|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na stanie podobna ilość świec, ale unikam kupowania w sklepach. Poluję na grupie na fb i na allegro. Jest o wieeele taniej
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeej dziewczynki jak dobrze, że ten dzień się już kończy. Wybieramy się jutro do teściów i stwierdziłam, że zrobię ciacho takie jak w zeszłym tygodniu dla gości. I co? Biszkopt upieczony, chcę zrobić masę jogurtową a tu nie ma żelatyny ok - mąż podskoczył do sklepu 10 minut i jest. Później ubijam śmietanę 30% i co? Zwarzyła się! Pierwszy raz w mym życiu 😢😞😢 No to sru do sklepu...doliczając obiad to właśnie wyszłam z kuchni, a wchodziłam tak po 15
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Mowie do malego "Wołaj kotka"'a on "Kcikcikci"
Albo przyniósł mi korek od wanny wzial za reke i zaprowadził do lazienki. Wyrodna matka nie chce wykapac dziecka, musi sie prosic Mimo, ze mowi tylko pojedyncze slowa, to z kazdym dniem jest coraz madrzejszym chlopcem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w pracy dzisiaj każdy wkurzał, najbardziej to jednak szef. Zwalniam się,mam dość tych chamow, bez szacunku. Mam sporo kasy odlozonej, tż ma stała pracę, zajmę się praktykami teraz i na jesień znajdę kolejna dorywcza, może jakaś lepsza się trafi. Może być nawet mniej płatna,byleby ludzie milsi byli...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajedziesz się psychicznie naprawdę..przynajmniej ja to tak widzę, wydaje mi się,że ty chcesz mieć drugie dziecko, a sama się przekonujesz,że wcale tak nie jest... Podziwiam cię, bo ja bym tak nie umiała, zajechała bym się psychicznie, wolałabym stosować Antykoncepcje i mieć już spokój i temat zamknięty... Nie obraź się na mnie, ja nie pisze tego aby ci dokopać czy coś..Co do wykresu to, Wykres temperatury pokazuje co się dzieje w organizmie i nie każdy spadek, a potem wzrost oznacza ciążę, może oznaczać cokolwiek.. Powiem więcej, to że spadków temperatury jest dużo,a potem nie ma konkretnego wzrostu, też moze oznaczać ciążę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1871 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
Święta prawda z tą tempką. Ja jestem osobą, która miewa skoki temp. z kosmosu albo spadki i wcale nic nie oznaczały, nawet choróbska. Do tego należy podejść z dystansem, ale nie za dużym bo potem jednak dwie kreski i to oznacza, że skoki temperatury były jednak uzasadnione. Mabi, jeżeli utrzymuje się wyższa tempka przez dłuższy czas, to...
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
Kredka, dobrze, że wszystko ok z maluszkiem Co do wykresu temp, rzuciłam okiem na swój i nie miałam żadnych dużych skoków po owu, temperatura roznila się z dnia na dzień max 0,2 stopnia.. Poniżej kreski nie zeszłam ani razu. Dzisiaj chyba słabe ciśnienie, kilka razy zrobiło mi się czarno przed oczami jak wstałam, a i tak ruszam się w zwolnionym tempie, żeby nic nie uszkodzić. Jeszcze ręce mi się trzęsą masakrycznie choroba koleżanka się dzisiaj do mnie odezwała, pytała kiedy wracamy do starań, ale jeszcze się nie chwaliłam, poczekam do prenatalnych.. O stracie fasolki powiedziałam jej od razu i jakoś poczułam się zlekcewazona usłyszałam, że to taki początek przecież był, że pewnie wcale nie bilo serduszko, chociaż po wczesniejszych 2 wizytach mówiłam jej, że wszystko ok, jest serduszko itd. Po co wypytuje jak potem i tak nie pamięta więc teraz już nie będę taka rozmowna. Ah i znalazłam chyba dzisiaj serduszko detektorem mam nadzieję, że to nie moja żyła jakaś
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko mi się tym sugerować...więc mierze z ciekawości ale...chyba niewiele mi to pomaga Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1874 |
|
scarlet starlet
|
Tzn. ja sama z siebie nie badałam nigdy za specjalnie temperatury właśnie przez te skoki komiczne, które by mi zaburzały cały wykres, ale właśnie tak jak mówiłam, z tydzień/półtora przed stopniowe skoki od 36.8 do 37.5 i bum, więc czasem warto mieć na to oko
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam nadziei tylko jestem przerażona
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, mogłabym tu zostać do jesieni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za szczeniaka jak używaliśmy gumek, a @ mi się spóźniała, pomimo tego że ciaza była niemożliwa odchodziłam od zmysłów. Nie wyobrażam sobie na wlasne życzenie przechodzić tego co miesiąc. Można się nerwicy nabawić..
