![]() |
#1531 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Być może organizm przestawił się na wolniejsze obroty, poniewaz wczesniej jadłaś tak mało. Może aktulanie przewy między posiłkami sa zbyt długie. Poza tym za dużo w Twojej diecie cukrów prostych, zresygnuj z loda, ogranicz owoce. Białka w 1 wersi diety raczej faktycznie przydużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem gdzie spytać, więc zrobie to tu.
Czy fakt, ze dużo pije (nawet koło 15 szklanek herbaty, 3-5 szklanek kawy no i np. cola light w między czasie dziennie) i duzo sole może sprawiać, że waże więcej niż w rzeczywistości tj., że moja waga jest "złudna" i w rzeczywistości waże troche mniej ? Czy to nie ma żadnego wpływu i tyle ile pokazuje waga tyle jest w rzeczywistości i to solenie i picie nie ma wpływu ?? ![]()
![]() |
#1533 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Picie raczej nie, aczkolwiek cola i kawa odwadniają - więc raczej waga powinna wskazywać jakby mniej niż pijąc w to miejsce nieodwagniające płyny. Ale sól, jak najbardziej może zwiękaszać wagę- zatrzymuje wode w ograniźmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki deMitia ![]() może skoro jem to co mam dostępne w domu to może powinnam pozostać przy utrzymaniu swojej wagi i nie liczyć na to,że uda mi się wreszcie schudnąć...Fakt, warzywa,owoce,serki są dobre,ale jak dla mnie dietowanie ![]() ![]()
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
zalezy jaka, moja obecna ma 33 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Ja pije maslanke ktora ma 0,2%tl wiec nie ma 50kcal a ok 30/100g
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko kiedy mi sie ta przemiana materii rozrusza? jak będę 100kg ważyć? :| Cytat:
nie wiem, wcześniej chudłam jedząc tylko lody, jogurty i truskawki ;p teraz jak zaczęłam dbać o białko to o :| chyba jednak nie dla każdego te wizazowe redukcyjne rady sa ok... sprobuje wrocic do swojej starej metody ;> o i kupiłam TLII |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1538 |
Rozeznanie
|
Dla mnie tez jest za drogie, ale staram się jakoś sobie radzić.
Np. nie jem orzechów- bo są dla mnie za drogie- taniej wychodzi mnie słonecznik, a też zdrowy tłuszcz. J ak portfel pusty a serek homo się kończy to gotuję jajka- świetne źródło białka, podobnie jak nie mam sera do kanapek. Wieśniaka dzielę na pół i rozrabiam z mlekiem- u mnie w sklepie ten z piątnicy kosztyje 2,40! ![]() Z warzyw polubiłam marchewkę- tanio wychodzi ;-) Jak nie mam czego do obiadu zrobić to ją trę i doprawam pieprzem- jak surówkę. Chude mięso jem wymiennie z kotletami sojowymi, są tanie jak barszcz. Ciężkie jest życie studenta ![]()
#1539 |
Rozeznanie
|
Mniej niż mleko... hmmm... miło
![]()
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację,może i ja coś zmodyfikuję w swojej codziennej diecie ![]() ![]() pozdrawiam!!
