Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-19, 10:01   #1111
KociaMatka
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja już trzeci tydzień walczę z jedną poranioną brodawką, jak mała nie zacznie dobrze chwytać to nie zaleczysz. Ja teraz używam osłonki (ale dzisiaj wymieniam, bo mały bardzo mało mleka przez nią wyciąga i wisi na tej piersi godzinę, a normalnie je 10min i jest najedzony na tej zdrowej piersi) i smaruję purelanem 100 z medeli, ale najpierw po karmieniu swoim mlekiem i wietrzę. Wcześniej miałam z ziaji, maltan i bepanthen ale nic nie pomagało. Wydaje mi się ze teraz zaczyna się goić, ale potrwa to jeszcze parę dni bo mam naprawdę wielką ranę. Osłonka dużo daje bo po pierwsze nie boli jak ssie, a po drugie rana sie za każdym karmieniem nie otwiera na nowo.
Mam nadzieję że szybko wyleczysz bo ja po 2 tyg już ryczałam jak miałam małego z tej piersi karmić.
A z tej Musteli to takie wkładki miałaś? Ja chciałam kupić ale nie wiem jak szybko by wysłali no i drogie są

To Was nieźle załatwił Hugo
U nas też taki kolor kupek

Usypiamy małego suszarką, bo jakiś niezbyt śpiący jest i jak zwykle w nocy kupki nie zrobił, bąki męczyły całą noc i teraz też brak kupy zazwyczaj rano robi kilka wielkich jak w nocy nie było.

Ile Wasze dzieci miały skończonych tygodni jak zaczęłyście podawać kropelki na brzuszek?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzieki za info chociaz nie są do konca pocieszajace ale przeprosze sie w takim razie z ta nakladka, moze faktycznie zabezpieczy dobrze ta piers. Nakladki mam z medeli ale tylko dlatego ze mi laska gratis do laktatora dorzucila. Natomiast wrzucam foto probki kremu co dostalam w szpitalu tylko tego podobno nie da sie kupic, jeszcze nie sprawdzalam.
A z ziajka i jeszcze jedna mascia z gemini to mi sie nie podoba, ze sa takie geste. Purelan tez tak?

1503132893956.jpg1503132893956.jpg

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:14   #1112
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mala pobudki i na jedno i na drugie😑

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Samantha ,Mala na fb sa fajne grupy chustowe i tam Wam wszystko laski napisza doradza itp a przy okazji mozna dorwac chusty w dobrej cenie😊

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:20   #1113
Agg_s
Wtajemniczenie

Hej, melduję tylko, że żyjemy. Buziaki dla wszystkich małych słodziaków.

Morelka, myślę o Was i trzymam kciuki za pomyślne usg brzuszka.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:24   #1114
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cashmere a cos bierzecie na to ulewanie? Co wlasciwie jest Przemusiowi?

Stary 2017-08-19, 10:24   #1115
cashmere
Zakorzenienie

MAŁA zobacz tu, wszystko fajnie wytłumaczone
https://littlefrog.shop/pol_m_Warto-...husty-334.html

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:35   #1116
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Morella mój starszy synek mial skaze bialkowa . Objawialo sie to wlasnie chlustajacymi wymiotamy. Jakby ktos z weza strażackiego lal. Oprocz tego na usg mimo dawania sab simplex wyszlo ze jelita Bartusie byly calutenkie w gazach.

Na szczescie odpukac w niemalowane mala nie daje nam wcale popalic ,w nocy je 3 razy po 2-3 minuty. Teraz dopiero sie obudzila a spala od 8 Jedynie to prawe bioderko. Dzisiaj ja pierwszy raz pieluszkuje i wyglada to strasznie .
D*pa duza jakby miala niedosc ze kupe w jednym pampersie to jeszcze ze 3 dodatkowe :-/ mam nadzieje ze szybko zleci te 6 tyg.

Co do brodawek to ja polecam po pierwsze przez 8h nie karmic ta mocno spekana brodawka zeby sie troche zregenerowala ,odciagac do uczucia ulgi. A poza tym muszle laktacyjne. Poczytajcie o nich.

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 10:49   #1117
taedio
MerDer 4ever

Agg gdzie sie podziewasz?

Stary 2017-08-19, 10:54   #1118
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Dzieki za info chociaz nie są do konca pocieszajace ale przeprosze sie w takim razie z ta nakladka, moze faktycznie zabezpieczy dobrze ta piers. Nakladki mam z medeli ale tylko dlatego ze mi laska gratis do laktatora dorzucila. Natomiast wrzucam foto probki kremu co dostalam w szpitalu tylko tego podobno nie da sie kupic, jeszcze nie sprawdzalam.
A z ziajka i jeszcze jedna mascia z gemini to mi sie nie podoba, ze sa takie geste. Purelan tez tak?

Załącznik 7198381Załącznik 7198381

Purelan jest tak samo gęsty jak ziaja, maltan ma fajną konsystencję
A ta mustela to.myślałam że takie wkładki, bo czytałam o nich w internecie. Dobry był ten krem?
Edit: teraz sprawdziłam ze mi się firmy pokręcily i te nakładki to były nursicare a nie mustela

Faith ja teraz więcej daje małemu tę zdrową pierś i już mi się ciągle twarda robi, muszę trochę odciągać, bo przez nakładkę ciężko mu leci to mleko i boję się że jakbym w ciągu dnia tylko jedną piersią karmiła to potem by mi się jakiś zastój zrobił

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-08-19 o 10:57 Powód: 7
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:06   #1119
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju Morelle, dobrze ze nic powazniejszego Ci sie nie stalo

Cytat:
Powyzej 4.200 jest wiec to smoczyca

Masakra z takim dlugim usypianiem zwlaszcza nad ranem, wspolczuje :/

Moja 4820 g nie wiem czemu Twoja Mi się większą wydaje
Ile ma cm?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Odmrazam moje mleko i będę dziś od rana testować .
On przy cycku tez łyka powietrze. Minimum dwa razy muszę go podnieść do odbicia przy czym on jest wściekły i walczy bo chce cycka, ale z cyckiem tez walczy. Błędne koło.

