![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: meble dla dzieci (dziecięcy pokój)
Starsza wybrała sobie niebieskie, młodsza zielone
![]() I do tego oczywiście biurka: I regał Kallax: Z tym że na rysunku źle sobie zrobiłam, bo jedna szafka z regałem na górze a druga z drzwiami ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2017-08-10 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Konto usunięte
|
Sporo szafek, my mieliśmy zielone a teraz niebieskie
![]() ![]() A jaki kolor ścian wybraliście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Konto usunięte
|
Wiesz, dla 2 dzieci jednak. Ściany - na razie zostają jak były, żółte, bo niedługo mamy remont zewnętrzny - i usyfi się wszystko. W listopadzie albo przed BN przemalujemy dopiero. Na razie nie mam pojęcia, na jaki...
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Berry a wy jakie ściany do tych kolorów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
Szajajaba
Przy zielonych i białych meblach ściany były jasnoniebieskie, a łącznikiem kolorów ![]() Teraz mamy zimny bardzo jasny beż ( kolor kryształ z szorowalnych farb magnat ceramic)- dobry do pokoju od wschodu czyli dość ciemnego po południu i pasuje do tapety w kucyki na beżowym tle oraz do niebieskich stuva i różnych różowych dodatków - pokazywałam zdjęcia kilka stron dalej (już wygląda inaczej- z białym biurkiem z meblika pod oknem). To jest nieco większy pokój, ok.10 m2, kiedyś wrzucę zdjęcie z biurkiem i może złożonym w końcu ![]() Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2017-08-10 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Już sobie kolor wymyśliłam, jakiś odcień morskiego
![]() Właśnie ogarniam pokój ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
Szajajaba
po remoncie czekamy na zdjęcia ![]() A ja chyba zamówię to niekręcące się krzesło, mamy wybór między czerwonym a niebieskim, nie ma różowego ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2017-08-20 o 02:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Konto usunięte
|
Szajajaba
Jak się mieszka córkom w nowym pokoju? Zadowolone z kolorów? Powoli przymierzam się do kolejnych zmian u mojej- może fronty stuva, tapeta na taką dla szkolnego dziecka ![]() ![]() Pokój 10 m, więc myślę, czy nie dać jednak więcej bieli (teraz mam białe ściany, stół i górne szafki w kuchni i optycznie przybyło ze 2 m2 ![]() Te rysowane pieski i kotki nadal chodzą mi po głowie- tylko na pół ściany, przy biurku i do tego białe ściany, a fronty stuva dużych szaf białe i małych szafek- różowe lub pomarańczowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
Berry meble bardzo tak, ale nadal nie jest pomalowane ;( w ferie muszę wreszcie łóżko przemalować, zacznę rano, dziewczyny wyrzucę do teściów może na noc, może mi się uda
![]() ![]() Za to moje rysunki im powiesiłam, a co ![]() Berry, bardzo fajna ta tapeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie tapety Ferm living, mam dwie w mieszkaniu, cena wysoka, ale jakość super.
https://www.littleroom.pl/produkty/n...ty-ferm-living |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
Ta w pieski jest drukowana na zamówienie, więc na pół ściany- kilkaset zł.
Córka chce koniecznie zwierzęta, a ja- graficzny wzór, nie zdjęcie. Dla małych dzieci-do wyboru, do koloru, dla szkolniaków ![]() Jeszcze takie koty znalazłam ![]() ![]() lub psy origami ![]() Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2018-01-27 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Króliki tez sa
https://www.littleroom.pl/produkty/n...t-roz-528.html |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Konto usunięte
|
Moja córka na razie
![]() Z racji niewielkiej powierzchni będzie to tylko część ściany przy biurku, ok. 2 m- od rogu do wysokiej szafki z książkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
BAN stały
|
Osobiście również nie przepadam za ciemnym kolorem. Tak wiec nie dziwię się córce Poza tym minusem ciemnych mebli jest to, że bardzo odznacza się na nich kurz. Jasne meble są o wiele łatwiejsze w utrzymaniu w czystości niż ciemne.
