|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() A z ziajka i jeszcze jedna mascia z gemini to mi sie nie podoba, ze sa takie geste. Purelan tez tak? 1503132893956.jpg1503132893956.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Wtajemniczenie
|
Mala pobudki i na jedno i na drugie😑
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Samantha ,Mala na fb sa fajne grupy chustowe i tam Wam wszystko laski napisza doradza itp a przy okazji mozna dorwac chusty w dobrej cenie😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1113 |
Wtajemniczenie
|
Hej, melduję tylko, że żyjemy.
![]() ![]() Morelka, myślę o Was i trzymam kciuki za pomyślne usg brzuszka. ![]()
#1114 |
Wtajemniczenie
|
Cashmere a cos bierzecie na to ulewanie? Co wlasciwie jest Przemusiowi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1115 |
Zakorzenienie
|
MAŁA zobacz tu, wszystko fajnie wytłumaczone
![]() https://littlefrog.shop/pol_m_Warto-...husty-334.html
#1116 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Morella mój starszy synek mial skaze bialkowa . Objawialo sie to wlasnie chlustajacymi wymiotamy. Jakby ktos z weza strażackiego lal. Oprocz tego na usg mimo dawania sab simplex wyszlo ze jelita Bartusie byly calutenkie w gazach. Na szczescie odpukac w niemalowane mala nie daje nam wcale popalic ,w nocy je 3 razy po 2-3 minuty. Teraz dopiero sie obudzila a spala od 8 ![]() D*pa duza jakby miala niedosc ze kupe w jednym pampersie to jeszcze ze 3 dodatkowe :-/ mam nadzieje ze szybko zleci te 6 tyg. Co do brodawek to ja polecam po pierwsze przez 8h nie karmic ta mocno spekana brodawka zeby sie troche zregenerowala ,odciagac do uczucia ulgi. A poza tym muszle laktacyjne. Poczytajcie o nich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
MerDer 4ever
|
Agg gdzie sie podziewasz?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ta mustela to.myślałam że takie wkładki, bo czytałam o nich w internecie. Dobry był ten krem? Edit: teraz sprawdziłam ze mi się firmy pokręcily i te nakładki to były nursicare a nie mustela ![]() Faith ja teraz więcej daje małemu tę zdrową pierś i już mi się ciągle twarda robi, muszę trochę odciągać, bo przez nakładkę ciężko mu leci to mleko i boję się że jakbym w ciągu dnia tylko jedną piersią karmiła to potem by mi się jakiś zastój zrobił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez Jon_Snow Czas edycji: 2017-08-19 o 10:57 Powód: 7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ile ma cm? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was szczepi na pneumokoki refundowane czy wszystkie płatne? Ile robicie odstępu między 1 szczepionka a rotawirusami ect?
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
Aggs
No witaj ![]() Chilli Oby szybko im te pobudki się znudziły, położna mi.poleca odciągnąć pokarm i z butli dac raz w nocy, szybciej zje i szybciej syty będzie, wiec może dłużej pośpi... ale jakoś mi.nie pp drodze do laktatora :/ Cashmere Dzięki ![]() Faith To super, ze malutka taka grzeczna ![]() Morelle Ja jeszcze nie wiem czym.zaszczepić... może sie skuszę na te na NFZ nie.wiem :/ Chciałbym aby ktoś mądry mi.powiedział co będzie dla niego najlepsze . My na spacerze Tymon bawi sie z koleżanką, Hugo troszkę marudzi i.kilka razy sie budził, ale śpi niby:/ ciekawe jak.na niego wpływa taki przerywany sen...? Ogarnełam.tych moich chłopaków dziś, jeszcze jak uda mi się z obiadem to będzie super. Też macie wrażenie, że każdy dzień jest taki sam? Muszę się jakoś zresetować... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1121 |
Wtajemniczenie
|
Ja szczepie pneumo na nfz +6w1 plus meningo te za 170 zl i rotawirusy
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda - fajna bluzka i koszula. 3mam kciuki, żebyś dopięła sie w biuście.