Awww jaka golinka 😍

Dzięki za zrozumienie

Jeszcze raz sto lat! 🎉

Ja przeryczalam cały wieczór. Jestem beznadziejna. Niepowinnsm była nigdy chyba mieć dzieci. To nie dla mnie. Nie umiem chyba dla nich wyrzygac flaków jak inne matki
Teraz nie mogę zasnąć już po północy :/
Nie wiem co mam robić. Nie wiem kiedy mały wstanie czy mam isc odciągnąć trochę mleka żeby cycki nie były za twarde czy olać to czy co? Ja prdle czemu mnie to spotyka
Sam musisz zrobić coś dla siebie po się wykończysz

Cytat:
Współczuje nocy

Dziękuje

Morelle - nie wiem co to było jakiś flak mi tak wylazł. Okropność.

Miałam perfect timing. Akurat odciagnelam mleko I fazy i zbudził się królewicz na kp i to w dziwny sposób . Obudził się z płaczem i Alma kupę . Kuzwa jak ja tych pampers nie lubię bo przeciekają . Wracam do moich eko pieluch i niech Tz spada ze swoimi promocjami 🙄
Po odciągnięciu mały się nie zsposietrza lecz każde wyjęcie cycka jak już dluzsza chwile nie je tylko ciumka powoduje pobodkr stękanie i pierdy wtf?! 😳🤔

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Jakie są badania na nietolerancję laktozy u takich maluchów?
Co Wy dajecie na to trawienie laktozy? delicol to się nazywa?
U mnie lepiej działał kolzym. Nie miała badań. Ale po innym mleku też ulewa więc to nie to.

Cytat:
Ten internet poprostu jest zaskakujący . W reklamach mi takie coś wyskoczyło 😱 Skąd oni wiedza 😳🤔
https://www.iherb.com/pr/Gaia-Herbs-...angcode=en-US#

Można se zapisać na przyszłość jakby gnomowi trudności ze spaniem nie przeszły :/
Mój Max w dzień spi może 30min do 1h i tylko tyle. Fakt rano ma se mną drzemkę w łóżku czasami do 10-11, ale jak ktoś 5 razy w nocy wstaje lub od 4 nie spi w ogóle to cóż się dziwić . Choć zapewne spanie nie jest mu w myśl lecz usypiają go moje kombinacje z suszarkami itd.
Oni wiedzą nawet ze jesteś w ciąży zanim Twoja rodzina się dowie takie tam szpiegowanie; ) pracuje w czymś podobnym wiec wiem jak wygląda szpiegowanie nawyków zakupowych ect.

Cytat:
Ja chyba sobie napompuje materac turystyczny i pościele na podłodze bo się nie da spać z kimś kto stęka przez sen i się wierci
Jak Tz zobaczyl by ten materac to by chyba "zdjął pasa" ze dość rządów królewicza .
Obczajam jakaś poduszkę żeby na niej np.nakarmic małego a potem go do łóżeczka na tej poduszce odłożyć może by się nie wybudził. Tz mówił ze jego materac jest twardy a nasz jest miękki i dlatego on woli nasze łóżko . Także 5 kołder wiadro puchu i może królewicz da się przekonać
Tz dzis uspil małą w jej pokoju. Nie chciał jej przenosić do nas zeby jej nie obudzić. Więc ja spałam u niej na dywanie. Nie mogłam zasnąć u siebie.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Mojego wzięłam do.odbicia na szczęście byłam w staniku, nogi miał na zabkę i lezał brzuszkiem.na mnie i walną kupala... tylko poczułam ciepło i mokro wszystko wyleciało przy pachwinie... on cały uwalony od pasa po kostki i ja też a Tymon się śmiał no i .upa ze spaceru bo.musiałam gada wykapać przecież...

Czy kolor kupek waszych dzieci tez jest tak żółty jakby ktoś kurkumy dosypał?-
Chusteczki i ciuchy aż farbuje... dosłownie.

U mnie dziś niestety szpinak :/

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Czy tylko ja jestem wyrodna matka?
Wyprowadziłam dziecko z wózkiem do wc bo jedyne co ją uspokaja to wentylator. Nawet szumiś nie pomaga

Jem śniadanie na spokojnie pierwszy raz od 2-3 tyg.

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość

Dziękuję mam nadzieję, że u was ok

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Morella mój starszy synek mial skaze bialkowa . Objawialo sie to wlasnie chlustajacymi wymiotamy. Jakby ktos z weza strażackiego lal. Oprocz tego na usg mimo dawania sab simplex wyszlo ze jelita Bartusie byly calutenkie w gazach.

Na szczescie odpukac w niemalowane mala nie daje nam wcale popalic ,w nocy je 3 razy po 2-3 minuty. Teraz dopiero sie obudzila a spala od 8 Jedynie to prawe bioderko. Dzisiaj ja pierwszy raz pieluszkuje i wyglada to strasznie .
D*pa duza jakby miala niedosc ze kupe w jednym pampersie to jeszcze ze 3 dodatkowe :-/ mam nadzieje ze szybko zleci te 6 tyg.

Co do brodawek to ja polecam po pierwsze przez 8h nie karmic ta mocno spekana brodawka zeby sie troche zregenerowala ,odciagac do uczucia ulgi. A poza tym muszle laktacyjne. Poczytajcie o nich.

Jakie badania na tą skaze?

Dziewczyny czy któraś z was szczepi na pneumokoki refundowane czy wszystkie płatne?
Ile robicie odstępu między 1 szczepionka a rotawirusami ect?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:25   #1120
Mała!
Zakorzenienie

Aggs
No witaj

Chilli
Oby szybko im te pobudki się znudziły, położna mi.poleca odciągnąć pokarm i z butli dac raz w nocy, szybciej zje i szybciej syty będzie, wiec może dłużej pośpi... ale jakoś mi.nie pp drodze do laktatora :/

Cashmere
Dzięki

Faith
To super, ze malutka taka grzeczna daje się spokojnie odkładać?

