troche na tym zwolnieniu cale dnie sama w domu. Ale powoli mam takie cos, ze bardzo chcialabym ruszac - nie oszukujmy sie kosztuje to wszytsko naprawde sporo. Choc, z drugiej strony boje sie ... Mam takie jakies wrazenie ze po 10 tyg mamy niby juz pewnosc, a drugi taki punkt to 20/21 Tyg ciazy. Co o Tym sadzicie?
No i leżaczek tiny love, także tego

od rana zbierało się na deszcz i właśnie luneło.

juz nie jem kanapki, a specjalnie poszłam po moje ulubione bułki.
w 1 trymestrze spodziewałam sie tego ale to dalej nie mija
ciagle się kłócę z mężem to i godzić się trzeba
ja bym nie chciała mieć tylka kwaskiem wycieranego. Dobry skład maja chusteczki rosmanowe (ale tylko Calendula i Extra Sensitive)