Ja zamówiłam 5 koszul na Zalando, wszystkie w rozmiarze wiecej, czyli M. Dwie są dobre, w pozostalych zapne sie w biuście, ale słabo leżą - albo są za duże, albo zbyt masywnie w nich wyglądam. Morelle - dobrze, ze w miarę cało wyszłaś po upadku ze schodów i całe szczęście ze nie trzymałaś Pestki. Oby Pestka juz wiecej nie miała takich wymiotów. Dobrze, ze zauważyłaś to odwodnienie. Samantha - kilka minut cwicze ten mięsień poprzeczny. Poki co raz dziennie, można by i 2x na dzien, ale z tym czasem tak ciezko. Współczuje tego wyjścia narządów, odważna jestes ze dotknęłaś. KociaMatka - moze da sie poprawić to przystawianie małej zeby nie raniła brodawek? Albo kilka dni pokarmic w nakładkach zeby sie wygoniły? Z wedzidelkiem u was ok? Słodki synek. Samantha - Z chustą nie doradzę - ja sie nie orientowałam jakie są tylko kupiłam poleconą przez koleżankę. Pasiaki są łatwiejsze do nauki niż całe gładkie bo widzisz którą cześć naciągasz. Co do karmienia butlą - zrob tak, zeby było dla was dwojga jak najlepiej - ty jestes tak samo ważna jak synek. Ja tez sobie flaków nie wyprówam. Mała! Odnośnie koloru kupy - ostatnio jak jadłam kanapkę z masłem orzechowym to mi sie z kupą Klaudii skojarzyło, fuj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mikser wyprobuje, nie mialam z miską nigdy, zawsze ręczne tylko. zobaczymy.. a starszak bujał kołyską b.skutecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas też farbują jak kurkuma ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
planujemy te wyjazd nad morze we wrzesniu - moze tam sie troche zresetuje. Morele - ściągaj te obcasy!! malo wam problemow z pestka, jeszcze Ty z gipsem skonczysz ![]() a szczepić nie zamierzam na ani na menigokoki ani pneumokoki ani rotawirusy. wiem ze pneumo są teraz obowiazkowe, no ale co mi zrobią jak sie nie zgodze na to jedno? my jutro jedziemy do kuzyna męża na wieś. bedzie cale jego kuzynostwo - 5 osob, kazdy z żoną/męzem i przynajmniej dwójką dzieci. zalatwimy tym sposobem jednorazowo ogladanie Eryka ![]()
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-08-19 o 12:14 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My szczepimy 6w1 (Infanrix Hexa) i płatną na pneumokoki. Na rotawirusy nie szczepimy, bo dla mnie, to trochę jak szczepienie na przeziębienie i specjaliści, z którymi rozmawialiśmy też się raczej ku temu skłaniają. Po 6. miesiącu włączymy meningokoki (Bexsero). A pierwsze szczepienie planujemy po 8. tygodniu w zależności od tego jak będzie przybierał. Chcemy dać mu trochę czasu na odbicie trudnych początków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Morelle - czego człowiek dla dziecka nie zrobi
![]() Mam nadzieje ze się wyspalas? Ja od porodu śpię powyginana na stresie z brzezku łóżka . Mam dość krolewicza w moim łóżku. Cashmere- nie obstawiam kupna z Pl bo pewnie drożej wyjdzie a ja nie wiem czy to będę używać. Jaki skład materiału musi mieć taka chusta? Bawełna czy coś innego? Może na etsy znajdę coś. Dzięki za info ![]() Współczuje dziewczyny poranionych sutków. Mój mały potrafi sobie jak zelka wciągać i wypluwać . One już się chyba tak zachartowaly ze