Morelle
Ja jeszcze nie wiem czym.zaszczepić... może sie skuszę na te na NFZ nie.wiem :/
Chciałbym aby ktoś mądry mi.powiedział co będzie dla niego najlepsze .

My na spacerze Tymon bawi sie z koleżanką, Hugo troszkę marudzi i.kilka razy sie budził, ale śpi niby:/ ciekawe jak.na niego wpływa taki przerywany sen...? Ogarnełam.tych moich chłopaków dziś, jeszcze jak uda mi się z obiadem to będzie super.

Też macie wrażenie, że każdy dzień jest taki sam? Muszę się jakoś zresetować...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 11:47   #1121
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ja szczepie pneumo na nfz +6w1 plus meningo te za 170 zl i rotawirusy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-19, 12:06   #1122
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - fajna bluzka i koszula. 3mam kciuki, żebyś dopięła sie w biuście.
Ja zamówiłam 5 koszul na Zalando, wszystkie w rozmiarze wiecej, czyli M. Dwie są dobre, w pozostalych zapne sie w biuście, ale słabo leżą - albo są za duże, albo zbyt masywnie w nich wyglądam.
Morelle - dobrze, ze w miarę cało wyszłaś po upadku ze schodów i całe szczęście ze nie trzymałaś Pestki.
Oby Pestka juz wiecej nie miała takich wymiotów. Dobrze, ze zauważyłaś to odwodnienie.
Samantha - kilka minut cwicze ten mięsień poprzeczny. Poki co raz dziennie, można by i 2x na dzien, ale z tym czasem tak ciezko. Współczuje tego wyjścia narządów, odważna jestes ze dotknęłaś.
KociaMatka - moze da sie poprawić to przystawianie małej zeby nie raniła brodawek? Albo kilka dni pokarmic w nakładkach zeby sie wygoniły? Z wedzidelkiem u was ok? Słodki synek.
Samantha -
Z chustą nie doradzę - ja sie nie orientowałam jakie są tylko kupiłam poleconą przez koleżankę. Pasiaki są łatwiejsze do nauki niż całe gładkie bo widzisz którą cześć naciągasz. Co do karmienia butlą - zrob tak, zeby było dla was dwojga jak najlepiej - ty jestes tak samo ważna jak synek. Ja tez sobie flaków nie wyprówam.
Mała! Odnośnie koloru kupy - ostatnio jak jadłam kanapkę z masłem orzechowym to mi sie z kupą Klaudii skojarzyło, fuj

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 12:10   #1123
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
AnnaPaula, śliczna dziewczyna

Vadi, brawa za wagę

Jon, może mu się coś śni;p mój też czasem coś zakrzyknie szczególnie jak kupą idzie i śpi dalej

Taedio, mi za każdym razem położna mówi żeby dopajać a ja mówię "tak tak" i po swojemu

Darietta, ja myślę że u Ciebie to tylko chusta da radę...

Minini, nie lubię mikserów z misa... Zawsze mam z nimi jakiś problem np niendomiksowywuja mi gdzieś na dnie:/

Minini, to musiał być super widok jak starszak buja młodego:p zasnął chociaż?

Jeśli te z Lidla są grube to jakie są cieńsze? :Ehem:

Poprostu, czas szybko płynie

Mój robal ma lepsze popołudnie. Śpi grzecznie oby w nocy nie dał czadu jak wczoraj...

u dzieci sny podobno pojawiają sie dopiero ok roku wiec raczej to nie zly sen.

mikser wyprobuje, nie mialam z miską nigdy, zawsze ręczne tylko. zobaczymy..

a starszak bujał kołyską b.skutecznie do zaśnięcia!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Pestycyda no nareszcie śliczny Wojtuś��
Anna ale słodka niunia��
Minini mam ten mikser i daje rade ale marze o robocie kuchennym��
Poszlam z kolezanka na spacer o 17 musialam wejsc do biedry oczywiscie po 3 minutach alarm pod tyt.jestem w sklepie trzeba wyć no i ide do kasy a tam kolejka a kasjerka Pani podejdzie tu z nim no to ide a ta juz nas kojarzy i sie smieje ze zq kazdym razem wymusza ale stwierdzila ze da sobie rade w zyciu haha oczywiscie kp na spacerze musiao byc a jak wracalysmy musialam go wyjac z wozka i cala droge taszczyc na rekach i pchac wozek z zakupami za to wszystkie babcie na osiedlu sie zatrzymywaly jak szlam i nas zaczepialy o jaki sliczny ale ma oczka duze ale sie rozglada a ja upocona jak knur i jak tylko go odkladalam to wył jak poparzony ale glodny juz byl��

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Poprostu no to dobre wiesci ,chyba juz troche psychicznie doszlas do siebie ?mam takie wrazenie i nadzieje

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Morelle masakra ale macie jazdy bardzo mi Was szkoda ��mam nadzieje ze sie wszystko unormuje szybko.I uwazaj w tych szpilach na schodach ��
A Pestka ma jakaś wysypke na skorze sugerujaco skaze?
Ps.Mała Jak zwykle super ��

syn Ci zalatwia zakupy bez kolejki a Ty marudzisz! no wiesz co matko

Cytat:
To sie zaczelo od poczatku jak nie mialam pokarmu jeszcze po cc, a ze moj ssak jest strasznie silny i tez lapczywy to nie mam sie kiedy wygoic. Jedna piers jest w miare ok ale po cc tez mi ciezko manewrowac tym klocuszkiem moim Załącznik 7198191

Cytat:
Odmrazam moje mleko i będę dziś od rana testować .
On przy cycku tez łyka powietrze. Minimum dwa razy muszę go podnieść do odbicia przy czym on jest wściekły i walczy bo chce cycka, ale z cyckiem tez walczy. Błędne koło.