![]() |
#1541 |
Wtajemniczenie
|
Luźne R:
na czczo: łyżeczka siemienia 1. 2 łyżki owsianych, 1 otrąb, 3/4 jabłka, 150g homo nat, 40g activii naturalnej, wszystko polane sosem toffi (kolejne uzależnienie) ![]() 2.homo 150g naturalny, 2 łyżeczki płatków migdałowych, łyżeczka kokosu, mandarynka 3. 4 czubate łyżki kaszy gryczanej, 150g udźca z inyka z duża ilością sosu czosnkowego chilli, 150g kapusty kiszonej, kilka pasków papryki 4. trochę surówki- cebula, marchew, biała rzodkiew; duża grahamka zapiekana z wiejskim, szynką, sałatą, papryka, ketchup I tu będzie impreza, dużo %, nie wiem, jak z jedzeniem, ale obawiam się, ze raczej tylko słodkosci, więc prawdopodobnie wezmę sobie bułkę razową z twarożkiem, sałatą, rzodkiewką (tylko gdzie ja ją zjem ![]() ![]()
#1542 |
Zakorzenienie
|
Takie moje dzisiejsze U ;>
Śn: 2 kromki razowca z wyskakującego tostera- pierwsza z twarogiem+odrobina jog nat. i pomidorem, druga- z tym twarożkiem, rodzynkami, otrębami i miodem. do tego banan. "2Śn:" Troszkę brzoskwini z puszki(nie wiem ile dokładnie, bo to była taka resztka która została kiedy mama robiła ciasto) + pół jabłka Ob: Botwinka z pszennym makaronem zabielana(czymś^^) + 3 rzodkiewki + 2 malutkie grzybki z octu :P Podw: 2 duże łyżki homo naturalnego + 2 łyżki musli OBST egzotycznych (kurcze, warzywo by i się chyba tu przydało) Kol: Omlet z 2 białek i żółtka,(może)łyżki mąki razowej żytniej + homo nat. + warzywa (hm, marchewka, pomidor, ogórek, rzodkiewka) i jak? (chciałabym zapytać; 'lepiej?' tych, którzy znają mój problem ;>) proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
Moje R/U- proszę o ocenę, bo na U sie nie znam (chociaż jeszcze sie wacham czy nie zostać troszkę na R jeszcze)
Wczorajsze: S: owsianka (25g platków, 80g bialego chudego sera, jabłko ok.200g, 100ml maslanki, cynamon) pomidor, kawałek ogorka 2S: 2 kromki razowego grubo posmarowane jogurtem, 2 plasterki wędliny drob. jak dla dzieci, pól pomidora, 4 plasterki ogorka, 2 zielone oliwki, oregano kawa z odrobiną chudego mleka O: pół panierowanego i smażonego fileta z indyka ok.100g (potraktowałam go ręcznikiem papierowym ![]() 100g ziemniaków bez soli, pomidor, 150g kalafiora pół kalarepy P: serek wiejski 150g light, 10g nerkowca, 2 pomidory, 2 rzodkiewki kawa z odrobina mleka K: tuńczyk wsw, ogromna marchewka, pół kalarepy, pomidor, kawałek ogórka i pewnie coś jeszcze ominęłam ![]() Dzisiejsze: S: owsianka (15g płatków ows., 30g otręb (otrąb?? ![]() pomidor z oregano S2: 2 kromki jw. z wędliną j.w pół pomidora, troche ogórka i czerw. papryki O: got.kostki z indyka w oregano ok.130g 2 kromki chleba j.w (nie miałam czasu) 2 pomidory, duży kawałek ogorka i czerw. papryki małe jabłko P: serek wiejski light 150g, 10g nerkowca, pół zielonego ogórka K: tuńczyk wsw, pomidor, kawałek ogórka, duża marchewka
#1546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj załatwić sobie jakoś z Selgrosa, makro itp. ja tak czasmi robię wtedy wychodzi po ok.1, 50 ![]() Siostra moja kupuje wieśniaka z Piątnicy w takich dużych kubelkach (ja tego jeszcze nie widziałam nigdzie), więc to pewnie jeszcze taniej wychodzi...
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Rozeznanie
|
P. jak Przygoda, czyli szalejemy dalej.
![]() Śniadanie: Owsianka: 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, serek wiejski, banan, mandarynka, orzechy, wiórki kokosowe (ledwo zmieściło się w głębokim talerzu ^^) II śniadanie: Dwie kromki chleba z twarożkiem i konfiturą borówkową Jogurt naturalny z wkrojonym jabłuszkiem i Granolą III śniadanie: Deser jogurtowy dr Oetkera - gruszka w karmelu Obiad: Zabielana zupa pomidorowa z makaronem Smażona panierowana ryba Cztery ziemniaki z masłem Spora ilość potartej marchewki ze śmietaną Deser: Dwie kulki lodów orzechowych z dodatkowymi orzechami Podwieczorek: Serek homo z wkrojonym kiwi i bananem Trzy pierniczki w czekoladzie Kawa z mlekiem teraz pora na pilates :P a w planach: Kolacja: Pierożki tortellini z sosem cztery sery Sałatka warzywna
![]() |
#1550 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
śniadanie (7:00): 70g chudego twarożku, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + 1 łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych), kwadratowa kromeczka (ok. 20g) chleba 'absolutnie żytni' ;P pomidor II śniadanie (10:00): 180g chudego twarogu zmiksowanego z 1/2 łyżeczki miodu, cieplutki precel bawarski (trochę zmodyfikowany przepis na potrzeby R: mąka orkiszowa i żytnia, trochę mleka, wody, soda oczyszczona, drożdże; waga ok. 40g), jabłko obiad (16:00): 200g pstrąga z cytryną (pieczony w foli, w piekarniku, bez oleju i panierki), 200g warzyw na patelnię z przyprawą orientalną (na teflonie bez oleju) podwieczorek: brak bo obiad był późno kolacja (19:00): homo z łyżeczką cynamonu, pomidor, reszta warzyw na patelnię ok. 250g, garść orzeszków ziemnych prażonych (bez soli i tłuszczu) Wiem, że długa przerwa pomiędzy II śniadaniem a obiadem, ale wybrałam się na zakupy i bardzo mnie pochłonęły jak zwykle ... dlatego również bark podwieczorku, bo ostatni posiłek jem najpóźniej o 19. Tak myślę powoli o przejściu na U, ale chyba jeszcze trochę poczekam... Proszę o ocenkę. PS. Coś mi się wydaje, że nie najlepiej dzisiaj ;/ mało kalorii chyba, ale raz to nic mi się nie stanie, nie? ...