nie robi to na nich wrażenia poza bólem, ale ran nie ma na szczęście. U mnie była walka od 4 rano . Cycek cycek i cycek. Już taki był nachalny, dławił się co chwile , wiercił, dwie kupy zrobił , tak żarł tego cycka ze na koniec jak fontanna zwymiotował , ale i tak chciał cycka dalej i leżał i kweczal , jęczał aż zasną. Ja to jestem wyrodna bo się odwróciłam tyłkiem od niego. Nic na niego innego nie działa. Jak go nosze to się wije jak dżdżownica , kołysze zle plus szuka cycka, leży na mnie to macha głowa ze mało mu z karku nie zleci i stęka , a potem ma wnerw. 6 rano isc spać czy co robić . Tz idzie do pracy na 9ta. Wraca Ok.14 i spierdala se na mecz, a ja *uj znów z nimi sama zostaje. Wczoraj mały spał w chustawce wiec mowie do Tz żeby spał w salonie na kanapie i mi go przyniósł w nocy jak on wstanie, a Tz ze napewno nie bo on nie ma instynktu matki jak ja i może nie słyszeć jak mały wstanie . Wtf?! Każda wymówka jest dobra 🙄 ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Minini - ale po co mi psycholog na problemy z laktacja i kp? Co mi doradzi ze mnie to frustruje, ze mój syn robi sobie ze mnie smoczek albo ze je tyle ze wymiotuje lub ze męczą go gazy? Muszę poprostu porobić jakieś badania małemu i coś wymyślić w tym kierunku. Widocznie kp nie jest mi dane. Xzora- ja ćwiczę ten miesien na łóżku przed snem. Może nie powinnam na miękkim ale nawet na macie na podłodze kręgosłup mi pęka i ciężej potem wstać z podłogi. Narazie tylko raz dziennie się udaje. Ja chyba zacznę robić tez takie pół przysiady żeby ujędrnić ten budyń na tyłku i udach .
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
Xzora
Hahaha, to.mi.bardziej z musztardą ![]() Sam Jaka beznadziejna... jesteś świetną kobietą i dobrą mamą, a to ze nie wypruwasz sobie flaków tobakurat dobrze, bo juz w ogóle wtedy zwariować można! Ty po prostu potrzebujesz z kims pogadać, buc normalna kobietą, mieć czas dla siebie. Rob tak żebyś byla szczęśliwa... jak.pomoze ci w tym przejscie na butelkę to super, tz bedzie mógł karmić to duze obciążenie... trzymaj się ![]() Minini Zazdroszczę wyjazdu nad.morze, ja też muszę coś wymyśleć. I dziękuję za odpowiedzi. A podstawowe jakie wybrałaś? 6w1 ? Sam Aha... no.mój też dzis wra a o 14:00 i spada na kosza :/ faceci. Ale wole to , przynajmniej on.niech cos DLA siebie robi i.mie chodzi sfrustrowany... Byliśmy na spacerze ponad 2 h, na ostatnie 25 min dalam.go.mamie i ogarnełam obiad. Spaghetti z pomidorami, patissonem i.papryką. Ale miałam.motor w tyłku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-19 o 12:52 Powód: HI |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szczepić to ja bym najchetniej wogole nie szczepiła... ale nie mam jeszcze na tyle wiedzy i odwagi zeby tak zrobić. najprawdopodobniej wybierzemy te nfz-towe tyle że rozłożone w czasie i tak zeby na jednej wizycie byla tylko jedna szczepionka. poki co w szpitalu nie byl szczepiony. pod koniec sierpnia idziemy na pierwsza wizyte do naszej pediatry. juz wiem ze bedzie niezadowolona z moich wyborów i decyzji. no przykro mi bardzo, ale to ona pracuje dla mnie i bedzie musiala nam pomóc w realizacji..