Awww jaka golinka ��

Dzięki za zrozumienie

Jeszcze raz sto lat! ��

Ja przeryczalam cały wieczór. Jestem beznadziejna. Niepowinnsm była nigdy chyba mieć dzieci. To nie dla mnie. Nie umiem chyba dla nich wyrzygac flaków jak inne matki
Teraz nie mogę zasnąć już po północy :/
Nie wiem co mam robić. Nie wiem kiedy mały wstanie czy mam isc odciągnąć trochę mleka żeby cycki nie były za twarde czy olać to czy co? Ja prdle czemu mnie to spotyka
kobieto nie jesteś wcale beznadziejna! nawet tak nie myśl!! ja bym na twoim miejscu poszla do psychologa a nie szukala kolejnych rozwiazan na dzieci. najpierw musisz poukladac sie sama ze sobą. ogarniecie dzieci przjdzie Ci wtedy łatwiej.

Cytat:
Zazdroszczę. Ja dzisiaj spałam może z 3h i to na raty..czuję że do laboratorium nie pojadę. Młody cały noc na mnie spaal i to max 45.minut ciągiem. Teraz je ale wątpię żeby poszedł spać

Sam, nie pomogę z chustą bo się nie znam.

Morelle,.w poniedziałek będę miała sab simplex ale teraz daje podwójna dawkę Biboticu i niby wychodzi ta sama ilość symetykonu. Widać jak działa.na załączonym powyżej opisie:/

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Sam, Ty tak nie możesz ciągnąć dłużej bo się wykonczysz! Twoje dzieci chcą mieć przede wszystkim szczęśliwa mamę. Jak masz być taka sfrustrowana to odpuszczaj to kp. Przecież miliony kobiet leci na butli i nic złego się nie dzieje. Nie można za wszelką cenę wypruwać sobie flaków chcesz dać dzieciom wszystko co najlepsze to zrozumiale ale one na prawdę chcą tylko zadowolonej, uśmiechniętej niezestresowanej mamusi

o tak! szczesliwa mama to szczesliwe i spokojne dzieci

Cytat:
Mojego wzięłam do.odbicia na szczęście byłam w staniku, nogi miał na zabkę i lezał brzuszkiem.na mnie i walną kupala... tylko poczułam ciepło i mokro wszystko wyleciało przy pachwinie... on cały uwalony od pasa po kostki i ja też a Tymon się śmiał no i .upa ze spaceru bo.musiałam gada wykapać przecież...

Chusteczki i ciuchy aż farbuje... dosłownie.

niezla akcja z kupą
u nas też farbują jak kurkuma

Cytat:
Cashmere super
Ja chyba zamowie chustę, tylko nie wiem.jaki rozmiar bo.ja jestem mała, ake chciałabym by mąż też go.nosił czasami , w ogóle do jakiego wieku/wagi można tak.nosić?
Pomożecie mi?

Ja.mam.np problem jak.ubrać Hugo gdy pogoda taka jak.dziś wiaterek chłodny ale letni, temp 18-20 st, bez słońca dla.mnie na krótki rękaw (ale mi ciagle goraco) jest dość chłodno i.może padać... i na prawdę nie wiem :/

ja mam chuste z little frog dlugosc 4,6m i na te wiązania podstawowe jest ok.

Cytat:

wlasnie sie zastanawialam wczoraj gdzie zniknelas?? wszystko ok u was?

Cytat:

tez mam takie odczucia że dni podobnie wyglądają. nawet nie wiem często jaki jest dzien tygodnia...

planujemy te wyjazd nad morze we wrzesniu - moze tam sie troche zresetuje.

Morele - ściągaj te obcasy!! malo wam problemow z pestka, jeszcze Ty z gipsem skonczysz dobrze ze nic sie nie stalo. uwazaj na siebie!

a szczepić nie zamierzam na ani na menigokoki ani pneumokoki ani rotawirusy. wiem ze pneumo są teraz obowiazkowe, no ale co mi zrobią jak sie nie zgodze na to jedno?

my jutro jedziemy do kuzyna męża na wieś. bedzie cale jego kuzynostwo - 5 osob, kazdy z żoną/męzem i przynajmniej dwójką dzieci.
zalatwimy tym sposobem jednorazowo ogladanie Eryka jakos nie mam siły gościć każdego z nich z osobna w domu..
_________________________ __

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2017-08-19 o 12:14
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 12:12   #1124
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Mała, u nas też kupa po pachy.

Nie dosyć że zaparcia i gazu to jeszcze mi chlusnął -.- i teraz leży i się patrzy. Czy dzieci nie potrzebują dni do regeneracji?!

U nas też pełen repertuar, choć chlustanie zamieniło się w ulewanie. Na szczęście kupy ruszyły na razie brzydkie, zielone, ale Jeremi jest spokojny, śpi, w nocy trochę go męczyło i się kręcił przez sen, ale idzie ku lepszemu

Cytat:

U nas co kupa dzisiaj to mycie, bo po całości idzie. Nawet śpiochy się nie uchroniły. A kupy u nas zielone, ale to przez brzuchowe problemy i liczę na to, że przejdzie. Mam stały kontakt z lekarzem, mówi, że jak synek jest spokojny, a kupy idą z łatwością, to tak może być.

Cytat:
Troszke odciagam zeby Mala mogla latwiej zlapac. Kapturki jeszcze powiekszaja te cycki a ona lapie za plytko :/

Możesz jej ułatwić łapanie ściskając brodawkę, tak ją spłaszczając. U nas to działało, a biust mam Pameli odkąd karmię (oby taki nie został ).

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Ile Wasze dzieci miały skończonych tygodni jak zaczęłyście podawać kropelki na brzuszek?

6 tygodni, ale u nas pojawiły się problemy z trawieniem, brak kupy, śmierdzące bąki, chlustanie. Dajemy Dicoflor i Debridat. Póki co działa (tfu tfu).

Cytat:
Napisane przez morelle

Moja 4820 g nie wiem czemu Twoja Mi się większą wydaje
Ile ma cm?