Ciekawe meble ma moim zdaniem Miretto. Na przykład seria Gufi z sówkami: ![]() Ewentualnie kolekcja z drewna: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
Zdecydowaliśmy się mężem wstępnie (zależy czy młodemu pomysł się spodoba) na meble Vox z serii young users. Będziemy brać na pewno biurko i łóżko, ewentualnie jakąś szafkę, czy komodę. Pytanie mam takie - co na ściany/ścianę? Pokój jego jest długi ale wąski ma 2,3 szerokości i już mu obiecaliśmy że albo farba albo może jakaś tapeta. Tylko właśnie nie mam pomysłu żeby jakoś to zgrać zgrabnie ze sobą.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko doprowadza mnie do rozpaczy w kwestii swojego pokoju. Teraz ma białe meble i ściany z powieszonymi obrazkami. Twierdzi, że jest za biało, a jak ją zapytam to jakie by chciała kolory to mówi, że chce jedną ścianę pomarańczową, jedną zieloną i jedną morską (nie niebieską!) a czwartą jeszcze nie wie jaką. Biurko chce różowe, komodę różnokolorową (każda szuflada inna)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Etap "tęczowości", czyli im więcej kolorów tym ładniej ![]() Od niedawna ma zmontowane łóżko na antresoli (pod spodem szafki) na wysokości ok. 140, pokój bardzo się optycznie powiększył, ale ja się stresuję, że ona spadnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
A nas czeka powiększenie mieszkania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Dwa osobne łóżka albo dwa pojedyncze łóżka które de facto są jednym łóżkiem, bo dolne jest wysuwane mam coś podobnego z lanomeble. Oczywiście zależy jak dużo ma się miejsca w pokoju, ale takie rozsuwane dolne łóżko to duża oszczędność miejsca niezależnie od tego jak duży mamy pokój. Często w tygodniu mam je non stop rozłożone, a każde z dzieci ma swoje "terytorium" do spania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
BAN stały
|
Warto jest wybierać meble z dzieckiem. Ono będzie przebywało w pokoju najwięcej czasu i dobrze jest jeśli meble podobają mu się. Nie jestem przekonana do łóżek piętrowych. O wiele lepiej jest zdecydować się na łóżko z wysuwaną szufladą na dole. Wydaje mi się stabilniejsze i bardziej bezpiecznze ( poza tym jeśli pokój nie jest duży to tak go nie przytłacza). Też podobaja mi się meble od Miretto, ale głównie ich serie nowoczesne. Firma nie jest tak rozreklamowana, ale cenowo ich meble wychodzą taniej niż meble od wielu sieciówek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | ||
Wtajemniczenie
|
Moje dziewczyny w tym roku dostaną osobne pokoje i już przedstawiają mi swoje wizje
![]() Początkowo standardowo myślałam o meblach z Ikei, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na meble robione na wymiar przez stolarza. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() [1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8272907 1]Zdecydowaliśmy się mężem wstępnie (zależy czy młodemu pomysł się spodoba) na meble Vox z serii young users. Będziemy brać na pewno biurko i łóżko, ewentualnie jakąś szafkę, czy komodę. Pytanie mam takie - co na ściany/ścianę? Pokój jego jest długi ale wąski ma 2,3 szerokości i już mu obiecaliśmy że albo farba albo może jakaś tapeta. Tylko właśnie nie mam pomysłu żeby jakoś to zgrać zgrabnie ze sobą. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Meble ustawiacie na jednej ścianie, a druga będzie pusta? Bo wtedy można zaszaleć z jakąś wzorzystą tapetą albo nawet fototapetą na całą ścianę. Kolory najlepiej niech sam wybierze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
Łóżko piętrowe dla 1 dziecka (czyli takie na antresoli z pustą przestrzenią pod spodem) wręcz powiększa optycznie przestrzeń mimo wstawienia tam niskich szafek, bo jednak widać więcej podłogi.
Ale zmiana pościeli na piętrowym łóżku czy odkurzanie materaca niewygodne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Kwestia wprawy, z czasem będzie coraz lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Też zastanawiam się nad łóżkiem na antresoli dla syna, ale o ile szafki pod spodem wydają mi się świetnym rozwiązaniem to biurko jest nieporozumieniem Mam wrażenie (może błędne) ze dziecko musi cały czas pracować przy lampce bo tam jest po prostu ciemno
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
W większości łóżek na antresoli pod spodem jest nawet za nisko na wygodne korzystanie z biurka. Są takie gotowe połączone, ale wtedy materac jest wyżej.
W kwestii oświetlenia to chyba większość woli miejsce blisko okna, ale też widzę czasem w programach o wnętrzach, że biurko daleko od okna, z lampką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;83254661]W większości łóżek na antresoli pod spodem jest nawet za nisko na wygodne korzystanie z biurka. Są takie gotowe połączone, ale wtedy materac jest wyżej.
W kwestii oświetlenia to chyba większość woli miejsce blisko okna, ale też widzę czasem w programach o wnętrzach, że biurko daleko od okna, z lampką.[/QUOTE] Ja też widuje takie pomysły ale sama raczej nie skorzystam Mój syn dodatkowo ma wadę wzroku i tym bardziej zależy mi na dobrym oświetleniu bo przy sztucznym szybko się męczy
![]() |
#447 |
Konto usunięte
|
U nas też biurko pod oknem
![]() Choć częściej korzysta ze stołu jadalnianego, bo ma towarzystwo w pokoju i więcej miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;83258521]U nas też biurko pod oknem
![]() Choć częściej korzysta ze stołu jadalnianego, bo ma towarzystwo w pokoju i więcej miejsca ![]() U nas syn biurka swojego jeszcze nie ma, z komputerowego nie korzysta bo fotel jest za nisko dla niego i w tej sytuacji stół jest idealny biorąc pod uwagę ze muszą się zmieścić 3 zestawy kredek, piornik i cala masę innych cudów na kiju które są mu niezbędne. Nie narzekam bo niby sam robi prace a ja mam go na oku ![]()
![]() |
#449 | |
Konto usunięte
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;83183536]Łóżko piętrowe dla 1 dziecka (czyli takie na antresoli z pustą przestrzenią pod spodem) wręcz powiększa optycznie przestrzeń mimo wstawienia tam niskich szafek, bo jednak widać więcej podłogi.
Ale zmiana pościeli na piętrowym łóżku czy odkurzanie materaca niewygodne ![]() Zmianę prześcieradła z konieczności musi mąż ogarnąć ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;83267321]Też najpierw się tym przejmowałam. Ale... W roku szkolnym ile czasu dziecko może odrabiać lekcje przy dziennym świetle? O 16 szarówka już jesienią, lampka i tak jest konieczna. No chyba, że dziecko od razu po szkole idzie do domu i lekcje robi o 14 ![]() Ale przecież dziecko szkolne nie tylko lekcje robi przy biurku, ale rysuje, pisze, czyta. Przecież są jeszcze weekendy i sporo wolnego. A poza tym wrzesień, kwiecień, maj i czerwiec to nie tak mało.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2018-04-30 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.