2-13.08 Hiszpania z moimi Świrami ;* ^Nothing suprises me any more. Edytowane przez juliaaa161190 Czas edycji: 2008-05-23 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monochrome masz świetne jadłospisy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak myślę, chociaż ja w sumie nie mam takiego problemu bo jakoś dziwnym trafem po imprezkach ważę mniej niż przed ... o ile się ważę w ogóle ;P bo staram się to robić jak najrzadziej ![]()
![]() |
#1554 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie jedzenie cały dzień to głupota, ja przed wyjściem właśnie bardzo się najadłam, żeby mieć energię na tańce ![]() Cytat:
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza R:
9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, ok. 180g. wiejskiego light. Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: jajecznica z 3 białek i 1 żółtka, 2 łyżki podporażonego na patelni słonecznika, odrobina oliwy, fasolka szparagowa ugotowana na poarze (nie wiem ile dokładnie jej było, ale rozsądna ilość) 14.00 coś co można by podciągnąć pod aerobik w domu, jakieś takie wygibasy przy muzyce (musiałam się wymęczyć, bo zaczęłam wariować); w sumie ok. 45min. 15.00 obiad: 1/3 szklanki brązowego ryżu (ilość przed ugotowaniem), 0,5 szklanki grysiku sojowego (ilość przed ugotowaniem, wyszło naprawdę dużo), sos sojowy do smaku, miseczka brokuł ugotowanych na parze. 18.00 podwieczorek: kromka chleba pełnoziarnistego, ok. 200g. wiejskiego light, 2 garści bran flaksów, pomidor, 4 duże rzodkiewki. przede mną: 20.00 ponad godzinka ćwiczeń na poszczególne partie ciała po 21.00 kolacja: 180g. serka homo naturalnego, świeży ogórek. Wyszło chyba dość dużo, ale mam kiepski dzień i cały czas mogłabym coś jeść. Na szczęście do tej pory nie było napadu i mam nadzieję, że wytrwam tak do wieczora.
#1556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może to dziwne ale nie ciągnie mnie do takich rzeczy jak słodycze itp. Za to mam problem z marchewką i kalarepą :P Bedę jadła tak jak na R tyle, że dołożę więcej warzyw (aaa kalarepa ![]() A te otręby ze śliwką to takie sobie- lepiej smakują same niż w owsiance, którą moim zdaniem psują. takie dobre do pochrupania. Były na sniadanie, bo owsianych zabrakło.
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kalarepy- bardzo dawno nie jadłam, a chętnie bym zjadła ![]() No a na U, możesz jeść spokojnie więcej węglowodanów, a jakich, to też już zależy od Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również nie jem słodyczy i w ogóle za nimi nie tęsknię ![]() Ogólnie to zauważyłam, że jak nie jem w ogóle słodkiego i nie sole potraw to wystarczy odrobina a już jest dla mnie za słodkie czy za słone... np. nie mogłabym już zjeść samej activi truskawkowej, którą niegdyś uwielbiałam ;P teraz 125g activi miksuję z 250g twarogu i uważam, że to jest bardzoo słodkie ... ![]()
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.