Dziewczyny czy któraś z was szczepi na pneumokoki refundowane czy wszystkie płatne?
Nasz wczoraj 3495 i 52 cm. Kropeczka moja

My szczepimy 6w1 (Infanrix Hexa) i płatną na pneumokoki. Na rotawirusy nie szczepimy, bo dla mnie, to trochę jak szczepienie na przeziębienie i specjaliści, z którymi rozmawialiśmy też się raczej ku temu skłaniają. Po 6. miesiącu włączymy meningokoki (Bexsero). A pierwsze szczepienie planujemy po 8. tygodniu w zależności od tego jak będzie przybierał. Chcemy dać mu trochę czasu na odbicie trudnych początków.

martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 12:23   #1125
Samantha7
Zakorzenienie

Morelle - czego człowiek dla dziecka nie zrobi
Mam nadzieje ze się wyspalas? Ja od porodu śpię powyginana na stresie z brzezku łóżka . Mam dość krolewicza w moim łóżku.

Cashmere- nie obstawiam kupna z Pl bo pewnie drożej wyjdzie a ja nie wiem czy to będę używać. Jaki skład materiału musi mieć taka chusta? Bawełna czy coś innego? Może na etsy znajdę coś.
Dzięki za info

Współczuje dziewczyny poranionych sutków. Mój mały potrafi sobie jak zelka wciągać i wypluwać . One już się chyba tak zachartowaly ze nie robi to na nich wrażenia poza bólem, ale ran nie ma na szczęście.

U mnie była walka od 4 rano . Cycek cycek i cycek. Już taki był nachalny, dławił się co chwile , wiercił, dwie kupy zrobił , tak żarł tego cycka ze na koniec jak fontanna zwymiotował , ale i tak chciał cycka dalej i leżał i kweczal , jęczał aż zasną.
Ja to jestem wyrodna bo się odwróciłam tyłkiem od niego. Nic na niego innego nie działa. Jak go nosze to się wije jak dżdżownica , kołysze zle plus szuka cycka, leży na mnie to macha głowa ze mało mu z karku nie zleci i stęka , a potem ma wnerw.

6 rano isc spać czy co robić . Tz idzie do pracy na 9ta. Wraca Ok.14 i spierdala se na mecz, a ja *uj znów z nimi sama zostaje.
Wczoraj mały spał w chustawce wiec mowie do Tz żeby spał w salonie na kanapie i mi go przyniósł w nocy jak on wstanie, a Tz ze napewno nie bo on nie ma instynktu matki jak ja i może nie słyszeć jak mały wstanie . Wtf?! Każda wymówka jest dobra 🙄

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Minini - ale po co mi psycholog na problemy z laktacja i kp? Co mi doradzi ze mnie to frustruje, ze mój syn robi sobie ze mnie smoczek albo ze je tyle ze wymiotuje lub ze męczą go gazy?
Muszę poprostu porobić jakieś badania małemu i coś wymyślić w tym kierunku. Widocznie kp nie jest mi dane.

Xzora- ja ćwiczę ten miesien na łóżku przed snem. Może nie powinnam na miękkim ale nawet na macie na podłodze kręgosłup mi pęka i ciężej potem wstać z podłogi.
Narazie tylko raz dziennie się udaje.
Ja chyba zacznę robić tez takie pół przysiady żeby ujędrnić ten budyń na tyłku i udach .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-19, 12:49   #1126
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
Hahaha, to.mi.bardziej z musztardą a masło orzechowe jem.jak.uzależniona ostatnio...

Sam
Jaka beznadziejna... jesteś świetną kobietą i dobrą mamą, a to ze nie wypruwasz sobie flaków tobakurat dobrze, bo juz w ogóle wtedy zwariować można! Ty po prostu potrzebujesz z kims pogadać, buc normalna kobietą, mieć czas dla siebie. Rob tak żebyś byla szczęśliwa... jak.pomoze ci w tym przejscie na butelkę to super, tz bedzie mógł karmić to duze obciążenie... trzymaj się

Minini
Zazdroszczę wyjazdu nad.morze, ja też muszę coś wymyśleć.
I dziękuję za odpowiedzi.
A podstawowe jakie wybrałaś?
6w1 ?

Sam
Aha... no.mój też dzis wra a o 14:00 i spada na kosza :/ faceci. Ale wole to , przynajmniej on.niech cos DLA siebie robi i.mie chodzi sfrustrowany...

Byliśmy na spacerze ponad 2 h, na ostatnie 25 min dalam.go.mamie i ogarnełam obiad. Spaghetti z pomidorami, patissonem i.papryką.
Ale miałam.motor w tyłku

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-19 o 12:52 Powód: HI
Stary 2017-08-19, 12:59   #1127
minini
Zadomowienie

Cytat:
Xzora
Hahaha, to.mi.bardziej z musztardą a masło orzechowe jem.jak.uzależniona ostatnio...

Sam
Jaka beznadziejna... jesteś świetną kobietą i dobrą mamą, a to ze nie wypruwasz sobie flaków tobakurat dobrze, bo juz w ogóle wtedy zwariować można! Ty po prostu potrzebujesz z kims pogadać, buc normalna kobietą, mieć czas dla siebie. Rob tak żebyś byla szczęśliwa... jak.pomoze ci w tym przejscie na butelkę to super, tz bedzie mógł karmić to duze obciążenie... trzymaj się

Minini
6w1 ?

Sam
Aha... no.mój też dzis wra a o 14:00 i spada na kosza :/ faceci. Ale wole to , przynajmniej on.niech cos DLA siebie robi i.mie chodzi sfrustrowany...

Byliśmy na spacerze ponad 2 h, na ostatnie 25 min dalam.go.mamie i ogarnełam obiad. Spaghetti z pomidorami, patissonem i.papryką.
Ale miałam.motor w tyłku
Ty masz motor w tyłku od początku ciąży, teraz poprostu wróciłas do sił

szczepić to ja bym najchetniej wogole nie szczepiła... ale nie mam jeszcze na tyle wiedzy i odwagi zeby tak zrobić.
najprawdopodobniej wybierzemy te nfz-towe tyle że rozłożone w czasie i tak zeby na jednej wizycie byla tylko jedna szczepionka.
poki co w szpitalu nie byl szczepiony. pod koniec sierpnia idziemy na pierwsza wizyte do naszej pediatry. juz wiem ze bedzie niezadowolona z moich wyborów i decyzji. no przykro mi bardzo, ale to ona pracuje dla mnie i bedzie musiala nam pomóc w realizacji..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 13:19   #1128
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Jakie badania na tą skaze?