W sumie mabi czemu tak nagle zmieniłaś zdanie ? Ostatnio jeszcze pisałaś,że jak się wpadka zdarzy to będziecie szczęśliwi.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladam mroczne cienie na tvn7. Fajny film, ogladalam juz kiedys. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, mialam pozaznaczane do cytowania i zniknelo... Glupia aplikacja
Kredka dobrze ze z maluszkiem wszystko w porzadku, odpoczywaj Impreza firmowa nad jeziorem byla calkiem spoko. Mielismy jechac na godzinke a bylismy prawie 4 Jutro tesciowie wpadaja do nas na obiad, pewnie szybko dzien zleci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie kumam niechęci do zachodzenia w ciążę i jednoczesnego niestosowania antykoncepcji. My żyjemy bez telewizji (ale z telewizorem :brzydal) i właśnie patrze jak mąż gra w grę. Wszystko w internetach obejrzę przy okazji, bo inaczej już dawno bym zasnęła no ale mąż lubi jak tak z nim siedzę
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc strach był po prostu "co powiedzą rodzice !" Potem w wieku 17lat przeszłam na pigułki i już żadnego strachu nie było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mieliśmy już po 20 parę lat, na własnym utrzymaniu, mąż po studiach, całkiem inna sytuacja ![]() Swoją drogą, nigdy nie brałam pigułek. Pytałam TZ co myśli o takiej antykoncepcji, ale mówił zawsze, że wolałby mi oszczędzić hormonów. No to ok. Żeby nie było nie jestem z obozu antypigułkowego
Edytowane przez bonjourbelle Czas edycji: 2017-08-19 o 22:53 |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stres był wiadomo, ale tylko przed okresem A teraz w końcu możemy szaleć bez końca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy to żadne logiczne argumenty,że ciąża jest niemożliwa do mnie nie przemawiały haha W waszej sytuacji to bym też się nie obawiała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wpadki zdarzają się i przy gumkach i przy tabletkach. I nie napisałam że mnie to unieszczęśliwi tylko że mnie to przeraża a to różnica. Bo nawet jak się planuje (np.pierwsze dziecko) to niektóre rzeczy przerażają ot strach przed nieznanym. I tylko w takim sensie napisałam "przerażona" |
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem wpadki się zdarzają, jak się stosuje antykoncepcję.. a przy przerywanym to jednak nie Antykoncepcja a kuszenie losu. Nic nie wspominałas,że się zabezpieczacie, więc po prostu nie wiedziałam. Chyba,że przerywany to jest antykoncepcja..to tutaj się nie zrozumiemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Blanka to przegapiłaś info bo pisałam że podjęliśmy decyzję ostateczną i nie będziemy się zdawać na loterię z przerywanym. Dlatego Domi wpisała mnie na listę jako "kibicująca" a nie "niezdecydowana"
Teraz jest tak jak pisze Bonjourbelle tyle że kalendarzyk jest prowadzony bardzo skrupulatnie a tabsy brałam przez 6 lat i już do nich nie wrócę choćby dlatego że teraz mam obciążony wywiad lek.Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, musiało mi umknąć,albo mnie wtedy nie było :róża:Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama rozumiesz że teraz moglibyśmy się zdziwić no ale 100% daje tylko celibat a tego nie zamierzamy praktykować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

zajedziesz się psychicznie naprawdę..przynajmniej ja to tak widzę, wydaje mi się,że ty chcesz mieć drugie dziecko, a sama się przekonujesz,że wcale tak nie jest... Podziwiam cię, bo ja bym tak nie umiała, zajechała bym się psychicznie, wolałabym stosować Antykoncepcje i mieć już spokój i temat zamknięty... Nie obraź się na mnie, ja nie pisze tego aby ci dokopać czy coś..
koleżanka się dzisiaj do mnie odezwała, pytała kiedy wracamy do starań, ale jeszcze się nie chwaliłam, poczekam do prenatalnych.. O stracie fasolki powiedziałam jej od razu i jakoś poczułam się zlekcewazona
Ja nie mam nadziei tylko jestem przerażona
więc strach był po prostu "co powiedzą rodzice !"