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko to USG ale dostalismy bebilon pepti na recepte i jak reka odjal. A bylismy na nanie , bebilonie ,enfamilu i hipp. Aaa i Bartek robil jeszcze nieladne kupy. Niby zolte i konsystencja tez ok ale tak smierdzialy ze w drugim pokoju bylo czuc . Ja szczepie 6w1 i pneumo na NFZ . Ale pneumo dopiero po pol roczku , bedzie mniej dawek ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co.u.mnie na ten pomysł powiedzą. Nie podoba mi sie tylko ten pelnokomurkowy krztusiec w tych NFZ :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tiaaa będzie karmił butelka Hahaha leżę i kwicze. Marzenie ściętej głowy. On już mi powiedział, ze nie bo to go stresuje. Z tego tytułu nie pójdę do dentysty nawet w ciągu następnego półrocza . Poszedł spać o 23:30 . Starszak wstał 6:30 a ten mi gada ze jest nie wyspany ![]() Dał starszakowi iPad i poszedł spać. Wyszłam po 7 jak Max usną w końcu i zajęłam się starszakiem. Cóż ze ja poszłam spać jakoś przed 2 a o 4:30 jakoś mały się zbudził i stwierdził ze chrzani spanie .
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Masakra, weź go Samatha kopnij w dupe na rozpęd , niech Ci pomaga bo.sie wykończysz.
Dziewczyny mam.prośbę zerknijcie na tę firme i powiedzcie czy ryzykowac z chustą... n ge kupić za 50 zl prawie nową lub za 120 little frog i.nie wiem teraz czy warto przepłacać? http://www.azimi.com.pl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-19 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
MerDer 4ever
|
Samantha trochę jestes sobie winna sytuacji z Tz bo na to pozwalasz. Zagon chłopa do roboty bo sie wykończysz. Wasza sytuacja może wyglądać zupełnie inaczej, kiedy Ty tez odpoczniesz, zmienisz nastawienie. Dzieci wyczuwają nasz nastrój
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, ja nie cierpię sie z moim kłócić wolę czasami.odpuścić, ale zawsze mowie co czuję i czego oczekuje. On to przmyśli i zazwyczaj zmienia ciut działanie... pogadaj ze swoim bo deprecha po porodzie Ci grozi... szkoda.Was tam wszystkich. Kuźwa przecież wszystko jest na twojej głowie, to jak.tu nie zwariować?
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-19 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Gdzie się podziewam? U stóp mego syna. ![]() ![]() ![]() Już jest ok można powiedzieć. Mamy za sobą jedną wizytę na IP (długa historia), która wcale nam nie pomogła (ich diagnoza - dziecko po prostu sobie płacze.. taaaaa.. i za☠☠☠isty tekst "jeśli sobie państwo nie dają rady to możemy przyjąć go na oddział" ![]() ![]() ![]() ![]() 18 września jedziemy dopiero kontrolować uszko. ![]() ![]() Morelka, a powiedz mi proszę, to zapadnięte ciemiączko to wyraźnie widać? Nie da się nie zauważyć?
#1135 |
*sportaddict*
|
Morelle my chcemy za rada lekarza pneumokoki na NFZ + 6w1 + płatne rotawirusy
Aggs doskonale Cię rozumiem, przerabialam to samo... http://www.mamalekarz.pl/zycie-z-now...m-jest-trudne/ tu jest to pięknie opisand, jakby mi w myślach czytała |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Bosz Aggs, współczuję i cieszę się że jest już lepiej
![]() U.mnie święto Mąż i starszak na zewnetrznym, Hugens śpi a ja szukam chusty popijając kawę i.oglądając Przyjaciół. Umyłam też głowę i pomalowałam paznokcie... ![]() Jaki splot chusty i.gramatury najlepszy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1137 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu akurat na nfz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weź pogoń tego swojego chłopa do roboty! Cytat:
![]() Cytat:
O co chodzi z tym pneumo po pół roku itd? Rozwiń proszę Cytat:
Kochana Pestka ma dużo włosów wiec gołym okiem tego nie widać. Ale jak się zapadło było bardzo wyczuwalne. Taki spory dołek zrobił jej się z przodu. Na środku. Nie był płytki. Na pewno nie da się przeoczyć. Zdrowia dla was! ![]()
![]() |
#1138 |
*sportaddict*
|
Mała splot na pewno skosno-krzyżowy jest bardzo polecany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile taki mój boczek powinien ml mleka już zjadać?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.