Tylko to USG ale dostalismy bebilon pepti na recepte i jak reka odjal. A bylismy na nanie , bebilonie ,enfamilu i hipp. Aaa i Bartek robil jeszcze nieladne kupy. Niby zolte i konsystencja tez ok ale tak smierdzialy ze w drugim pokoju bylo czuc .
Ja szczepie 6w1 i pneumo na NFZ . Ale pneumo dopiero po pol roczku , bedzie mniej dawek

Cytat:

Faith
To super, ze malutka taka grzeczna daje się spokojnie odkładać?

W nocy spi z nami ,wiec najczesciej spie z wywalonym cyckiem w dzien nie ma problemu. Smiejemy sie ze Bog nan wynagrodzil za problemy brzuszkowe syna

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 13:20   #1129
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Ty masz motor w tyłku od początku ciąży, teraz poprostu wróciłas do sił

szczepić to ja bym najchetniej wogole nie szczepiła... ale nie mam jeszcze na tyle wiedzy i odwagi zeby tak zrobić.
najprawdopodobniej wybierzemy te nfz-towe tyle że rozłożone w czasie i tak zeby na jednej wizycie byla tylko jedna szczepionka.
poki co w szpitalu nie byl szczepiony. pod koniec sierpnia idziemy na pierwsza wizyte do naszej pediatry. juz wiem ze bedzie niezadowolona z moich wyborów i decyzji. no przykro mi bardzo, ale to ona pracuje dla mnie i bedzie musiala nam pomóc w realizacji..
To ja.mam.identyczne podejście i tak samo bym chciała zrobić. Ale pneumo też dam. Reszty nie.
Ciekawe co.u.mnie na ten pomysł powiedzą. Nie podoba mi sie tylko ten pelnokomurkowy krztusiec w tych NFZ :/

Stary 2017-08-19, 14:25   #1130
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora

Sam

Minini
6w1 ?

Sam

Ale miałam.motor w tyłku
Ja mam akurat w dupie brak frustracji mojego tz. Tak samo jak on ma mój brak frustracji w poważaniu 🙄

Tiaaa będzie karmił butelka Hahaha leżę i kwicze. Marzenie ściętej głowy. On już mi powiedział, ze nie bo to go stresuje. Z tego tytułu nie pójdę do dentysty nawet w ciągu następnego półrocza .

Poszedł spać o 23:30 . Starszak wstał 6:30 a ten mi gada ze jest nie wyspany
Dał starszakowi iPad i poszedł spać. Wyszłam po 7 jak Max usną w końcu i zajęłam się starszakiem. Cóż ze ja poszłam spać jakoś przed 2 a o 4:30 jakoś mały się zbudził i stwierdził ze chrzani spanie .

Stary 2017-08-19, 14:56   #1131
Mała!
Zakorzenienie

Masakra, weź go Samatha kopnij w dupe na rozpęd , niech Ci pomaga bo.sie wykończysz.

Dziewczyny mam.prośbę zerknijcie na tę firme i powiedzcie czy ryzykowac z chustą... n ge kupić za 50 zl prawie nową lub za 120 little frog i.nie wiem teraz czy warto przepłacać?

http://www.azimi.com.pl

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-19 o 15:22
Stary 2017-08-19, 15:18   #1132
taedio
MerDer 4ever

Samantha trochę jestes sobie winna sytuacji z Tz bo na to pozwalasz. Zagon chłopa do roboty bo sie wykończysz. Wasza sytuacja może wyglądać zupełnie inaczej, kiedy Ty tez odpoczniesz, zmienisz nastawienie. Dzieci wyczuwają nasz nastrój

Stary 2017-08-19, 15:22   #1133
Mała!
Zakorzenienie

Dokładnie, ja nie cierpię sie z moim kłócić wolę czasami.odpuścić, ale zawsze mowie co czuję i czego oczekuje. On to przmyśli i zazwyczaj zmienia ciut działanie... pogadaj ze swoim bo deprecha po porodzie Ci grozi... szkoda.Was tam wszystkich. Kuźwa przecież wszystko jest na twojej głowie, to jak.tu nie zwariować?

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-19 o 15:33
Stary 2017-08-19, 15:26   #1134
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Agg gdzie sie podziewasz?
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dziękuję mam nadzieję, że u was ok
Cytat:
Aggs
No witaj
Cytat:

Gdzie się podziewam? U stóp mego syna. Niczym jego paź. Trafił mi się wyjątkowo wymagający, wybredny i nieprzewidywalny egzemplarz.

Już jest ok można powiedzieć. Mamy za sobą jedną wizytę na IP (długa historia), która wcale nam nie pomogła (ich diagnoza - dziecko po prostu sobie płacze.. taaaaa.. i za☠☠☠isty tekst "jeśli sobie państwo nie dają rady to możemy przyjąć go na oddział" ). Na szczęście pediatra jako-tako ogarnął temat. Mamy za sobą tydzień wspólnego (mojego i Bartka) płaczu - ja z bezradności i trochę baby blues on bo ja płakałam oczywiście.. przerobiłam też kwestię "jestem beznadziejną matką" - na szczęście już mi przeszło. I tak od kilku dni można powiedzieć jest lepiej - ja spokojniejsza, umiem odróżnić jego zachcianki i on spokojniejszy choć nadal baaardzo głośny. Jakbym miała sąsiadów to by do opieki nas zgłosili.
18 września jedziemy dopiero kontrolować uszko. Zaliczyliśmy też wypad nad morze.

Morelka
, a powiedz mi proszę, to zapadnięte ciemiączko to wyraźnie widać? Nie da się nie zauważyć?

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:35   #1135
vadi
*sportaddict*

Morelle my chcemy za rada lekarza pneumokoki na NFZ + 6w1 + płatne rotawirusy

Aggs doskonale Cię rozumiem, przerabialam to samo... http://www.mamalekarz.pl/zycie-z-now...m-jest-trudne/ tu jest to pięknie opisand, jakby mi w myślach czytała
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:36   #1136
Mała!
Zakorzenienie

Bosz Aggs, współczuję i cieszę się że jest już lepiej .

U.mnie święto Mąż i starszak na zewnetrznym, Hugens śpi a ja szukam chusty popijając kawę i.oglądając Przyjaciół. Umyłam też głowę i pomalowałam paznokcie...

Jaki splot chusty i.gramatury najlepszy?

Stary 2017-08-19, 15:47   #1137
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Ja szczepie pneumo na nfz +6w1 plus meningo te za 170 zl i rotawirusy

Właśnie myślę nad takim zestawieniem. Ale waham się między pneumokokami na nfz i płatnymi.
Czemu akurat na nfz?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pestycyda - fajna bluzka i koszula. 3mam kciuki, żebyś dopięła sie w biuście.
Ja zamówiłam 5 koszul na Zalando, wszystkie w rozmiarze wiecej, czyli M. Dwie są dobre, w pozostalych zapne sie w biuście, ale słabo leżą - albo są za duże, albo zbyt masywnie w nich wyglądam.
Morelle - dobrze, ze w miarę cało wyszłaś po upadku ze schodów i całe szczęście ze nie trzymałaś Pestki.
Oby Pestka juz wiecej nie miała takich wymiotów. Dobrze, ze zauważyłaś to odwodnienie.
Samantha - kilka minut cwicze ten mięsień poprzeczny. Poki co raz dziennie, można by i 2x na dzien, ale z tym czasem tak ciezko. Współczuje tego wyjścia narządów, odważna jestes ze dotknęłaś.
KociaMatka - moze da sie poprawić to przystawianie małej zeby nie raniła brodawek? Albo kilka dni pokarmic w nakładkach zeby sie wygoniły? Z wedzidelkiem u was ok? Słodki synek.
Samantha -
Z chustą nie doradzę - ja sie nie orientowałam jakie są tylko kupiłam poleconą przez koleżankę. Pasiaki są łatwiejsze do nauki niż całe gładkie bo widzisz którą cześć naciągasz. Co do karmienia butlą - zrob tak, zeby było dla was dwojga jak najlepiej - ty jestes tak samo ważna jak synek. Ja tez sobie flaków nie wyprówam.
Mała! Odnośnie koloru kupy - ostatnio jak jadłam kanapkę z masłem orzechowym to mi sie z kupą Klaudii skojarzyło, fuj

Ale skojarzenia

Cytat:
u dzieci sny podobno pojawiają sie dopiero ok roku wiec raczej to nie zly sen.

mikser wyprobuje, nie mialam z miską nigdy, zawsze ręczne tylko. zobaczymy..

a starszak bujał kołyską b.skutecznie do zaśnięcia!

syn Ci zalatwia zakupy bez kolejki a Ty marudzisz! no wiesz co matko

kobieto nie jesteś wcale beznadziejna! nawet tak nie myśl!! ja bym na twoim miejscu poszla do psychologa a nie szukala kolejnych rozwiazan na dzieci. najpierw musisz poukladac sie sama ze sobą. ogarniecie dzieci przjdzie Ci wtedy łatwiej.

o tak! szczesliwa mama to szczesliwe i spokojne dzieci

niezla akcja z kupą
u nas też farbują jak kurkuma

ja mam chuste z little frog dlugosc 4,6m i na te wiązania podstawowe jest ok.

tez mam takie odczucia że dni podobnie wyglądają. nawet nie wiem często jaki jest dzien tygodnia...

planujemy te wyjazd nad morze we wrzesniu - moze tam sie troche zresetuje.

Morele - ściągaj te obcasy!! malo wam problemow z pestka, jeszcze Ty z gipsem skonczysz dobrze ze nic sie nie stalo. uwazaj na siebie!

a szczepić nie zamierzam na ani na menigokoki ani pneumokoki ani rotawirusy. wiem ze pneumo są teraz obowiazkowe, no ale co mi zrobią jak sie nie zgodze na to jedno?

my jutro jedziemy do kuzyna męża na wieś. bedzie cale jego kuzynostwo - 5 osob, kazdy z żoną/męzem i przynajmniej dwójką dzieci.
zalatwimy tym sposobem jednorazowo ogladanie Eryka jakos nie mam siły gościć każdego z nich z osobna w domu..
No gips teraz to słaba perspektywa; )

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
U nas też pełen repertuar, choć chlustanie zamieniło się w ulewanie. Na szczęście kupy ruszyły na razie brzydkie, zielone, ale Jeremi jest spokojny, śpi, w nocy trochę go męczyło i się kręcił przez sen, ale idzie ku lepszemu

U nas co kupa dzisiaj to mycie, bo po całości idzie. Nawet śpiochy się nie uchroniły. A kupy u nas zielone, ale to przez brzuchowe problemy i liczę na to, że przejdzie. Mam stały kontakt z lekarzem, mówi, że jak synek jest spokojny, a kupy idą z łatwością, to tak może być.

Możesz jej ułatwić łapanie ściskając brodawkę, tak ją spłaszczając. U nas to działało, a biust mam Pameli odkąd karmię (oby taki nie został ).

6 tygodni, ale u nas pojawiły się problemy z trawieniem, brak kupy, śmierdzące bąki, chlustanie. Dajemy Dicoflor i Debridat. Póki co działa (tfu tfu).

My szczepimy 6w1 (Infanrix Hexa) i płatną na pneumokoki. Na rotawirusy nie szczepimy, bo dla mnie, to trochę jak szczepienie na przeziębienie i specjaliści, z którymi rozmawialiśmy też się raczej ku temu skłaniają. Po 6. miesiącu włączymy meningokoki (Bexsero). A pierwsze szczepienie planujemy po 8. tygodniu w zależności od tego jak będzie przybierał. Chcemy dać mu trochę czasu na odbicie trudnych początków.

Czemu płatna na pneumokoki?

Cytat:
Morelle - czego człowiek dla dziecka nie zrobi
Mam nadzieje ze się wyspalas? Ja od porodu śpię powyginana na stresie z brzezku łóżka . Mam dość krolewicza w moim łóżku.

Cashmere- nie obstawiam kupna z Pl bo pewnie drożej wyjdzie a ja nie wiem czy to będę używać. Jaki skład materiału musi mieć taka chusta? Bawełna czy coś innego? Może na etsy znajdę coś.
Dzięki za info

Współczuje dziewczyny poranionych sutków. Mój mały potrafi sobie jak zelka wciągać i wypluwać . One już się chyba tak zachartowaly ze nie robi to na nich wrażenia poza bólem, ale ran nie ma na szczęście.

U mnie była walka od 4 rano . Cycek cycek i cycek. Już taki był nachalny, dławił się co chwile , wiercił, dwie kupy zrobił , tak żarł tego cycka ze na koniec jak fontanna zwymiotował , ale i tak chciał cycka dalej i leżał i kweczal , jęczał aż zasną.
Ja to jestem wyrodna bo się odwróciłam tyłkiem od niego. Nic na niego innego nie działa. Jak go nosze to się wije jak dżdżownica , kołysze zle plus szuka cycka, leży na mnie to macha głowa ze mało mu z karku nie zleci i stęka , a potem ma wnerw.

6 rano isc spać czy co robić . Tz idzie do pracy na 9ta. Wraca Ok.14 i spierdala se na mecz, a ja *uj znów z nimi sama zostaje.
Wczoraj mały spał w chustawce wiec mowie do Tz żeby spał w salonie na kanapie i mi go przyniósł w nocy jak on wstanie, a Tz ze napewno nie bo on nie ma instynktu matki jak ja i może nie słyszeć jak mały wstanie . Wtf?! Każda wymówka jest dobra 🙄

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Minini - ale po co mi psycholog na problemy z laktacja i kp? Co mi doradzi ze mnie to frustruje, ze mój syn robi sobie ze mnie smoczek albo ze je tyle ze wymiotuje lub ze męczą go gazy?
Muszę poprostu porobić jakieś badania małemu i coś wymyślić w tym kierunku. Widocznie kp nie jest mi dane.

Xzora- ja ćwiczę ten miesien na łóżku przed snem. Może nie powinnam na miękkim ale nawet na macie na podłodze kręgosłup mi pęka i ciężej potem wstać z podłogi.
Narazie tylko raz dziennie się udaje.
Ja chyba zacznę robić tez takie pół przysiady żeby ujędrnić ten budyń na tyłku i udach .
Tak :🤔 3 razy wstawalam. Nic się nie działo. Ale matka. ..
Weź pogoń tego swojego chłopa do roboty!

Cytat:
Xzora

Sam

Minini
6w1 ?

Sam

Ale miałam.motor w tyłku
Niezle tempo

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Tylko to USG ale dostalismy bebilon pepti na recepte i jak reka odjal. A bylismy na nanie , bebilonie ,enfamilu i hipp. Aaa i Bartek robil jeszcze nieladne kupy. Niby zolte i konsystencja tez ok ale tak smierdzialy ze w drugim pokoju bylo czuc .
Ja szczepie 6w1 i pneumo na NFZ . Ale pneumo dopiero po pol roczku , bedzie mniej dawek

W nocy spi z nami ,wiec najczesciej spie z wywalonym cyckiem w dzien nie ma problemu. Smiejemy sie ze Bog nan wynagrodzil za problemy brzuszkowe syna

U nas niestety po pepti było jeszcze gorzej.

O co chodzi z tym pneumo po pół roku itd? Rozwiń proszę

Cytat:

Gdzie się podziewam? U stóp mego syna. Niczym jego paź. Trafił mi się wyjątkowo wymagający, wybredny i nieprzewidywalny egzemplarz.

Już jest ok można powiedzieć. Mamy za sobą jedną wizytę na IP (długa historia), która wcale nam nie pomogła (ich diagnoza - dziecko po prostu sobie płacze.. taaaaa.. i za☠☠☠isty tekst "jeśli sobie państwo nie dają rady to możemy przyjąć go na oddział" ). Na szczęście pediatra jako-tako ogarnął temat. Mamy za sobą tydzień wspólnego (mojego i Bartka) płaczu - ja z bezradności i trochę baby blues on bo ja płakałam oczywiście.. przerobiłam też kwestię "jestem beznadziejną matką" - na szczęście już mi przeszło. I tak od kilku dni można powiedzieć jest lepiej - ja spokojniejsza, umiem odróżnić jego zachcianki i on spokojniejszy choć nadal baaardzo głośny. Jakbym miała sąsiadów to by do opieki nas zgłosili.
18 września jedziemy dopiero kontrolować uszko. Zaliczyliśmy też wypad nad morze.

Morelka
, a powiedz mi proszę, to zapadnięte ciemiączko to wyraźnie widać? Nie da się nie zauważyć?
O matko też masz przeżycia. Pociesze Cie, że naprawdę im większe dziecko tym lepiej.

Kochana Pestka ma dużo włosów wiec gołym okiem tego nie widać. Ale jak się zapadło było bardzo wyczuwalne. Taki spory dołek zrobił jej się z przodu. Na środku. Nie był płytki. Na pewno nie da się przeoczyć.

Zdrowia dla was!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 15:50   #1138
vadi
*sportaddict*

Mała splot na pewno skosno-krzyżowy jest bardzo polecany
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 16:25   #1139
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

Probuje sciaskac ta brodawke ale mala i tak za malo dziobka otwiera. Po weekendzie umowie sie z cdl bo nie mam nerwow :/

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-19, 17:03   #1140
Samantha7
Zakorzenienie

Dziewczyny ile taki mój boczek powinien ml mleka już zjadać?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości